Projekt ustawy zmian w ruchu drogowym AM, A2 i spółka...
Nigoss napisał(a): ...Motocykl o mocy 47KM jest rowniez szybki i mozna sie tez na nim zabic bo 200km/h tez poleci.
Niezupelnie, 200 km/h nie rozwiniedo tej autentycznej ( nie licznikowej ) predkosci potrzebna jest nieco wieksza moc. Nie bedzie jednak roznicy gdy uderzy sie w filar wiaduktu, czy przy predkosci 140 km /h czy przy 200 km /h
Nigoss napisał(a):Poprostu jak ktos jest rozwazny i ma 18 lat to moze jezdzic nawet na litrach, a jak ktos jest glupi i ma 40 to powinien jezdzic na mniejszych pojemnosciach, albo wcale.
Nie znam ani jednego 18 - latka ktory jest rozwazny sam nim rowniez nie bylem.
Zycze Ci szczerze, abys przeanalizoiwal te zdanie gdy bedziesz mial lat 40 - bedziesz smial sie sam z siebie.
emils napisał(a):
zawsze to powtarzalem i bede powtarzal...jak ktos ma olej w glowie to moze jezdzic wszystkim, ale jak komus brak tego oleju to po zdaniu w wieku 24lat na A i tak sie zabije...
Co ma olej w glowie do psychomotoryki ? Wytlumaczysz mi to ?
emils napisał(a):
czemu prawko na B mozna zdawac od 18lat. przeciez auto tez poleci 200, a czasami 230...
naprawde chcesz dyskutowac na fakt roznicy w prowadzeniu tych jakze to dwoch zupelnie roznych pojazdow ?
Aby jezdzic katamaranem nie potrzebujesz wogole zmyslo rownowagi, katamaranem sie nie przewrocisz - wystarczy czy jedziemy dalej ?
emils napisał(a):
a jak wiemy autami jezdza tez tzw. dresy, wietrzac lokiec i puszczajac muze na pol okolicy, w ktorej jada...robia oni czasami wieksze zagrozenie, niz koles na moto.
teraz to juz gadasz jak moherowy beret
emils napisał(a):
a jakby zrobili kilka odcinkow na ktorych moznaby bylo sie wyszalec (mam na mysli drogi, a nie tor w poznaniu platny 600 czy 700zl) to napewno ilosc "szalencow, dawcow itd" by spadla...
pokaz mi moze jeszcze w kodeksie jakis §§ o tym wyszaleniu sie.

- andy7
- Moderator
Andy ja poprostu widzialem ten renking wypadkow. Co poradze, ze liczby mowia same za siebie. Ludzie kolo 40 kupuja duze moto chociaz niektorzy wogole nie potrafia jezdzic. Ale skoro pracuja to ich stac. A taki 18-latek to jedynie kase od rodzicow moze wziac, albo sam popracowac, ale zarobki bedzie mial male. I jest niewielu co kupia takie duze moto na pierwsze. Ja nadal zostane przy tym, ze mozna jezdzic w wieku 18 lat na scigaczaczach 600, a niektorzy nawet na litrach jak juz mieli stycznosc z jakimis moto wczesniej.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
Nigoss zgodze sie z Toba co do tych statystyk.
sam w moim otoczeniu slyszalem jak to 34 latek sprawil sobie na pierwsze moto Bandit'a 1200 tydzien pozniej szlif i wiecej juz na moto nie wsiadl, sam stwierdzil, ze sie do tego nie nadaje, na szczescie nic mu sie nie stalo.
sam w moim otoczeniu slyszalem jak to 34 latek sprawil sobie na pierwsze moto Bandit'a 1200 tydzien pozniej szlif i wiecej juz na moto nie wsiadl, sam stwierdzil, ze sie do tego nie nadaje, na szczescie nic mu sie nie stalo.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
ja mam pytanko co do tego tematu
bo nie warto nowego dawac ;] mianowicie slyszalem od instruktora ze jesli zdam prawko A1 w tym roku to nowe przepisy nie bede manie dotyczyc i bede mogl spokojnie majac 16lat jezdzic na 125 ;] czy to prawda czy nie?? i jesli np bede czekla na wydanie prawa jazdy od listopada i trwac to bedzie do stycznia i w styczniu wejdzie ustawa to czy wydadza mi prawo jazdy czy nie?

- Spidey
- Świeżak
Kat. A1 nie ulega zadnej zmianie, wszystko pozostaje jak jest.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Wedlug mnie to glupie przeciez czlowiek to nie maszyna zeby mu trzeba bylo programowac po kolei kazda pojemnosc. Przeciez jak 125 umie poprowadzic to 150 tez.
S - szał
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
U - ucieczka
Z - zakręt
U - uderzenie
K - koniec
I - inny świat
gsx - r
- Herbi NSR
- Świeżak
emils napisał(a):andy
przeczytaj artykul a dopiero potem pogadamy...
co do oleju...
twierdzisz,ze kazdy kto ma mniej niz 24lata jest debilem? myslisz,ze wiek tutaj pomoze? moze w 2,3 przypadkach owszem,ale powiedzmy sobie szczerze: wystarczy olej w glowie i respekt do manetki. ten,kto jes debilem bedzie nim po zdaniu prawka w 24roku zycia...
p.s.
rozwalilo mnie jedno zdanie:
"egzamin teoretyczny bedzie symulowal rozne sytuacje na drodze,jesli ktos sobie poradzi z teoria,poradzi sobie w praktyce"
i to mowil koles,ktory uczy na prawko...to ma byc specjalista?
Te p.s. jest bardzo dobrze powiedziane, ale teoria nigdy nie idzie w parze z praktyką. Oni tylko widzą nowe możliwości na wyłudzenie kasy.
Jak tu na początku kolega powiedział ''To jest Polska''
Nic dodać nic ująć
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Dandi93
teoria jest potrzebna, ale jesli ktos umie zrobic przeciwskret a o tym nie wie to lepiej, niz na odwrot.
Herbi NSR
no niestety, ale kazdy z tych osrodkow woli zrobic 4 prawka na moto, zeby im sie zwrocilo dwa razy niz robic jedno
w koncu musza postawic dom synowi/corce...
teoria jest potrzebna, ale jesli ktos umie zrobic przeciwskret a o tym nie wie to lepiej, niz na odwrot.
Herbi NSR
no niestety, ale kazdy z tych osrodkow woli zrobic 4 prawka na moto, zeby im sie zwrocilo dwa razy niz robic jedno

w koncu musza postawic dom synowi/corce...
herbatkowy napisał(a):To wazne, motocykl to nie jest 100koni i plastiki, to cos wiecej. 100koni + plastiki staje sie motocyklem dopiero wtedy, gdy wsiadzie na niego zapalony i zakochany MŁODY CHŁOPAK, ktory z czasem staje sie motocyklista.
-
emils - Świeżak
98 KM na pierwszy motocykl - respekt.
Wiare w siebie masz trzeb aprzyznac.
Wiare w siebie masz trzeb aprzyznac.
- andy7
- Moderator
Moj kolega ma taki problem: Rozpoczal juz kurs na A a instruktor powiedzal mu ze jesli robi szkolenie teraz to obejmuja go stare zasady nawet jesli pratyke bedzie mial po nowym roku (od 14 Lutego u nas w miescie) a wejda juz nowe przepisy . Osobiscie uwazam ze nieprawda ;p ale moge sie mylic. Jakei sa Wasze opinie
http://pl.youtube.com/watch?v=Ygm6irGpy ... re=related | | Pamietamy... [*]
-
s_extrem* - Świeżak
andy7 napisał(a):Dlaczego ? Nie pomyslales ze panstwo troszczy sie o Twoje zycie, bo Ty sam nie jestesw stanie ( nie bierz tego indywidualnie – chodzi o grupe wiekowa )
Chyba nie ma nic gorszego. Jakis czas temu napisalem gdzies, ze zyjemy w panstwie w ktorym panstwo wie od obywatela lepiej, co jest dla obywatela dobre. Taka sytuacja moze skonczyc sie tylko w jeden sposob. A ten koszmar bedzie sie ciagnac az do momentu "gdy obudzimy sie bez domu i pracy, na kontynencie podbitym przez naszych ojcow". A z naszego "wolnego kraju" zrobia jedno wielkie wiezienie, tyle ze bez krat, w sumie swietnie im to wychodzi. Mam nadzieje, ze zrozumieliscie.
Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec
No senekkorzenna jako jeden z niewielu wie o co tak naprawde chodzi. Jesli ktos uwaza ze panstwo robi taki chwyt tylko dlatego zeby bylo nam bezpieczniej, to jest skonczonym idiota. W tym kraju lista praw zaweza sie nieustannie, jak wspomnialem wczesniej chca nam tu zrobic wiezienie. Andy7 przejrzyj na oczy, wladzy wcale nie zalezy na tym zebys byl bezpieczny. Robia ciebie w balona tak samo jak reszte obywateli, i nie moge pojac jak mozna im za to dziekowac... Malo brakuje a niedlugo pod byle pretekstem zabroni sie nam wychodzic z domow, uwazasz ze bredze? W moim miescie za to, ze wychodzisz po 22:00 na miasto, dostajesz od policji w pysk. Wiadome jest ze znajdzie sie garstka idiotow ktorym to bedzie pasowac, bo przeciez w sumie bedzie bezpieczniej. Oni poprostu chca sciagnac z nas ostatni grosz wymyslajac najrozniejsze sposoby, pod pretekstem chocby bezpieczenstwa. Tez przepraszam ze tak agresywnie ale senekkorzenna mi sily dodal
Gdyby im zalezalo na bezpieczenstwie nie musielbysmy jezdzic slalomem po drogach, szkoda ze nie biora sie za wazne rzeczy. Do ujmowania obywatelom to zawsze byli najlepsi, w sumie lepiej wprowadzic jakies dodatkowe prawo jazdy, lepsze to niz podniesienie ceny beznyny do 8zł, a efekt ten sam- "wolni" obywatele za to zaplaca.

Na końcu będziemy pamiętać nie słowa naszych wrogów, ale milczenie naszych przyjaciół.
-
herbatkowy - Bywalec