Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
około 0.7l oleju ale nie dam rąk odrąbac, jak do każdej sety
jak nie masz miernika, ewentualnie okienka to niestety ni jak nie sprawdzisz
P
jedynie bd słyszał zgrzyty itp jak bd za mało oleju
jak nie masz miernika, ewentualnie okienka to niestety ni jak nie sprawdzisz

jedynie bd słyszał zgrzyty itp jak bd za mało oleju
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
kilka tygodni temu kupiłem KTM 450 SX 2004, wszystko jest ok ale martwi mnie jedna rzecz - wyciekający olej z przedniego zawieszenia... Jak temu zaradzić czy wystarczy wymienić O-ring czy to coś bardziej poważnego?.
KTM 250 SX 2006 ;-D
-
Damian Marciniak - Świeżak
Cześć ja mam sx 520 i mnie z prawego laga zaczęło cieknąć ale to po delikatnej glebie. Ja zeby sie nie motać z wymianą uszczelniaczy to posmarowałem silikonem a po sezonie wymianka w obydwu lagach uszczelniaczy. Wyciekający olej to problem. Raz ze olej który tam jest tworzy pewne ciśnienie przez co amortyzuje górki, dołki itp, jak go nie bedziesz miał to amor zjedzie ci do końca, a za dużo oleju to tak jak byś miał dwa pręty z przodu a nie amory. A i brak oleju może ci uszkodzić te wewnętrzne mechanizmy.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
nie jest trudno to zmienic. wystarczy zmienic uszczelniacz olejowy. koszt wymiany samemu to jakies 100 zł (olej plus uszczelniacze). bez oleju pójda ci panewki i nie bedzie lekko chodziło. ale zeby wymienic uszczelnaicz trzeba całe zawieszenie w mak rozkrecic 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie mozna. raz wyjmiesz i juz bedzie do duupy. mozna jakos sie pobawic najpierw wybic wałek potem łozysko a potem uszczelniacz. ale własciwie po co to robic ? jak wyjac to od razu wymienic wszystko. bo załoze sie ze jak wyjmiesz i wsadzisz to od razu albo w najblizszym czasie uszczelniacz siądzie.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
łożysko a gdzie ono tam jest?? mi chodzi o ten uszczelniacz w deklu. stary uszczelniacz mi puscił więc kupiłem takie coś jak zestaw naprawczy pompy wody (nie mogłem znaleźć samego uszczelniacza) włożyłem uszczelniacz ale musiałem już dać stary wirnik bo nowy nie pasował miał inną końcówke ale mniejsza o to problem w tym że z własnej nie wiedzy założyłem odwrotnie simering (sprężynkami w strone wirnika) i teraz chciałbym go jakoś wyciągnąć i założyc odwrotnie bo jest nowiutki a kupic kolejny mi się nie uśmiecha bo to 150pln:/
- gienek197
- Świeżak
Mam drobne pytanie kupiłem yamahe yz 250f z 2002r moto chodzi bez zarzutów ale silnik "bierze" mi olej dodam że nie puści dymka co może być powodem. Nie wiem czy to usterka bo może tak być ale wyjezdziłem narazie 10 litrów benzyny i musiałem przy tym dolać pół litry oleju silnikowego codziennie rano przed jazdą sprawdzam bagnet i poziom oleju jest na dolnej kresce dlatego dolewam ok setke oleju i stan sie nie podnosi co jest nie tak? oej wlewam do korku z bgnetem w ramie obok kierownicy i baku tak mi sprzedawca powiedział może mam go wlać gdzie indziej nie wiem help:D
-
Marcin65432105 - Świeżak
gienek tam sa 2 łozyska. zwaliles sprawe bo mozna kupic w zwykłym rolniczym sklepie z łozyskami uszczelniacze - tylko abys wymiar znalazł. nie da sie zmienic zestawu bez sciagania dekielka. całego a tam od spodu sa łozyska.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Marcin w YZ poziom oleju powinno się chyba sprawdzać na rozgrzanym silniku, przynajmniej w 400cc tak mówi serwisówka.
Możesz mieć za dużo, bo jak silnik trochę pochodzi to poziom w ramie rośnie.
Możesz mieć za dużo, bo jak silnik trochę pochodzi to poziom w ramie rośnie.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
szukałem wszędzie gdzie się da w okolicy byłem w takim sklepie z łożyskami i uszczelniaczami i jak pokazałem kolesiowy simering to powiedział mi ze nie bedzie takiego miał i nie da rady załatwic, ja mam taki problem że mieszkam na takim zadupiu że cieżko cos dorwać z takich części a jak juz jest to cena kosmiczna:/ słyszałem że podobno od 80 pasuje (jakis koles z forum dt maił 125 i tez nie mógł takigo znalezc wiec kupił od 80 i okazało sie że pasuje idealnie) więc mysle czy nie przygrać głupa i nie kupic na próbe właśnie taki
- gienek197
- Świeżak
-
Marcin65432105 - Świeżak
Witam, kilka postów temu pisałem coś o wymianie waty w wydechu. Dziś tak oblukałem swój tłumnik i jedyne lementy łączące się czyli końcówki są nitowane i nie wiem jak wymienić watę w takim tłumniku. Ma ktoś jakiś pomysł?
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
ja w ktmie tez mam nity - wiertełko i poszedł
ale z drugiej strony mam srubki
ale jak masz nity to rozwierc i na nowo przynituj.
co do oleju to lepiej w serwisówce sprawdzic. bo z tego co mi wiadomo 4T sprawdza sie na zimnym silniku. no albo po dluzszym postuju zeby olej sie osiadł a niebył porozbryzgany po całym silniku.... zreszta u mnie np w ktmie nie ma opcji zeby sprawdzic na rozgrzanym bo mam okienko i po odpaleniu całe sie zawala olejem i nic nie zobaczyłbym.
barek nigdzie, poszło ci łozysko stozkowe na główce ramy.

co do oleju to lepiej w serwisówce sprawdzic. bo z tego co mi wiadomo 4T sprawdza sie na zimnym silniku. no albo po dluzszym postuju zeby olej sie osiadł a niebył porozbryzgany po całym silniku.... zreszta u mnie np w ktmie nie ma opcji zeby sprawdzic na rozgrzanym bo mam okienko i po odpaleniu całe sie zawala olejem i nic nie zobaczyłbym.
barek nigdzie, poszło ci łozysko stozkowe na główce ramy.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w sumie mozna. oby całkiem nie pekło ale to skrajne warunki. ale druga sprawa od długiej jazdy moze ci łozysko wybic. mi w CR tez to poszło ale wiedziałem ze po sezonie bd sprzedawał i nie robiłem. ale lepiej zrobic i miec spokój
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości