Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
a coś takiego blisko mnie wiec mogę podjechać ale nie wiem jak z awaryjnością:
http://allegro.pl/suzuki-drz-400-s-i2396074563.html (otwórz link)
co do ktma to również w miarę blisko:
http://allegro.pl/ktm-450-exc-2004-r-pilne-i2397704084.html (otwórz link)
lub
http://allegro.pl/ktm-sx450-z-2004r-okazja-lubuskie-i2398357081.html (otwórz link)
Pozdrawiam
Wiechu
http://allegro.pl/suzuki-drz-400-s-i2396074563.html (otwórz link)
co do ktma to również w miarę blisko:
http://allegro.pl/ktm-450-exc-2004-r-pilne-i2397704084.html (otwórz link)
lub
http://allegro.pl/ktm-sx450-z-2004r-okazja-lubuskie-i2398357081.html (otwórz link)
Pozdrawiam
Wiechu
- wieo
- Świeżak
drz motor mniej wysilony od ktma ale za to cieższy mniej zwrotny nie zły na przejeażdżki itp
exc 450 ok ale napęd juz będzie do wymiany ale sx to już full cros inne zestrojenie silnika niz exc przeznaczenie sxa to tor
po zdj na aukcji nie powiem nic o stanie bo sie nie da
przy oględzinach weź kogoś obeznanego żebys nie trafił na mine a jak sie napalisz o to nie ciężko
exc 450 ok ale napęd juz będzie do wymiany ale sx to już full cros inne zestrojenie silnika niz exc przeznaczenie sxa to tor
po zdj na aukcji nie powiem nic o stanie bo sie nie da
przy oględzinach weź kogoś obeznanego żebys nie trafił na mine a jak sie napalisz o to nie ciężko
- barek253
- Mieszkaniec forum
jak chcesz smigac na prawde ostro polecam ktma EXC 450 dobre moto
jezeli wolisz sie nauczyc jeździc (a teraz nie umiesz) suzuki DRZ w wersji E to bedzie moze lepszy wybór. z racji tego że i tak nie wykorzystasz potencjału DRZ, mniej wydasz na paliwo i remonty.
moto najlepiej kupowac na zywo
w ciemno mozna trupa kupic konkretnego
za 7 tysi nie kupisz zdrowego 4T z ktmów chyba że full crossa. ale z kolei SX w teren sie kompletnie nie nadaje
jezeli wolisz sie nauczyc jeździc (a teraz nie umiesz) suzuki DRZ w wersji E to bedzie moze lepszy wybór. z racji tego że i tak nie wykorzystasz potencjału DRZ, mniej wydasz na paliwo i remonty.
moto najlepiej kupowac na zywo

za 7 tysi nie kupisz zdrowego 4T z ktmów chyba że full crossa. ale z kolei SX w teren sie kompletnie nie nadaje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam
Ponownie meczy mnie ten motor i meczy cały czas sie zastanawiam czy jednak po lecie mi sie nie znudzi i na tym zakończę moja przygodę z enduro
myślę wiec żeby kupić coś taniego sprawdzić i ewentualnie za rok coś lepszego nowszego znalazłem blisko mnie taki motorek aprilla etx 125
http://allegro.pl/aprilia-etx-125-super-stan-gratisy-rx-i2408269178.html (otwórz link)
podobno odblokowana ma 30km wiec chyba wystarczy na poczÄ…tek
warto zaryzykować i kupić?
Pozdrawiam
Wiechu
Ponownie meczy mnie ten motor i meczy cały czas sie zastanawiam czy jednak po lecie mi sie nie znudzi i na tym zakończę moja przygodę z enduro

http://allegro.pl/aprilia-etx-125-super-stan-gratisy-rx-i2408269178.html (otwórz link)
podobno odblokowana ma 30km wiec chyba wystarczy na poczÄ…tek

Pozdrawiam
Wiechu
- wieo
- Świeżak
moto generalnie niezłe. nietypowe ale niezłe. mozna spróbowac cena mysle że jest w miare ok. kwestia tylko w jakim stanie technicznym jest
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tylko na takim motorku nie poznasz uroku zabawy z jazdy enduro wg. mnie
a takim katem wszystko i wszędzie zrobisz
i nie wiem czy przekona cie taka pierdziaweczka do tego
wiem że sie zaczyna od takich zabawek i moze sie myle ale takie moje zdanie
a takim katem wszystko i wszędzie zrobisz
i nie wiem czy przekona cie taka pierdziaweczka do tego
wiem że sie zaczyna od takich zabawek i moze sie myle ale takie moje zdanie
- barek253
- Mieszkaniec forum
Witam .
Mam pytanie, chciałbym sobie kupić Suzuki Rm 125 i jaki najlepiej kupić rocznik .?
Bo generalnie zaczynam zabawę z motocrossem i nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat
to chciał bym wiedziec jaki najlepiej rocznik i na co zwracać uwagę jak będę kupował .? Z gory dzieki.

Mam pytanie, chciałbym sobie kupić Suzuki Rm 125 i jaki najlepiej kupić rocznik .?
Bo generalnie zaczynam zabawę z motocrossem i nie mam zbyt dużej wiedzy na ten temat
to chciał bym wiedziec jaki najlepiej rocznik i na co zwracać uwagę jak będę kupował .? Z gory dzieki.
- BartasplMG
- Świeżak
jak juz to od około 95 roku RMki były juz lepiej dopracowane, ale kupując uzywki liczy sie głownie stan techniczny a z tym w PL bywa trudno ;P najlepiej kupic generalnie moto jak najnowsze, wiadomo nie kazdy ma kase wywalic na 1 moto 15 tysi... ale czasem lepiej dorzucic 1-2 tysie zł, i miec moto nowsze w lepszym stanie, niż moto starsze i niby w dobrym stanie, zawsze to wyczynówka i im starszy tym bardziej sypliwy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Panowie. Niedługo zamierzam zakupić hard enduro ewentualnie softa.
Padło na Yamahe WR.
Tylko jaka pojemność?
250 czy 450? Wszystko w 4T.
Przyznam szczerze ,że zależy mi na mocy a znowu mam pewne wątpliwości czy mnie czasem taka `czterysta pięćdziesiątka` nie wykończy. Ważę te 70 kg.
Padło na Yamahe WR.
Tylko jaka pojemność?
250 czy 450? Wszystko w 4T.
Przyznam szczerze ,że zależy mi na mocy a znowu mam pewne wątpliwości czy mnie czasem taka `czterysta pięćdziesiątka` nie wykończy. Ważę te 70 kg.
- mK.
- Świeżak
jak nie masz doświadczenia z motorkami to lepiej by było wziąć tą 250 mocy spokojnie ci wystarczy
ale pamietaj że to sprzęty wymagające obsługi i częstego serwisu i musisz mieć na to kasę jak nie to lepiej kupic sofcika i pierdziec sobie po laskach no chyba ze wolisz ostro polatac
ale pamietaj że to sprzęty wymagające obsługi i częstego serwisu i musisz mieć na to kasę jak nie to lepiej kupic sofcika i pierdziec sobie po laskach no chyba ze wolisz ostro polatac
- barek253
- Mieszkaniec forum
Wiem wiem. Same pierdzenie po lasach jako tako nie kręci mnie za bardzo. Błota itd to już jest coś:)
Doświadczenie jakieś tam jest. Wracając do marki pozostać na Yamahe? KTM na pewno odpada bo części są 2x droższe.
Doświadczenie jakieś tam jest. Wracając do marki pozostać na Yamahe? KTM na pewno odpada bo części są 2x droższe.
- mK.
- Świeżak
nie nie nie
ktm cześci tak samo tanie jak inne nawet niektóre tańsze.następny co tak mysli to było może z 20 lat temu tak
z hard enduraków to masz exc wr
zamiast 250 wr możesz kupić 400 exc ktma i juz nie jest to ta mocna 450 ale łagodniejsza 400 i łatwiej opanujesz
ktm cześci tak samo tanie jak inne nawet niektóre tańsze.następny co tak mysli to było może z 20 lat temu tak

z hard enduraków to masz exc wr
zamiast 250 wr możesz kupić 400 exc ktma i juz nie jest to ta mocna 450 ale łagodniejsza 400 i łatwiej opanujesz
- barek253
- Mieszkaniec forum
Witam,
mam 170cm wzrostu, 85kg wagi, 30 lat.
Chcę kupić motorower, ponieważ nie mam PJ kat. "A". Chciałbym nauczyć się jeździć i przede wszystkim dojeżdżać do pracy. Trasa to ok. 120 - 150km dziennie. Głównie zależy mi na ekonomiczności i bezawaryjności.
Myślałem o motorowerze 4T, lecz ciężko znaleźć coś co nie jest chińskie. Z 2T pozostaje chyba Yamaha DT albo Gilera lub jakiś naked.
Budżet - 3500-4500zł
Pytanie czy 2T wytrzyma takie dzienne przebiegi (60-70km jednorazowo - trasa) i jakie będzie spalanie?
Proszę o ewentualne porady co kupić z 4T (z 2T wiadomo co
)
mam 170cm wzrostu, 85kg wagi, 30 lat.
Chcę kupić motorower, ponieważ nie mam PJ kat. "A". Chciałbym nauczyć się jeździć i przede wszystkim dojeżdżać do pracy. Trasa to ok. 120 - 150km dziennie. Głównie zależy mi na ekonomiczności i bezawaryjności.
Myślałem o motorowerze 4T, lecz ciężko znaleźć coś co nie jest chińskie. Z 2T pozostaje chyba Yamaha DT albo Gilera lub jakiś naked.
Budżet - 3500-4500zł
Pytanie czy 2T wytrzyma takie dzienne przebiegi (60-70km jednorazowo - trasa) i jakie będzie spalanie?
Proszę o ewentualne porady co kupić z 4T (z 2T wiadomo co

- wiking7
- Świeżak
barek253 np. korba do ktma jest 2x droższa. Tłoki po tyle samo chodzą.
Reszta części powiadasz ,że powinna być w podobnej cenie?
I teraz z wytrzymałością.
EXC czy WR? Wiem ,że oba to hardenduro ale ,które wymaga częstszych remontów?
Reszta części powiadasz ,że powinna być w podobnej cenie?
I teraz z wytrzymałością.
EXC czy WR? Wiem ,że oba to hardenduro ale ,które wymaga częstszych remontów?
- mK.
- Świeżak
do czego korba 2 razy droższa?
do mojej 200 korbe kupiłem cos koło 300zł więc nie wymyślaj
exc wr praktycznie ta sama klasa wie podobne remonty z tym że ktm ma mega piece
wiking
na pewno 4t jak tylko dojazd do pracy
może byc cos cięzkiego może kwasaki klx suzuki dr
do mojej 200 korbe kupiłem cos koło 300zł więc nie wymyślaj
exc wr praktycznie ta sama klasa wie podobne remonty z tym że ktm ma mega piece
wiking
na pewno 4t jak tylko dojazd do pracy
może byc cos cięzkiego może kwasaki klx suzuki dr
- barek253
- Mieszkaniec forum
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 52 gości