ścigacze 50 ccm
- liquid KaczoR
- Świeżak
Każdy chwali to co ma
)) więc i ja nie będę inny. Polecam suzuki rg 80 (oczywiście na motorower zarejestrowane).
Zalety:
-Bardzo mała awaryjność
-Dobra dostępność części
-Jak na motorower wystarczająca moc
-Tania eksploatacja
Wady
-Starter nożny (kopniak)
-Oponki jak w rowerku
Tyle z tego co ja mogę powieciec na temat tego sprzętu. Podczas calego użytkowania miałem jedynie problem z łańcuchem (poszedł do wymiany ale idealnie pasował z wsk
)) ) i ze sprzęgłem ale to nie wina samego sprzęgła tylko kopułki która miała słaby gwint, wykręcały mi się śruby od drgań i popychacz się odsuwał
) . Goraco poleam ten sprzęcik. Ja ze swoim się żegnam bo środa/czwartek zamieniam go na aprilię af1 futura (zwyciężył atrakcjny wygląd i starter elektryczny
)

Zalety:
-Bardzo mała awaryjność
-Dobra dostępność części
-Jak na motorower wystarczająca moc
-Tania eksploatacja
Wady
-Starter nożny (kopniak)
-Oponki jak w rowerku
Tyle z tego co ja mogę powieciec na temat tego sprzętu. Podczas calego użytkowania miałem jedynie problem z łańcuchem (poszedł do wymiany ale idealnie pasował z wsk

Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
pierdziólka? za dużej rużnicy między 50 a 80 to nie ma więc nie wydziwiaj. 80 to taki sam rowerek jak 50
Kawasaki Ninja ZX-10R 2006 rok
-
TroyaN1984 - Świeżak
-
misiek_zx6r1 - Świeżak
co wy tu wypisujecie scigacz 50 ludzie ponizej 500cm to sa motory a ponizej 125 to sa pierdzikolka zlitujcie sie "scigacz 50 cm czy 80 "zadna roznica to i tak "wynalazek" to wyglada jak bys sobie walil konia do polowy !! zastanowcie sie czy szukacie motoroweru czy scigacza bo trzeba bezwzglednie rozgraniczyc aha i 125 to tez niejest scigacz tylko pierdzikolko troche wieksze pozdr
dzwieki silnika to moja muzyka honda CBR 600f
-
[zt]michu - Świeżak
Cóż, na razie to co widzę w wątku to stek bdur i zarzutów pod adresem sprzętów na których nigdy się nie jeżdziło. Akurat tak się składa że jestem posiadaczem Derbi GPR50R. W tej chwili jest to juz od pewnego czasu 80. Generalnie jeśli chodzi o sprzęt to nie wyobrażam sobie lepszej nauki dla nastolatka, ktory w przyszłości chce się przesiąść na większy motocykl jak właśnie coś takiego. To co że silnik ma tylko 80 cm, ale który z waszych wytrzyma spokojnie 14 tys obrotów? Który z waszych dużych CBR(F) ma zawieszenie upside down? Który ma w standardzie przewody hamulcowe w stalowym oplocie? Producenci tych małych pojazdów znacznie bardziej rozpieszczają swoich uzytkowników niż jacykolwiek inni.
Jak napisalem wczxesniej, nie ma lepszej szkoły jazdy niż własnie motocykl o małej pojemności wyposazony w 6 biegów, z predkościami dochodzącymi do 120km/h, idealny do miata, mało pali, przyspieszenie posiada wystarczające, wszedzie się wcisnie.
Zainteresowanych odsyłam do majowego numeru FastBike Polska gdzie znajdziecie dokładny test takiej maszynki.
Jak napisalem wczxesniej, nie ma lepszej szkoły jazdy niż własnie motocykl o małej pojemności wyposazony w 6 biegów, z predkościami dochodzącymi do 120km/h, idealny do miata, mało pali, przyspieszenie posiada wystarczające, wszedzie się wcisnie.
Zainteresowanych odsyłam do majowego numeru FastBike Polska gdzie znajdziecie dokładny test takiej maszynki.
- BadYunior
- Świeżak
[zt]michu napisał(a):co wy tu wypisujecie scigacz 50 ludzie ponizej 500cm to sa motory a ponizej 125 to sa pierdzikolka zlitujcie sie "scigacz 50 cm czy 80 "zadna roznica to i tak "wynalazek" to wyglada jak bys sobie walil konia do polowy !! zastanowcie sie czy szukacie motoroweru czy scigacza bo trzeba bezwzglednie rozgraniczyc aha i 125 to tez niejest scigacz tylko pierdzikolko troche wieksze pozdr
o jezu weż chłopaku nie bądz taki modry ja nie mam tyle lat co ty żęby kupić sobie 600 setke dla mie to jest ścigacz i jeżeli masz krytykować to sie zamknij!

-
kopek92 - Świeżak
ok dziekuje wam wszystkim za doradzenie dzisiaj byłem w salonie w wawie i kupiłem sobie yamahe tzr mój i po drodze zajżęliśmy żęby zdjąć 2 blokady jedzie ok 80 km/h lecz tata powiedział żę jutro pojedziemy zdjąć wszystkie które są możliwe i zmienić tłumik bo bzyczy <hehe>
-
kopek92 - Świeżak
[zt]michu napisał(a):ja cie nie krytykuje tylko mow do rzeczy ty chcesz motorynke a nie scigacza <LOL>
Michu, trochę szacunku. Chłopak ma rację, że nie zaczyna od 600ccm, tylko chce sobie najpierw pojeździć na czymś malutkim... a "ścigacz" w społeczeństwie to nazwa oznaczająca pewien schemat budowy motocykla (ścigacze/choppery/skutery, "plebs" nie rozgranicza innych), więc jeśli coś jest na ścigacz stylizowane to mógłbyś wykazać się łaskawością i przymknąć oko...
pozdrawiam, WR
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Owacje na stojaco!!!Wybrales inaczej niz reszta meszczyzn
Ale tak na powaznie.Ja mam 17 lat mam od roku yamahe tzr 80 dzieki ktorej zawdzieczam doskonale pszygotowanie do prawdziwej jazdy prawdziwym scigiem
Ostatnio miałem okazje pojezdzic R1 mojego brata i roznicy pod wpywem prowadzenie duzej niema co do mocy to jasna sprawa ze yamaha wyrywa z butow.Ale doswiadczenie na tzr duzo dało.Takze kupowanie 50 czy tez 80 nie jest glupim pomysłem.
Pozdrawiam.

Ale tak na powaznie.Ja mam 17 lat mam od roku yamahe tzr 80 dzieki ktorej zawdzieczam doskonale pszygotowanie do prawdziwej jazdy prawdziwym scigiem

Pozdrawiam.
- stanek
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm