Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
Tłok też się wyciera ...a jak zdjołeś cylinder to zwróciłeś uwagę na próg na samej górze w górnym położeniu tłoka tam -gdzie pierścienie nie dochodzą ?
Tak pytam z ciekawości czy wyraźny był ten próg.
Czyli nie był pierścien w całości ? znalazłeś ten kawałek i wyjołeś ?
Rura się tak nie brudzi , sprubuj odkręcić 1-2 obroty śrubkę mieszanki w gaźniku i zobacz jaka jest różnica , ssanie się nie zablokowało ?
Tak pytam z ciekawości czy wyraźny był ten próg.
Czyli nie był pierścien w całości ? znalazłeś ten kawałek i wyjołeś ?
Rura się tak nie brudzi , sprubuj odkręcić 1-2 obroty śrubkę mieszanki w gaźniku i zobacz jaka jest różnica , ssanie się nie zablokowało ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Właśnie przed chwilą odpaliłem i pojeździłem po podwórku teraz się przejade gdzieś po prostej bo wydaje mi się że słabo się wkręca na obroty myślę że znów pękł pierścień bo jeden byl spiłowany o jakieś 0,3mm. Ten kawałek wyjęty nic nie wpadło do skrzyni korbowodu.
Serce bije w tempie obrotów maszyny. | | Romet 50t-1--->Peugeot XP6--->???? | | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peugeot/XP_50/97810
-
Fedor16 - Świeżak
Na dotarciu będzie sie kiepsko wkręcać na obroty i ociężale jeździć ,miałem
w nim nowy zestaw przez jakiś czas więc wiem .
Musisz jeździc w granicach 40km/h nie przegrzewać na różnych obrotach nie na stałych cały czas ale też nie prubuj go na siłę wkręcać na obroty tylko do tych obrotów na ktore swobodnie wchodzi ..nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć ale chyba wiadomo.
Pierwsze 20-30km musisz bardzo spokojnie przejechać bo będzie się mocno grzać i ciężko chodzić .
w nim nowy zestaw przez jakiś czas więc wiem .
Musisz jeździc w granicach 40km/h nie przegrzewać na różnych obrotach nie na stałych cały czas ale też nie prubuj go na siłę wkręcać na obroty tylko do tych obrotów na ktore swobodnie wchodzi ..nie wiem jak to dokładnie wytłumaczyć ale chyba wiadomo.
Pierwsze 20-30km musisz bardzo spokojnie przejechać bo będzie się mocno grzać i ciężko chodzić .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
To ode mnie słyszałeś bo ja nie tak dawno pisałem
Wszystko odkręcasz co się tylko da i sam korpus gotujesz a reszte czyścisz lub możesz też do wrzątku wsadzić ale oprócz plastikowych elementów .

Wszystko odkręcasz co się tylko da i sam korpus gotujesz a reszte czyścisz lub możesz też do wrzątku wsadzić ale oprócz plastikowych elementów .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Czy to normalne że nie pali z kopa? Zawsze odpalam z biegu i gdzieś dopiero po 2/3 metrach załapuje?
Serce bije w tempie obrotów maszyny. | | Romet 50t-1--->Peugeot XP6--->???? | | http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Peugeot/XP_50/97810
-
Fedor16 - Świeżak
A jak już odpali i zgasisz to później bez problemu ?
Z tym gotowaniem to chodzi tylko o sam korpus czyli gaźnik z wykręconymi częściami żeby rozpuścić syfy w kanalikach .
Resztę możesz benzyną wyczyścić ,co najwyżej dysze możesz podgotować jak będziesz mieć problem z odetkaniem jak są zatkane .
Ja gotowałem w wodzie z octem pół na pół i to wystarczyło , po wygotowaniu wziołem wężyk pompkę i tłoczyłem powietrze gdzie się tylko da wszystkie przejścia otwory w gaźniku ,wysuszyłem suszarką i na koniec bierzesz gaźnik , dysze i sprawdzasz pod silnym światłem czy światło przechodzi przez otwory najlepiej latarką diodową .
Pod śrubką regulacji mieszanki możesz mieć uszczelkę i podkładkę ja nie zwróciłem na to uwagi bo się trzymały i pozniej sama wyleciała i nie wiedziałem skąd ale doszedłem że pod tą śrubką to było .
Z tym gotowaniem to chodzi tylko o sam korpus czyli gaźnik z wykręconymi częściami żeby rozpuścić syfy w kanalikach .
Resztę możesz benzyną wyczyścić ,co najwyżej dysze możesz podgotować jak będziesz mieć problem z odetkaniem jak są zatkane .
Ja gotowałem w wodzie z octem pół na pół i to wystarczyło , po wygotowaniu wziołem wężyk pompkę i tłoczyłem powietrze gdzie się tylko da wszystkie przejścia otwory w gaźniku ,wysuszyłem suszarką i na koniec bierzesz gaźnik , dysze i sprawdzasz pod silnym światłem czy światło przechodzi przez otwory najlepiej latarką diodową .
Pod śrubką regulacji mieszanki możesz mieć uszczelkę i podkładkę ja nie zwróciłem na to uwagi bo się trzymały i pozniej sama wyleciała i nie wiedziałem skąd ale doszedłem że pod tą śrubką to było .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Nawet jak jest rozgrzany nie chce palić z kopa. Kopniak chodzi normalnie tak jak przed szlifem może trochę lżej.
-
Fedor16 - Świeżak
Czy mozna mieszac olej do mieszanki polsyntetyczny z syntetycznym? On lal do niej polsyntetyk, a ja wolalbym wlac syntetyczny poprostu uzupelniajac zbiornik, bo jest jeszcze 1/3 starego oleju. Nic nie powinno sie stac prawda?
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Można mieszać syntetyczne (pół lub full) mieszałem nie raz i było ok .
Jak korzystałem z dozownika to lałem troszke oleju do baku na wszelki wypadek ok40ml na cały bak .
Jak odpalacie jak jest zimno ? ssanie na full i bez gazu ?
Wydawało mi się że gorzej palił na ssaniu ale chyba jednak gorzej przez to
że dodawałem gazu przy kopaniu ..
Jak korzystałem z dozownika to lałem troszke oleju do baku na wszelki wypadek ok40ml na cały bak .
Jak odpalacie jak jest zimno ? ssanie na full i bez gazu ?
Wydawało mi się że gorzej palił na ssaniu ale chyba jednak gorzej przez to
że dodawałem gazu przy kopaniu ..
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
ja mam reczne ssanie przy gazniku
daje go okolo polowa moze 2/3 i dodaje lekko gazu jak juz odpali to puszczam ssanie i jade
daje go okolo polowa moze 2/3 i dodaje lekko gazu jak juz odpali to puszczam ssanie i jade
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Na samym dole gaźnika (w komorze gdzie jest paliwo) mam końcówke do podłączenia wężyka i śrubke -zaworek do spuszczania i w karterze pod gaźnikiem też jest końcówka na wężyk więc to podłączyłem pare dni temu .
Właśnie od paru dni mi gorzej palił nawet ciepły nie palił za pierwszym teraz wywaliłem ten wężyk i jest znacznie lepiej bez sensu .
Te wyjście z gaźnika nie jest idealnie szczelne widziałem tam pre razy krople benzyny może dzieki temu sie nie zapowietrza a jak zatkałem to było gorzej...
Ostatnio jak już miałem ten wężyk założony to za hu*a nie mogłem odpalić , sprawdziłem świece-sucha iskre -ok , odłączyłem ten węzyk i spuściłem troche benzyny i odpalił .
Sorry że takie pierdoły pisze bo w zasadzie powinno być już ok ale moze komuś sie to przyda
Właśnie od paru dni mi gorzej palił nawet ciepły nie palił za pierwszym teraz wywaliłem ten wężyk i jest znacznie lepiej bez sensu .
Te wyjście z gaźnika nie jest idealnie szczelne widziałem tam pre razy krople benzyny może dzieki temu sie nie zapowietrza a jak zatkałem to było gorzej...
Ostatnio jak już miałem ten wężyk założony to za hu*a nie mogłem odpalić , sprawdziłem świece-sucha iskre -ok , odłączyłem ten węzyk i spuściłem troche benzyny i odpalił .
Sorry że takie pierdoły pisze bo w zasadzie powinno być już ok ale moze komuś sie to przyda

Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
wymontowac oczywiscie i benzyna czyscic, mozna sobie pomoc papierem sciernym przy czyszczeniu tloka, glowicy.
limit20znaków:evil:
-
maciek.046 - Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości