Zobacz wątek - 4444
NAS Analytics TAG

4444

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez suhy-19 » 7/2/2015, 19:25

ja policzylem ze wszystkim (badania dojady na kurs itp)
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez Invi » 7/2/2015, 21:07

SkoQ napisał(a):Całkiem uczciwie powiem tak:
Za kurs płaciłem nie więcej niż 800 zł
Za egzamin, nie mam pojęcia ale poniżej 200 zł

Nie wiem gdzie wyście te kursy robili, ale to nie jest aż takie bandyctwo :D
Za dobre gumy się płaci tyle co za kurs.

Ja to z 500-600zł za kurs na A płaciłem.
Ale teraz po zmianach, jest chyba sporo drożej.
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 7/2/2015, 21:12

Jakiego zrozumienia? :D Kasa się liczy i układy, tor się opyla bo przekręty mniejsze i nowych wyborców mało, lepiej następny stadion we współpracy z PZPNem :D Albo zaorać i biedrę postawić :D

Nie no, wystarczy lecieć jakąś krajówką, nie raz można się pogubić i nie wiedzieć czy jest się w zabudowanym czy nie, jakiś budynki daleko od drogi, wielki rów po obu stronach drogi, 2 metry chodnika. No faktycznie 100km/h na godzinę to w takim miejscu bandytyzm.

Sam dostałem kiedyś 500/10 za głupie 115 w zabudowanym, na wysokości znaku i ze 100m od najbliższego budynku ;) Teraz za to poleci prawko, no bardzo fajnie ;)
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez rosiboj » 7/2/2015, 22:13

Winni za glupie ograniczenia na drogach sa sami kierowcy.

Zarzadca drogi - mozna by tu jechac 70 ale wtedy kazdy bedzie jechal 100 to dam 50
Polski kierowca - skoro jest tu 70 to ja napewno moge jechac 100.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Invi » 7/2/2015, 22:31

Tak tak, jasne, tu można by jechać 100, ale dajmy tu 20 i progi zwalniające, bo te szatany na motórach będą jeździć 200 :D

Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy ;)

senekkorzenna napisał(a):Invi ty w misie i kwiatki czy ciebie pogieło aby walić post pod swoim postem :?
co zapomniałeś że jest opcja edytuj :?

Nie, nie zauważyłem ;) Raz, czy dwa na 5000 postów może się zdarzyć ;)
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 7/2/2015, 22:33

Panowie

Nie piszcie prosze ile placiliscie za kurs, bo wtedy dinozaury po ulicach biegaly ( ja za kurs B zaplacilem 3500,- zl )

Placiliscie po 600 - 800 pln'ow, to sie zapytam, jak Was za ta kase wyszkolono ?

Zostawaliscie zostawiani samopasem, bo pan Instruktor mial wazniejsze rzeczy do roboty - picie kawy w kanciapie albo pukanie sekretarki.

Za ktorym razem zdaliscie egzamin ? Co umieliscie po kursie.

Trzeba zdac sobie moze wreszcie sprawe z tego, ze jak sie nie zaplaci to nikt sie do Waszej nauki nie przylozy, bo mu sie nie oplaca.

Wy udajecie, ze placicie, a oni udaja, ze Was szkola - taka Prawda !

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez rosiboj » 7/2/2015, 23:07

Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy ;)

I ten sam motocykl na topowych oponach w drodze powrotnej wpada w kaluze i sie rozdupcza z topowym cwaniakiem na nim a kapelusznik omijajac go dojezdza spokojnie do domu.
Twoj tok myslenia jest niesamowity, powinny byc znaki indywidualne, najlepiej znak cie rozpoznaje z daleka i jak masz w bazie danych status pro to wyswietla 200 a jak widzi ,ze masz cos na glowie to 20 , chyba ze to kask a nie kapelusz to wtedy 150, oczywiscie jak sie sciemni znak zmieni wartosci a jak jest zimno to tez, no i jak pada znowu poprzestawia sie, a jak jest snieg to wiadomo . Taki znak adaptacyjny ze sztuczna inteligencja ... no kurcze to takie proste, tylko to opatentowac i wdrozyc a to wszystko po to ze ktos zamiast 8 minut z a do b mogl jechac 7 , nie no korona z glowy spada przy takim poswieceniu i absolutnie rozumiem bol , cos strasznego, tylko dlaczego w niemczech , szwajcari czy ameryce ludzie nie maja takich problemow a tam jest wiecej ludzi ktorzy naprawde maja sprzety a nie eksponaty muzealne z epoki rokokoko.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez Invi » 7/2/2015, 23:17

Hmm... może dlatego że system egzekwowania kar i same kary są ostrzejsze?

Nie, to twój tok myślenia jest niesamowity :D No ograniczenia są głupie, no to i tak je wprowadźmy, przecież muszą być :D Niech każdy jeździ jak chce, a w razie spowodowania wypadku odpowiada według czynu, a nie dostanie karę mniejsza niż za przekroczenie prędkości o 30km/h i problem rozwiązany bez inteligentnych znaków.

andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?

Za pierwszym bez żadnych problemów :D

andy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.

Zdać egzamin :D Czyli to o co chodziło :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 8/2/2015, 00:36

Invi napisał(a):
andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?

Za pierwszym bez żadnych problemów :D

andy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.

Zdać egzamin :D Czyli to o co chodziło :D

Invi,

Rossidad ma bardzo duzo racji. sprobuj pojechac nw takiej Francji, czy Itali wiecej nioz jest pokazana pürzed zakretem. Fakt, ze w PL znakow jest doslownie n a s r a n e i w niektorych sytuacjach naprawde niemozliwe jest stosowanie sie do nich.

