Warn
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Warn
CzesterTX napisał(a):W Auschwitz można by przyjąć sporo uchodźców. Gdyby kominiarze przejrzeli piece, a gazownicy sprawdzili szczelność instalacji, to kompleks mógłby ruszyć pełną parą, jak za czasów swojej świetności. Przy okazji w okolicy spadłoby bezrobocie, bo trzeba by zatrudnić trochę personelu. Wtedy możliwość przyjmowania imigrantów byłyby praktycznie nieograniczone. Jakby tak jeszcze uruchomić na nowo bocznicę kolejową, to i PKP miałyby zysk, uruchamiając bezpośrednie połączenie na trasie "Granica Państwa - Oświęcim Fabryczny".
Czester przegiÄ…Å‚eÅ›.
Z racji statusu nie dostaniesz warna na otwartym, tylko tutaj.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Leję na to. Komuś nie spodobała się moja wypowiedź, inni się ze mną zgadzali. Dziadek Senek się obraził i narobił gnoju na publicznym forum, w dodatku jako moderator. W konsekwencji tego rozpętała się jatka, a ja oberwałem. Nikogo nie wyzywałem, w przeciwieństwie do niektórych, ale ścierwo nadal będę nazywał ścierwem. Taka jest moja reakcja po ubiegłym piątku. Z resztą wcześniej moje poglądy zbytnio nie odbiegały od dzisiejszych, ale miarka się przebrała.
P.S. Krzysiek, w imię poprawności politycznej możesz mnie nawet wypierdolić z tego forum. Nie będę rozpaczał.
P.S. Krzysiek, w imię poprawności politycznej możesz mnie nawet wypierdolić z tego forum. Nie będę rozpaczał.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
Nie Artur.
Ja Ciebie wyrzucać nie będę.
Jeśli chcesz to możesz sam odejść.
Nikt kogokolwiek tutaj na siłę nie trzyma.
A to czy jest, czy będzie dalej, czy odejdzie, jest tylko decyzją danej osoby.
Ja Ciebie wyrzucać nie będę.
Jeśli chcesz to możesz sam odejść.
Nikt kogokolwiek tutaj na siłę nie trzyma.
A to czy jest, czy będzie dalej, czy odejdzie, jest tylko decyzją danej osoby.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Zaraz, zaraz, skoro Czester dostał warna, za swoją wypowiedź, to ja domagam się warna dla Senka, mi też możecie wsadzić, mam to gdzieś, napisałem że Senek ma takie a nie inne myślenie, nie będę pisał jakie żeby zawału nie dostał, ale swoich słów też nie cofnę, bo swoimi późniejszymi wypowiedziami tylko utwierdził mnie w moim przekonaniu. Skoro mógł upomnieć Czestera za taki post, równie dobrze mógł upomnieć mnie, nawet był bym skory oficjalnie go przeprosić, skoro tak go to uraziło, spoko. Ale kiedy moderator, M-O-D-E-R-A-T-O-R!!! Zaczyna wyzywać mnie od szczynów, debili, buraków, baranów, etc, etc, używa tekstów poniżej wszelkiej krytyki zawierając w nich bliskie mi osoby i wszystko uchodzi gdzieś echem, moderacja ma to w dupie, pieniacz nie dostaje nawet słownego upomnienia, a pierwszy lepszy użytkownik, który wypowiedział się w swoim, doskonale wszystkim znanym stylu, z dozą czarnego humoru, wywołuje aferę i lawinę gównoburzy, to coś tu jest *** nie w porządku...mamy jakieś podwójne standardy? Moderacja może robić, mówić co chce, jak chce, w czyjąkolwiek stronę chce, bezkarnie? Gdyby swego czasu Kaai napisał taką wiązankę w czyimś kierunku, jaką ja dostałem od Senka, to poleciał by z banem na zbity pysk.
Chyba, że uważacie coś takiego:
http://oi68.tinypic.com/2z4id6q.jpg
za zupełnie normalne, akceptowalne, zachowanie dorosłego, mającego pilnować poziomu, moderatora forum ścigacz.pl
Tak, zrobiłem screena bo wiedziałem, że ktoś wpadnie i będzie robił z tym porządek, ale to, że oberwało się TYLKO Czesterowi, to jakaś jawna kpina Panowie.
Chyba, że uważacie coś takiego:
http://oi68.tinypic.com/2z4id6q.jpg
za zupełnie normalne, akceptowalne, zachowanie dorosłego, mającego pilnować poziomu, moderatora forum ścigacz.pl
Tak, zrobiłem screena bo wiedziałem, że ktoś wpadnie i będzie robił z tym porządek, ale to, że oberwało się TYLKO Czesterowi, to jakaś jawna kpina Panowie.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Senek, jak najbardziej mam do Ciebie szacunek, choćby z racji Twego wieku. Tak mnie wychowano. Szanuję Cię również jako użytkownika tego forum i członka grona VIP-ów. Absolutnie nie obraziłeś mnie żadnym swoim słowem. Wyraziłeś tylko opinię na temat mojego postu, do czego miałeś święte prawo. Obraziłeś za to bardzo i wielokrotnie Glenroya, w bardzo chamski sposób. Z tego właśnie wynikają moje pretensje o Twoje zachowanie. Z całą pewnością niewłaściwie zinterpretowałeś jego post, który w moim odczuciu nie miał na celu obrazy Twojej osoby. Zasugerował jedynie, że twój tok rozumowania może być zbieżny z myśleniem lewacko ubeckim. Nigdzie nie nazwał Cię wprost ubekiem. Zbyt poważnie podchodzisz do tego i na prawdę wyraźnie masz problem z właściwą interpretacją ironii i sarkazmu, co niejednokrotnie wcześniej zauważyłem. Zdaję sobie sprawę, że jesteś z innego pokolenia i wyrosłeś w innym świecie. I na prawdę ogromny szacun z mojej strony, że dałeś radę nadążyć za postępem i odnaleźć się w świecie Internetu. Ale z Glenroyem na prawdę przegiąłeś, nawet bardziej niż ja z Auschwitz, bo jesteś MODERATOREM. A moderator powinien świecić przykładem, łagodzić wszelkie spory i nie dać się ponieść emocjom. Od moderatora wymaga się więcej, niż od zwykłego użytkownika. Mimo to, zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Natomiast Glenroy do końca zachował kulturę, gdzie mi dawno puściłyby nerwy. Podsumowując - za takie zachowanie warn dla Ciebie to za mało. Powinieneś stracić uprawnienia, tak jak kiedyś Szafa, kiedy zachował się w podobny sposób.
-
Czester - Administrator
Nie mam zamiaru robić tu za arbitra. Napisałem tylko jak to wyglądało z mojej perspektywy. W każdym bądź razie nie widzę usprawiedliwienia na takie zachowanie moderatora na forum publicznym i uważam, że powinny być z tego wyciągnięte konsekwencje.
(Edit - literówka)
(Edit - literówka)
Ostatnio edytowano 16/11/2015, 23:05 przez Czester, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
-
Czester - Administrator
CzesterTX napisał(a):Senek, jak najbardziej mam do Ciebie szacunek, choćby z racji Twego wieku. Tak mnie wychowano. Szanuję Cię również jako użytkownika tego forum i członka grona VIP-ów. Absolutnie nie obraziłeś mnie żadnym swoim słowem. Wyraziłeś tylko opinię na temat mojego postu, do czego miałeś święte prawo. Obraziłeś za to bardzo i wielokrotnie Glenroya, w bardzo chamski sposób. Z tego właśnie wynikają moje pretensje o Twoje zachowanie. Z całą pewnością niewłaściwie zinterpretowałeś jego post, który w moim odczuciu nie miał na celu obrazy Twojej osoby. Zasugerował jedynie, że twój tok rozumowania może być zbieżny z myśleniem lewacko ubeckim. Nigdzie nie nazwał Cię wprost ubekiem. Zbyt poważnie podchodzisz do tego i na prawdę wyraźnie masz problem z właściwą interpretacją ironii i sarkazmu, co niejednokrotnie wcześniej zauważyłem. Zdaję sobie sprawę, że jesteś z innego pokolenia i wyrosłeś w innym świecie. I na prawdę ogromny szacun z mojej strony, że dałeś radę nadążyć za postępem i odnaleźć się w świecie Internetu. Ale z Glenroyem na prawdę przegiąłeś, nawet bardziej niż ja z Auschwitz, bo jesteś MODERATOREM. A moderator powinien świecić przykładem, łagodzić wszelkie spory i nie dać się ponieść emocjom. Od moderatora wymaga się więcej, niż od zwykłego użytkownika. Mimo to, zrobiłeś dokładnie odwrotnie. Natomiast Glenroy do końca zachował kulturę, gdzie mi dawno puściłyby nerwy. Podsumowując - za takie zachowanie warn dla Ciebie to za mało. Powinieneś stracić uprawnienia, tak jak kiedyś Szafa, kiedy zachował się w podobny sposób.
Dzięki, że przynajmniej jedna osoba zwróciła uwagę, że zasugerowałem tok rozumowania, a nie nazwałem nikogo wprost ubekiem.
senekkorzenna napisał(a):preparował oskarżenia a ponieważ robił to w imieniu prawa i za pozwoleniem przełożonych nic mu nie groziło.
A wczoraj tego nie uczyniłeś? Obecna sytuacja wygląda właśnie dokładnie jak to opisałeś w tym fragmencie. Preparowanie oskarżeń, bo w moim poście był jasno wypunktowany tok myślenia a nie Twoja osoba, robisz to w imieniu prawa, bo jesteś adminem i możesz, za pozwoleniem przełożonych, bo wielokrotne znieważenie mojej osoby będąc moderatorem obeszło się nawet bez słownego ostrzeżenia w Twoim kierunku, co nie ominęło Czestera, którego wypowiedź nie dotyczyła żadnego użytkownika forum, dostał za pieprzoną polityczną poprawność. Podwójne standardy, podwójna moralność.
Wybacz, ale nie czuję się winnym dlatego, że nie potrafisz poprawnie interpretować tekstu, czuję się za to bezpodstawnie zaatakowanym i znieważonym przez człowieka będącego moderatorem, podobno poważnego forum.
-
Glenroy - Moderator
senekkorzenna napisał(a):Glenroy jeżeli nie czujesz się winny porównując mnie z mordercą,gwałcicielem,złodziejem czyli UB/kiem/ to co ja mogę na to odpisać.Dla mnie to była 100 krotnie większa obraza niż to że nazwałem cię jak cię nazwałem.
Dla ciebie postępowanie jak UB/ek/ to nic strasznego i obraźliwego -a dlaczego i tu się nasuwa pytanie?
Nigdzie nie porównałem Ciebie, tylko Twój sposób myślenia, przyznaję, że może UB było trochę przesadzonym określeniem, mogłem napisać milicyjnym, ale na Boga, nigdzie nie odniosłem się do Twojej osoby, tylko do sposobu rozumowania. To taka sama sytuacja, w jakiej ja zarzucałem Ci przytoczenie osoby mojego ojca, zakładam, że nie chciałeś, żebym to tak odebrał, więc sytuacja analogiczna do Twojej. Mimo wszystko nie uprawnia Cię to do znieważania mojej osoby, odnosiłeś się bezpośrednio w moim kierunku, ja nigdzie bezpośrednio nie zaatakowałem Twojej osoby. Kiedy Ty atakowałeś mnie, nadal starałem się trzymać kulturę wypowiedzi, czego Ty, jako człowiek doświadczony przez życie, poważny i zdecydowanie bardziej dorosły, nie potrafiłeś zrobić, o pełnionej przez Ciebie na forum funkcji nie wspominając, więc wybacz, ale nadal Twoje argumenty do mnie kompletnie nie trafiają.
Co do kwestii:
A gdybym napisał że postępujesz jak pedofil nie obraził byś się o to?nie puścił byś mi solidnej wiązanki ?
Z góry mogę odpowiedzieć, że nie postąpił bym nawet w sposób zbliżony do Twojego, co z resztą mogłeś zauważyć, kiedy zacząłeś mi ubliżać.
-
Glenroy - Moderator
Jedno w tym wszystkim jest pewne - MODERATOR NIE POWINIEN ZACHOWYWAĆ SIĘ
W TAKI SPOSÓB !!! A zwłaszcza na forum publicznym.
Ja zostałem ukarany, według niektórych słusznie, według mnie nie. Mniejsza o mnie, bo tak jak wspomniałem wcześniej - leję na to. Nurtuje mnie natomiast fakt, dlaczego SKANDALICZNE zachowanie MODERATORA zostało przez administrację przemilczane, a dowody zamiecione pod dywan?
W TAKI SPOSÓB !!! A zwłaszcza na forum publicznym.
Ja zostałem ukarany, według niektórych słusznie, według mnie nie. Mniejsza o mnie, bo tak jak wspomniałem wcześniej - leję na to. Nurtuje mnie natomiast fakt, dlaczego SKANDALICZNE zachowanie MODERATORA zostało przez administrację przemilczane, a dowody zamiecione pod dywan?
-
Czester - Administrator
Senek, ja bym na pewno naubliżał. I to w wykwintny sposób, bo ja jestem zwykły cham. Do tego nie jestem i nigdy nie będę moderatorem, a Ty nim jesteś. I tu tkwi cały szczegół.
-
Czester - Administrator
Mordy, to tylko forum. Siedzimy jak przy piwie (czasem z piwem xD), więc takie akcje nie powinny mieć miejsca.
Założę się, że teraz chodzicie wkurwieni przez jakąś internetową spinę.
Puśćcie to w niepamięć, czas leczy rany także kiedyś bóle dupy przejdą :>
Założę się, że teraz chodzicie wkurwieni przez jakąś internetową spinę.
Puśćcie to w niepamięć, czas leczy rany także kiedyś bóle dupy przejdą :>
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Seweryn, w stosunku do mnie zachowałeś się jak najbardziej w porządku. Ja napisałem posta po swojemu, Ty się do niego odniosłeś (jak najbardziej z kulturą). Inni uznali, że nie miałeś racji i zrobi to w mniej lub bardziej wybredny sposób. No i zrobiła się gównoburza. Po prostu z mojej (i nie tylko) perspektywy przegiąłeś pałę na całej linii, co nie przystoi człowiekowi, który ma za zadanie pilnować porządku na forum i piętnować takie sytuacje. Ogólnie i personalnie nic do Ciebie nie mam.
-
Czester - Administrator
Każdemu z was życzę, by jeśli jeszcze nie działał, to podziałał jako moderator/administrator.
Pilnować i mieć na uwadze:
*kłótnie,
*prawo (autorskie, karne, itd.),
*nie nachalnÄ… ingerencjÄ™ w dyskusje,
*jeśli zaistnieje taka potrzeba to z racji funkcji dać jeździć po sobie...
Ja z chęcią odstąpię.
Zaznaczam, że nie piszę tego jako urażona królewna.
Pilnować i mieć na uwadze:
*kłótnie,
*prawo (autorskie, karne, itd.),
*nie nachalnÄ… ingerencjÄ™ w dyskusje,
*jeśli zaistnieje taka potrzeba to z racji funkcji dać jeździć po sobie...
Ja z chęcią odstąpię.
Zaznaczam, że nie piszę tego jako urażona królewna.
-
madcap - Administrator
Glenroy
niestety jako pierwszy rozpoczales to cale ublizanie a potem zaslaniasz sie tytulem moderatora.
Pisze to jako persona neutralna bo nioemam ani czegokolwiek do Ciebie ani do Senka. Tak po prostu odebralem to z boku.
Zasada jest prosta, jak sie rozdaje, to trzeba tez umiec przyjac.
niestety jako pierwszy rozpoczales to cale ublizanie a potem zaslaniasz sie tytulem moderatora.
Pisze to jako persona neutralna bo nioemam ani czegokolwiek do Ciebie ani do Senka. Tak po prostu odebralem to z boku.
Zasada jest prosta, jak sie rozdaje, to trzeba tez umiec przyjac.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości