Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
To jest stary szrot i się będzie sypał pewnie (chociaż kumpel kupił takiego zajebiście starego RMa chyba starszy niż 86 i jeździ 3 sezony i jedynie tłok drugi włożył pozatym nic sie nie zepsuło) To jest 125 jak ja wsiadłem na 125 po MZ 250 to miłosierdzie za pierwszą jazdą czułem i odkręcałem do połowy bo od połowy mi ją z pod dupy wyrywało i nie wiedziałem co sie dzieje .tak jak napisał barek253 jeździłeś pierdzawką . a jednak full cross to co innego niż np DT 125 (jak z MZ sie na DT przesiada to sie nie czuje dużej różnicy:D) Ale w gruncie rzeczy jak byś troche poćwiczył na takiej 125 to byś się przyzwyczaił tylko gorzej jak idziesz na jazde próbną a nigdy nie jeździłeś (koleś u mnie porwał się tak z mlotyką na księżyc uskładał dużo kasy a miał skuter i stwierdził że mu 125 osłabnie i pojechął oglądnąć CR 250 a nigdy nie jeździł i sie wyrąbał na jeździe prubnej po pierwszym przekręceniu manetki. I z tego co widze dalej jeździ tym skuterem:D
- tokarz144
- Świeżak
hmm no decyduj cena taka se
pojezdzic sezon napewno pojezdzisz
ale z tego co widze moto jest na bebnach i nie ma slizgu lancucha i wyglada tak jakby juz byla dziura wytarta w wahaczu
a jeszcze gdzi ebys tym chcial jezdzic? bo widze ze z sacza jestes
pojezdzic sezon napewno pojezdzisz
ale z tego co widze moto jest na bebnach i nie ma slizgu lancucha i wyglada tak jakby juz byla dziura wytarta w wahaczu
a jeszcze gdzi ebys tym chcial jezdzic? bo widze ze z sacza jestes
- barek253
- Mieszkaniec forum
- szymond900
- Świeżak
- szymond900
- Świeżak
Witam wszystkich użytkowników tego forum, to moja pierwsza wiadmość, tak że LwG
Do rzeczy. Zastanawiam siÄ™ nad zakupem swojego pierwszego typowo terenowego motocykla.
Szukam czegoś co pozwoli mi się nauczyć techniki jazdy w terenie, da sporo fanu (bo to oczywiście kwestia ważna), a zarazem nie będzie nazbyt drogie w eksploatacji i w zakupie (powiedzmy 4,5 do 5 tys.). Dokładnie chodzi mi o motocykl do latania po szutrach i średnio ciężkim terenie, latanie "hardcorowe" po lasach i torach na razie oczywiście odpada, jako że podkreślam ponownie to ma być moto do nauki dla amatora.
Odnośnie mojej osoby, to prawko posiadam od roku, obecnie jeżdżę Aprilią Pegaso 650, mam 25 lat i 190 cm
Pozdrawiam i czekam na jakieÅ› rady w temaci

Do rzeczy. Zastanawiam siÄ™ nad zakupem swojego pierwszego typowo terenowego motocykla.
Szukam czegoś co pozwoli mi się nauczyć techniki jazdy w terenie, da sporo fanu (bo to oczywiście kwestia ważna), a zarazem nie będzie nazbyt drogie w eksploatacji i w zakupie (powiedzmy 4,5 do 5 tys.). Dokładnie chodzi mi o motocykl do latania po szutrach i średnio ciężkim terenie, latanie "hardcorowe" po lasach i torach na razie oczywiście odpada, jako że podkreślam ponownie to ma być moto do nauki dla amatora.
Odnośnie mojej osoby, to prawko posiadam od roku, obecnie jeżdżę Aprilią Pegaso 650, mam 25 lat i 190 cm

Pozdrawiam i czekam na jakieÅ› rady w temaci

- mazi-1986
- Świeżak
hmm a co bys powiedział na np kawasaki klx 250 ? dosyc rzadkie moto ale da sie kupic. mysle że mocowo by ci wystarczył, choc po pegaso mogą byc braki mocy na dłuzszych prostych, aczkolwiek jest lekki i nie wymaga duzo serwisowania jak bardziej wyczynowa konkurencja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Szczerze, to właśnie jest jedna z opcji, którą rozważałem. Dodam jeszcze, że raczej skłaniał bym się w kierunku 4T, 250cc (to z moich wstępnych rozważań.
A co do mocy na prostej, to nie o to mi chodzi, zdecydowanie precyzja, poręczność, łatowść prowadzenia kosztem zbyt dużego powera.
A co do mocy na prostej, to nie o to mi chodzi, zdecydowanie precyzja, poręczność, łatowść prowadzenia kosztem zbyt dużego powera.
- mazi-1986
- Świeżak
noo ja rozumiem, i wiem że nie liczy sie prędkosc w wyczynówce, ale jednak jak ktos siada z duzego szybkiego moto to na prostej mu czasem brakuje
za ta kase to chyba najlepsze moto. jest jeszcze suzi DR ale to raczej ciezki sprzęt do turystyki, albo własnie latania po długich prostych, bo w zakrętach to nie jeździ w ogóle
a z kolei na nowsze lepsze sprzęty trzeba troche grosza sypnąć.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
henio12323 - Moderator
tez w sumie moze byc ale klx przy xl to potwór ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Hejka
Ja mam takie pytanie: miałem kiedyś Honde XR 250, teraz mam 600 na drogę, ale jednak coś mnie ciągnie, żeby kupić moto do powariowania.
Skłaniam się raczej w 4T - bo nie mam żadnego toru w pobliżu, a raczej łąki, lasy, których jest pod dostatkiem.
Co można by kupić tak do 6 tys. zł? Da się coś w tych pieniądzach w ogóle?
Myślałem o DRZ400 - ale trochę za mało kasy na takie moto :/
JakieÅ› propozycje?
Z góry dzięki

Ja mam takie pytanie: miałem kiedyś Honde XR 250, teraz mam 600 na drogę, ale jednak coś mnie ciągnie, żeby kupić moto do powariowania.
Skłaniam się raczej w 4T - bo nie mam żadnego toru w pobliżu, a raczej łąki, lasy, których jest pod dostatkiem.
Co można by kupić tak do 6 tys. zł? Da się coś w tych pieniądzach w ogóle?
Myślałem o DRZ400 - ale trochę za mało kasy na takie moto :/
JakieÅ› propozycje?
Z góry dzięki
-
nie_mam_motora - Świeżak
do 6 k duzo nie kupisz. z ciezszych ktm lc4 fajny na traski, bagna lasy itp. na upertego mozna i na tor wjechac
no i moto w miare lekkie, ewentualnie kawasaki klx, ale to z kolei moze byc za słabe, ale ma niezłe zawieszenie. albo suzi DR 350 ale to juz tez przy ciezkawe moto w stosunku do kawasaki czy ktma

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
nie_mam_motora - Świeżak
moze byc tylko za 6k dorwiesz starego trupa z poczÄ…tku produkcji
to juz jest wyczynówka i utrzymanie kosztuje duzo. nie to że całkowicie odradzam, ale musisz mieć na uwadze utrzymanie takiego sprzętu. ktm lc4 przy starej yz jest w zasadzie darmowy 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości