4444
Panowie
Nie piszcie prosze ile placiliscie za kurs, bo wtedy dinozaury po ulicach biegaly ( ja za kurs B zaplacilem 3500,- zl )
Placiliscie po 600 - 800 pln'ow, to sie zapytam, jak Was za ta kase wyszkolono ?
Zostawaliscie zostawiani samopasem, bo pan Instruktor mial wazniejsze rzeczy do roboty - picie kawy w kanciapie albo pukanie sekretarki.
Za ktorym razem zdaliscie egzamin ? Co umieliscie po kursie.
Trzeba zdac sobie moze wreszcie sprawe z tego, ze jak sie nie zaplaci to nikt sie do Waszej nauki nie przylozy, bo mu sie nie oplaca.
Wy udajecie, ze placicie, a oni udaja, ze Was szkola - taka Prawda !

Nie piszcie prosze ile placiliscie za kurs, bo wtedy dinozaury po ulicach biegaly ( ja za kurs B zaplacilem 3500,- zl )
Placiliscie po 600 - 800 pln'ow, to sie zapytam, jak Was za ta kase wyszkolono ?
Zostawaliscie zostawiani samopasem, bo pan Instruktor mial wazniejsze rzeczy do roboty - picie kawy w kanciapie albo pukanie sekretarki.
Za ktorym razem zdaliscie egzamin ? Co umieliscie po kursie.
Trzeba zdac sobie moze wreszcie sprawe z tego, ze jak sie nie zaplaci to nikt sie do Waszej nauki nie przylozy, bo mu sie nie oplaca.
Wy udajecie, ze placicie, a oni udaja, ze Was szkola - taka Prawda !

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy
I ten sam motocykl na topowych oponach w drodze powrotnej wpada w kaluze i sie rozdupcza z topowym cwaniakiem na nim a kapelusznik omijajac go dojezdza spokojnie do domu.
Twoj tok myslenia jest niesamowity, powinny byc znaki indywidualne, najlepiej znak cie rozpoznaje z daleka i jak masz w bazie danych status pro to wyswietla 200 a jak widzi ,ze masz cos na glowie to 20 , chyba ze to kask a nie kapelusz to wtedy 150, oczywiscie jak sie sciemni znak zmieni wartosci a jak jest zimno to tez, no i jak pada znowu poprzestawia sie, a jak jest snieg to wiadomo . Taki znak adaptacyjny ze sztuczna inteligencja ... no kurcze to takie proste, tylko to opatentowac i wdrozyc a to wszystko po to ze ktos zamiast 8 minut z a do b mogl jechac 7 , nie no korona z glowy spada przy takim poswieceniu i absolutnie rozumiem bol , cos strasznego, tylko dlaczego w niemczech , szwajcari czy ameryce ludzie nie maja takich problemow a tam jest wiecej ludzi ktorzy naprawde maja sprzety a nie eksponaty muzealne z epoki rokokoko.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Hmm... może dlatego że system egzekwowania kar i same kary są ostrzejsze?
Nie, to twój tok myślenia jest niesamowity
No ograniczenia są głupie, no to i tak je wprowadźmy, przecież muszą być
Niech każdy jeździ jak chce, a w razie spowodowania wypadku odpowiada według czynu, a nie dostanie karę mniejsza niż za przekroczenie prędkości o 30km/h i problem rozwiązany bez inteligentnych znaków.
Za pierwszym bez żadnych problemów
Zdać egzamin
Czyli to o co chodziło 
Nie, to twój tok myślenia jest niesamowity

andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?
Za pierwszym bez żadnych problemów

andy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.
Zdać egzamin

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Invi napisał(a):andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?
Za pierwszym bez żadnych problemówandy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.
Zdać egzaminCzyli to o co chodziło
Invi,
Rossidad ma bardzo duzo racji. sprobuj pojechac nw takiej Francji, czy Itali wiecej nioz jest pokazana pürzed zakretem. Fakt, ze w PL znakow jest doslownie n a s r a n e i w niektorych sytuacjach naprawde niemozliwe jest stosowanie sie do nich.
Bialo czerwone barierki przed zakretem spelnia swoje zadanie duzo lepiej niz znak ograniczenia predkosci,
Widzisz, z mojego doswiadczenia powiem Ci, ze czasami mam ludzi ktorzy jezdza dobrze a nie zdaja ( chociazby z blachej przyczyny strach przed jakimkolwiek egzaminem ).
Mialem dwoch chlopakow z krorych pierwszy jezdzil lepiej a oblal a ten jezdzacy gorzej zdal, bo byl bardziej cool.
Tak wiec niekoniecznie musi ten " za poierwszym razem " byc lepszym, mozna tez miec wiecej szczescia.
Czyli potrafiles zdac egzamin i nic wiecej.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Widać w tym temacie polską mentalność idealnie. Pytanie do wszystkich co to się nie mogą pohamować na ulicy: myślicie, że ile jeszcze lat minie zanim u nas kary będą podobne do tych na "zachodzie"? Właściwie to chyba nawet w tej ustawie, co będą odbierać prawka jest również mowa o znacznym podniesieniu mandatów. Wolna amerykanka na naszych drogach powoli się kończy i albo ludzie to zrozumieją, albo będą płacić i ewentualnie iść do paki. Nie wiem, czy śledzicie temat Froga, któremu grozi właśnie 8 latek za szaleństwa po Wawie.
To, czy znaków jest za dużo lub czy mają sens to sprawa drugorzędna. Są i albo się ich przestrzega, albo liczy się z konsekwencjami.
Jeśli chodzi o temat dostosowania znaków do pojazdu / kierowcy to niestety, ale jak ze wszystkim innym, założenie jest proste. Wszystkie ograniczenia i pozwolenia dopasowane są do "jednostki" najsłabszej. Ci "lepsi" mają po prostu większy margines bezpieczeństwa.
To, czy znaków jest za dużo lub czy mają sens to sprawa drugorzędna. Są i albo się ich przestrzega, albo liczy się z konsekwencjami.
Jeśli chodzi o temat dostosowania znaków do pojazdu / kierowcy to niestety, ale jak ze wszystkim innym, założenie jest proste. Wszystkie ograniczenia i pozwolenia dopasowane są do "jednostki" najsłabszej. Ci "lepsi" mają po prostu większy margines bezpieczeństwa.
- bachu12
- Świeżak
Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy ;
Z inną prędkością pokona zakręt 40 tonowy zestaw, a z inną półtora tonowa puszka...głupotą było by dostosowanie ograniczenia do tej szybszej grupy pojazdów.
Jeżeli chodzi o kary, do którego kraju na zachodzie byś nie pojechał, jak dasz za mocno w palnik, też stracisz prawko, w Niemczech też się nie czają, żeby zabrać lejce, w Norwegii przekraczając o 30km/h z automatu stajesz się przestępcą, i tak jesteśmy traktowani całkiem lajtowo w porównaniu do zachodu europy. A jeżeli chodzi o same ograniczenia, może ja jestem z innego świata i jakoś specjalnie na ten drugi mi się nie spieszy, ale zdecydowana większość ograniczeń, czasami może przesadzona, ale mimo wszystko postawiona jest w jakimś celu, w Niemczech też co każdą wiochę masz 50km/h + często radar, wygląda to podobnie jak u nas, tyle że tam się tego tak nie odczuwa, bo landówkami jedziesz tylko tych naście kilometrów, żeby dojechać do autobahna.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
a ja jak zwykle zgadzam sie z invim
potem podjade i zrobie zdjecie miejsca gdzie dostałem 50zl i 10pkt. rosidad jeżeli myslisz ze za glupie ograniczenia sa odpowiedzialni kierowcy to ja nie wiem w jakim ty świecie żyjesz albo co bierzesz 

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
widzialem i powiem szczerze ze oglądając go trochę się nudziłem
takze nie byl zly ale szalu tez nie bylo i do mojej listy ulubionych filmow na pewno nie trafi

Ostatnio edytowano 8/2/2015, 10:46 przez suhy-19, łącznie edytowano 1 raz
aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
A to już była premiera? Coś przespałem? Kurde...

-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
20. lutego ma być premiera.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Senek,
z przykroscia musze stwierdzic, ze niestety nie masz racji co do %% ustawienia prawidlowo znakow.
Pomijam juz Problem, ze Cale skrzyzowania ( zwlaszcza ruch okrezny sa blednie oznaczone, bo nikt nie kuma o co tej jezdzie okreznej chodzi.
To, ze akurat trafilo sie tak, ze bylo naprawde dobrze, nie neguje, mozna sie z tego cieszyc, ale nie wpadajmy w rozkosz, bo troche do tego brakuje.
Chodzi mi tylko i wylacznie o ustawianie znakow - prawidlowe i dostosowane do realiow ma sie rozumiec.

z przykroscia musze stwierdzic, ze niestety nie masz racji co do %% ustawienia prawidlowo znakow.
Pomijam juz Problem, ze Cale skrzyzowania ( zwlaszcza ruch okrezny sa blednie oznaczone, bo nikt nie kuma o co tej jezdzie okreznej chodzi.
To, ze akurat trafilo sie tak, ze bylo naprawde dobrze, nie neguje, mozna sie z tego cieszyc, ale nie wpadajmy w rozkosz, bo troche do tego brakuje.
Chodzi mi tylko i wylacznie o ustawianie znakow - prawidlowe i dostosowane do realiow ma sie rozumiec.

- andy7
- Moderator
Walenty napisał(a):Glenroy napisał(a):melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
To chodzi o ten film, o gościu nazywającym się Chris Kyle, który był snajperem w SEALS? Ten gość, który samemu wychodząc z depresji pomagał później wyjść z niej innym weteranom i jeden z tychże go zastrzelił?

-
Glenroy - Moderator
Jeśli w Czechach, Austrii czy we Włoszech jeździ się przepisowo to chyba podróżowałem jakimiś dziwnymi drogami dla piratów. We Włoszech standardem jest nieużywanie kierunkowskazów, wymuszenia pierwszeństwa, jazda środkiem autostrady a średnia prędkość to chyba 160km/h. Mruganie światłami jazda, na zderzaku to także codzienność. Osobiście byłem przerażony tym co tam się wyrabia. Na rondo wpadają na pełnej prędkość i obowiązuję zasada kto pierwszy ten lepszy. Jadąc z przepisowo ciągnąłem za sobą ogon. Już nie wspomnę o motocyklistach
Problem w tym, że jadąc 1500km po za granicami Polski nie widziałem ani jednego patrolu z radarem!! W momencie powrotu przekraczania granicy w Cieszynie zaczyna się festiwal ograniczeń, fotoradarów i suszarek. Jest to tak denerwujące, że człowiek wyklinać myśląc sobie co to za patologia! Od 3 lat śmigam do Włoch 2-3 razy w roku więc nie był to jednorazowy wypad. Moim zdaniem Polscy kierowcy nie wypadają źle na tle swoich zachodnich kolegów. Drogi, oznakowanie to u nas patologia! Dziękuję

- esenem
- Świeżak
Po euro tripie na moto stwierdziłem że zasadnicza różnica pomiędzy oznakowaniem (tu głównie ostrzegawczym i ograniczenia prędkości) u nas i tam gdzie byłem (szczególnie Chorwacja, Włochy, ale reszta niewiele mniej) jest taka, że jak oni postawią znak z czerwono-białymi strzałkami >>>>>>>>>>> przed zakrętem to jak nie zwolnisz to lecisz w kartofle, u nas możesz przyspieszyć i w 90% nic się nie stanie.
Podobnie z ograniczeniami prędkości, jak nie zwolnisz do tej ze znaku to mniej ogarniętym zrobi się ciepło a w Polsce zachodzisz w głowę co autor miał na myśli.
Mam wrażenie, że u nas stawia się znaki "na zapas" wychodząc z założenia, że każdy jest idiotą.
Podobnie z ograniczeniami prędkości, jak nie zwolnisz do tej ze znaku to mniej ogarniętym zrobi się ciepło a w Polsce zachodzisz w głowę co autor miał na myśli.
Mam wrażenie, że u nas stawia się znaki "na zapas" wychodząc z założenia, że każdy jest idiotą.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
Glenroy napisał(a):Walenty napisał(a):Glenroy napisał(a):melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
To chodzi o ten film, o gościu nazywającym się Chris Kyle, który był snajperem w SEALS? Ten gość, który samemu wychodząc z depresji pomagał później wyjść z niej innym weteranom i jeden z tychże go zastrzelił?.
No.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator