4444
SkoQ napisał(a):Całkiem uczciwie powiem tak:
Za kurs płaciłem nie więcej niż 800 zł
Za egzamin, nie mam pojęcia ale poniżej 200 zł
Nie wiem gdzie wyście te kursy robili, ale to nie jest aż takie bandyctwo
Za dobre gumy się płaci tyle co za kurs.
Ja to z 500-600zł za kurs na A płaciłem.
Ale teraz po zmianach, jest chyba sporo drożej.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Jakiego zrozumienia?
Kasa się liczy i układy, tor się opyla bo przekręty mniejsze i nowych wyborców mało, lepiej następny stadion we współpracy z PZPNem
Albo zaorać i biedrę postawić
Nie no, wystarczy lecieć jakąś krajówką, nie raz można się pogubić i nie wiedzieć czy jest się w zabudowanym czy nie, jakiś budynki daleko od drogi, wielki rów po obu stronach drogi, 2 metry chodnika. No faktycznie 100km/h na godzinę to w takim miejscu bandytyzm.
Sam dostałem kiedyś 500/10 za głupie 115 w zabudowanym, na wysokości znaku i ze 100m od najbliższego budynku
Teraz za to poleci prawko, no bardzo fajnie 

Nie no, wystarczy lecieć jakąś krajówką, nie raz można się pogubić i nie wiedzieć czy jest się w zabudowanym czy nie, jakiś budynki daleko od drogi, wielki rów po obu stronach drogi, 2 metry chodnika. No faktycznie 100km/h na godzinę to w takim miejscu bandytyzm.
Sam dostałem kiedyś 500/10 za głupie 115 w zabudowanym, na wysokości znaku i ze 100m od najbliższego budynku

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Winni za glupie ograniczenia na drogach sa sami kierowcy.
Zarzadca drogi - mozna by tu jechac 70 ale wtedy kazdy bedzie jechal 100 to dam 50
Polski kierowca - skoro jest tu 70 to ja napewno moge jechac 100.
Zarzadca drogi - mozna by tu jechac 70 ale wtedy kazdy bedzie jechal 100 to dam 50
Polski kierowca - skoro jest tu 70 to ja napewno moge jechac 100.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Tak tak, jasne, tu można by jechać 100, ale dajmy tu 20 i progi zwalniające, bo te szatany na motórach będą jeździć 200
Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy
Nie, nie zauważyłem
Raz, czy dwa na 5000 postów może się zdarzyć 

Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy

senekkorzenna napisał(a):Invi ty w misie i kwiatki czy ciebie pogieło aby walić post pod swoim postem![]()
co zapomniałeś że jest opcja edytuj
Nie, nie zauważyłem

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Panowie
Nie piszcie prosze ile placiliscie za kurs, bo wtedy dinozaury po ulicach biegaly ( ja za kurs B zaplacilem 3500,- zl )
Placiliscie po 600 - 800 pln'ow, to sie zapytam, jak Was za ta kase wyszkolono ?
Zostawaliscie zostawiani samopasem, bo pan Instruktor mial wazniejsze rzeczy do roboty - picie kawy w kanciapie albo pukanie sekretarki.
Za ktorym razem zdaliscie egzamin ? Co umieliscie po kursie.
Trzeba zdac sobie moze wreszcie sprawe z tego, ze jak sie nie zaplaci to nikt sie do Waszej nauki nie przylozy, bo mu sie nie oplaca.
Wy udajecie, ze placicie, a oni udaja, ze Was szkola - taka Prawda !

Nie piszcie prosze ile placiliscie za kurs, bo wtedy dinozaury po ulicach biegaly ( ja za kurs B zaplacilem 3500,- zl )
Placiliscie po 600 - 800 pln'ow, to sie zapytam, jak Was za ta kase wyszkolono ?
Zostawaliscie zostawiani samopasem, bo pan Instruktor mial wazniejsze rzeczy do roboty - picie kawy w kanciapie albo pukanie sekretarki.
Za ktorym razem zdaliscie egzamin ? Co umieliscie po kursie.
Trzeba zdac sobie moze wreszcie sprawe z tego, ze jak sie nie zaplaci to nikt sie do Waszej nauki nie przylozy, bo mu sie nie oplaca.
Wy udajecie, ze placicie, a oni udaja, ze Was szkola - taka Prawda !

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy
I ten sam motocykl na topowych oponach w drodze powrotnej wpada w kaluze i sie rozdupcza z topowym cwaniakiem na nim a kapelusznik omijajac go dojezdza spokojnie do domu.
Twoj tok myslenia jest niesamowity, powinny byc znaki indywidualne, najlepiej znak cie rozpoznaje z daleka i jak masz w bazie danych status pro to wyswietla 200 a jak widzi ,ze masz cos na glowie to 20 , chyba ze to kask a nie kapelusz to wtedy 150, oczywiscie jak sie sciemni znak zmieni wartosci a jak jest zimno to tez, no i jak pada znowu poprzestawia sie, a jak jest snieg to wiadomo . Taki znak adaptacyjny ze sztuczna inteligencja ... no kurcze to takie proste, tylko to opatentowac i wdrozyc a to wszystko po to ze ktos zamiast 8 minut z a do b mogl jechac 7 , nie no korona z glowy spada przy takim poswieceniu i absolutnie rozumiem bol , cos strasznego, tylko dlaczego w niemczech , szwajcari czy ameryce ludzie nie maja takich problemow a tam jest wiecej ludzi ktorzy naprawde maja sprzety a nie eksponaty muzealne z epoki rokokoko.
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Hmm... może dlatego że system egzekwowania kar i same kary są ostrzejsze?
Nie, to twój tok myślenia jest niesamowity
No ograniczenia są głupie, no to i tak je wprowadźmy, przecież muszą być
Niech każdy jeździ jak chce, a w razie spowodowania wypadku odpowiada według czynu, a nie dostanie karę mniejsza niż za przekroczenie prędkości o 30km/h i problem rozwiązany bez inteligentnych znaków.
Za pierwszym bez żadnych problemów
Zdać egzamin
Czyli to o co chodziło 
Nie, to twój tok myślenia jest niesamowity

andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?
Za pierwszym bez żadnych problemów

andy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.
Zdać egzamin

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Invi napisał(a):andy7 napisał(a):Za ktorym razem zdaliscie egzamin ?
Za pierwszym bez żadnych problemówandy7 napisał(a):Co umieliscie po kursie.
Zdać egzaminCzyli to o co chodziło
Invi,
Rossidad ma bardzo duzo racji. sprobuj pojechac nw takiej Francji, czy Itali wiecej nioz jest pokazana pürzed zakretem. Fakt, ze w PL znakow jest doslownie n a s r a n e i w niektorych sytuacjach naprawde niemozliwe jest stosowanie sie do nich.
Bialo czerwone barierki przed zakretem spelnia swoje zadanie duzo lepiej niz znak ograniczenia predkosci,
Widzisz, z mojego doswiadczenia powiem Ci, ze czasami mam ludzi ktorzy jezdza dobrze a nie zdaja ( chociazby z blachej przyczyny strach przed jakimkolwiek egzaminem ).
Mialem dwoch chlopakow z krorych pierwszy jezdzil lepiej a oblal a ten jezdzacy gorzej zdal, bo byl bardziej cool.
Tak wiec niekoniecznie musi ten " za poierwszym razem " byc lepszym, mozna tez miec wiecej szczescia.
Czyli potrafiles zdac egzamin i nic wiecej.

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Widać w tym temacie polską mentalność idealnie. Pytanie do wszystkich co to się nie mogą pohamować na ulicy: myślicie, że ile jeszcze lat minie zanim u nas kary będą podobne do tych na "zachodzie"? Właściwie to chyba nawet w tej ustawie, co będą odbierać prawka jest również mowa o znacznym podniesieniu mandatów. Wolna amerykanka na naszych drogach powoli się kończy i albo ludzie to zrozumieją, albo będą płacić i ewentualnie iść do paki. Nie wiem, czy śledzicie temat Froga, któremu grozi właśnie 8 latek za szaleństwa po Wawie.
To, czy znaków jest za dużo lub czy mają sens to sprawa drugorzędna. Są i albo się ich przestrzega, albo liczy się z konsekwencjami.
Jeśli chodzi o temat dostosowania znaków do pojazdu / kierowcy to niestety, ale jak ze wszystkim innym, założenie jest proste. Wszystkie ograniczenia i pozwolenia dopasowane są do "jednostki" najsłabszej. Ci "lepsi" mają po prostu większy margines bezpieczeństwa.
To, czy znaków jest za dużo lub czy mają sens to sprawa drugorzędna. Są i albo się ich przestrzega, albo liczy się z konsekwencjami.
Jeśli chodzi o temat dostosowania znaków do pojazdu / kierowcy to niestety, ale jak ze wszystkim innym, założenie jest proste. Wszystkie ograniczenia i pozwolenia dopasowane są do "jednostki" najsłabszej. Ci "lepsi" mają po prostu większy margines bezpieczeństwa.
- bachu12
- Świeżak
Invi napisał(a):Ograniczenia same w sobie są głupie, z inną prędkością może jechać sportowe moto na topowych oponach w ciepły letni dzień, a z inną rozlatujący się polonez, z kapelusznikiem za kierownicą. Ale co tam, najlepiej zrównać wszystkich do dołu i niech te 90% się męczy ;
Z inną prędkością pokona zakręt 40 tonowy zestaw, a z inną półtora tonowa puszka...głupotą było by dostosowanie ograniczenia do tej szybszej grupy pojazdów.
Jeżeli chodzi o kary, do którego kraju na zachodzie byś nie pojechał, jak dasz za mocno w palnik, też stracisz prawko, w Niemczech też się nie czają, żeby zabrać lejce, w Norwegii przekraczając o 30km/h z automatu stajesz się przestępcą, i tak jesteśmy traktowani całkiem lajtowo w porównaniu do zachodu europy. A jeżeli chodzi o same ograniczenia, może ja jestem z innego świata i jakoś specjalnie na ten drugi mi się nie spieszy, ale zdecydowana większość ograniczeń, czasami może przesadzona, ale mimo wszystko postawiona jest w jakimś celu, w Niemczech też co każdą wiochę masz 50km/h + często radar, wygląda to podobnie jak u nas, tyle że tam się tego tak nie odczuwa, bo landówkami jedziesz tylko tych naście kilometrów, żeby dojechać do autobahna.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
a ja jak zwykle zgadzam sie z invim
potem podjade i zrobie zdjecie miejsca gdzie dostałem 50zl i 10pkt. rosidad jeżeli myslisz ze za glupie ograniczenia sa odpowiedzialni kierowcy to ja nie wiem w jakim ty świecie żyjesz albo co bierzesz 

aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
widzialem i powiem szczerze ze oglądając go trochę się nudziłem
takze nie byl zly ale szalu tez nie bylo i do mojej listy ulubionych filmow na pewno nie trafi

Ostatnio edytowano 8/2/2015, 10:46 przez suhy-19, łącznie edytowano 1 raz
aprilia RSV4
-
suhy-19 - Moderator
melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
A to już była premiera? Coś przespałem? Kurde...

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
Glenroy napisał(a):melvin napisał(a):Pany widzieliście Amerykańskiego snajpera? powiem szczerze że tragedii nie ma, ale pierwszoligowy ten film też nie był...
A to już była premiera? Coś przespałem? Kurde...
20. lutego ma być premiera.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Senek,
z przykroscia musze stwierdzic, ze niestety nie masz racji co do %% ustawienia prawidlowo znakow.
Pomijam juz Problem, ze Cale skrzyzowania ( zwlaszcza ruch okrezny sa blednie oznaczone, bo nikt nie kuma o co tej jezdzie okreznej chodzi.
To, ze akurat trafilo sie tak, ze bylo naprawde dobrze, nie neguje, mozna sie z tego cieszyc, ale nie wpadajmy w rozkosz, bo troche do tego brakuje.
Chodzi mi tylko i wylacznie o ustawianie znakow - prawidlowe i dostosowane do realiow ma sie rozumiec.

z przykroscia musze stwierdzic, ze niestety nie masz racji co do %% ustawienia prawidlowo znakow.
Pomijam juz Problem, ze Cale skrzyzowania ( zwlaszcza ruch okrezny sa blednie oznaczone, bo nikt nie kuma o co tej jezdzie okreznej chodzi.
To, ze akurat trafilo sie tak, ze bylo naprawde dobrze, nie neguje, mozna sie z tego cieszyc, ale nie wpadajmy w rozkosz, bo troche do tego brakuje.
Chodzi mi tylko i wylacznie o ustawianie znakow - prawidlowe i dostosowane do realiow ma sie rozumiec.

- andy7
- Moderator