Zobacz wątek - jesienne pogawędki 2
NAS Analytics TAG

jesienne pogawędki 2

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez amahay » 12/10/2012, 19:49

ciekawe ile ja teraz będę miał z moim "wydechem na zamówienie" :twisted: . Układ wydechowy będzie ucięty tam gdzie teraz były zamocowane tłumiki i tam będą wspawane mocowania na wkręcane dB killery . Bez wydechów jeździłem i po 3 dniach miałem dosyć . http://youtu.be/3CJhyNt4CVY (otwórz link)
amahay
Stały bywalec

Postprzez Black-Ghost » 12/10/2012, 19:59

Z tego co wiem to jeśli nie posiadasz żadnego tłumika to powypalasz gniazda zaworowe w silniku ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Hyde » 12/10/2012, 20:01

Black-Ghost napisał(a):Hyde ale czemu? Zawineli mnie nie raz na przelotowym wydechu i jakoś mi sie nie doczepili. Musi być wyjątkowo upierdliwy policjant.

To zależy, zwykła drogówka na to zlewa, nawet pożyczą ostrożnej drogi - problemem jest kompleksowy bus drogówki, który posiada sonometr - wtedy chcąc nie chcąc sprawdzają każdy motocykl, a czasem i samochód. Czepiają się generalnie wszystkiego, stanu opon, wydechu, przyciemnienia szyb, reflektorów itd. i dowód nie jest trudno stracić. Kiedyś z ciekawości zajechałem do nich, żeby zapytać czy mają urządzenie do pomiaru hałasu, powiedzieli, że mają, ale i tak nie mają legalizacji. Drugim razem podjechałem autem i pytam czy jak podjadę na moto, to czy sprawdzą mi poziom hałasu. Odpowiedzieli, że dzisiaj nie mają i facet zaczyna mnie wypytywać jaki mam wydech.
-Jaka to pojemność? 600 czy Tysiączek?
-600
-A wydech jaki? Zwykły czy Akrap?

I trafił...
Hyde
Bywalec

Postprzez Black-Ghost » 12/10/2012, 20:05

Heheheh jak dobrze że u mnie nie łapią żadną kabaryną z takimi bajerami :D Bez decybelomierza to ci nic nie może zabrac! Bo na oko i ucho to chłop w szpitalu umarł, tak bym mu powiedział!!! ;) Do opon też musi mieć przyrząd.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 12/10/2012, 20:15

Black-Ghost napisał(a):Do opon też musi mieć przyrząd.

Rozwiń. Nie uważasz, że opony mają wskaźnik granicznego zużycia bieżnika i niepotrzebny jest tu żaden przyrząd?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez mirekm71 » 12/10/2012, 20:15

ASR1927 napisał(a):Nie wiem jak u was ale u mnie jest piękna pogoda, trzy stopnie na plusie, słoneczko przygrzewa, tak więc najwyższa pora wsiąść na siodło i w drogę :)

Ot sie rozbrykal... Przeciez Ty sie nie masz w co ubrac?
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez amahay » 12/10/2012, 20:16

Black-Ghost napisał(a):Z tego co wiem to jeśli nie posiadasz żadnego tłumika to powypalasz gniazda zaworowe w silniku ;)

A czym się różni "żadnego tłumika" z tłumiącymi wyjście dB killerami od przelotowego np. devila gp ? Moim zdaniem przelotowy jest gorszy . Szczerze mówiąc ile ludzi tyle teorii na tematy wydechów , filtrów powietrza i PCIII dlatego też dzięki za troskę ;) ...
amahay
Stały bywalec

Postprzez Invi » 12/10/2012, 20:21

Black-Ghost napisał(a):Hyde ale czemu? Zawineli mnie nie raz na przelotowym wydechu i jakoś mi sie nie doczepili. Musi być wyjątkowo upierdliwy policjant.

Ja tam nie wiem, jak w SRADzie miałem przezajebiaszczego microna to się żaden nie czepił, jak mam teraz jakieś przelotowe ciche badziewie to raz mi dowód poleciał na ucho, a drugim razem ledwie ledwie oddał.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 12/10/2012, 20:28

ASR1927 napisał(a):
Black-Ghost napisał(a):Do opon też musi mieć przyrząd.

Rozwiń. Nie uważasz, że opony mają wskaźnik granicznego zużycia bieżnika i niepotrzebny jest tu żaden przyrząd?

Blackowi chodzi zapewne o łyżkę :idea:
Walenty
Moderator

Postprzez amahay » 12/10/2012, 22:31

à propos samochodu z osiÄ…gami motocykla xD :
http://youtu.be/iO-8OMB61XI (otwórz link)

co za fota !!!!!!!! (niestety nie moja)
Obrazek
amahay
Stały bywalec

Postprzez Vergon » 12/10/2012, 23:32

amahay napisaÅ‚(a):à propos samochodu z osiÄ…gami motocykla xD :
http://youtu.be/iO-8OMB61XI (otwórz link)

Widziałem to już kiedyś, konkret, ale jakby się jeszcze międzygazu nauczył to byłoby dobrze ;)
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Black-Ghost » 13/10/2012, 07:44

ASR1927 chodziło mi o to że musi być do tego jakiś stosowny przyrząd (linijka albo suwmiarka) a nie wszystko na oko bo skąd on ma niby wiedzieć że masz jeszcze 1mm do ogranicznika a nie 3? Wszystko to sa policjanta domysły! Tak samo jest z wydechem! Ja też dałem sobie kiedyś zabrać dowód w bladym bo na ucho policjant powiedział że za głośny! Dzisiaj bez decybelomierza nie zaczne z nim nawet rozmowy! "Amahay" Chodziło mi o to że zawsze spaliny muszą mieć jakiś opór ;) Przelotowy wydech mimo że jest przelotowy też stanowi jakiś opór dla spalin. Kiedyś dużo eksperymentowałem z wydechami i za każdym razem co sciągłem wydech żeby coś sprawdzić moto miało jakieś opory. Gdy pojechałem do serwisu żeby ustawili gaźniki pod taki wydech(a raczej jego brak) koleś powiedział jedno: Długość i pojemnosc układu wydechowego musi być współmierna z pojemnoscią układu dolotowego ;) I radził mi abym spowrotem założył wydech bo właśnie powypalam sobie gniazda zaworowe ;) Ile tym prawdy nie wiem. Ale wolałem nie ryzykować padnięcia głowicy. Co do tego smarta to jak nie lubie smartów i takich mini samochodzików to z silnikiem od motocykla chętnie bym przygarnął ;) "Invinciblee" Ja bym sie teraz na twoim miejscu kłócił. Bo to czyste bezprawie! Policjant nie jest bogiem więc musi ci uzasadnić za pomoca jakiegoś przyrządu co jest nie tak z motocyklem! Jesli tego przyrządu nie posiada ma obowiazek podjechac z tobą na najbliższą stacje diagnostyczną ;)
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaai » 13/10/2012, 09:55

Black, nie masz pojęcia jak mnie wk*rwia, że ty zamiast kropek używasz wykrzykników.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Kaai
Mieszkaniec forum

Postprzez Krmtzzz » 13/10/2012, 10:17

a to sry ASR myslalem, ze miales 675 :D Zreszta myslalem tez, ze kazde triumphy mialy r3
Krmtzzz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez amahay » 13/10/2012, 11:20

Black-Ghost napisał(a):"Amahay" Chodziło mi o to że zawsze spaliny muszą mieć jakiś opór ;) Przelotowy wydech mimo że jest przelotowy też stanowi jakiś opór dla spalin. Kiedyś dużo eksperymentowałem z wydechami i za każdym razem co sciągłem wydech żeby coś sprawdzić moto miało jakieś opory. Gdy pojechałem do serwisu żeby ustawili gaźniki pod taki wydech(a raczej jego brak) koleś powiedział jedno: Długość i pojemnosc układu wydechowego musi być współmierna z pojemnoscią układu dolotowego ;) I radził mi abym spowrotem założył wydech bo właśnie powypalam sobie gniazda zaworowe ;) Ile tym prawdy nie wiem. Ale wolałem nie ryzykować padnięcia głowicy. Co do tego smarta to jak nie lubie smartów i takich mini samochodzików to z silnikiem od motocykla chętnie bym przygarnął ;)

No ale w przypadku dB killera jest większy opór niż na przelocie bo się otwór zmniejsza . W pierwszej kolejności miałem robić wydech na zamówienie w RM motors , firmie która robi wydechów sporo i chłopaki powiedzieli że lajtowo zrobią i będzie hulać (przelot kończący się pod silnikiem) . Chociaż H ich wie czy się znają :D . I tu mam pytanie to bardziej znających się : Sonda lambda w SV nie ogarnie tego ? jak spaliny wychodzą szybciej to powinna to rejestrować i zmieniać skład mieszanki ? Niestety nie kumam tego urządzenia i nie wiem jak ono działa .
amahay
Stały bywalec

Postprzez ASR1927 » 13/10/2012, 15:29

mirekm71 napisał(a):
ASR1927 napisał(a):Nie wiem jak u was ale u mnie jest piękna pogoda, trzy stopnie na plusie, słoneczko przygrzewa, tak więc najwyższa pora wsiąść na siodło i w drogę :)

Ot sie rozbrykal... Przeciez Ty sie nie masz w co ubrac?

Przecież ciepło jest? Od 180km/h zaczyna się dopiero zimno :lol:
Dzisiaj 200km za miastem i 50km w mieście, ładne gumy szły :D A jedna to taka z chyba najniższych obrotów bo dosłownie zjeżdżam z ciasnego ronda na jedynce i od razu ogień a on tak w górę że aż byłem w szoku. Ciekawe kiedy się w końcu wypie*dolę :lol:
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 13/10/2012, 16:44

Amahay z tego co wiem to sonda lambda nie zczytuje ci prędkosci wylotu spalin tylko bodajże jej temperature i gęstosc. Ale moge sie mylić ;) A co jak wykrecisz db-kilery? Raż że nawet na Db-kilerach bedzie to okropnie wyglądało a dwa że jak ci sie zachce je wyciągnac to ucierpi na tym silnik (głowica) Ja bym na twoim miejscu jednak postawił na tłumik pod silnikiem! Coś w stylu buell-a ;) Na pewno pozwoli ci to dłużej jezdzić bez obawy o kontrole. Aha co do tej sondy to na pewno na Ebayu kupisz eliminator sondy lambda ;) i po problemie. "Kaai" Ty mi tu nie pyskuj bo pójdziemy na piwo i sam wiesz co!!! :twisted:
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cycu_rsko » 13/10/2012, 17:04

Black-Ghost napisał(a):To dziwne. Bo Exup powinien ci sie otwierać później niż 3 tyś rpm. Coś za szybko odpręża ci silnik. Ale może 929 tak ma.

929 ma kilka pozycji ;) pelne otwarcie ma w okolicach 7-8krpm ;)
929
cycu_rsko
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 13/10/2012, 17:18

No jak każdy exup ;) Ale dziwne że akurat przy 3tyś ma najfajniejszy dzwięk. Moja dziesiątka najfajniej mruczy od 6tyś aż do odcięcia :))))))
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Angler » 13/10/2012, 20:09

A moja Kawuchna brzmi najlepiej tylko przy otwartym w pełni gazie czyli grubo powyżej 10krpm, odcina przy 15,5krpm. :D
Angler
Bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê