[Romet 249 Division] Romet 249 Division - polski...
ale 120leci przy ilu obrotach? bo moja Z-150 tez leci 120..tylko że wchodzi na czerwone pole.Komentatorzy napisał(a):nauczcie sie czytac 90km/h to prędkość z125 też rometa który ma 10KM!!! mam divisiona v max na oryginalnej zębatce przedniej (15) to 120 zmieniłem na 17 ale jeszcze nie sprawdzałem powinien osiągnąć to straszne 140... ogułem szału nie ma ale jest motor do miasta napeno nie w trase ani do świrowania<br><hr>xxxxx<br>
Ogólnie to mam super skojazenia z rometem dzięki Z-150 (nie wiem jak reszta) ale za 8000zł to widziałem w salonie nówke honde 125 o mocy 15koni..więc podejżewam, że osiągi porównywalne. Tylko że honda chłodzona ciecza.<br><hr>ProOne.zn
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na Węgrzech już przetestowali naszego Rometa
Gość tam sporo o nim mówi, szkoda że go nie rozumiem...
<a href="http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html</a><br><hr>Fobos

<a href="http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html</a><br><hr>Fobos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.onroad.hu/teszt/teszt-romet-division-249-tars-hetkoznapokra.html</a> jakby ktoś nie widział w poprzednim komencie<br><hr>Fobos
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie wiem...ale po obejzeniu filmiku stwierdzam ze nie wazne czy to chinczyk,polski,japonski czy mongolski sprzęt..on wygląda zajebiście!,zegary,koła,tarcze deign zbiornika plastiki,kierownica....nawet silnik to wygląda wszystko jak w zajebistym japonczyku....pytanie jest jedno czym jest ten silnik i ile on przejedzie...bo całą reszte można wymienic,potuningować...natomiast samego wyglądu nie powstydziłyby się moim zdaniem nawet Ducati czy bimota.
Nawiasem mówiąc...skoro udało sie stworzyć wygląd ze kopara opada...to czemu nie kupić licencji jakiegos silniczka 250-500 od japonnii i sprzedawac latami piękny bezawaryjny motocykl...ehh ale i tak jestem pod wrazeniem.
pozdrawiam
Gość na filmie przegiął ze zgłoskami ,,sz,, ksz,, nic do mnie nie dotarło
Nawiasem mówiąc...skoro udało sie stworzyć wygląd ze kopara opada...to czemu nie kupić licencji jakiegos silniczka 250-500 od japonnii i sprzedawac latami piękny bezawaryjny motocykl...ehh ale i tak jestem pod wrazeniem.
pozdrawiam
Gość na filmie przegiął ze zgłoskami ,,sz,, ksz,, nic do mnie nie dotarło

-
front247 - Świeżak
Kiedy będzie jakiś test, filmik czy coś? Jestem bardzo ciekawy. Niefajnie by bylo, gdyby mial się sypać po pierwszych kilometrach, rozwazam zakup tego motoru a wyrzucic kase w bloto to ciezka sprawa ;/<br><hr>kulsky
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znalazłem filmik z Romet 249 Division :
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=gEiz34BGomc" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=gEiz34BGomc</a><br><hr>motocyklista
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=gEiz34BGomc" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=gEiz34BGomc</a><br><hr>motocyklista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oby się rozkręcił . Chyba Węgrzy go zachwalają . Tylko Oni mogli taki program zrobić o naszej maszynie. Kto z innych państw by sobie na to pozwolił. Wiecznie jakieś utrudnienia i kpiny. W Polsce robią teraz jeszcze nowe samochody, polskie oczywiście Pasagon i Honker MR 2010. Zobaczyc można na YT<br><hr>Oby.......
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zapomniałeś jeszcze o Leopardzie z mielca<br><hr>-------Komentatorzy napisał(a):Oby się rozkręcił . Chyba Węgrzy go zachwalają . Tylko Oni mogli taki program zrobić o naszej maszynie. Kto z innych państw by sobie na to pozwolił. Wiecznie jakieś utrudnienia i kpiny. W Polsce robią teraz jeszcze nowe samochody, polskie oczywiście Pasagon i Honker MR 2010. Zobaczyc można na YT<br><hr>Oby.......<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wygląda bardzo atrakcyjnie, ale 18 KM przy 7500 obr/min????? Czy to jakieś nieporozumienie? Podobno kręci się do 12000 obr/min (od 10 tyś czerwone pole). Przy większej mocy byłby bardzo atrakcyjny, ale po co komuś tak słaba 250. Już lepiej zainwestować w 125.<br><hr>Dawid
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,Komentatorzy napisał(a):nauczcie sie czytac 90km/h to prędkość z125 też rometa który ma 10KM!!! mam divisiona v max na oryginalnej zębatce przedniej (15) to 120 zmieniłem na 17 ale jeszcze nie sprawdzałem powinien osiągnąć to straszne 140... ogułem szału nie ma ale jest motor do miasta napeno nie w trase ani do świrowania<br><hr>xxxxx<br>
możesz coś napisać o wrażeniach, jak się sprawuje, jak się jeździ, czy są jakieś problemy...?? wszelkie uwagi będą cenne, przymierzam się do zakupu.<br><hr>ps
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://www.chinamotorworld.com/viewnews.asp?id=1580" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.chinamotorworld.com/viewnews.asp?id=1580</a><br><hr>stiepan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale to jest CHIŃSKIE, produkowane w chinach i to strasznie badziewnie.Komentatorzy napisał(a):Strasznie fajny motorek a najwiekszym dla mnie jego atutem jest ,ze jest NASZ, mam nadzieje ze firma bedzie sie rozwijac a nie pojdzie z torbami jak duzo pomysłow w naszym kraju;/ Polski stary Sokół wcale nie był gorszy od reszty swiatowej... rometowi bedzie ciezko dogonic japoncow ale trzymam kciuki:)<br><hr>Romcio<br>
Romety te przyjeżdżają do "fabryki" w Polsce, gdzie po prostu przyjedża karton z gotowym motocyklem, tylko trzeba takie tam rzeczy jak przykręcenie kół, pościąganie zabezpieczeń transportowych i nalepienie nalepek "Romet"... i to jest cały proces produkcyjny w Polsce.
Jakość wykonania jest tragiczna.
Żywotność silnika to jakieś 4-6 tysięcy kilometrów. Bardzo delikatne skrzynie biegów - znam osobiście 2 przypadki, a słyszałem o większej ilości takich, gdy skrzynia w Rometach rozlatywała się już w drodze z punktu sprzedaży do domu, czyniąc motocykl niezdatnym do jazdy!
Niedawno znajomy przyprowadził mi do remontu właśnie Rometa z przebiegiem 5400km. Ogólnie tragedia, wyglądał jakby to było co najmniej 54000 jeżdżone w ekstremalnych warunkach.. szkoda pisać.
A i tak był już po jednej wymianie silnika (jeszcze na gwarancji wtedy!).
Pozatym części? ZAPOMNIJCIE. Dostęp do części praktycznie żaden. Niby wg. Rometa wszystko idzie dostać, ale w rzeczywistości na każdą część czeka się po kilka miesięcy.
Jednak ja polecam ludziom nadal kupno za taką kwotę 10-12 letniego japończyka. Przynajmniej nie trzeba co miesiąc robić przy nim....
<br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak tak, ale chińczyk opłacany najniżej jak się da odwali manianę żeby jak najtaniej było, i nawet teoretycznie porządny sprzęt będzie się rozpadał, bo oszczędność na materiałach jest tam nieprawdopodobna - same stopy, z których to jest wykonane już są przyoszczędzone i materiały po prostu są okropnie kiepskiej jakości.Komentatorzy napisał(a):Może sam projekt jest ciekawy wizualnie ale chińskie wykonanie niszczy wszystko, do tego ten słaby silnik w dodatku na gaźniku. Nie wróże mu sukcesu bo Polacy chcą w końcu krajowy motocykl z polskich części a ten to zwyczajny chińczyk. W ogóle wmawianie ludziom że to są polskie produkty jest karygodne. <br><hr>MirO<br>Komentatorzy napisał(a):A wziąłeś pod uwagę to, że 3/4 części Yamahy, Beko, Electroluxa czy Samsunga pochodzi z Chin? Nie liczy się miejsce produkcji ale kontrola jakości i użyte materiały. Mylisz się wielce, początku młody chłopak ma do wyboru- rometa division z allegro za 8 tys zł wraz z masą dodatków albo za podobną cenę 12-15 letni motocykl, albo 10 letni sprowadzany. Kupując zdaje sobie sprawę, że na rometa ma 24 miesiące gwarancji a na używkę nie i jeszcze ma tę pewność, że zaraz trzeba będzie władować gotówkę na naprawę. Już nie chcę wspominać o kosztach części i z dostępnością... Japońce 2-3 droższe i nie wszystko można mieć, romet ma swoją fabrykę w PL i bez problemu znajdziesz każdą część. Jeżeli chodzi o jednostkę napędową- taką samą stosuję np. zipp, więc myślę, że tutaj problemów nie ma, tym bardziej, że to gaźnik chłodzony wiatrem...
Najprawdopodobniej sam sobie go kupię, żeby móc przepychać się po mieście między puszkami i łoić bez problemu "o kurczę, jak mi upadnie to będę zadłużony do końca życia" albo "żeby nikt mi go nie ukradł, żeby nikt go nie ukradł"...
Pozdro<br><hr>fantomas<br>
Ale ten sam chińczyk może być opłacony przyzwoicie, i dzięki temu nie będzie oszczędzał na materiałach, za odpowiednie pieniądze przyłoży się do pracy i wykona naprawdę solidnie. Choć wciąż nie tak, jak w niektórych krajach (za, niestety, większe pieniądze)<br><hr>ChaoticBiker
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To przykre ze mamy takich wladcow.Rozwalaja i sprzedaja
wszystko co sie da.Ja juz myslalem ze to bedzie nasz polski
motocykl.
<br><hr>Adam
wszystko co sie da.Ja juz myslalem ze to bedzie nasz polski
motocykl.
<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
narzekanie i chrzanicie od rzeczy!!
jakich władców, jacy oni?? większośc narzekających na tym forum to jakieś tuki niedorobione!!
prawa rynku są nieubłagane, nikt tych fabryk nie rozwalił tylko my sami, woleliśmy 15 letnie japończyki zamiast polskich motocykli i konsekwencje są
zamiast narzekać na współpracę Rometa z Senke i innymi lepiej usiądźcie na tej zabawce, zróbcie rundkę testową i oceńcie sami
ja kupiłem i jeździ się rewelacyjnie!!
wiadomo, jest to 250-tka a nie 600 czy 1000 ale frajdę z jazdy daje, brzmi i wygląda<br><hr>ps
jakich władców, jacy oni?? większośc narzekających na tym forum to jakieś tuki niedorobione!!
prawa rynku są nieubłagane, nikt tych fabryk nie rozwalił tylko my sami, woleliśmy 15 letnie japończyki zamiast polskich motocykli i konsekwencje są
zamiast narzekać na współpracę Rometa z Senke i innymi lepiej usiądźcie na tej zabawce, zróbcie rundkę testową i oceńcie sami
ja kupiłem i jeździ się rewelacyjnie!!
wiadomo, jest to 250-tka a nie 600 czy 1000 ale frajdę z jazdy daje, brzmi i wygląda<br><hr>ps
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miesiąc temu kupiłem Rometa Division 249 i powiem Wam jedno... za tą cenę (u dealera zapłaciłem 7100zł i jeszcze dwa kaski dostałem) nie znajdziecie nic lepszego. W tej cenie nowe moto??!! Oczywiście, że znajdą się tacy co powiedzą... "a ja to bym wolał kupić używanego japońca niż tego Rometa". Ja im odpowiem: OK, kupujcie ludziska... nikt Wam nie broni... ale nigdy tak naprawdę nie będziecie wiedzieć do końca w jakim stanie jest ten motor i czy w naprawę np silnika nie wpakujecie dodatkowej kasy... Tutaj jest nowy motocykl w bardzo przyzwoitej cenie i zaj... wyglądzie wg mnie. Oczywiście, że nie jest to moto dla starego wyjadacza, który ma radość z tego, że przejedzie ileś tam na jednym kole po naszych pięknych drogach, albo standardowo jeździ z prędkościami grubo ponad 150km/h... Nie prawcie jednak tutaj swoich mądrości jeśli chodzi o ten motocykl... Jeśli jesteście tacy mądrzy, to pokażcie się ze swoim motocyklem obok takiego Rometa i wtedy przekonacie się... który wzbudzi większe zainteresowanie
(nie bierzemy pod uwagę osiągów) Wiem co mówię... Moto wzbudza szok i podziw tym bardziej, że niewiele ludzi słyszało o takiej produkcji Rometa. Dla mnie wygląd jest bardzo ważny.
Co do mocy silnika... fakt że mogłaby być większa, ale znowu nie ma tragedii (jak na pierwszą taką maszynę). Moto sprawnie przyspiesza i co nie mniej ważne, jest bardzo zwrotny. Nie bez znaczenia dla mnie jest także spalanie, tym bardziej, że benzyna cały czas idzie w górę... DO JAZDY PO MIEŚCIE, NIE MA NIC LEPSZEGO!! Na trasie też daje radę bez szaleństw
Jedynie co mogło by być poprawione, to zawieszenie, które jest jednak twarde (na poprawę polskich dróg raczej liczyć nie możemy).<br><hr>xtreme

Co do mocy silnika... fakt że mogłaby być większa, ale znowu nie ma tragedii (jak na pierwszą taką maszynę). Moto sprawnie przyspiesza i co nie mniej ważne, jest bardzo zwrotny. Nie bez znaczenia dla mnie jest także spalanie, tym bardziej, że benzyna cały czas idzie w górę... DO JAZDY PO MIEŚCIE, NIE MA NIC LEPSZEGO!! Na trasie też daje radę bez szaleństw

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mamy polski fajnie wyglądający motocykl i przestań mówić źle o polskich maszynach ! Będziemy kupować je , będzie firma sięrozwijać a z nią jakość będzie szła w parze.
<br><hr>cudze chwaalicie i cudze tylko znacie !
<br><hr>cudze chwaalicie i cudze tylko znacie !
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam redakcjo jest już maj 2011 rok a nigdzie w internecie polskim NIE MA TESTU oprócz węgierskeigo kraju, NIKT W POLSCE nie przeprowadził testu na to cudo jakim jest romet division 249!! przespać chcecie takie ważne dla polaków wydarzenie?? PROSZE W IMIENIU WSZYSTKICH A JEST NAS MNÓSTWO TYSIĄCE O TEST DOKŁADNY I RZETELNY TEGO MOTOCYKLA BARDZO PROSIMY Z CAŁEGO SERCA<br><hr>PIOTRO
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Popieram! Chcemy testu! (tzn. bardzo ładnie prosimy Szanowna Redakcjo...)<br><hr>Jeden z wielu tysiecy..Komentatorzy napisał(a):witam redakcjo jest już maj 2011 rok a nigdzie w internecie polskim NIE MA TESTU oprócz węgierskeigo kraju, NIKT W POLSCE nie przeprowadził testu na to cudo jakim jest romet division 249!! przespać chcecie takie ważne dla polaków wydarzenie?? PROSZE W IMIENIU WSZYSTKICH A JEST NAS MNÓSTWO TYSIĄCE O TEST DOKŁADNY I RZETELNY TEGO MOTOCYKLA BARDZO PROSIMY Z CAŁEGO SERCA<br><hr>PIOTRO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jaką miałes prędkość max?<br><hr>szymonKomentatorzy napisał(a):Miesiąc temu kupiłem Rometa Division 249 i powiem Wam jedno... za tą cenę (u dealera zapłaciłem 7100zł i jeszcze dwa kaski dostałem) nie znajdziecie nic lepszego. W tej cenie nowe moto??!! Oczywiście, że znajdą się tacy co powiedzą... "a ja to bym wolał kupić używanego japońca niż tego Rometa". Ja im odpowiem: OK, kupujcie ludziska... nikt Wam nie broni... ale nigdy tak naprawdę nie będziecie wiedzieć do końca w jakim stanie jest ten motor i czy w naprawę np silnika nie wpakujecie dodatkowej kasy... Tutaj jest nowy motocykl w bardzo przyzwoitej cenie i zaj... wyglądzie wg mnie. Oczywiście, że nie jest to moto dla starego wyjadacza, który ma radość z tego, że przejedzie ileś tam na jednym kole po naszych pięknych drogach, albo standardowo jeździ z prędkościami grubo ponad 150km/h... Nie prawcie jednak tutaj swoich mądrości jeśli chodzi o ten motocykl... Jeśli jesteście tacy mądrzy, to pokażcie się ze swoim motocyklem obok takiego Rometa i wtedy przekonacie się... który wzbudzi większe zainteresowanie(nie bierzemy pod uwagę osiągów) Wiem co mówię... Moto wzbudza szok i podziw tym bardziej, że niewiele ludzi słyszało o takiej produkcji Rometa. Dla mnie wygląd jest bardzo ważny.
Co do mocy silnika... fakt że mogłaby być większa, ale znowu nie ma tragedii (jak na pierwszą taką maszynę). Moto sprawnie przyspiesza i co nie mniej ważne, jest bardzo zwrotny. Nie bez znaczenia dla mnie jest także spalanie, tym bardziej, że benzyna cały czas idzie w górę... DO JAZDY PO MIEŚCIE, NIE MA NIC LEPSZEGO!! Na trasie też daje radę bez szaleństwJedynie co mogło by być poprawione, to zawieszenie, które jest jednak twarde (na poprawę polskich dróg raczej liczyć nie możemy).<br><hr>xtreme<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl