Zobacz wątek - 144
NAS Analytics TAG

144

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez melvin » 19/11/2014, 02:17

Szybkie pytanie, mam starą WSKę kobuz, moto jest wyrejestrowane, nie mam dowodu z uciętym rogiem, do motocykla mam jedynie kartę gwarancyjną w której widnieje imię i nazwisko mojego ojca, mam jakieś szanse to zarejestrować jako zabytek czy coś w ten deseń?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Walenty » 19/11/2014, 11:06

melvin napisał(a):Szybkie pytanie, mam starą WSKę kobuz, moto jest wyrejestrowane, nie mam dowodu z uciętym rogiem, do motocykla mam jedynie kartę gwarancyjną w której widnieje imię i nazwisko mojego ojca, mam jakieś szanse to zarejestrować jako zabytek czy coś w ten deseń?

Jak to mówił mój znajomy - "zalegalizować marijuane i wueski be papierów!" :twisted:
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 19/11/2014, 11:37

Nie chce uzywek ^^
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Invi » 19/11/2014, 11:58

melvin napisał(a):Szybkie pytanie, mam starą WSKę kobuz, moto jest wyrejestrowane, nie mam dowodu z uciętym rogiem, do motocykla mam jedynie kartę gwarancyjną w której widnieje imię i nazwisko mojego ojca, mam jakieś szanse to zarejestrować jako zabytek czy coś w ten deseń?

Tak, w sumie da się nawet na białe blachy, ale trochę więcej z tym ganiania. Wygooglaj, jest sporo tematów.

Walenty napisał(a):Jak to mówił mój znajomy - "zalegalizować marijuane i wueski be papierów!" :twisted:

Jestem za :D
Invi
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 19/11/2014, 12:41

Byłem dziś u neurologa, umówiony na godz. 10, o 11.30 wchodzę do gabinetu a tam pani doktor siedzi sobie w swetrze (bez kitla czy plakietki) za biurkiem i jak gdyby nigdy nic jara fajkę :D
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Angler » 19/11/2014, 15:19

melvin każdemu się należy przerwa w pracy.
Angler
Bywalec

Postprzez Walenty » 19/11/2014, 16:00

Angler napisał(a):melvin każdemu się należy przerwa w pracy.

Ale fartuch to mogła założyć :D
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez Angler » 19/11/2014, 16:11

Walenty napisał(a):

Ale fartuch to mogła założyć :D

Fakt, gdzieniegdzie jest przepis, że do palenia papierosa należy założyć specjalny fartuch, zapobiegający zabrudzeniu popiołem ubrań roboczych.
Angler
Bywalec

Postprzez Kaai » 19/11/2014, 19:33

wyglądają zacnie
Obrazek
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Glenroy » 19/11/2014, 20:57

Dzięki Kaai, właśnie sobie przypomniałem, że miałem się o coś zapytać :D.

Ktoś się orientuje, czy podmiana klamki sprzęgła z mocowaniem i hamulca z pompą, z dużego do małego fazera wymaga jakiegoś większego kombinowania niż przepięcie linki sprzęgła i przewodów hamulcowych do nowych mocowań? :).
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
Glenroy
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 19/11/2014, 21:20

Pompa jak pompa przeciez koncowki masz te same przewodow
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez kravec » 19/11/2014, 23:04

A to nowość bo zdarzało się że lataliśmy po 6 godzin wkoło pacjentów bez chwili przerwy żeby chociaż tyłek gdzieś posadzić. W sytuacjach "ekstremalnych" pijemy na 2 osoby- jedna trzyma butlę bo ta co pije ma rękawiczki na łapach.

To o czym pisze Melvin to zwyczajne chamstwo lekarzy. Niestety zdarza się bardzo często, a z tego co zaobserwowałem w środowisku lekarskim zaczyna się już na studiach. Studenci wydziału lekarskiego już na 5'tym roku zaczynają się strasznie panoszyć i patrzeć na innych z góry.
kravec
Administrator

Postprzez kravec » 20/11/2014, 17:18

Wiesz Seweryn- to też jest trochę inaczej bo lekarzom (a ordynatorowi już szczególnie) tak jak piszesz- włażą gdzieś bez wazeliny. Natomiast w takim zwykłym kontakcie, z pacjentem, z niższym personelem są po prostu chamscy. Z resztą- widzę to też u nas mimo że stomatologia jest dużo lepsza od lekarskiego pod tym względem.

Zdarzyło mi się już kilka razy zaobserwować jak student ledwo wystawił gębę zza drzwi sali klinicznej, burknął nazwisko i sobie poszedł. Nie podoba mi się i kompletnie tego nie akceptuję. Tak samo jak podnoszenia głosu czy używania nieuprzejmego/niemiłego tonu w stosunku do pacjentów, a w szczególności dzieci (czasami owszem- trzeba lekko "zdominować" ale to też trzeba zrobić odpowiednio). Są lekarze prowadzący zajęcia którzy zwracają na to uwagę i to mi się bardzo podoba. Są też niestety tacy którzy tego jakby nie widzą (sami tacy są?).

Może to wydać się komuś śmieszne, ale zawsze na zajęciach biorę do ręki kartę pacjenta który jest do mnie zapisany, sprawdzam imię i nazwisko, po czym wychodzę z sali klinicznej do poczekalni i staram się aby całość wyglądała uprzejmie- od tego jak wypowiadam imię i nazwisko pacjenta, poprzez przywitanie się z nim kiedy wstaje i podchodzi, po zaproszenie do środka sali i zaprowadzenie na stanowisko. Tak samo w trakcie już trwającej "wizyty" staram się najpierw z pacjentem porozmawiać, przejrzeć jego kartę aby mieć jako takie pojęcie o człowieku, informować o tym co będę robił, jakie są możliwości, co podejrzewam, ewentualnie poradzić co do dalszego leczenia, czy pokierować do konkretnych lekarzy. Tyczy się to też samej pracy- czy robimy coś na odwal się, czy staramy się zrobić najlepiej jak potrafimy (uważam że to też pomaga mi się rozwinąć i "wyćwiczyć").

Niestety mamy w środowisku lekarskim większość ludzi którzy nastawieni są na branie kasy, olewanie pacjentów i uważanie się za ludzi "wyższej kategorii".

A z wenflonami też czasami różnie bywa- czasami żyłka potrafi pęknąć po prostu w moment przy wkłuwaniu. Choć zdarzyło mi się to chyba tylko raz i to nie przy zakładaniu wenflonu a przy pobieraniu krwi- pielęgniarki mówiły mi że zdarza się.. szczególnie u osób starszych (nie ma tutaj żadnych aluzji do nikogo).

A jeszcze co do zbierania wywiadu- zawsze się o czymś zapomni jak jest lekarz który chce pokazać że jesteś głąb, lub chce rzeczywiście nauczyć a to dopiero twoje początki na danym oddziale, lub jak jest po prostu upierdliwy. Po kilku/kilkunastu takich sytuacjach zazwyczaj już się wie o co pytać:) Na pediatrii lataliśmy czasami po 3 razy bo nie dopytaliśmy o szczegóły po urodzeniu, czy coś z przebiegu ciąży, czy o jakieś leki. Normalne :)
kravec
Administrator

Postprzez cioracz » 20/11/2014, 19:37

No to skoro tak o sluzbie zdrowia to u mnie w "mieście" zamkneli szpital :D mialem krwiaka, w takim miejscu że myślelismy ze to przepuklina, no to co? Do szpitala. Przez jakieś 3godziny nie moglem chodzic z bolu dopuki nie usłyszalem slow "przykro mi. W szpitalu nie ma hirurga. Bedzi za 6godzin" wiec teraz sb wyobrazcie sytuacje ze w noge wpi*rdalacie sobie kurde nie wiem 20 centymetrowa siekiere, a po przyjezdzie do szpitala słyszycie ze nie ma hirurga.

Panowie. Szybkie pytanie z którym się męcze dłuższy czas. Czy Adam i Ewa mieli pępek?
Ostatnio edytowano 20/11/2014, 19:49 przez cioracz, łącznie edytowano 1 raz
cioracz
Mieszkaniec forum

Postprzez mar111cin » 20/11/2014, 19:44

Dzisiaj przyszła mi bajerancka szczotka do czyszczenia łańcucha :D
będzie wielkie czyszczenie na wiosnę :]
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Kaai » 20/11/2014, 19:57

cioracz napisał(a):Panowie. Szybkie pytanie z którym się męcze dłuższy czas. Czy Adam i Ewa mieli pępek?

który adam, która ewa?

///

Obrazek

to tearz do wiosny zoabczyc jak sie jezdzi :x
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez ASR1927 » 20/11/2014, 20:33

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Krmtzzz » 20/11/2014, 21:18

Ale ze jak Kaai, zmieniles klamki i co chcesz zobaczyc jak sie jezdzi ?
Krmtzzz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 20/11/2014, 21:29

Senek - w rowerze Mamusi ;)

Ale fakt faktem, za kardana w v-stromie to ja bym się nie pogniewał.
W sumie to mi w nim brakuje dwóch rzeczy - kardana i hydraulicznego sprzęgła.
Chociaż to drugie widziałem jak można rozwiązać, można kupić akcesoryjną klamkę (uniwersalną). gdzie będzie pompka i zbiorniczek, przewód hydrauliczny, oraz siłownik taki mały z kawałkiem linki. Wkręca się go zamiast standartowo linki i całość już jest hydrauliczna :D Dobry patent :0
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Postprzez mar111cin » 20/11/2014, 21:39

ale kardany siadają ? ;)
mar111cin
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik