nauka wheelie
najlepiej to Hayke kupic
A tak powaznie to ja strzelam ze sprzegla z prawie stojacego w miejscu (2-5km/h)sprzeta i wtedy nie trzeba palowac sie z gazu. ucz sie ze sprzegla bo latanie z gazu na gumie nigdy nie da Ci pelnej kontroli na motocyklem bo sa to szybkie gumy. TECHNIKA i jeszcze raz technika !!!!! moc nie gra tak wielkiej roli !!
proponuje zamkniecie tematu

A tak powaznie to ja strzelam ze sprzegla z prawie stojacego w miejscu (2-5km/h)sprzeta i wtedy nie trzeba palowac sie z gazu. ucz sie ze sprzegla bo latanie z gazu na gumie nigdy nie da Ci pelnej kontroli na motocyklem bo sa to szybkie gumy. TECHNIKA i jeszcze raz technika !!!!! moc nie gra tak wielkiej roli !!

proponuje zamkniecie tematu
Honda f4i '01
-
wojtek1303 - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Może ja jestem inny,ale nie wiem jak można pytać o to jak wyrwać na koło full crossa lekkiego jak piorkko z mocą 40km... Jezdząc sam do wszystkiego dojdziesz i wyczujesz jak lepiej itp...
ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
czytam tak temat i widze ze nie tylko mi szkoda maszyny... kiedyś mając simsona ganialem na gumie po 10 metrow, mimo malej pojemnosci i mocy, jazda na kole to w wiekszej czesci umiejętność utrzymania równowagi niż wykorzystania mocy.. już nie jeżdze na kole ale nieraz korci mnie 

-
>Blade< - Świeżak
jest taka mozliwosc ze przy stawaniu na jedno kolo ktos sie moze wywalic na plecy do tyłu ?
Motorynka Pony > Romet Ogar > Kinroad XT50-18 > (planuje Cagiva Mito evo)
-
parkourkozle - Świeżak
parkourkozle napisał(a):jest taka mozliwosc ze przy stawaniu na jedno kolo ktos sie moze wywalic na plecy do tyłu ?
oczywiscie ze jest, obejrzyj jak na youtube lataja
-
>Blade< - Świeżak
parkourkozle napisał(a):jest taka mozliwosc ze przy stawaniu na jedno kolo ktos sie moze wywalic na plecy do tyłu ?
Hahaha

ADHD Squad | | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
szpentryl napisał(a):postawić na koło potrafię i przejechać kilka metrów ale nie wiem czy z gazu lepiej zaczynać czy ze sprzęgła? Bo potem to już kwestia wyczucia gazu
Najlepiej zacznij z hamulca

Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
http://www.youtube.com/watch?v=8RXGPF-w ... re=related
ten filmik mówi sam za siebie, troche inna sytuacja niz wheelie ale smieszy mnie to ze kierowcy ktorzy powiedzmy ojciec kupi moto i przesiadaja sie ze skuterka na litra a chca od razu na gume stawac i pożniej jest taka opinia o motocyklistach, ze strach na ulice wyjsc bo gówniarze jezdzic nie umieja... ten akurat chyba nie przewidzial mocy gixera
ten filmik mówi sam za siebie, troche inna sytuacja niz wheelie ale smieszy mnie to ze kierowcy ktorzy powiedzmy ojciec kupi moto i przesiadaja sie ze skuterka na litra a chca od razu na gume stawac i pożniej jest taka opinia o motocyklistach, ze strach na ulice wyjsc bo gówniarze jezdzic nie umieja... ten akurat chyba nie przewidzial mocy gixera

-
>Blade< - Świeżak