Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
o ile opis jest prawda to warto go kupic o ile sprzedajcy nie sciemnia bo juz sie osobiscie raz przejechalem na opisie
- MoodyxCore
- Świeżak
Witam. Mam zamiar zakupić sobie motor. Upatrzyłem sobie Yamahę YZ 125, będzie dobrym rozwiązaniem na mój pierwszy motor? Wcześniej tylko 3 miesiące jeździłem na skuterze... Zakupię tą Yamahę za ok 4-5 tyś. a dobrym stanie? Dodam, że nie miałem wcześniej doczynienia z crossami.
- Goatee
- Świeżak
-
henio12323 - Moderator
no to smiało mozna setke brać do włąsciwie moto pierwsze do nauki jazdy. 85 ccm jest mocna itp ale to raczej dla dzieci. męczyc sie moze pod wiekszym rajderem. choc tez z początku 125 nie bedzie łatwa w opanowaniu. za 4-5 kafla juz cos ciekawego kupisz głownie liczy sie stan techniczny nie rocznik i wygląd. co do marki jak ci sie podoba yamaszka to kupuj jamaszki to jest włąsciwie bez róznicy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w sumie to chyba duzej niema miedzy alu a stalowa moze troche w wadze no i to ze alu ci nie zrdzewieje tak jak to sie dzieje w tych starszych modelach ale zawsze mozesz pozakladac oslonki na rame tam gdzie trzymasz buty i nie bedzie sie wycierac ani rdzewiec
- barek253
- Mieszkaniec forum
róznicy duzej nie ma to fakt. róznice są troche w sztywnosci ramy. waga moto nie zalezy od ramy tylko od wszystkich elementów. ja mam stalową w ktmie i sama rama wazy tyle co nic. miałem CR 250 i nie wiem czy tam nie była cieższa rama. wadą alu jest to że sie wyciera. pękac tu i tu na pewno nie bedzie włąsciwie nie powinno sie wybierac po tym moto. to raczej kwestia wizualna i tak nie ma mowy ze przez rok wyczuł bys w ogóle sztywnosc ramy luyb jej brak
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
no ponoc nicasil lepszy z nim masz tak ze wkladasz tlok po tloku az sie skonczy selekcja lub nicasil i wtedy nowy nicasil chyba 6 selekcji robisz na nicasilu
tuleje masz na pare tlokow i ja przy kazdej zmianie tloka musisz oddac do przeszlifowania jest z tym wiecej roboty ale wychodzi taniej jak nicasil bo tulejka chyba 200zl szlif 60zl a nowy dobry nicasil ponad 1200zl
co do grzania tulei i roznic m. nicasilem ja smigam na tulei i jeszcze nic mi sie nie przegrzalo nic nie spuchlojest wielu zwolennikow i tulei i nicasilu ja na ncasilu nie jezdzilem ale podobno nie ma wiekszej roznicy w osiagach
tuleje masz na pare tlokow i ja przy kazdej zmianie tloka musisz oddac do przeszlifowania jest z tym wiecej roboty ale wychodzi taniej jak nicasil bo tulejka chyba 200zl szlif 60zl a nowy dobry nicasil ponad 1200zl
co do grzania tulei i roznic m. nicasilem ja smigam na tulei i jeszcze nic mi sie nie przegrzalo nic nie spuchlojest wielu zwolennikow i tulei i nicasilu ja na ncasilu nie jezdzilem ale podobno nie ma wiekszej roznicy w osiagach
- barek253
- Mieszkaniec forum
nicasil jest duzo lepszy w jeździe moto równiej i lepiej trzyma obroty. ma więcej mocy. jednak nicasil jest droższy w utrzymaniu i jest z nim troche cackania tuleja sie bardziej grzeje ale to nie znaczy że przegrzewa ;P lepsze cisnienie uzyskujemy na nicasilu. najnowsze crossówki na żeliwie to troche porażka i kazdy sportowy 4T na zeliwie nie pracuje jak nalezy ale starsze - jeszcze dająrade
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
To mój pierwszy post na forum wiec wypada się przywitać. Siema wszystkim
Chciałbym Was prosić o pomoc. Chce kupić jakieś moto do jazdy po polach, lesie i w mniejszym stopniu do drogach asfaltowych, będzie to w zasadzie moje pierwsze moto zwlaszcza cross/ enduro więc doświadczenia mi brak, choć do lekkomyślnych na pewno sie należę zawsze czułem duży respekt przed motocyklami. Do dyspozycji mam 3,5-4tys, chciałbym przede wszystkim motocykla którego nie trzeba remontować co sezon i który będzie dopasowany do mojej postury (190cm ok 100kg)
Dość dużo czytałem o dr 350 i 650.
Chciałbym Was prosić o pomoc. Chce kupić jakieś moto do jazdy po polach, lesie i w mniejszym stopniu do drogach asfaltowych, będzie to w zasadzie moje pierwsze moto zwlaszcza cross/ enduro więc doświadczenia mi brak, choć do lekkomyślnych na pewno sie należę zawsze czułem duży respekt przed motocyklami. Do dyspozycji mam 3,5-4tys, chciałbym przede wszystkim motocykla którego nie trzeba remontować co sezon i który będzie dopasowany do mojej postury (190cm ok 100kg)
Dość dużo czytałem o dr 350 i 650.
- Dancemacabre
- Świeżak
a nie będzie za mała do mojej postury?
a dlaczego nie polecasz 4t? Z tego co się orientuje to właśnie one uchodzą za mało awaryjne.
a dlaczego nie polecasz 4t? Z tego co się orientuje to właśnie one uchodzą za mało awaryjne.
- Dancemacabre
- Świeżak
mysle ze nie bedzie
nie ze nie polecam 4t tylko za ta cene nie kupisz 4t
i 2t i 4t sa malo awaryjne jak sie o nie dba z tym ze w 2t remont wyjdzie taniej ale czesciej
dt tam duzo nie musisz robic wymieniac olej i tyle
remonty tez zadko
nie ze nie polecam 4t tylko za ta cene nie kupisz 4t
i 2t i 4t sa malo awaryjne jak sie o nie dba z tym ze w 2t remont wyjdzie taniej ale czesciej
dt tam duzo nie musisz robic wymieniac olej i tyle
remonty tez zadko
- barek253
- Mieszkaniec forum
- Dancemacabre
- Świeżak
hmm a chcesz enduro czy moze byc pojazd niezarejestrowany ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości