[skutery] Zipp Shock
napisz mi prosze co dokładnie zmieniłeś w shocku bo tez posiadam taki motor i chciałbym żeby chociaż licznik się zamykał<br><hr>DamianKomentatorzy napisał(a):możliwe możliwe montujesz cylinder 72 na zablokowanym module jeździsz nim a po przejechaniu 500km zamieniasz modół na odblokowany i jest rajd jak trzeba 95 prosta 130 z górki (solidnej) ale było sprawdzone gps..<br><hr>elfikone<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam zamontowany moduł od Peugeot'a (w serwisie koszt 150 zł) i po zamontowaniu jego jeździ na zimnym silniku do 80 km/h, a na rozgrzanym już ponad 100 km/h. Gdyby ktoś zrobił jak ja, nie ciągnijcie go na 3 do 80 km/h co ja zrobiłem i ma teraz trochę gorsze przyspieszenie, ale V ta samaKomentatorzy napisał(a):możliwe możliwe montujesz cylinder 72 na zablokowanym module jeździsz nim a po przejechaniu 500km zamieniasz modół na odblokowany i jest rajd jak trzeba 95 prosta 130 z górki (solidnej) ale było sprawdzone gps..<br><hr>elfikone<br>Komentatorzy napisał(a):napisz mi prosze co dokładnie zmieniłeś w shocku bo tez posiadam taki motor i chciałbym żeby chociaż licznik się zamykał<br><hr>Damian<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Zippa Shock i mam pytanie ? Czy można przerobić objętość silnika z 50cm na 110cm i czy cylinder będzie pasował ?<br><hr>kutul
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też mam zippa mam 5 tys przejechane i na zablokowanym z górki sunie 70 raz mi się udało 80 z niego wycisnąć ale myślałem że zaraz silnik wyskoczy:-)<br><hr>Cwaniak95
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mi też powiedzieli kiedy odbierałem go, że nie można go odblokować ale w to nie wierzęKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka odblokowanego
a dokładnie blokade ma tylko jedna bo zablokowany jest MODUŁ ZAPŁONOWY
trzeba kupic tylko modul odblokowany i po sprawie a ja kupilem modul zapłonowy do KINROAD SPRINTER XT 50 i SHOCK sprawuje sie swietnie
na prostej wyciagnie ok 75 km/h
<br><hr>Adamus<br>Komentatorzy napisał(a):serwisant powiedział mi, że on generalnie nie ma blokad, tylko ma na wydechu stłumienie, jak się chce większych osiągów to najlepiej kupić inne dysze do gaźnika i tłumik zamienić na spotowy lub można jeszcze wymienić cylinder na większy<br><hr>Filip<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wiem, ale jest to zbyt duży koszt, chcąc kupić sobie yamaszkę, 125 cm3 xD Zipp był takim do nauki jazdy do manualnej. Niestety nie wszystko można chwalić. Mała wytrzymałość łańcucha (luz był zbyt duży po 2700 km). Mając ok 4700 km kierunkowskazy mi się rozje***y, ciągle przepala mi się żarówka pozycji i świateł drogowych. A poza tym tylna część skutera (błotnik razem z tablicą) często mi się odkręca.<br><hr>zainteresowanyKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):Są, odczuwać jest to przy ruchu manetką. Ja wymieniłem moduł(chyba ok 50 zł) i śmiga do 100km/h.Bardzo przyjemne i miłe przyspieszenie na 2(do 40km/h) i na 30(do 75km/h). Polecam zmianę modułu od Peugeot'a dla osób, które myślą w przyszłości o A1 czy A.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem zipp'a shocka, którego mam 8 miesięcy(od sierpnia 2010) proszę pisać na email: kswiecicki@gmail.com Chcę sprzedać, ponieważ planuje kupić 125cm3<br><hr>Zainteresowany<br>Komentatorzy napisał(a):dzieki za rade ale wiesz o tym ze mozesz zmienic cylinder i tłok<br><hr>WOJT<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie możesz. mozesz pezerobić na 72 albo 88 ale żeby mieć 88 musisz kupić cały zestaw 110 celinder,tłok,głowice,zawory itp iść do tokarz żeby ścioł o 3,7mm cylinder od strony głowicy i masz 88 a żeby mieć 110 musicz wymienić wał bo ma większy skok i łańcuszek rozrządu na 82 albo 84odniwa teraz niepamiętam.<br><hr>zipp shock 12000km bez awariKomentatorzy napisał(a):Mam Zippa Shock i mam pytanie ? Czy można przerobić objętość silnika z 50cm na 110cm i czy cylinder będzie pasował ?<br><hr>kutul<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,gdzie mogę kupić taki moduł.<br><hr>MarekKomentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka odblokowanego
a dokładnie blokade ma tylko jedna bo zablokowany jest MODUŁ ZAPŁONOWY
trzeba kupic tylko modul odblokowany i po sprawie a ja kupilem modul zapłonowy do KINROAD SPRINTER XT 50 i SHOCK sprawuje sie swietnie
na prostej wyciagnie ok 75 km/h
<br><hr>Adamus<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Zippa i po ściągnięciu blokady, mi idzie 75 Km. Była ściągnięta na przeglądzie po 1000 km, ale ja tego nie widziałem i po tych waszych komentarzach, co gadacie, że leci do 90 km, to coś mi tu nie gra, albo mi go nie zdjęli, albo się przechwalacie. Pod każde wzniesienie górzyste, wjeżdzam to momentalnie traci moc, zamiast tracić go powoli, a po prostej idzie jak szalony, ale tylko 75.<br><hr>Buła
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Zippa i po ściągnięciu blokady, mi idzie 75 Km. Była ściągnięta na przeglądzie po 1000 km, ale ja tego nie widziałem i po tych waszych komentarzach, co gadacie, że leci do 90 km, to coś mi tu nie gra, albo mi go nie zdjęli, albo się przechwalacie. Pod każde wzniesienie górzyste, wjeżdzam to momentalnie traci moc, zamiast tracić go powoli, a po prostej idzie jak szalony, ale tylko 75.<br><hr>Buła
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ile wtyczek ma moduł w shocku ? bo chce kupic odblokowany a nie wiem dokladnie jaki pasuje<br><hr>sawi4
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="http://allegro.pl/70-ccm-modul-do-fmb-atv-quad-ogar-salmo-shock-king-i1686882280.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://allegro.pl/70-ccm-modul-do-fmb-atv-quad-ogar-salmo-shock-king-i1686882280.html</a>Komentatorzy napisał(a):ile wtyczek ma moduł w shocku ? bo chce kupic odblokowany a nie wiem dokladnie jaki pasuje<br><hr>sawi4<br>
masz i se policz<br><hr>WÓJT
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema mam od jakiegoś czasu ten motorek
na zegarze wyskskuje już że nie ma paliwa a i tak jest jeszcze w baku. w ksiązeczce pisze że jest jakieś dodatkowe 2 lity . o co chodzi ??????????<br><hr>krystian
na zegarze wyskskuje już że nie ma paliwa a i tak jest jeszcze w baku. w ksiązeczce pisze że jest jakieś dodatkowe 2 lity . o co chodzi ??????????<br><hr>krystian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zipp Shock, przynajmniej moja wersja (rocznik 2009) tego motorku ma pojemność zbiornika 4,5 litra (sam sprawdzałem). Podobno rocznik 2010 ma 5,5 litra, tak piszą ich posiadacze oraz jest tak napisane w danych. Dziwne... Niby różnica tylko w roczniku, a pojemnością bagu się różnią.Komentatorzy napisał(a):siema mam od jakiegoś czasu ten motorek
na zegarze wyskskuje już że nie ma paliwa a i tak jest jeszcze w baku. w ksiązeczce pisze że jest jakieś dodatkowe 2 lity . o co chodzi ??????????<br><hr>krystian<br>
W motorach/skuterach przy małych zbiornikach trudno jest oszacować ilość paliwa, zwłaszcza, gdy się nim jedzie. Najlepiej to go odpalić i pozostawić na chodzie przez chwilę. Wtedy powinien Ci pokazać poprawny lub zbliżony poziom paliwa. Możesz mieć zepsuty wskaźnik paliwa, wtedy radzę Ci patrzeć na obrobione km albo co jakiś czas zaglądnąć do zbiornika.<br><hr>kswiecicki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zobacz czy masz podpięte kostki pod kierownicą, moze to być sprawa wlaśnie styków .<br><hr>slavioKomentatorzy napisał(a):siema mam od jakiegoś czasu ten motorek
na zegarze wyskskuje już że nie ma paliwa a i tak jest jeszcze w baku. w ksiązeczce pisze że jest jakieś dodatkowe 2 lity . o co chodzi ??????????<br><hr>krystian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
coś chyba kolego mieszasz, ja kupilem i zmienilem moduł na odblokowany , jest o wiele mocniejszy i ciagnie na 2 nawet do 40 km/h. takze jak zmienilem moduł to podkręcił mi on obroty o kilka tysiecy, czyli zwiększyła się moc motoroweru.Komentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):jest moduł tam gdzie paliwo w tym shocku kup odblokowany moduł i go zamien będzie miał więcej mocy i będzie szybszy<br><hr>emil<br>Komentatorzy napisał(a):O ILE BEDZIE MNIEJ WIECEJ SZYBSZY?
PO DOBMO SĄ JESZCZE Dwie blokady w tłumniku i gaźniku<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):Prędkość zależy od modułu, a co do mocy - się nie zgadzam. KM to nie jest moc. Zmieniając moduł, nie zwiększa się KM czyli nie zwiększa się moc, bowiem motorowery mają określoną liczę(bowiem 5 lub 7 KM). Co najwyżej jest to dzięki modułowi, który zwiększa prędkość i przyspieszenie, dlatego ciągnie<br><hr>Zainteresowany<br>
<br><hr>slavio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W serwisie powiedzieli mi że nie da się zrobić steleża na kufer do shocka, ale jednak by mi sie bardzo przydał i chcę go zrobić sam. Moglibyście mi podpowiedzieć jak go zrobić , do których śrub zamocować ? albo jakies zdjęcie lub filmik z tym ? przeszukałem juz internet i nic nie znalazłem<br><hr>slavio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To kolego, powiem Ci, że albo masz fatalny serwis, albo Cię oszukali. Ja osobiście miałem kufer i nie mogłem narzekać (chyba, że na jego jakość, ale w końcu kupiony na allegro). Kupując kufer, dostałem specjalną podkładkę, na której był zamontowany. Oto zdjęcieKomentatorzy napisał(a):W serwisie powiedzieli mi że nie da się zrobić steleża na kufer do shocka, ale jednak by mi sie bardzo przydał i chcę go zrobić sam. Moglibyście mi podpowiedzieć jak go zrobić , do których śrub zamocować ? albo jakies zdjęcie lub filmik z tym ? przeszukałem juz internet i nic nie znalazłem<br><hr>slavio<br>
<a href="http://imageshack.us/f/823/zdjcie0096kq.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://imageshack.us/f/823/zdjcie0096kq.jpg</a>/<br><hr>kswiecicki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemkaKomentatorzy napisał(a):A ma ktoś może na sprzedaż Zippa ???
Dzięki za odpowiedzi ...<br><hr>Bartek<br>
ja mam zippa shocka odblokowanego jedzie 80 km/h
przejechane ma 4500km cena do uzgodnienia zapraszam
<br><hr>Adamfreak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl