nauka wheelie
Powiem tak... Znam temat od strony teoretycznej w stopniu dostatecznym, przerobiłem cały ten temat i kilka podobnych. Swoją zx6 próbowałem stawiać najpierw z gazu (101), oczywiście na pierwszym biegu i... jest ciężko i dość niepewnie. Ostatnio przemogłem się na strzały ze sprzęgła i jest dużo łatwiej. Na razie na 1 biegu, przy ok. 4-5 tys. obr. - lekki strzał ze sprzęgła do ok. 9-10 i idzie w górę ładnie tylko że od razu odpuszczam bo się pietram jeszcze.
Ninje mam wyczutą bo jeżdżę nią już 4 lata, ale wcześniej nie próbowałem gumować. Mam pytanie, czy próbował ktoś stawiać zx6 na 2 biegu ze sprzęgła?? Da rade...?

- ZICOq
- Świeżak
winio09 napisał(a):Tak mistrzutego co napisałeś za cholerę tam nie znajdziesz
Heheh znajdziesz ale szukaj wśród 40 stron pierdół a po dwa wskazówki można znaleźć wszędzie wspiując nawet w googlach a reszty trzeba się nauczyć samemu.

- Michał88
- Świeżak
Odsuwam sie na siedzeniu w strone tylnego kola. Mocno sciskam bak nogami i łycha na dzieńdobry żadne 101 tylko daje gazu nie obciazajac kierownicy
od poczatku od razu nie od pewnego zarkesu obrotow. Powoli motor wstanie. Mozesz zalac 10l paliwa zamiast pelnego baku albo 7 łatwiej wstanie.
od poczatku od razu nie od pewnego zarkesu obrotow. Powoli motor wstanie. Mozesz zalac 10l paliwa zamiast pelnego baku albo 7 łatwiej wstanie.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Michał88 napisał(a):winio09 napisał(a):Tak mistrzutego co napisałeś za cholerę tam nie znajdziesz
Heheh znajdziesz ale szukaj wśród 40 stron pierdół a po dwa wskazówki można znaleźć wszędzie wspiując nawet w googlach a reszty trzeba się nauczyć samemu.
Racja

Honda XL 600 r
- winio09
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):ZICOq, ale co tam jest do dodania? Podali wszystkie wskazówki, które mogą ułatwić czy też nauczyć stawiania na gumę. Film mają nakręcić i opatrzyć obszernym komentarzem?
Nie bądź sarkastyczny. Po prostu wydawało mi się, że od strony teoretycznej można o tym więcej napisać, tym bardziej, jeżeli jest ktoś w tym temacie naprawdę biegły

- ZICOq
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
G*wno prawda:P Sam jeżdżę na mtb od póltora roku i gdy poderwałem simsona (nie śmiać się:D) przygotowanego pod stunt to łapiąc już odpowiedni pion nacisnąłem HB do oporu. Więc albo jestem inny albo psychika się tak nie przyzwyczaja do przedniego koła w górze:P 30 min. treningu i już było ok i nie powiem bo wiele trików wykonuje się łatwiej na moto majac już to technicznie obeznane na rowerze (mowa tu o takich jak K-Special, one hand, Spreader, SS. Więcej nie próbowałem bo simson nie mój i mi go szkoda było;)). Więc coś w tym jest, ale nie do końca:)
-
Arturo925 - Stały bywalec
Witam.. ja mam tak problem.. posiadam R6 2003 i umiem ją poderwać.. ale nie umiem zbyt dlugo utrzymac jej w gorze.. i moja guma to ciagle rozpedzanie sie.. jakies rady ?
moje próby:
http://www.youtube.com/watch?v=N7xM5vN9o5c&fmt=18
moje próby:
http://www.youtube.com/watch?v=N7xM5vN9o5c&fmt=18
- xnurus
- Świeżak
xnurus napisał(a):jakies rady ?
trochę wyżej koło panie, prawa noga na heblu (w razie wu) i nie bój się tak trzymać cały czas...
ps. z plecakiem czy bez - boli tak samo, jak wyj*biesz backflipa

- arcadioo997
- Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):xnurus, musisz wierzyć w swoje umiejętności skoro poza kaskiem nie masz na sobie nic
ten kask to kask warty 30 zł czyli w sumie tak jakby nie bylo go w ogole.. jest to moj pierwszy motor kupilem go na koniec maja.. jezdze nim z 1,5 miesiaca.. wydalem cala swoja kase na niego i nie mam nawet narazie na porzadny kask, strój itp.

arcadioo997 napisał(a):trochę wyżej koło panie, prawa noga na heblu (w razie wu) i nie bój się tak trzymać cały czas...
ps. z plecakiem czy bez - boli tak samo, jak wyj*biesz backflipa
tak wlasnie myslalem ze jeszcze wyzej musze.. alee strach nie pozwala ;P tak wiem musze sobie wyrobic ten nawyk trzymania nogi na heblu ;P musi mi to w krew wejsc

ps. ale moze oszczedzilby koszulke

powiedzcie mi jeszcze jak to jest z jazda na podnozkach ? wydaje mi sie ze szybciej mozna znalezc sie na plecach bo reka taka nie pewna jest jak sie stoi na podnozkach.. ale wydaje mi sie rowniez ze stojac na podnozkach latwiej znalezc punkt balansowania.. ale moge sie mylic..
dzieki za odpowiedzi

- xnurus
- Świeżak
Być może robisz za gwałtowne ruchy manetką, które albo mocno wyrywają cię przy gumie na plecy, albo powodują, że przednie koło opada. Mając koło w górze spróbuj operować manetką bardziej "delikatnie" i przy tym balansuj ciężarem ciała. PS czemu nie kupiłeś r1? 

Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
no nic.. musze trenowac dalej
nie kupilem r1 bo mialem tylko 15tys. a rn09 mi sie nie podobaja.. rn12 chce.. ale to na przyszly sezon dopiero
jak beda jakies postepy w moim wheelie to wstawie jakis filmik..
pozdrawiam

zadzior napisał(a):PS czemu nie kupiłeś r1?
nie kupilem r1 bo mialem tylko 15tys. a rn09 mi sie nie podobaja.. rn12 chce.. ale to na przyszly sezon dopiero

jak beda jakies postepy w moim wheelie to wstawie jakis filmik..

pozdrawiam

- xnurus
- Świeżak
Z r1 była ironia, ale widocznie taka moda nastała, by kupować sobie tylko erłany lub w ostateczności r6.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
wiem mistrzu ze ironia.. ale przyznaje ze chcialem r1 kupic..
jestem bardzo pojętnym uczniem.. 250ka raczej szybko by mi sie znudzila.. i musialbym zmieniac moto.. póki co z tej r6 jestem bardzo zadowolony ma jeb*iecie dobre
oo wlasnie mam pytanko jeszcze.. dlaczego ta moja r6 ma 18tys obrotow ? wiekszosc r6 ktore widzialem w tym roczniku miala mniej tych obrotow na obrotomierzu..

jestem bardzo pojętnym uczniem.. 250ka raczej szybko by mi sie znudzila.. i musialbym zmieniac moto.. póki co z tej r6 jestem bardzo zadowolony ma jeb*iecie dobre

oo wlasnie mam pytanko jeszcze.. dlaczego ta moja r6 ma 18tys obrotow ? wiekszosc r6 ktore widzialem w tym roczniku miala mniej tych obrotow na obrotomierzu..
- xnurus
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości