[skutery] Zipp Shock
i ja jestem zadowolony, choć chciałbym zmienić zębatki żeby był silniejszyKomentatorzy napisał(a):tylko głupi kupuje to chińskie g....... <br><hr>Romecior<br>Komentatorzy napisał(a):g....?! kolejny pojeb z przerostem ambicji, ja kupiłem go okazjonalnie za 2000 zł od laski (przebieg tylko 342km !!) i gdy nabiłem 1000 km to zamontowałem moduł odblokowany ;D za 40 zł pięcio bolcowy jest o połowe mniejszy od oryginalnego ale za to teraz zippek jedzie na prostej 75/80 kmh a z małej górki wskazówka weszła na wskaźnik od długich świateł ;D jechał ok 95/100 km/h ps. jeżdże na Vpower racing ;D pali mi go tylko 2 l na 100 ;P<br><hr>Kalisz<br>
<br><hr>Łukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Temat
Hejka mam problem bo kupiłem Shocka dwa dni tamu i mam przejechane dopiero 30 km jeżdże ostrożnie i nie przegrzewam go i do ilu kilometrów mam go docierać ???? A co do motoru to jest super !!!!!!! :D :D i świetnie się prowadzi jest komfort z jazdy. Proszę o szybką odpowiedz.
- darek_132
- Świeżak
Witam! Jestem posiadaczem Zipp'a Shock'a od połowy sierpnia, bieżącego roku. Przez 2,5 miesiąca użytkowania nie mam żadnych zastrzerzeń do maszyny(jedynie elektronika, ale łatwo z nią sobie poradzić). Bardzo mi się podoba wizualnie i mechanicznie. Na BLOKADACH śmiga do 70km/h jak dobrze się nim "bójnie". Zastanawiam się nad zdjęciem blokad na początku przyszłego sezonu, za czym wiąże się strata gwarancji. Czy warto? Chciałbym dowiedzieć się, ile skuter ma blokad, niektórzy twierdzą, że 3(module, tłumiku i gaźniku), a niektórzy, że tylko 1. Po zdjęciu blokad podobno przekracza 100km/h
W lato, po objeżdżeniu się bez blokad, zamierzam zmienić go na 80cm3. <br><hr>Zainteresowany

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
skróciłam zębatkę, szałowej różnicy nie ma ale rzeczywiście jest zrywniejszy.<br><hr>johnnyKomentatorzy napisał(a):tylko głupi kupuje to chińskie g....... <br><hr>Romecior<br>Komentatorzy napisał(a):g....?! kolejny pojeb z przerostem ambicji, ja kupiłem go okazjonalnie za 2000 zł od laski (przebieg tylko 342km !!) i gdy nabiłem 1000 km to zamontowałem moduł odblokowany ;D za 40 zł pięcio bolcowy jest o połowe mniejszy od oryginalnego ale za to teraz zippek jedzie na prostej 75/80 kmh a z małej górki wskazówka weszła na wskaźnik od długich świateł ;D jechał ok 95/100 km/h ps. jeżdże na Vpower racing ;D pali mi go tylko 2 l na 100 ;P<br><hr>Kalisz<br>Komentatorzy napisał(a):i ja jestem zadowolony, choć chciałbym zmienić zębatki żeby był silniejszy
<br><hr>Łukasz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to sobie kup zippa i sam sprawdz;p wszystko dla ludzi<br><hr>eniuKomentatorzy napisał(a):Jak nie zobaczę to nie uwierze w to wasze gadanie<br><hr>davinci717<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale odblokowany tak ?Komentatorzy napisał(a):No dobra... Ale dalej nie chce mi się wierzyć że to tyle jedzie.. W chopperze mam ten sam silnik nawet z zestawem 72 i tyle nie idzie. Jest mocniejszy od oryginalnej 50cmm ale na prędkości wiele nie zyskał.<br><hr>davinci717<br>Komentatorzy napisał(a):ja tam mam go od miesiaca i przejechalem 120 km ( malo ale bylem jeszcze na wyjezdzie ) szczerze to na prostej na blokadach pojechal 55km/h ale czulem ze to jeszcze nie wszystko co potrafi tyle ze nie chcialem go mordowac bo go jeszcze docieram<br><hr>shock<br>Komentatorzy napisał(a):mój zipp shock na prostej bez problemów 80 km/h a nawet więcej:) <br><hr>Grzegorz<br>
ile max ci pojechal bez blokad ??<br><hr>bychaw
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam to maszynke pół roku. mam zrobioną przekładke na 72cm3 wymienione zebatki oraz modół. mam zrrobione 2000 tyś kiloetrów i nigdy nie uwierze ze ta maszynka rozpędzi sie do 130 km/h ja jade maks 92 z gps sprawdzane;)<br><hr>wilu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zipp shock emil mam problem z shockiem spadł mi łańcóch i go spowrotem założyłem jak spadł łancóch to strzelił mi karter i troche pęk odpaliłem chciałem ruszyc i i szarpie na biegu co to może byc niemam pojęcia może ktos pomoże to moje gg 25348813 chętnie podyskutuje czekam<br><hr>EMIL zipp shock
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema mam shock i zdjołem my blokade na moduł 4t strret charts moge ci szczerze powiedziec że sypie nim setke ale przeważnie jezdrze nim na 3 biegu bo 4 nie opłaca mi sie włączac na samych obrotach buja 60 km/h<br><hr>emil zipp shockKomentatorzy napisał(a):No dobra... Ale dalej nie chce mi się wierzyć że to tyle jedzie.. W chopperze mam ten sam silnik nawet z zestawem 72 i tyle nie idzie. Jest mocniejszy od oryginalnej 50cmm ale na prędkości wiele nie zyskał.<br><hr>davinci717<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zepsuła ci się skrzynia biegów też tak miałem<br><hr>krystianKomentatorzy napisał(a):zipp shock emil mam problem z shockiem spadł mi łańcóch i go spowrotem założyłem jak spadł łancóch to strzelił mi karter i troche pęk odpaliłem chciałem ruszyc i i szarpie na biegu co to może byc niemam pojęcia może ktos pomoże to moje gg 25348813 chętnie podyskutuje czekam<br><hr>EMIL zipp shock<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jakie masz zębatki? ile zębów ?<br><hr>krystianKomentatorzy napisał(a):ja mam to maszynke pół roku. mam zrobioną przekładke na 72cm3 wymienione zebatki oraz modół. mam zrrobione 2000 tyś kiloetrów i nigdy nie uwierze ze ta maszynka rozpędzi sie do 130 km/h ja jade maks 92 z gps sprawdzane;)<br><hr>wilu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty po**** jesteś 130km piedziesiątka <br><hr>krystianKomentatorzy napisał(a):Ja wątpie ża taki zipp by 100 km h wyciągnął maks 70 75 <br><hr>DERBI H<br>Komentatorzy napisał(a):ja swoim zippem po założeniu modułu odblokowanego i zmianie filtra na stożkowy wyciągam 100 km/h na prostej <br><hr>Grzesiek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty poje bany jesteś 50cm 130km. mój idzie na prostej 80 a z górki 90 i też mam stożek a propo to te liczniki na wysokich obrotach oszukują <br><hr>krystianKomentatorzy napisał(a):Ja wątpie ża taki zipp by 100 km h wyciągnął maks 70 75 <br><hr>DERBI H<br>Komentatorzy napisał(a):ja swoim zippem po założeniu modułu odblokowanego i zmianie filtra na stożkowy wyciągam 100 km/h na prostej <br><hr>Grzesiek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
suzuki z górki nie pujdzie 140 bo to dwu sów<br><hr>krystianKomentatorzy napisał(a):Ciekawe co to był za gps... Pomyśl sobie.. gdyby leciał 130 to wziął by bez problemu Suzuki RG80 które leci te 115. Po 1. Nie możliwe jest żeby chińskie moto i do tego czterosuw wziął dwusuwowego japońca. Po 2. Jeżdżę już 5 lat i nie widziałem jeszcze takiej górki żeby przy zjeździe z niej prędkość wzrastała o 40km/h. Też mogę napisać że mój Kinroad leci z górki 150 ale wiadomo że to kompletna bzdura.<br><hr>davinci717<br>Komentatorzy napisał(a):dobra spoko tylko to suzuki jedzie 115 na prostej a z solidnej gory to pewnie ze 140 poleci
nie wierzysz nie wierz ja mam frajde jak jade i biore wszystkie autaa<br><hr>elfikone<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT
<br><hr>WÓJT
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Są, odczuwać jest to przy ruchu manetką. Ja wymieniłem moduł(chyba ok 50 zł) i śmiga do 100km/h.Bardzo przyjemne i miłe przyspieszenie na 2(do 40km/h) i na 30(do 75km/h). Polecam zmianę modułu od Peugeot'a dla osób, które myślą w przyszłości o A1 czy A.Komentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem zipp'a shocka, którego mam 8 miesięcy(od sierpnia 2010) proszę pisać na email: kswiecicki@gmail.com Chcę sprzedać, ponieważ planuje kupić 125cm3<br><hr>Zainteresowany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dzieki za rade ale wiesz o tym ze mozesz zmienic cylinder i tłok<br><hr>WOJTKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):Są, odczuwać jest to przy ruchu manetką. Ja wymieniłem moduł(chyba ok 50 zł) i śmiga do 100km/h.Bardzo przyjemne i miłe przyspieszenie na 2(do 40km/h) i na 30(do 75km/h). Polecam zmianę modułu od Peugeot'a dla osób, które myślą w przyszłości o A1 czy A.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem zipp'a shocka, którego mam 8 miesięcy(od sierpnia 2010) proszę pisać na email: kswiecicki@gmail.com Chcę sprzedać, ponieważ planuje kupić 125cm3<br><hr>Zainteresowany<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jest moduł tam gdzie paliwo w tym shocku kup odblokowany moduł i go zamien będzie miał więcej mocy i będzie szybszy<br><hr>emilKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
O ILE BEDZIE MNIEJ WIECEJ SZYBSZY?Komentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):jest moduł tam gdzie paliwo w tym shocku kup odblokowany moduł i go zamien będzie miał więcej mocy i będzie szybszy<br><hr>emil<br>
PO DOBMO SĄ JESZCZE Dwie blokady w tłumniku i gaźniku<br><hr>WÓJT
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prędkość zależy od modułu, a co do mocy - się nie zgadzam. KM to nie jest moc. Zmieniając moduł, nie zwiększa się KM czyli nie zwiększa się moc, bowiem motorowery mają określoną liczę(bowiem 5 lub 7 KM). Co najwyżej jest to dzięki modułowi, który zwiększa prędkość i przyspieszenie, dlatego ciągnieKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):jest moduł tam gdzie paliwo w tym shocku kup odblokowany moduł i go zamien będzie miał więcej mocy i będzie szybszy<br><hr>emil<br>Komentatorzy napisał(a):O ILE BEDZIE MNIEJ WIECEJ SZYBSZY?
PO DOBMO SĄ JESZCZE Dwie blokady w tłumniku i gaźniku<br><hr>WÓJT<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl