Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi.
nikt nie wie
od tego ma gaznik srubke zeby byłą regulacja. gdyby nie wymagało to ustawienia to by zrobili na stałe. skoro tak piszesz to sam nie ustawisz. oddaj do mechanika. albo poczytaj sobie instrukcje jak sie reguluje gazniki. ale lepiej oddałbym do mechanika bo to nie łątwa sprawa

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
troszke tak na zimnym to spoko nawet. ale na ciepłym na oleju power 2T u mnie nie kopcił a lałem 1:20. jak duzo kopci albo zle ustawiony gaznik, albo zła swieca albo tłok sie konczy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam! Mam pewien problem z WR 200 2t, mianowicie nie wkręca się do końca jadąc, na postoju jest ok, czyściłem filtr powietrza, gaźnik, wszstko jest ok pali od kopa ale cały czas się nie wkręca jadąć . Proszę o szybką i jasną odpowiedź.

- lengus
- Świeżak
mozliwe ze tarcze sprzegłowe masz spalone ? wtedy moto włąsnie dziwnie pracuje na wysokich ale raczej by łapał wyzsze. dziwnie ze tak jest skoro masz 1000% czysty gaznik i reszte. sprawdz swiece jeszcze no i moze tak mysle ze to kwestia regulacji gaznika. za mało powietrza dostaje wiec i za mało paliwa i sie dusi. i jeszcze jedna kwestia zawory masz ustawione ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam mam problem z moją yamahą yz250f przy odpalaniu zaczęła mi strzelać w gażnik podczas jazdy trochę przerywała i gdy jechałem z górki i trzymałem moto na biegu to też strzelała póżniej zgasła i teraz już nie zapali.Co może być powodem jeszcze muszę się przyznać, że brakło mi benzyny u kolegi i żeby nie pchać to nalałem ok 1l benzyny wymieszanej 1:50 (taką do piły łańcuchowej bp ultimate) czy to może być powodem takich zachowań yamahy czy mogła siadnąć świeca czy coś? help
-
Marcin65432105 - Świeżak
mogło swiece spalic. za duzo oleju i swieca poszła. i przyczyny sie zgadaja
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, mam pytanie czy duza jest roznicca pomiedzy yamaha dt 50 a 80? generalnie bede jezdzil nia w lekkim terenie, czy polecacie jakies inne moto w tej cenie i klasie pojemnosciowej?? thx a i czy jak jest zarejestrowana na motorwoer to nie trzeba robic przegladow??
- kielbasa96
- Świeżak
nie róznica nie jest duza tylko 30 cm3
generalnie to zapoznaj sie z regulaminem. uzyj szukajki - to wszystko było, nie jestes pierwszy ktory o to pyta.
na szybko odpowiem. róznicy nie ma duzej. 80 ma lepszy v max i lepiej sie z dołu zbiera. tylko jak mam ci napisac o ile ? o 2 ? to kwestia odczucia. czujnika przyspieszenia raczej nikt w kieszeni nie ma zeby ci zwięzłymi danymi sypnął. DT to moim zdaniem najlepszy wybór bo tego jest najwiecej i najłatwiej o czesci. inne sprzety stare to nietypowe konstrukcje i potem ciezko o zamienniki. jak jest to motorower to co roku trzeba robic przeglad wiec 80 ccm nie zawsze przejdzie
generalnie to zapoznaj sie z regulaminem. uzyj szukajki - to wszystko było, nie jestes pierwszy ktory o to pyta.
na szybko odpowiem. róznicy nie ma duzej. 80 ma lepszy v max i lepiej sie z dołu zbiera. tylko jak mam ci napisac o ile ? o 2 ? to kwestia odczucia. czujnika przyspieszenia raczej nikt w kieszeni nie ma zeby ci zwięzłymi danymi sypnął. DT to moim zdaniem najlepszy wybór bo tego jest najwiecej i najłatwiej o czesci. inne sprzety stare to nietypowe konstrukcje i potem ciezko o zamienniki. jak jest to motorower to co roku trzeba robic przeglad wiec 80 ccm nie zawsze przejdzie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Czesc Wam Wiem Ze jest to nie miejsce na to ale spróbuje... Mam Do sprzedania honda Cr 250 Full Cross Stan Dobry Nie jezdzona W ciezkim Terenie Ani Na Torze Pełny remont Silnika Był Robiony Na Przełomie Lutego I Marca Kuty Tłok Przejechane około 9 mth.... Lecz Malutki Problem Bo Ssanie jest Urwane i kopka nie odbija ... Cena Mysle Ze około 3500 Zł Nigdy bym tego moto nie sprzedał ale Samochód mi padł na amen I potrzebna mi jest kasa na jakies autko...
- zbyho222
- Świeżak
Witam. Chciałbym reaktywować temat o Yamaha 750 R (93r.) W sumie to chciałby się dowiedzieć jak wygląda w tym motorze regulacja zaworów i synchronizacja gaźników. Wiem że wcześniejszy właściciel nie robił w niej nic przez ostatnie 3 lata i sądzę że pasowało by coś takiego zrobić. Chciałbym się dowiedzieć jakie narzędzia są do tego potrzebne i czy wymaga to wysoce dobrych predyspozycji manualnych/mechanicznych ? Mam pojęcie na temat mechaniki samochodowej ale nigdy właściwie nie naprawiałem motoru..
SzpanerMK
- SzpanerMK
- Świeżak
--------------------------------------------------------------------------------
Czesc Wam Wiem Ze jest to nie miejsce na to ale spróbuje... Mam Do sprzedania honda Cr 250 Full Cross Stan Dobry Nie jezdzona W ciezkim Terenie Ani Na Torze Pełny remont Silnika Był Robiony Na Przełomie Lutego I Marca Kuty Tłok Przejechane około 9 mth.... Lecz Malutki Problem Bo Ssanie jest Urwane i kopka nie odbija ... Cena Mysle Ze około 3500 Zł Nigdy bym tego moto nie sprzedał ale Samochód mi padł na amen I potrzebna mi jest kasa na jakies autko...
- zbyho222
- Świeżak
zbyho to nie miejsce
i nie ma co próbować. masz temat giełda juz istniejacy tam daj ogłoszenie. fotka mile widziana. tutaj temat jest inny krótkie pyt szybkie odp. wiec ni jak sie twój post tu ma.
co do szpaner to o jaka yamahe ci chodzi ? 750 R to nie jest nazwa. i raczej tu jest forum cross enduro a 750 to raczej turystyki tam pytaj

co do szpaner to o jaka yamahe ci chodzi ? 750 R to nie jest nazwa. i raczej tu jest forum cross enduro a 750 to raczej turystyki tam pytaj
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No tak xD gosc od kartmotorowerowej powidzial ze trzeba a taty kolega ktory jest dealerem yamahy i mowi ze nie trzeba nawet pokazal mi dowod rejestracyjny ze jest niekreslona data nastepnego czy cos takiego
- kielbasa96
- Świeżak
co 2 lata nawet w uzywanym sprzecie?? a da sie teraz zrobic z 80 na 50? czy juz teraz nie da sie tak ?? ( latwo jak kiedys chyba bylo )
- kielbasa96
- Świeżak
co 2 lata jak nowy sprzet potem co rok...
w jakim sensie z 80 na 50 ?
przeciez jak masz motorower to nie moze byc wpisane 80.... no i chyba nierozumiesz. jak masz silnik 80 i wykryja ci na przegladzie to ci nie podbija. i masz miejscówke spalona. goscie ci nie podbija bo jak masz potem wypadek to na nich idzie odpowiedzialnosc. teraz wszystko sie da., mozesz nawet 125/50 sobie zrobic ale na przegladzie ci nie przejdzie. bo papiery a przeglad to 2 rózne rzeczy. wiec albo kupujesz 50... albo na nielegalu 80.
w jakim sensie z 80 na 50 ?
przeciez jak masz motorower to nie moze byc wpisane 80.... no i chyba nierozumiesz. jak masz silnik 80 i wykryja ci na przegladzie to ci nie podbija. i masz miejscówke spalona. goscie ci nie podbija bo jak masz potem wypadek to na nich idzie odpowiedzialnosc. teraz wszystko sie da., mozesz nawet 125/50 sobie zrobic ale na przegladzie ci nie przejdzie. bo papiery a przeglad to 2 rózne rzeczy. wiec albo kupujesz 50... albo na nielegalu 80.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam kilka postów temu mówiłem o problemie mojej yamahy yz 250f z porady henia12323 (dzięki śliczne) wymieniłem świece moto po kilku kopnięciach zapalił na jakieś 2 sekundy i zgasł i tak cały czas tylko, że ilość kopnięć pomiędzy odpaleniem malała. Co może być jeszcze przyczyną gażnik? help
-
Marcin65432105 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 46 gości