115
kravec napisał(a):GS800 ma chyba ten sam silnik co inne F800- zapoczątkowane chyba w 2006 od F800S. To chyba konstrukcja BMW.
Nie wiem jak nowe ale moja eFka rocznik 06' to rotax.
Marcin do BMW na 2 kołach sam nie byłem przekonany mimo że samochodów innych nie uznaję. Kupiłem z ciekawości i dlatego że nie było nic innego co by mnie zainteresowało a japońca nie chciałem. Jak na razie jestem przekonany że gdy podejmę decyzję o zmianie sprzętu będzie to jakaś większa siostra.
Melvin z zamiennikami niestety tak bywa. Jedyne słuszne i sprawdzone jak do tej pory to Lemforder i OEM. Czasem warto sprawdzić ceny oryginalnych części bo częstą nie są wiele droższe niż zamienniki. U mnie 4 górne mocowania przeżyły komplet amorów KYB i pewnie przeciętny kowalski założył by je do nowych, mi jakoś wizja rozbierania drugi raz w razie co się nie widziała.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Rosi stare nie stare,, ważne że silnik nie wybucha
i nie pluje dwoma korbowodami na raz
Można zrobić doublepokerface 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
senekkorzenna jest możliwość bezgłośnego zapięcia jedynki - trzeba się odpychać do przodu w trakcie zapinania. Metoda sprawdzona po awarii linki sprzęgłowej w EL 250. Biegi w bracie małego wojownika, wchodzą jak w masełko.
-
Angler - Bywalec
Suhy-19 Zlajokował bym ci to teraz
hehehe... Ew ma zdecydowany przerost ambicji 

-
BG o ile kojarze to problem byl tylko w malej parti i wszystko zostalo naprawione zanim ludzie zdarzyli narzekac, a nie po kilku latach jak to w kawasaki
Sorry ale slabo licze na palcach ... ile lat zajelo kawasaki zanim sie zorientowali ze wypuszczaja bubla? Moze w tym wlasnie tkwi sekret ich "niezawodonosci"
Wisienka na torcie:
Potential Motorcycles Affected
20512
To moze porownaj sobie dane z re-call w BMW a pozniej opowiadaj bzdury zaczynaten na forach

Recall Date
FEB 17, 2012
Motorcycle Affected
2008 KAWASAKI NINJA ZX-10R
Summary
KAWASAKI IS RECALLING CERTAIN MODEL YEAR 2008-2011 NINJA ZX-10R, AND 2009-2012 NINJA ZX-6R MOTORCYCLES MANUFACTURED FROM DECEMBER 14, 2007 THROUGH JULY 26, 2011. DUE TO A MANUFACTURING ERROR, THE REGULATOR/RECTIFIER MAY INSUFFICIENTLY CHARGE THE BATTERY.
Consequence
IF THE BATTERY DISCHARGES, THE MOTORCYCLE MAY STALL WITHOUT WARNING, INCREASING THE RISK OF A CRASH.
Read more: http://www.motorcyclistonline.com/motor ... z3HMulSHVl
Sorry ale slabo licze na palcach ... ile lat zajelo kawasaki zanim sie zorientowali ze wypuszczaja bubla? Moze w tym wlasnie tkwi sekret ich "niezawodonosci"

Wisienka na torcie:
Potential Motorcycles Affected
20512
To moze porownaj sobie dane z re-call w BMW a pozniej opowiadaj bzdury zaczynaten na forach
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Spoko ja mam moto po Recalu
Ale lepiej mieć akcje serwisową na regulator napięcia niż zbierać korbowody po drodze... Z tego co czytam i czytam po tym internecie to we wszystkich generacjach tej przed i tej po lifcie (nawet na klejonych zamkach korbowodów) Lecą korby w pizdu... I ludzie nadal narzekają i boją się tych sprzętów
Bo jak nie jesteś synem ministra i nie płacisz w kiosku banknotem 200zł to nie kupisz tak kosztownego moto jak BMW... Chyba że masz nowe na gwarancji i lubisz czekać po pół roku na decyzję w sprawię moto 

-
Black-Ghost napisał(a):Spoko ja mam moto po RecaluAle lepiej mieć akcje serwisową na regulator napięcia niż zbierać korbowody po drodze...
Sorry ale to juz zaczelo byc smieszne

To mamy nastepujaca kolekcje kwiatkow:
Recall Summary: KAWASAKI IS RECALLING CERTAIN MODEL YEAR 2008-2011 NINJA ZX-10R, AND 2009-2012 NINJA ZX-6R MOTORCYCLES MANUFACTURED FROM DECEMBER 14, 2007 THROUGH JULY 26, 2011. DUE TO A MANUFACTURING ERROR, THE REGULATOR/RECTIFIER MAY INSUFFICIENTLY CHARGE THE BATTERY.
Hazard: IF THE BATTERY DISCHARGES, THE MOTORCYCLE MAY STALL WITHOUT WARNING, INCREASING THE RISK OF A CRASH.
Recall Summary: KAWASAKI IS RECALLING 950 MY 2009 NINJA ZX10R (ZX1000E9F/E9FA/E9FAL) MOTORCYCLES. THE TIMING INSPECTION CAPS ON THE STARTER CLUTCH COVER MAY COME LOOSE DUE TO IMPROPER TIGHTENING AND FALL OUT, ALLOWING OIL TO LEAK ONTO THE REAR TIRE.
Hazard: THIS COULD CREATE A CRASH RESULTING IN INJURY OR DEATH.
Recall Summary: ON CERTAIN MOTORCYCLES, THE FRONT WHEEL MAY CONTAIN A CASTING FLAW WHICH COULD RESULT IN A WHEEL FAILURE.
Hazard: THIS WHEEL FAILURE COULD POTENTIALLY RESULT IN A CRASH.
Tak mozna by zbierac korby po drodze i nie tylko gdyby sie dzialalo jak kawasaki, zreszta co tu bedziemy duzo pieprzyc ... mialem doczynienia z serwisami i dilerami Kawasaki i BMW. Kupilem drozsze BMW a nie tansze Kawasaki mni. po to zeby nie miec nic wspolnego z ta firma, a moj zakup zakonczyl sie dlugim zazaleniem nie na jednego ale na 3 roznych dilerow, kontunuowanym pozniej w rozmowie telefonicznej z kims z przedstawicieli Kawasaki na kraj i podsumowanie bylo takie ... wezcie to przekazcie tym w japoni bo jak tak beda dalej robic to nie widze kto mial by kupowac te motocykle.
Kawasaki jest jak liscie ... ich ceny leca masakrycznie szybko w dol i nic sie nie da z tym zrobic. Jak juz spadnie na ziemie to lezy czekajac na amatora.
Na plus mozna tylko dodac tyle, ze ma sie fajny motocykl bo przeciez, kto nie kocha swojego motocykla?
PS. Co do pieniedzy to kto powiedzial, ze sporty motorowe sa jak gra w bingo?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Rosi - na forum v-stroma to się śmieją, że tam gdzie zajadą razem z bmką, tak v-strom wraca na kołach, a bmka na lawecie 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
-
suhy-19 - Moderator
senekkorzenna napisał(a):To jak właściwie jest z tymi motocyklami? który jest najlepszy?
To jak z winem- to które najlepiej smakuje.
Ja tam jestem przekonany że pewne motocykle w pewnych sytuacjach są bez sensu. Ludzie nigdy nie wyjeżdżający na tor, kompletnie nie mający pojęcia o jeżdżeniu na motocyklu, a dosiadający sportów- bez sensu- zagrożenie. Ale może im się podoba- tutaj punkt dla nich. Dla kogoś może właśnie pyrkanie Electrą Glide czy M1800 jest najlepszym relaksem i wywołuje szczęście. Dla mnie jest beznadziejne i męczące. Nie jechałem nigdy sportem, ale motocykle o mocy 150km są dla mnie bez sensu na ulicę, w sumie na tor też bo wydaje mi się że wystarczy 600'ka (i tak przecież idziemy na wysokich obrotach), ale ktoś może czuje niedostatek adrenaliny na 600'ce. Dla mnie już FZ1 jest za mocnym motocyklem aby czerpać z jazdy maksimum przyjemności. Chyba jestem bardziej typem jak Marcin- nie ogromna moc, a całokształt motocykla wpływa na to jaką przyjemność sprawia nam jeżdżenie nim. Teraz zaczynam małą przygodę ze 125'ką i tak naprawdę już przy pierwszym kontakcie wkleja mi dużo większego banana na twarz od przykładowej FZ1. RS250 też dostarczyła mi ogrom frajdy. Podejrzewam że V-strom 650 podobałby mi się tak samo jak Marcinowi, tak jak spodobała mi się Yamaha MT-07 (na razie wirtualnie bo nie mieli na testowych w Łodzi). Z drugiej strony motocykl o potężnym silniku może być dla kogoś beznadziejny, a dla kogoś wspaniały. Inaczej- jeden motocykl o potężnym silniku może komuś przypasić idealnie, innemu totalnie nie leżeć (przykładowo- Intruz M1800 mi kompletnie nie leży, a MT-01 spodobał mi się bardzo i bardzo przyjemnie mi się na tym jeździło).
Każdy się kiedyś zepsuje, w każdym coś się czasami wydarzy, ale najważniejsze jest to jak posiadany czy dosiadany motocykl wpływa na nas.
Dyskusja o tym jest tak jak napisał Senek- wyższość świąt jednych nad drugimi czy psa nad kotem.
Marcin- masz konkurencję:
viewtopic.php?t=103875
I to ze znaczkiem Monstera- pewnie szybsze

-
kravec - Administrator
-
Walenty - Moderator
Mam przyjaciela ktory przez 22 lata smigal od GPZ 900 poprzez ZZR 1200, ZZR 1400 ( chip )
Po 5 - ciu latach sprzedal za 5000,- € smiech na sali.
Kupil BMW K 1200 GT od kilku lat miewa jekies tam pierdulkowate naprawy ale rama jest cala

Po 5 - ciu latach sprzedal za 5000,- € smiech na sali.
Kupil BMW K 1200 GT od kilku lat miewa jekies tam pierdulkowate naprawy ale rama jest cala

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
-
rosiboj - Moderator
- Kaai
- Mieszkaniec forum