Aprilia RS 50, 70, 80 - Temat ogólny
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
W jakis sklepie motocyklowym w twojej okolicy. Odemnie chlopak kupowal pierscienie do rs 50 z 2000 roku i dostale w sklepie (zamowili mu czekal chyba dwa czy trzy dni)
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
Witam.
Sprawa wygląda tak mam apke 80ccm, silnik AM5, hulała aż miło... do dzisiaj. Motorek nie chce zapalić z rozrusznika, a z po pychu pali. Co zauważyłem nie ma iskry, jednak jak go troszkę pchnę to odpala. Tylko że jak obroty spadną poniżej 3tys. to gaśnie. W górnym zakresie obrotów jest wszytko git.
Niech mi ktoś powie co to może być?
Sprawa wygląda tak mam apke 80ccm, silnik AM5, hulała aż miło... do dzisiaj. Motorek nie chce zapalić z rozrusznika, a z po pychu pali. Co zauważyłem nie ma iskry, jednak jak go troszkę pchnę to odpala. Tylko że jak obroty spadną poniżej 3tys. to gaśnie. W górnym zakresie obrotów jest wszytko git.
Niech mi ktoś powie co to może być?
- LukasG1
- Świeżak
Witam ponownie !! Proszę o pomoc... otóż kupiłem na allegro cylinder power force 70ccm do aprilii rs z 2001 roku i mam 2 problemy:
1. Nie wiem gdzie podłączyć 2 "bolce wystające z głowicy"
2. Motor sie strasznie muli... dochodzi do 6tys. obrotów i juz dalej nie moze.... jak jade to strasznie szarpie...
Gaźnik czyszczony i regulowany, swieca nowa...
Co mam zrobic?
1. Nie wiem gdzie podłączyć 2 "bolce wystające z głowicy"
2. Motor sie strasznie muli... dochodzi do 6tys. obrotów i juz dalej nie moze.... jak jade to strasznie szarpie...
Gaźnik czyszczony i regulowany, swieca nowa...
Co mam zrobic?
- kreto
- Świeżak
LukasG1 hmmm podładuj akumulator bo na niskich obrotach bierze prąd z akumulatora tak samo 1 iskra idzie z akumulatora ;p
Ja mam znowu inny problem :
Mam appka z 1996 r i 1 to nie wiem czemu nr ramy składają mi się z 8 znaków a podobno maja sie skladac z 13-14 i w salonie aprili jakbym części chciał zamawiać to się szczelają.... 2 strasznie mi dymi nie wiem czemu po tym jak zmieniłem gaźnik na 21 "Mikuni" zaczął mi dymić dziś mnie to trochę zdenerwowało to wyłączyłem dozownik ii sam zrobiłem mieszankę 1:50 i mniej dymi ale dalej jak przy gazuje to zasłona dymna... a na niskich obrotach nie dymi ładnie chodzi... co tu może być simmering od strony sprzęgła chyba nie bo na niskich też by dymił jakby olej się dostawał?
Ja mam znowu inny problem :
Mam appka z 1996 r i 1 to nie wiem czemu nr ramy składają mi się z 8 znaków a podobno maja sie skladac z 13-14 i w salonie aprili jakbym części chciał zamawiać to się szczelają.... 2 strasznie mi dymi nie wiem czemu po tym jak zmieniłem gaźnik na 21 "Mikuni" zaczął mi dymić dziś mnie to trochę zdenerwowało to wyłączyłem dozownik ii sam zrobiłem mieszankę 1:50 i mniej dymi ale dalej jak przy gazuje to zasłona dymna... a na niskich obrotach nie dymi ładnie chodzi... co tu może być simmering od strony sprzęgła chyba nie bo na niskich też by dymił jakby olej się dostawał?
- CySiEk
- Świeżak
Kretko a oprócz cylindra wymieniłeś wał, gaźnik? Jak masz 17,5 mm to wszystko ok, ale jak masz mniejszy gaźnik to musisz wymienić.
-
Łukasz_15* - Świeżak
-
andrzej551 - Bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
-
andrzej551 - Bywalec
witam
poszukuje od jakiegos czasu dzwigni zmiany biegow i hamulca oraz klamek sprzegla i hamulca niestety nigdzie nie potrafie znalesc sklepu z takim sprzetem macie jakies namiary ? w mielochu pytalem niestety brak, chodzi o aprilie rs 50 extrema 94 moze ktos ma do odsprzedania cos z tych czesci ?
poszukuje od jakiegos czasu dzwigni zmiany biegow i hamulca oraz klamek sprzegla i hamulca niestety nigdzie nie potrafie znalesc sklepu z takim sprzetem macie jakies namiary ? w mielochu pytalem niestety brak, chodzi o aprilie rs 50 extrema 94 moze ktos ma do odsprzedania cos z tych czesci ?
- sigur
- Świeżak
A allegro czailes?Jak nie bedzie to popytaj jak bedzie jakas rozwalona czy na czesci,napewno sprzedadza 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Powrót do Motorowery do 50 ccm