Bialo czerwone barierki przed zakretem spelnia swoje zadanie duzo lepiej niz znak ograniczenia predkosci,

Widzisz, z mojego doswiadczenia powiem Ci, ze czasami mam ludzi ktorzy jezdza dobrze a nie zdaja ( chociazby z blachej przyczyny strach przed jakimkolwiek egzaminem ).

Mialem dwoch chlopakow z krorych pierwszy jezdzil lepiej a oblal a ten jezdzacy gorzej zdal, bo byl bardziej cool.

Tak wiec niekoniecznie musi ten " za poierwszym razem " byc lepszym, mozna tez miec wiecej szczescia.

Czyli potrafiles zdac egzamin i nic wiecej. :mrgreen:

andy7
Moderator

Postprzez bachu12 » 8/2/2015, 00:55

Widać w tym temacie polską mentalność idealnie. Pytanie do wszystkich co to się nie mogą pohamować na ulicy: myślicie, że ile jeszcze lat minie zanim u nas kary będą podobne do tych na "zachodzie"? Właściwie to chyba nawet w tej ustawie, co będą odbierać prawka jest również mowa o znacznym podniesieniu mandatów. Wolna amerykanka na naszych drogach powoli się kończy i albo ludzie to zrozumieją, albo będą płacić i ewentualnie iść do paki. Nie wiem, czy śledzicie temat Froga, któremu grozi właśnie 8 latek za szaleństwa po Wawie.

To, czy znaków jest za dużo lub czy mają sens to sprawa drugorzędna. Są i albo się ich przestrzega, albo liczy się z konsekwencjami.

Jeśli chodzi o temat dostosowania znaków do pojazdu / kierowcy to niestety, ale jak ze wszystkim innym, założenie jest proste. Wszystkie ograniczenia i pozwolenia dopasowane są do "jednostki" najsłabszej. Ci "lepsi" mają po prostu większy margines bezpieczeństwa.
bachu12
Świeżak

Postprzez Glenroy » 8/2/2015, 01:39

Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy ;

Z inną prędkością pokona zakręt 40 tonowy zestaw, a z inną półtora tonowa puszka...głupotą było by dostosowanie ograniczenia do tej szybszej grupy pojazdów.
Jeżeli chodzi o kary, do którego kraju na zachodzie byś nie pojechał, jak dasz za mocno w palnik, też stracisz prawko, w Niemczech też się nie czają, żeby zabrać lejce, w Norwegii przekraczając o 30km/h z automatu stajesz się przestępcą, i tak jesteśmy traktowani całkiem lajtowo w porównaniu do zachodu europy. A jeżeli chodzi o same ograniczenia, może ja jestem z innego świata i jakoś specjalnie na ten drugi mi się nie spieszy, ale zdecydowana większość ograniczeń, czasami może przesadzona, ale mimo wszystko postawiona jest w jakimś celu, w Niemczech też co każdą wiochę masz 50km/h + często radar, wygląda to podobnie jak u nas, tyle że tam się tego tak nie odczuwa, bo landówkami jedziesz tylko tych naście kilometrów, żeby dojechać do autobahna.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez suhy-19 » 8/2/2015, 09:33

a ja jak zwykle zgadzam sie z invim :) potem podjade i zrobie zdjecie miejsca gdzie dostałem 50zl i 10pkt. rosidad jeżeli myslisz ze za glupie ograniczenia sa odpowiedzialni kierowcy to ja nie wiem w jakim ty świecie żyjesz albo co bierzesz :D
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez melvin » 8/2/2015, 10:12

Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez suhy-19 » 8/2/2015, 10:45

widzialem i powiem szczerze ze oglądając go trochę się nudziłem :D takze nie byl zly ale szalu tez nie bylo i do mojej listy ulubionych filmow na pewno nie trafi
Ostatnio edytowano 8/2/2015, 10:46 przez suhy-19, łącznie edytowano 1 raz
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez Glenroy » 8/2/2015, 10:45

melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...

A to już była premiera? Coś przespałem? Kurde... :wink:
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Walenty » 8/2/2015, 12:47

Glenroy napisał(a):
melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...

A to już była premiera? Coś przespałem? Kurde... :wink:

20. lutego ma być premiera.
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez suhy-19 » 8/2/2015, 12:52

na torrentach byla jakies 2 tygodnie temu :D
aprilia RSV4
suhy-19
Moderator

Postprzez Kaai » 8/2/2015, 13:51

john wick nawet spoko
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Krmtzzz » 8/2/2015, 15:57

Snajper byl juz dawno dawno temu ;d John wick taki film dla dzieci, co sie jaraja tym ze jakis koles zabija cala mafie sam, bo mu psa zastrzelili.
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 8/2/2015, 16:06

Senek,

z przykroscia musze stwierdzic, ze niestety nie masz racji co do %% ustawienia prawidlowo znakow.

Pomijam juz Problem, ze Cale skrzyzowania ( zwlaszcza ruch okrezny sa blednie oznaczone, bo nikt nie kuma o co tej jezdzie okreznej chodzi.

To, ze akurat trafilo sie tak, ze bylo naprawde dobrze, nie neguje, mozna sie z tego cieszyc, ale nie wpadajmy w rozkosz, bo troche do tego brakuje.

Chodzi mi tylko i wylacznie o ustawianie znakow - prawidlowe i dostosowane do realiow ma sie rozumiec.

andy7
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik