jesienne pogawędki 2
drug0n napisał(a):Miałbym takie małe pytanie- ile powinien grzać moto na ssaniu i na jakich obrotach powinienem go trzymać?
"Palem i jadem" bez zbednego pi...a. Jesli wogole pytasz o czas to zalezy od temp zewnetrznej. Jesli sa ujemne to czekam az sie wskaznik ruszy czyli odpalam zanim wloze kominiare, kask i rekawicznki.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
"Invinciblee" Bo to przestarzała konstrukcja
Czyt "Suzuki"
Nie no żartuje... A kranika nie masz? 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
ASR1927 napisał(a):Arturo925 napisał(a):Tej
Co właściwie znaczy słynne poznańskie "Tej"?
Wuchte dziwnych słów tam mają

Bardzo mu się spodobała, ale to jego pierwsze moto, więc trochę dyga czy nie za mocne, zobaczymy.
ASR zamówiłem już komplet do CB, nie będę zapeszał dopóki nie zamontuję i nie zestroję, więc pochwalę się jak wszystko będzie już śmigać.
Swoją drogą świetny patent: http://allegro.pl/cb-na-radiu-samochodo ... 70479.html
Invi pradwa to, że w Gixach była kopka w serii

Ostatnio edytowano 14/10/2012, 21:43 przez Vergon, łącznie edytowano 1 raz
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):A ja mam wtryski i dźwignię do ssania...
Po trzecim dzwonie ktos zalozyl kiere od mz-tki...
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Akurat ten jest bezdzwonowy
Nie no, dźwigienka jest identyczna jak była w SRADie (gaźniki), ale zasada działania jest taka że po prostu podnosi obroty biegu jałowego
Można se do odpalania zaciągnąć, albo odkręcić jak się chce toczyć bez trzymania kierownicy
Kraniki zawsze mnie w********, ale kopka do odpalania to fajna sprawa

Nie no, dźwigienka jest identyczna jak była w SRADie (gaźniki), ale zasada działania jest taka że po prostu podnosi obroty biegu jałowego

Kraniki zawsze mnie w********, ale kopka do odpalania to fajna sprawa

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
BG (poważnie pytam bo nie ogarniam tego tematu)
No ale w zasadzie przy mocowaniu dB killerów sonda powinna ogarnąć to bo ma większe stężenie spalin (trudniej im się wydostać niż przy przelocie) . W zasadzie zastanawiam się nad przyspawaniem dB killerów bo nie chcę ich ściągać. nad wydechem ogólnie myślałem tylko że ciężko będzie zrobić nie szpetny .
No ale w zasadzie przy mocowaniu dB killerów sonda powinna ogarnąć to bo ma większe stężenie spalin (trudniej im się wydostać niż przy przelocie) . W zasadzie zastanawiam się nad przyspawaniem dB killerów bo nie chcę ich ściągać. nad wydechem ogólnie myślałem tylko że ciężko będzie zrobić nie szpetny .
-
amahay - Stały bywalec
Hehehe oj pany pany
Kto mi pomoże w wyborze oleju? Zastanawiam sie nad: Motul 300V double ester "http://allegro.pl/olej-motul-300v-10w40-filtr-kawasaki-zx12r-zx10r-i2707828962.html" / Castrol Power 1 GPS: http://allegro.pl/olej-castrol-filtr-4- ... 47536.html / Elf 4HP: http://allegro.pl/olej-elf-4hp-eco-10w4 ... 31648.html . Jak myślicie który bedzie najlepszy? Duża różnica bedzie w motoulu 300v double ester a zwykłym motulem 5100 albo 7100???

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
mirekm71 napisał(a):drug0n napisał(a):Miałbym takie małe pytanie- ile powinien grzać moto na ssaniu i na jakich obrotach powinienem go trzymać?
"Palem i jadem" bez zbednego pi...a. Jesli wogole pytasz o czas to zalezy od temp zewnetrznej. Jesli sa ujemne to czekam az sie wskaznik ruszy czyli odpalam zanim wloze kominiare, kask i rekawicznki.
Wskaźnika temp. nie mam, z drugiej strony kiedyś zajrzałem do instrukcji obsługi jakiegoś moto i pisali, aby 30 sekund trzymać na ssaniu. Sam nie wiem... Jak potrzymam dłużej to chyba nic się nie stanie.
- drug0n
- Bywalec
Na ssaniu trzymaj aż rozgrzeje się na tyle, żeby po wyłącznie ssania nie zgasł albo po prostu ruszaj na ssaniu, kawałek przejedź i wyłącz.
Jak potrzymasz dłużej, to nic się nie stanie, będzie tylko spalał chwilowe 50litrów/h.
Jak potrzymasz dłużej, to nic się nie stanie, będzie tylko spalał chwilowe 50litrów/h.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
kurde wydawać ponad 6stów na a* sp1? czy lepiej coś innego poszukać.. ciuchy i tak wyjdą grubo ponad 4koła, ale chyba bym umiał chociaż na tych rękawicach zaoszczędzić ;|
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Walenty napisał(a):Na ssaniu trzymaj aż rozgrzeje się na tyle, żeby po wyłącznie ssania nie zgasł albo po prostu ruszaj na ssaniu, kawałek przejedź i wyłącz.
Ok dzięki wielkie, czyli trzeba parkować pod jakąś szkoła, zapalić silnik i akurat czasu starczy, aby coś poderwać

A tak druga kwestia- jak z tym rozgrzewaniem opon? O co z tym chodzi, jak to siÄ™ robi itp?
- drug0n
- Bywalec
-
drug0n napisał(a):Walenty napisał(a):Na ssaniu trzymaj aż rozgrzeje się na tyle, żeby po wyłącznie ssania nie zgasł albo po prostu ruszaj na ssaniu, kawałek przejedź i wyłącz.
Ok dzięki wielkie, czyli trzeba parkować pod jakąś szkoła, zapalić silnik i akurat czasu starczy, aby coś poderwać
A tak druga kwestia- jak z tym rozgrzewaniem opon? O co z tym chodzi, jak to siÄ™ robi itp?
Na rozgrzanie opon najlepszy jest rolling burnout.
Pod szkołą robi wrażenie.
-
Walenty - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości