[skutery] Zipp Shock
Fajnie. A jakieś foto czy coś ... ???Komentatorzy napisał(a):A ma ktoś może na sprzedaż Zippa ???
Dzięki za odpowiedzi ...<br><hr>Bartek<br>
Komentatorzy napisał(a):siemka
ja mam zippa shocka odblokowanego jedzie 80 km/h
przejechane ma 4500km cena do uzgodnienia zapraszam
<br><hr>Adamfreak<br>
<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam shocka prawie 3000 km przejechane bez problemów mocne plastiki Sam się przekonałem w 1 dniu dzięki psu. Niestety dzisiaj wjechał we mnie kolega streetem. i znowu rączkę od hamulca trochę zdarł . Polecam fajny motorek po odblokowaniu po prostej jeżeli się położysz to spokojnie ponad licznik. Moduł kosztuje coś około 50 zł pasuje od ogara 900. silnik 110 700 zł. mniej więcej ale myślałem czy nie kupić może pro 125 a temu wymienić plastiki i sprzedać bo wymiana plastików to koszt 100 zł.Ale nie wiem bo szkoda mi wymienić dobrą 50 na 110, chyba wolę kupić nowy odrazu z większym silnikiem.
Ale jak ktoś chętny kupić to mogę wysłać foto. Bo tata mówił że jak tego sprzedam to mi dołoży na nowego a na silnik mi nie da

- lastreal
- Świeżak
Teraz bym się zastanowił nad przerobieniem 50 na coś mocniejszego (czy warto). Mój Shock gdy dobrze się rozpędził (100-110km/h) to po kilku takich "wypadach" nie miałem hamulcy, plastiki zaczęły pękać od drgań :/ Motorek trochę podniszczony, ale mechanicznie, nie do zajeżdżenia. Shocka sprzedałem koledze, który ma ambitne plany przemiany go na 70cm3, a ja teraz mam Zipp Pro 125 c(: Wiadomo, 125 lepsze, wakacje były, więc uzbierałem i kupiłem xD<br><hr>kswiecickiKomentatorzy napisał(a):A ma ktoś może na sprzedaż Zippa ???
Dzięki za odpowiedzi ...<br><hr>Bartek<br>
Komentatorzy napisał(a):siemka
ja mam zippa shocka odblokowanego jedzie 80 km/h
przejechane ma 4500km cena do uzgodnienia zapraszam
<br><hr>Adamfreak<br>Komentatorzy napisał(a):Fajnie. A jakieś foto czy coś ... ???
<br><hr>Bartek<br>Komentatorzy napisał(a):Ja mam shocka prawie 3000 km przejechane bez problemów mocne plastiki Sam się przekonałem w 1 dniu dzięki psu. Niestety dzisiaj wjechał we mnie kolega streetem. i znowu rączkę od hamulca trochę zdarł . Polecam fajny motorek po odblokowaniu po prostej jeżeli się położysz to spokojnie ponad licznik. Moduł kosztuje coś około 50 zł pasuje od ogara 900. silnik 110 700 zł. mniej więcej ale myślałem czy nie kupić może pro 125 a temu wymienić plastiki i sprzedać bo wymiana plastików to koszt 100 zł.Ale nie wiem bo szkoda mi wymienić dobrą 50 na 110, chyba wolę kupić nowy odrazu z większym silnikiem.<br><hr>lastreal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam małą skalę porównawczą, ale na razie nie ma na co narzekaćKomentatorzy napisał(a):a ta pro 125 to ładnie chodzi?. w salonie mówią że za 350 złoty zrobią z shocka 70.<br><hr>lastreal<br>

Mi w salonie za przerobienie krzyknęli 1200-1400 zł. Moim zdaniem, 350 zł, za przerobienie na 70 to jest mało i nie do wiary :p Sam koszt artykułów jest drogi a gdzie jeszcze godziny mechaników xD Jeśli oferowali by Ci taki, to bierz

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polecam shocka ;] Jeździłem na obu modelach ponieważ ja dostałem shocka a brat strreta i była znaczna różnica w motorowerze. U brata zaraz połamała się obudowa a w moim już dwa lata wszuystko jest okey ;] ogólnie shock idzie mi 70 kmh zablokowany a jego 60 mh shock jest zrywniejszy .<br><hr>eddKomentatorzy napisał(a):magellan to nie jest kopia kingway'a street'a bo zipp shock poszedł szybciej z produkcji jakis rok przed kingway'em a co do tego co lepiej kupic shocka czy streeta ??
<br><hr>DebileQ<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
[list=]Komentatorzy napisał(a):Polecam shocka ;] Jeździłem na obu modelach ponieważ ja dostałem shocka a brat strreta i była znaczna różnica w motorowerze. U brata zaraz połamała się obudowa a w moim już dwa lata wszuystko jest okey ;] ogólnie shock idzie mi 70 kmh zablokowany a jego 60 mh shock jest zrywniejszy .<br><hr>eddKomentatorzy napisał(a):magellan to nie jest kopia kingway'a street'a bo zipp shock poszedł szybciej z produkcji jakis rok przed kingway'em a co do tego co lepiej kupic shocka czy streeta ??
<br><hr>DebileQ<br>
Mój kolega ma streeta on się nie przyzna ale jego dobry kolega w sumie chyba rodzina mówił że już łańcuch zmieniał i w ogóle więc shock lepszy.[/list]
- lastreal
- Świeżak
a co do dyskusji wcześniejszej o tym że 72 nie poleci ponad 100. wystarczy zmienić tylną zębatkę na mniejszą niestety osłabiamy wtedy silnik tracimy lekko na mocy i przyśpieszeniu oczywiście można zmienić wydech niektórzy majstrują z dyszą
- lastreal
- Świeżak
Komentatorzy napisał(a):Mam małą skalę porównawczą, ale na razie nie ma na co narzekaćKomentatorzy napisał(a):a ta pro 125 to ładnie chodzi?. w salonie mówią że za 350 złoty zrobią z shocka 70.<br><hr>lastreal<br>11 KM to co innego niż 5,5KM (jak u mnie w Shock'u).
Mi w salonie za przerobienie krzyknęli 1200-1400 zł. Moim zdaniem, 350 zł, za przerobienie na 70 to jest mało i nie do wiary :p Sam koszt artykułów jest drogi a gdzie jeszcze godziny mechaników xD Jeśli oferowali by Ci taki, to bierzAle wymień sobie na dobre hamulce ;p<br><hr>kswiecicki
ale zależy bo 350 to sama zmiana cylindra a można zmieniać wał łańcuch ale przy zmianie na 72 to raczej nie potrzebne bardziej już prazy 110 lub 92
- lastreal
- Świeżak
Nie koniecznie, wystarczy wymienić moduł (wart ok 150 zł) od Peugeota i zamyka licznik do bag'u. Jak dobrze się go rozpędzi to poleci ze 100. Myślę, że nie ma go co tak szlifować, bo gdy już zamierza, niech wymieni sobie na porządne hamulce, bo będą kłopoty :p<br><hr>kswiecickiKomentatorzy napisał(a):a co do dyskusji wcześniejszej o tym że 72 nie poleci ponad 100. wystarczy zmienić tylną zębatkę na mniejszą niestety osłabiamy wtedy silnik tracimy lekko na mocy i przyśpieszeniu oczywiście można zmienić wydech niektórzy majstrują z dyszą<br><hr>lastreal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprzedam Zippa Shocka, stan idealny, przejechane 4500 km. Jeszcze mnie nigdy nie zawiódł. Cena 2.800 zł.<br><hr>Pawlik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no ok ale ta podkładka sie nie uginała bardzo ? plastikowa ? i czy była poprostu tak przyczepiona do tego pierwotnego aluminiowego stelaża czy cos w nim zmieniałeś ?<br><hr>slavioKomentatorzy napisał(a):W serwisie powiedzieli mi że nie da się zrobić steleża na kufer do shocka, ale jednak by mi sie bardzo przydał i chcę go zrobić sam. Moglibyście mi podpowiedzieć jak go zrobić , do których śrub zamocować ? albo jakies zdjęcie lub filmik z tym ? przeszukałem juz internet i nic nie znalazłem<br><hr>slavio<br>Komentatorzy napisał(a):To kolego, powiem Ci, że albo masz fatalny serwis, albo Cię oszukali. Ja osobiście miałem kufer i nie mogłem narzekać (chyba, że na jego jakość, ale w końcu kupiony na allegro). Kupując kufer, dostałem specjalną podkładkę, na której był zamontowany. Oto zdjęcie
<a href="http://imageshack.us/f/823/zdjcie0096kq.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://imageshack.us/f/823/zdjcie0096kq.jpg</a>/<br><hr>kswiecicki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hejka wszystkim
mam problem z Zippem ;( raz jak jechałem to po prostu przestały mi działac kierunkowskazy z przodu i z tyłu i jeszcze mi nie swieci jedna lampa ta boczna z lewej strony a tak to wszystkie lamy dzialaja długie, ktotkie, stop. Nie jest to wina napewno przerywacza bo kupiłem nowy i dalej to samo prosze o pomoc z gory dziekuje
<br><hr>Roxwelt

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam do sprzedania Zipp Shock 50 .... Przebieg 5000 km .. w 100% sprawny, wymieniony modul na sportowy, osiaga predkosc do 80 km/h . Cena do uzgodnienia . Zapraszam po wiecej informacji. adamfreak@interia.pl lub nr tel. 781213676.<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moze sprobuj cos przy kostkach podopinac, ja mialem taksamo tylko ze mi wgl cala elektryka nie dzialala, i jak przekrecalem kierownice to mi dopiero stykało. moze to kostki gdzies pod kierownica albo gdzies indziejKomentatorzy napisał(a):hejka wszystkimmam problem z Zippem ;( raz jak jechałem to po prostu przestały mi działac kierunkowskazy z przodu i z tyłu i jeszcze mi nie swieci jedna lampa ta boczna z lewej strony a tak to wszystkie lamy dzialaja długie, ktotkie, stop. Nie jest to wina napewno przerywacza bo kupiłem nowy i dalej to samo prosze o pomoc z gory dziekuje
<br><hr>Roxwelt<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co do łańcucha sam sobie go musisz napinać po pewnym czasie. Ja mam przejechane ponad 7000 i chyba ponad 10 razy napinałem. nawet jest tam rysunek jak to sie robi (chyba)Komentatorzy napisał(a):witam mam zippa shocka od nie dawna i ledwie najeździłem nim 90,0 km .Według mnie troche za słabo ciągnie. Chciałbym sie dowiedziec jak mozna zdjac blokady??? I czy wogule jakieś są???
<br><hr>WÓJT<br>Komentatorzy napisał(a):Są, odczuwać jest to przy ruchu manetką. Ja wymieniłem moduł(chyba ok 50 zł) i śmiga do 100km/h.Bardzo przyjemne i miłe przyspieszenie na 2(do 40km/h) i na 30(do 75km/h). Polecam zmianę modułu od Peugeot'a dla osób, które myślą w przyszłości o A1 czy A.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem zipp'a shocka, którego mam 8 miesięcy(od sierpnia 2010) proszę pisać na email: kswiecicki@gmail.com Chcę sprzedać, ponieważ planuje kupić 125cm3<br><hr>Zainteresowany<br>Komentatorzy napisał(a):dzieki za rade ale wiesz o tym ze mozesz zmienic cylinder i tłok<br><hr>WOJT<br>Komentatorzy napisał(a):wiem, ale jest to zbyt duży koszt, chcąc kupić sobie yamaszkę, 125 cm3 xD Zipp był takim do nauki jazdy do manualnej. Niestety nie wszystko można chwalić. Mała wytrzymałość łańcucha (luz był zbyt duży po 2700 km). Mając ok 4700 km kierunkowskazy mi się rozje***y, ciągle przepala mi się żarówka pozycji i świateł drogowych. A poza tym tylna część skutera (błotnik razem z tablicą) często mi się odkręca.<br><hr>zainteresowany<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam .Komentatorzy napisał(a):Mam do sprzedania Zipp Shock 50 .... Przebieg 5000 km .. w 100% sprawny, wymieniony modul na sportowy, osiaga predkosc do 80 km/h . Cena do uzgodnienia . Zapraszam po wiecej informacji. adamfreak@interia.pl lub nr tel. 781213676.<br><hr>Adam<br>
Czy mogłabym zobaczyć kilka fotek motoru.
jeśli jest nadal aktualna sprzedaz . <br><hr>Klaudia
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Również mam takiego na sprzedaż. Przebieg 8000, nigdy mnie nie zawiódł. Zadbany, do obejrzenia w Warszawie.<br><hr>Gośka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy oferta dalej jest aktualna?jeśli tak to proszę o kontakt 664 703 430<br><hr>nirox36Komentatorzy napisał(a):Również mam takiego na sprzedaż. Przebieg 8000, nigdy mnie nie zawiódł. Zadbany, do obejrzenia w Warszawie.<br><hr>Gośka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
aktualna, odezwę się jutro<br><hr>GośkaKomentatorzy napisał(a):Również mam takiego na sprzedaż. Przebieg 8000, nigdy mnie nie zawiódł. Zadbany, do obejrzenia w Warszawie.<br><hr>Gośka<br>Komentatorzy napisał(a):czy oferta dalej jest aktualna?jeśli tak to proszę o kontakt 664 703 430<br><hr>nirox36<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości