jesienne pogawędki 2
ciekawe ile ja teraz będę miał z moim "wydechem na zamówienie"
. Układ wydechowy będzie ucięty tam gdzie teraz były zamocowane tłumiki i tam będą wspawane mocowania na wkręcane dB killery . Bez wydechów jeździłem i po 3 dniach miałem dosyć . http://youtu.be/3CJhyNt4CVY (otwórz link)

-
amahay - Stały bywalec
Z tego co wiem to jeśli nie posiadasz żadnego tłumika to powypalasz gniazda zaworowe w silniku 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Hyde ale czemu? Zawineli mnie nie raz na przelotowym wydechu i jakoś mi sie nie doczepili. Musi być wyjątkowo upierdliwy policjant.
To zależy, zwykła drogówka na to zlewa, nawet pożyczą ostrożnej drogi - problemem jest kompleksowy bus drogówki, który posiada sonometr - wtedy chcąc nie chcąc sprawdzają każdy motocykl, a czasem i samochód. Czepiają się generalnie wszystkiego, stanu opon, wydechu, przyciemnienia szyb, reflektorów itd. i dowód nie jest trudno stracić. Kiedyś z ciekawości zajechałem do nich, żeby zapytać czy mają urządzenie do pomiaru hałasu, powiedzieli, że mają, ale i tak nie mają legalizacji. Drugim razem podjechałem autem i pytam czy jak podjadę na moto, to czy sprawdzą mi poziom hałasu. Odpowiedzieli, że dzisiaj nie mają i facet zaczyna mnie wypytywać jaki mam wydech.
-Jaka to pojemność? 600 czy Tysiączek?
-600
-A wydech jaki? Zwykły czy Akrap?
I trafił...
-
Hyde - Bywalec
Heheheh jak dobrze że u mnie nie łapią żadną kabaryną z takimi bajerami
Bez decybelomierza to ci nic nie może zabrac! Bo na oko i ucho to chłop w szpitalu umarł, tak bym mu powiedział!!!
Do opon też musi mieć przyrząd.

-
Black-Ghost napisał(a):Do opon też musi mieć przyrząd.
Rozwiń. Nie uważasz, że opony mają wskaźnik granicznego zużycia bieżnika i niepotrzebny jest tu żaden przyrząd?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ASR1927 napisał(a):Nie wiem jak u was ale u mnie jest piękna pogoda, trzy stopnie na plusie, słoneczko przygrzewa, tak więc najwyższa pora wsiąść na siodło i w drogę
Ot sie rozbrykal... Przeciez Ty sie nie masz w co ubrac?
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Z tego co wiem to jeśli nie posiadasz żadnego tłumika to powypalasz gniazda zaworowe w silniku
A czym się różni "żadnego tłumika" z tłumiącymi wyjście dB killerami od przelotowego np. devila gp ? Moim zdaniem przelotowy jest gorszy . Szczerze mówiąc ile ludzi tyle teorii na tematy wydechów , filtrów powietrza i PCIII dlatego też dzięki za troskę

-
amahay - Stały bywalec
Black-Ghost napisał(a):Hyde ale czemu? Zawineli mnie nie raz na przelotowym wydechu i jakoś mi sie nie doczepili. Musi być wyjątkowo upierdliwy policjant.
Ja tam nie wiem, jak w SRADzie miałem przezajebiaszczego microna to się żaden nie czepił, jak mam teraz jakieś przelotowe ciche badziewie to raz mi dowód poleciał na ucho, a drugim razem ledwie ledwie oddał.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
ASR1927 napisał(a):Black-Ghost napisał(a):Do opon też musi mieć przyrząd.
Rozwiń. Nie uważasz, że opony mają wskaźnik granicznego zużycia bieżnika i niepotrzebny jest tu żaden przyrząd?
Blackowi chodzi zapewne o łyżkę

-
Walenty - Moderator
à propos samochodu z osiÄ…gami motocykla xD :
http://youtu.be/iO-8OMB61XI (otwórz link)
co za fota !!!!!!!! (niestety nie moja)

co za fota !!!!!!!! (niestety nie moja)

-
amahay - Stały bywalec
amahay napisaÅ‚(a):à propos samochodu z osiÄ…gami motocykla xD :
Widziałem to już kiedyś, konkret, ale jakby się jeszcze międzygazu nauczył to byłoby dobrze

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
ASR1927 chodziło mi o to że musi być do tego jakiś stosowny przyrząd (linijka albo suwmiarka) a nie wszystko na oko bo skąd on ma niby wiedzieć że masz jeszcze 1mm do ogranicznika a nie 3? Wszystko to sa policjanta domysły! Tak samo jest z wydechem! Ja też dałem sobie kiedyś zabrać dowód w bladym bo na ucho policjant powiedział że za głośny! Dzisiaj bez decybelomierza nie zaczne z nim nawet rozmowy! "Amahay" Chodziło mi o to że zawsze spaliny muszą mieć jakiś opór
Przelotowy wydech mimo że jest przelotowy też stanowi jakiś opór dla spalin. Kiedyś dużo eksperymentowałem z wydechami i za każdym razem co sciągłem wydech żeby coś sprawdzić moto miało jakieś opory. Gdy pojechałem do serwisu żeby ustawili gaźniki pod taki wydech(a raczej jego brak) koleś powiedział jedno: Długość i pojemnosc układu wydechowego musi być współmierna z pojemnoscią układu dolotowego
I radził mi abym spowrotem założył wydech bo właśnie powypalam sobie gniazda zaworowe
Ile tym prawdy nie wiem. Ale wolałem nie ryzykować padnięcia głowicy. Co do tego smarta to jak nie lubie smartów i takich mini samochodzików to z silnikiem od motocykla chętnie bym przygarnął
"Invinciblee" Ja bym sie teraz na twoim miejscu kłócił. Bo to czyste bezprawie! Policjant nie jest bogiem więc musi ci uzasadnić za pomoca jakiegoś przyrządu co jest nie tak z motocyklem! Jesli tego przyrządu nie posiada ma obowiazek podjechac z tobą na najbliższą stacje diagnostyczną 

-
Black-Ghost napisał(a):"Amahay" Chodziło mi o to że zawsze spaliny muszą mieć jakiś opórPrzelotowy wydech mimo że jest przelotowy też stanowi jakiś opór dla spalin. Kiedyś dużo eksperymentowałem z wydechami i za każdym razem co sciągłem wydech żeby coś sprawdzić moto miało jakieś opory. Gdy pojechałem do serwisu żeby ustawili gaźniki pod taki wydech(a raczej jego brak) koleś powiedział jedno: Długość i pojemnosc układu wydechowego musi być współmierna z pojemnoscią układu dolotowego
I radził mi abym spowrotem założył wydech bo właśnie powypalam sobie gniazda zaworowe
Ile tym prawdy nie wiem. Ale wolałem nie ryzykować padnięcia głowicy. Co do tego smarta to jak nie lubie smartów i takich mini samochodzików to z silnikiem od motocykla chętnie bym przygarnął
No ale w przypadku dB killera jest większy opór niż na przelocie bo się otwór zmniejsza . W pierwszej kolejności miałem robić wydech na zamówienie w RM motors , firmie która robi wydechów sporo i chłopaki powiedzieli że lajtowo zrobią i będzie hulać (przelot kończący się pod silnikiem) . Chociaż H ich wie czy się znają

-
amahay - Stały bywalec
mirekm71 napisał(a):ASR1927 napisał(a):Nie wiem jak u was ale u mnie jest piękna pogoda, trzy stopnie na plusie, słoneczko przygrzewa, tak więc najwyższa pora wsiąść na siodło i w drogę
Ot sie rozbrykal... Przeciez Ty sie nie masz w co ubrac?
Przecież ciepło jest? Od 180km/h zaczyna się dopiero zimno

Dzisiaj 200km za miastem i 50km w mieście, ładne gumy szły

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Amahay z tego co wiem to sonda lambda nie zczytuje ci prędkosci wylotu spalin tylko bodajże jej temperature i gęstosc. Ale moge sie mylić
A co jak wykrecisz db-kilery? Raż że nawet na Db-kilerach bedzie to okropnie wyglądało a dwa że jak ci sie zachce je wyciągnac to ucierpi na tym silnik (głowica) Ja bym na twoim miejscu jednak postawił na tłumik pod silnikiem! Coś w stylu buell-a
Na pewno pozwoli ci to dłużej jezdzić bez obawy o kontrole. Aha co do tej sondy to na pewno na Ebayu kupisz eliminator sondy lambda
i po problemie. "Kaai" Ty mi tu nie pyskuj bo pójdziemy na piwo i sam wiesz co!!! 

-
Black-Ghost napisał(a):To dziwne. Bo Exup powinien ci sie otwierać później niż 3 tyś rpm. Coś za szybko odpręża ci silnik. Ale może 929 tak ma.
929 ma kilka pozycji

929
-
cycu_rsko - Moderator
No jak każdy exup
Ale dziwne że akurat przy 3tyś ma najfajniejszy dzwięk. Moja dziesiątka najfajniej mruczy od 6tyś aż do odcięcia
)))))

-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości