Zobacz wątek - Projekt ustawy zmian w ruchu drogowym AM, A2 i spółka...
NAS Analytics TAG

Projekt ustawy zmian w ruchu drogowym AM, A2 i spółka...

Przepisy, prawo
_________

Postprzez emils » 15/11/2008, 22:05

senekkorzenna
dodajmy do tych 5litrow w aucie, ze takimi zwykle jezdza zelowe "chlopaki" z solarki z barbie obok, ktorzy chca sie przed nia popisac. no i wiadomo, pedal do podlogi a reszty nie trzeba mowic...

p.s.
kazdy kto ma rozum wie, ze te przepisy nic nie pomoga. wercz przeciwnie (wczesniej to bylo poruszane) koles, ktory zrobi sobie A po 6latach katorgi (bo nie ma kasy na A1/A2 a potem A) docisnie manetke, bo w koncu bedzie sie cieszyl, ze ma prawko.
jak chca nam cos ograniczac, to niech popatrza na stan drog i na WSZYSTKICH uzytkownikow drogi, a eni tylko k... Nas :/
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
emils
Świeżak

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 09:48

herbatkowy ma wiele i to wiele racji w tym co pisze, ostatnimi czasy od momentu wejścia do wspólnoty europejskiej wg mnie Polska staje sie uzależniona, naród przestaje być polską a zaczyna być europą, i zgadzam sie z tym że ludzie będą coraz to bardziej ubezwłasnowolnieni. Dziś prawo jazdy ( dla naszego bezpieczeństwa ) a co czeka nas jutro ?

Jeśli ta ustawa wejdzie w życie będzie to wielka porażka naszego demokratycznego rządu
gaja166
Świeżak

Postprzez andy7 » 16/11/2008, 11:15

senekkorzenna napisał(a):Już to pisałem ale jeszcze raz powtórzę specjalnie dla andy;Chłopie postaraj zrozumieć że nowa ustawa jest jawną dyskryminacją ludzi w tym samym wieku.

Nikt nie twierdzi, ze wszyscy musza miec takie same prawa., nawet gdy sa w tym samym wieku. Zaczyna sie to rowniez w innych kategoriach PJ – dlaczego nie powolasz sie na kat. D – Autobusy – to tez przeciez dyskryminacja. Dlaczego A1 nie jest od lat 18 lub A od lat 16 ? tez przyklad dyskryminacji – kwestia spojrzenia na sprawe.

Tu raczej nie chodzi o wiek tylko o umiejetnosci, mentalnosc, psychike, ogolnie dojrzalosc.

senekkorzenna napisał(a):Czy do Ciebie nie dociera ze młodzian 18 lat w samochodzie 5 litrów jest bardziej niebezpieczny dla innych użytkowników dróg niż motocyklista na 1 tyś cc.

Ilu znasz mlodzianow ktorzy jrzdza na codzien 5 l katamaranem ? Przelicz wspolczynnik kg na 1 KM i masz odpowiedz – co jest bardziej niebezpieczne o braku dodatkowej pary kol aby sie nie przewrocic nie wspomne, he, he

senekkorzenna napisał(a):Czy Tobie trudno sobie wyobrazić że osiemnastolatek nigdy nie wsiądzie na motocykl 1tyś cc

To nowosc, znam przypadki ze wsiadaja na pierwszy motocykl na poj. 1200 ccm. Pozatym bez roznicy czy 600 czy litr jezeli moc przekracza lub jest rowna 98 KM.

senekkorzenna napisał(a): bo waga i parametry nie pozwolą mu na to ale za to spokojnie wsiądzie do 5litrów samochodu mimo że będzie siedział w torpedzie niebezpiecznej dla innych użytkowników drug.

Wsiadz do 5 l i depnij ( kickdown ) , potem przesiadz sie na litrowego plaszika i rowniez depnij – moze wtedy bedziesz wiedzial o czym mowa. Katamaran zawsze bedzie barankiem w porownaniu do motocykla.

senekkorzenna napisał(a):Chłopie bronisz zaciekle nowej ustawy to czy Ty czasem nie jesteś instruktorem nauki jazdy albo egzaminatorem czyli bronisz swoich interesów a w d...e masz to że to będzie rodzić ogromną patologie.

Osobiscie preferuje „ nauczyciel jazdy – chociazby ze wzgledu na dlugosc i jakosc nauki oraz sume egzaminow jakie trzeba zdac. – Fahrlehrer.

senekkorzenna napisał(a):Przecież ta ustawa to ewidentny perfidny sposób na ściąganie kasy co parę lat od młodych ludzi którzy wchodzą w życie.

To raczej nijak ma sie do wymogow jakie stawia prawo – w/g tego co mowisz to dal mlodych mozna by wprowadzic karte motorowerowa – bo bedzie taniej. Nikt nie zmusza nikogo do tego aby jezdzic motocyklami kat A, nie masz kasy musisz zadowolic sie czy A1 czy A2. Tymi sprzetami rowniez da sie jezdic, ba wychodzi to rowniez na zdrowie mlodym adeptom. System sprawdzil sie juz na zachodzie ( dobre 30 lat ).

senekkorzenna napisał(a):Sorry za tak agresywny tekst ale mam dość argumentów że motocyklista to musi a kierowca samochodu to nie musi.
Gdzie jest równość prawa w stosunku do grupy tego samego wieku. :x

Opuki dyskusja jest konstruktywna nie widze jakiegokolwiek dylematu.

herbatkowy napisał(a): No senekkorzenna jako jeden z niewielu wie o co tak naprawde chodzi.

Niestety nie.

herbatkowy napisał(a):
Jesli ktos uwaza ze panstwo robi taki chwyt tylko dlatego zeby bylo nam bezpieczniej, to jest skonczonym idiota.

Herbatkowy, dochodzi do Ciebie, ze to przepis unijny ? Co do reszty to kwestia przekonan I doswiadczenia.

herbatkowy napisał(a):
W tym kraju lista praw zaweza sie nieustannie, jak wspomnialem wczesniej chca nam tu zrobic wiezienie. Andy7 przejrzyj na oczy, wladzy wcale nie zalezy na tym zebys byl bezpieczny.

Przedewszystkim nie tylko w TYM kraju ale i wszedzie. Majac jednak ogranicziony horyzont nie widzi sie tego lub widziec nie chce. No sorry mam calkiem zdrowy swiatopoglad i wybacz ale w tym przypadku chodzi tylko i wylacznie o bezpieczenstwo. Zapoznaj sie moze najpierw ze statystykami wypadkow, a pozniej podyskutujemy.

herbatkowy napisał(a):
Robia ciebie w balona tak samo jak reszte obywateli, i nie moge pojac jak mozna im za to dziekowac...

Bylo ( strajki w latach 1970 + Solidarnosc + stan wojenny) i mimo tego swiat jakos dalej sie kreci. Jakos w tym czy innym wypadku nie czuje sie robiony w balona, he, he

herbatkowy napisał(a):
Oni poprostu chca sciagnac z nas ostatni grosz wymyslajac najrozniejsze sposoby, pod pretekstem chocby bezpieczenstwa.

Nie argument.

O tym mozna by podyskutowac. Osobiscie wole gdy kierujacy danym pojazdem jest wyszkolony I wie co robi. Kaze Ci ktos jezdzic motocyklem o pojemnosci litra czy mocy wiecej niz 47 KM ? Dlaczego nikt nie krzyczy, ze do prowadzenia jednostek plywajacych potrzebne sa rozne uprawnienia ? chyba, ze wydaja Ci sie, ze jest tylko jedno. Tez dyskryminacja I sciaganie kasy ? Sorry ale smieszne. Chcesz miec adekwatne uprawnienia to trzeba sie szkolic

herbatkowy napisał(a):
Gdyby im zalezalo na bezpieczenstwie nie musielbysmy jezdzic slalomem po drogach, szkoda ze nie biora sie za wazne rzeczy. Do ujmowania obywatelom to zawsze byli najlepsi, w sumie lepiej wprowadzic jakies dodatkowe prawo jazdy, lepsze to niz podniesienie ceny beznyny do 8zł, a efekt ten sam- "wolni" obywatele za to zaplaca.

Jaka predkoscia nalezy jezdzic gdy stan drog odbiega od tych wymazonych ? Jaka moc jest do tego potrzebna ? Rowniez nie argument. Tak na margoinesie zawsze jest latwiej sciagnac z tych co maja niz z tych co nie maja.

Slyszales juz o powiedzeniu wlasnosc zobowiazuje ?

gaja166 napisał(a): od momentu wejścia do wspólnoty europejskiej wg mnie Polska staje sie uzależniona, naród przestaje być polską a zaczyna być europą, i zgadzam sie z tym że ludzie będą coraz to bardziej ubezwłasnowolnieni. Dziś prawo jazdy ( dla naszego bezpieczeństwa ) a co czeka nas jutro ?

Jak Ci nie pasi, zawsze masz mozliwosc wyjazdu z tego jak bardzo demokratycznego kraju - np. Bangladesz. W/g Ciebie to zle, ze PL zrobila w ciagu 10lat krok wiekszy niz przez ostatnie 50 lat. Wez liznij troche ekonomi moze wtedy zacznij sie wypowiadac.

gaja166 napisał(a):Jeśli ta ustawa wejdzie w życie będzie to wielka porażka naszego demokratycznego rządu

Nie daj sie wysmiac. Sa naprawde wieksze problemy , niz kategorie PJ oktore walcza mlodzi gniewni.
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Nigoss » 16/11/2008, 11:35

Dobra panowie odeszliscie od tematu. Jesli macie cos do powiedzenia to szukajcie odpowiedzi odnosnie tej ustawy. Spam i klotnia sa zbedne.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
Nigoss
Bywalec

Postprzez Revelict » 16/11/2008, 12:01

Śmiać mi się chce jak to czytam, a co do tych norm UE to jeden wielki boolshit :D we Włoszech małolaty bodajże od 14 albo 16 lat jeżdżą (bez PJ) skuterami, i samochodami które u nas wymagają kategorii B1 wiec to jest jedna wielka ściema.

Wariat zawsze zostanie wariatem, a kto ma się zabić to się i tak zabije czy wybierze 500 czy 750.
Revelict
Świeżak

Postprzez andy7 » 16/11/2008, 12:05

Revelict napisał(a):Śmiać mi się chce jak to czytam, a co do tych norm UE to jeden wielki boolshit :D we Włoszech małolaty bodajże od 14 albo 16 lat jeżdżą (bez PJ) skuterami, i samochodami które u nas wymagają kategorii B1 wiec to jest jedna wielka ściema.

Czekaj, co jest sciema ? Jezdza bo takie sam przepisy ktore wyagala na te pojazdy odpowiednia kategorie - S !

Pojazdy osiagaja predkosc do 45 km/h wiec o co chodzi ? am jest kat S a w PL kat B1 - widzisz wiec gdzies jakas roznice.

Nigoss napisał(a):Jesli macie cos do powiedzenia to szukajcie odpowiedzi odnosnie tej ustawy. Spam i klotnia sa zbedne.

na razie kulturelnie dyskutujemy

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 12:30

ale tak wracając... temat dotyczy nowinek odnoście ustawy o zmianach w ruchu drogowym. A żadnych nowinek jeszcze nikt z nas nie napisał. Tylko ciągle się kłócimy kto ma racje, czy zmiany te są dobre czy złe.

A wie ktoś czy na pewno zostaną one wprowadzone ? bo jak na razie NIEMA o tym żadnych informacji !

Więc do wszystkich... po co strzępić język i wprowadzać nie miłą atmosferę, zamiast spróbować się czegoś dowiedzieć.

Nadmienię, że w moim urzędzie do spraw praw jazdy również nic na ten temat nie wiedzą.
Na stronie ministerstwa też nic nowego i konkretnego nie jest napisane.

Więc przestańmy " kulturalnie dyskutować " bo na razie to zbędne dyskusje

;)
gaja166
Świeżak

Postprzez herbatkowy » 16/11/2008, 13:59

Jakis czas temu pewien amerykanin, poszedl do ksiegarni i znalazl ksiazke z programem Amerykanskiej partii komunistycznej, po przeczytaniu z przerazeniem stwierdzil, ze wszystkie elementy ich programu sa juz spelnione. Sadze ze mozna w miejsce tego amerykanina wstawic polaka, tyle ze w USA rzadzili republikanie, a u nas demokraci. W sumie demokracja od totalitaryzmu rozni sie tylko tym, ze w demokracji rzadzi banda tyranow, a w totalitaryzmie rzadzi jeden tyran, inne roznice to tak naprawde nieistotne szczegoly, czy to za czasow totalitaryzmu czy to za czasow Kaczynskich, kazdy zwykly obywatel dostaje po dupie. Hitler bylby zadowolony z dzisiejszej Europy, w sumie mial prawie taki sam cel- jedna waluta i jedno panstwo. I jasny gwint mnie strzela jak widze na gorze takich, ktorzy nadal zaciekle wierza, ze wladza obcina nam coraz to kolejne przywileje tylko dla naszego dobra. Nasza (przynajmniej coniektorych) miloscia sa motocykle, nie pozwole bandzie sk***eli zabrac mi tego co mi pozostalo. Korwin Mikke powiedzial, ze nie nalezy sie przejmowac wola wiekszosci, bo wiekszosc to idioci. Na tym polega demokracja, dziekuje wszystkim pozdrawiam zycze troche czystego spojrzenia na swiat. To rowniez moj ostatni post w tym temacie. Uwazam ze nie po to nasi ojcowie walczyli z komunizmem w tym kraju, zeby teraz ta banda powrocila, jak zwal tak zwal, ale jak narazie robia to samo co 30 lat temu.
Dziecko jak bedziesz w kazdym poscie pierd**** te swoje farmazony to sie posypia warny. Jak chcesz politykowac to zaloz sobie do tego osobny temat zamiast zasmiecac kazdy topic swoimi niewiele wartymi przemysleniam. siekson
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 15:19

siekson, nie uważam, że są to farmazony. Zgoda nie ten temat absolutnie ale mogłeś troche delikatniej sie wyrazić.

herbatkowy dobrze pisze, mamy podobny system wartości i go rozumiem doskonale.

Ja proponuje zamknąc ten temat albo usunąc kilkadziesiąc postów bo to jeden wielki syf !
gaja166
Świeżak

Postprzez herbatkowy » 16/11/2008, 15:43

Siekson musisz byc strasznym pajacem (ale nie jestes, wiec nikogo nie obrazam) jesli piszesz to tylko w moim poscie. 80% tego tematu to offtop, wiec wyluzuj troche Wujek. Bo coraz to wiekszego bulwersa lapiesz bez przyczyny, mily motocyklisto. Offtop to robia ludzie typu Sepo, Terror wypisujac w kazdym temacie komentarze typu "ojaaa co za pajac" "hahah ale sie wylozyl" ale tego juz nie dostrzegasz. Czekam na warna, bo przeciez innego zdania niz moderator miec nie mozna.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
herbatkowy
Bywalec

Postprzez Nigoss » 16/11/2008, 16:04

Dajcie spokoj, herbatkowy wyrazil swoja opinie i konczymy gadke. Osobiscie tez uwazam, ze ta ustawa to poroniony pomysl, ale coz. Wiec od teraz piszcie tylko odpowiedzi odnosnie tej ustawy, oczywiscie jesli cos bedziecie wiedziec.
Nigoss
Bywalec

Postprzez andy7 » 16/11/2008, 16:46

senekkorzenna napisał(a): Myślę że jednak mam rację co do profesji andy !

Nie tajemnica, przeciez w poprzedniej wypowiedzi napisalem, ze ucze jezdzic.

senekkorzenna napisał(a):on po trupach będzie bronił tej ustawy z przyczyn osobistych.

Niby jakich, ze w roku wyszkole moze 10 motocyklistow ( wtedy musze zrezygnowac z 10 innych ktore robia kat. B wiec totalna bzdura.

senekkorzenna napisał(a):Panie andy nie tylko Pan jesteś Polakiem i nie masz Pan prawa nakazywać wyjazdu komukolwiek .

Notabene Polakiem akurat nie jestem, ale to zupelnie inna bajka.
Przeczytaj mozezen ze zrozumieniem to co napisalem. Nikogo z PL nie wyganiam, napisalem, ze jezeli komus sie nie podoba to moze przeciez wyjechac. To wlasnie rowniez jest demokracja - wolnosc wyboru kraju ( o wolnosci wypowiedzi nie wspomne ) w ktorym chce sie zyc.

senekkorzenna napisał(a):Panie andy Pan jednak jesteś cienki jeżeli chodzi o zasady fizyki porównując skutki oddziaływania samochodu 2 tony a pojazdu 200kg na przeszkodę.

Moze i jestem cienki, wiem tylko jedno w zaleznosci od predkosci uderzenie motocyklem moze przekroczyc kinetyczna energie katamarana.

Moze umknelo to Twojej uwadze ale daskutujemy tu nie o skutkach wypadkuw czy okaleczen przez katamarany lecz konkretnie o kategoriach PJ dla motocyklistow ( i ich stopnoiwaniu oraz dojrzaniu psychicznym )
Pozatym na ulanska fantazje mlodziez w zadnym kraju jeszcze nie Cierpiala. Tego nie jestes wstanie wykluczyc.

Tak bardzo widzisz ta demokracje ale chyba tylko w jednym kierunku. Pisalem juz kiedys, ze w USA niby takim demokratycznym, bron mozesz kupic od 18 roku zycia a piwo na dyskotece od 21 r. zycia.

Obcinanie swobody obywatelskiej ? Dlaczego jezeli cos sprawdzilo sie gdzie indziej nie moze sprawdzic sie w PL ? Ten temat pokazuje jak bardzo co niektorzy sa zasciankowi. Gorzej niz dzieci w szkole podstawowej. Co niektorzy chca miec tylko prawa, niestety zapomnieli o obowiazkach.

Co do Ekonomi to co z tego, ze gdzieindziej PJ jest tansze niz w PL ? W Stanach raptem 10 USD. jakie umiejetnosci posiada kierowca ktorego egzamin trwa 5 - 10 min. Nie ma sie pozniej co dziwic, ze predkosc dopuszczalna na Highway'u wymosi pozniej pod 100 km/h - notabene najnizsza w cywilizowanym swiecie ( poza paroma Stanami gdzie nie ma ograniczen ).

Najsmieszniejsze jest to, ze dobra polowa ktory tu pisze nie ma na ten temat zielonego pojecia, Juz samo pytanie czy to wejdzie jest smiechem na sali. TO juz jest postanowione i zatwierdzone, pytanie tylko kiedy wejdzie.
andy7
Moderator

Postprzez Nigoss » 16/11/2008, 17:00

Ja pisze i mam pojecie o tym. Tylko zauwaz, ze w naszym kraju raczej nie chodzi rzadowi o nasze bepieczenstwo, lecz wyciagniecie pieniedzy z portfeli. Jesli ktos ma sie zabic na motocyklu bo jezdzi jak wariat to sie wkoncu zabije. Wedlug najnowszych statystyk, o ktorych czytalem w Europie najwiecej osob ginie w przedziale wiekowym 35-40lat. I co o tym powiesz?? Ustawa jest wprowadzona, ale ludzie majacy 30 robia juz normalne prawko i kupuja mocne motocykle bo ich na to stac. Wedlug mnie taka ustawa jest uderzeniem w demokracje!! Czemu ja jak ustawa wejdzie bede musial zdawac A2, a koles o powiedzmy 8 lat starszy, ktory wogole nie zna sie na motocyklach i bedzie jezdzil jak wariat dostanie normalne A?? Czy nadal uwazasz, ze jest to normalne?? Nie chcialem sie rozpisywac, ale wkurzyles mnie andy. Napisalem posta wyzej, ze konczymy gadke, a ty nadal jako jedyny ja kontynuowales. Napisz mi swoja ostania odpowiedz bo chce poznac co teraz o tym myslisz, chociaz znajac zycie to wlasnie Ty masz kolo 30 i dlatego obstajesz za ustawa.
Ostatnio edytowano 16/11/2008, 17:01 przez Nigoss, łącznie edytowano 1 raz
Nigoss
Bywalec

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 17:00

andy tylko twoje ostatnie zdanie jest na temat, a skoro " uczysz jezdzić " to będziesz o tym wiedział najwcześniej ! więc prosze jak znajdziesz chwile i będziesz coś wiedział napisz w tym temacie ;)
gaja166
Świeżak

Postprzez andy7 » 16/11/2008, 17:40

Nigoss, ludzkiej nieodpowiedzialnosci i ulanskiej fantazji nie jestes w stanie wykluczyc nigdzie i w zadnym miejscu. To, ze znajdzei sie jeden ktory spelnia te warunki nie decyduje o calej sprawia. Ogolnie / generalnie im mlodszy tym mniej odpowiedzialny - ogolnie. Wyjatki sie zdarzaja.

Bylo juz pisane, ze kiedys bylo inaczej, tylko kiedys sprzety nie mialy tej mocy, natezenie ruchu bylo zn acznie mniejsze a co za tym idzie i jego bezpieczenstwo wieksze. O problemie zakupu samego pojazdu nie wspomne, bo stac bylo z regoly ludzi powiedzym zamozniejszych. Dzisiaj sie to na szcze scie zmienilo i PJ nalezy do zycia jak codzienny chleb.

Jak wczesniej, system byl np w Niemczech sprawdzony i dziala. Z jednym ale, ze moc dla
" Swierzakow " byla i jak na razie jest ograniczana do 34 KM.

Kat. A mozna robic od 18 r. zycia, wtedy przez 2 lata jezdzi sie motocyklem o mocy do 34 KM, po dwoch latach nie trzeba zdawac zadnego egzaminu. W wieku 20 lat ( po dwoch latach ) ograniczenie automatycznie samo sie niweluje i mozna przesiasc sie na 34 KM + - nieskonczonosc.

Parlament europejski zdecydowal inaczej, i Niemcy beda musieli sie przestawic. Czy to bedzie dobre sie okaze. Sam system w sobie jest moim zdaniem dobry i chroni wiekszosc mlodych gniewnych, nawet jezeli oni beda twierdzic co innego.

Co do ustawy czy demokracji w tej rowniez wszystkim dobrze nie zrobisz, zawsze znajdzie sie ktos komu cos nie bedzie pasic.

Co do tych 30 - 40latkow to zwroc uwage, ze sa to z regoly ludzie ktorzy dluzszy okres czasu nie mieli wlasnie kontaktu z motocyklizmem. Kiedys w wieku 18 lat zrobili kat A, potem B i przesiedli sie na katamarana. W pozniejszej finansowej niezaleznosci przypomnieli sobie o motocyklu zapominajac wziecia poprawki swojej psychomotoryki i przestawieniu sie na wzrost niebezpieczenstwa. hyba nikomu nie trzeba tlumaczyc, ze jazda motocyklem jest bardziej niebezpieczna od jazdy autem.

P.S. ma m juz sporo po 40 - tce, he, he
andy7
Moderator

Postprzez Evul » 16/11/2008, 19:25

@up.
Ciekaw jestem kto by w polscie przestrzegal tych ograniczen mocy ... :roll:
;)
Evul
Świeżak

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 19:53

ciekawi mnie tez jeszcze jedna sprawa odnośnie tematu... czy nie będzie przekrętów jak to teraz bywa z 125/50, ciekawe czy nie znajdą sie ludzie którzy w magiczny sposób zrobią choćby z hondy CB500 45 konnego motocykl...
gaja166
Świeżak

Postprzez emils » 16/11/2008, 20:17

skoro sa ludzie, ktorzy rejestruja zx9r jako 125ccm to wszystko mozliwe...
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
emils
Świeżak

Postprzez andy7 » 16/11/2008, 21:21

PL to specyficzny kraj, jeszcze nie weszlo a juz mowa o machlojach. Jezeli moto zostanie zdlawione, to mozna je oddlawic, oczywiscie to kosztuje, ale to raczej bedzie drogorzedne. Sa metody pomiaru, pytanie tylko, czy rzed zechce inwestowac w aparature.

emils napisał(a):skoro sa ludzie, ktorzy rejestruja zx9r jako 125ccm to wszystko mozliwe...

he, he grubymi nicmi szyte, dziala ale do pierwszej kontroli.

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez gaja166 » 16/11/2008, 22:00

andy a teraz rząd chce inwestować w aparaturę ? trzeba spojrzeć prawdzie w oczy każda akcja daje reakcje.

A zmiana ustawy dot. praw jazdy może przynieść więcej bezpieczeństwa jak to na zachodzie już działa. Ale przyniesie też więcej młodzieży bez praw jazdy i to do tego młodzieży której nikt na motocyklu nie chce ! A policja i tak i tak ich nie wyłapie... ale prędzej czy później wyłapią ich pobliskie drzewa na zakrętach.

Druga reakcją może być zwiększony czynnik korupcji w stacjach kontroli, gdyż teraz przychodzili ze 125 a po wprowadzeniu w życie przepisu będą przychodzili już ze wszystkim.

Morał z tego taki, że " i tak źle, i tak nie dobrze "

TU JEST POLSKA ! jak to andy ładnie określiłeś specyficzny kraj ;) nic dodać nic ująć
gaja166
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawo