1
ASR1927 napisał(a):Orange dzisiaj znowu się wysypało, to fakt. I nie tylko mi i młodej ale też ludziom, których spotykałem w robocie. Do obietnicy Vergona dodam jeszcze, że spalę ich "centralę telefoniczną" oraz nasikam na zgliszcza - oczywiście zaraz po zakończeniu umowy
Ja dostałam smsa że od czerwca do lipca unowocześniają sieć w moich okolicach i przepraszają za utrudnienia.
-
froeverfree - Świeżak
Kaai napisał(a):to jest do 10mega.
jak zadzownisz i bedziesz mial 6, to ci powiedza ze to jest normalne (ja mam 8.5 w neti na umowie do 10, to mi poweidzial ze mam duzo, bo srednio jest 6 mega)
Ta, tylko widzisz, w tamtym tygodniu miałem 6.2Mbps. Teraz po kolei, sprawdzane od poniedziałku do piątku wygląda to w ten sposób:
pn 2.6, wt 2.5, śr 2.3, cz 1.9 i dzisiaj całe 1.5Mbps, tak więc śmiało mogę twierdzić, że ktoś mnie ładuje w bambuko, skoro przez rok czasu mogło śmigać na 6Mbps, to gdzie nagle spier****** mi 4.5Mb? Muszę załatwić jeszcze kilka spraw i jak wrócę to zaszczycę kogoś swoim telefonem...i nie, nie mam zamiaru być miłym

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Uważaj bo nagrywają rozmowy
Tylko, że w zapisie jest bodajże od 1 do 10Mbps. Tak więc mogli by ci powiedzieć "zapis się zgadza wypchaj się pan"
ale, że nie chcą psuć opinii to będą ci ściemniać, że robia coś, że to, że tamto abyś się po prostu odwalił.
Mozliwe, że jeszzcze router masz już popsuty i sypie błędy. (stary livebox sypał setkami tysięcy CRC..)

Tylko, że w zapisie jest bodajże od 1 do 10Mbps. Tak więc mogli by ci powiedzieć "zapis się zgadza wypchaj się pan"
ale, że nie chcą psuć opinii to będą ci ściemniać, że robia coś, że to, że tamto abyś się po prostu odwalił.
Mozliwe, że jeszzcze router masz już popsuty i sypie błędy. (stary livebox sypał setkami tysięcy CRC..)
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
Boshi napisał(a):Uważaj bo nagrywają rozmowy
Co nie zmienia faktu, że lecą trochę w kulki

-
Glenroy - Moderator
Router ma zapewne ustawione z automatu WPA/WPA2 psk... Także "nieświadome dzielenie" oscyluje w granicy 0%...
Gadaj glenroy, może coś uda się wywalczyć. Fakt faktem, że w kulki lecą często, już wolałem osobno TP..
Gadaj glenroy, może coś uda się wywalczyć. Fakt faktem, że w kulki lecą często, już wolałem osobno TP..
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
po prostu mówię, że to pół godziny
http://www.youtube.com/watch?v=RkSGN-vHWSA
http://www.youtube.com/watch?v=RkSGN-vHWSA
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Ja w neti mam net do 10Mb ale z zapisem od 6Mb i nie wiem czy nie jest w przepisach że nie może być mniej niż 60% górnej oferowanej granicy. A pro po włamywania się na router z WPA2 to chyba jest to ktoś w stanie złamać bo mi ciągle ktoś ograniczał łącze. Dopiero po zablokowania dostępu adresami MAC problem zniknął.
-
mati22252 - VIP Åšcigacz.pl
Odkąd Orange przejęło Ideę to z najlepszej sieci konsekwentnie robiła się coraz gorsza, a teraz to straszny śmieć.
Zasypywanie numeru spamem, dzwonieniem, głupimi sms'ami. A byłem bardzo ostrożny żeby nigdzie nie podawać numeru.
Ogólne wciskanie ludziom badziewia, zamiast nastawienia na zadowolenie klienta.
Ja tam zawsze używałem prepaidów, a oni ciągle wywalają usługi które kiedyś trzymały mnie przy tej sieci. Wywalili fajną opcję przelewu SMS właściwie bez powodu, żeby wziąć kredyt jak się niespodziewanie skończy $ trzeba słać kilka smsów, a jeszcze niedawno wystarczyło jeden.
Dosyć częste wywalenie się sieci tak że nikomu nie działają też zdarza się stanowczo za często.
A pamięta ktoś jak chyba jeszcze za czasów idei przez prawie cały dzień mieli takiego buga w prepaidach że wszystko było za darmo? SMS'y, rozmowy, pakiety, numery w stylu 0 700, wszystko
Zasypywanie numeru spamem, dzwonieniem, głupimi sms'ami. A byłem bardzo ostrożny żeby nigdzie nie podawać numeru.
Ogólne wciskanie ludziom badziewia, zamiast nastawienia na zadowolenie klienta.
Ja tam zawsze używałem prepaidów, a oni ciągle wywalają usługi które kiedyś trzymały mnie przy tej sieci. Wywalili fajną opcję przelewu SMS właściwie bez powodu, żeby wziąć kredyt jak się niespodziewanie skończy $ trzeba słać kilka smsów, a jeszcze niedawno wystarczyło jeden.
Dosyć częste wywalenie się sieci tak że nikomu nie działają też zdarza się stanowczo za często.
A pamięta ktoś jak chyba jeszcze za czasów idei przez prawie cały dzień mieli takiego buga w prepaidach że wszystko było za darmo? SMS'y, rozmowy, pakiety, numery w stylu 0 700, wszystko

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Jadę jutro oglądać gixa koło Krakówa, trzymajcie kciuki, bo dobrze się zapowiada
Jak nie napiszę jutro wieczorem to znaczy, że po 4 miesiącach szukania i oglądania padlin kupiłem moto i piję do poniedziałku ze szczęścia

Jak nie napiszę jutro wieczorem to znaczy, że po 4 miesiącach szukania i oglądania padlin kupiłem moto i piję do poniedziałku ze szczęścia

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Vergon, ja już wybrałem:
http://www.neonet.pl/tv_samsung_40_ue40eh5020_led.html
Ma wszystko czego mi trzeba i jest w dużo niższej cenie niż zakładałem. Zostanie jeszcze na zupę do motunga
Ma wszystko czego mi trzeba i jest w dużo niższej cenie niż zakładałem. Zostanie jeszcze na zupę do motunga

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Ci mnie ciagle zaskakuja .... http://www.youtube.com/watch?v=KatnmWWU ... e=youtu.be
Dobra ide spac, jutro 12h lotu ;(
Dobra ide spac, jutro 12h lotu ;(
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Kaai napisał(a):a może z kimś nieświadomie dzielisz łacze?
Ta, najbliższy sąsiad 50m ode mnie mieszka, włamać się do sieci? W okolicy ani nie ma komu, ani tym bardziej nikt nie ma pojęcia jak to zrobić

-
Glenroy - Moderator
mati22252 napisał(a):Ja w neti mam net do 10Mb ale z zapisem od 6Mb i nie wiem czy nie jest w przepisach że nie może być mniej niż 60% górnej oferowanej granicy. A pro po włamywania się na router z WPA2 to chyba jest to ktoś w stanie złamać bo mi ciągle ktoś ograniczał łącze. Dopiero po zablokowania dostępu adresami MAC problem zniknął.
Tak jak pisałem, są tylko 3 możliwości
1 Atak słownikowy- skuteczny w przypadku krótkich haseł, klapa w przypadku standardowych haseł a ponadto sól...
2 atak przez QQS..- wymagany mocny sygnał więc ktoś musiałby byc dość blisko..
3 atak brute force-- jak ktoś ma kilkaset milionów lub tam tryliardów lat to może spróbować.
Zastrzeżenia na PW.
-
Boshi - VIP Åšcigacz.pl
ASR1927 napisał(a):Vergon, ja już wybrałem:
"Telewizor latwy w obsludze"
Faktycznie ma to, czego.Ci potrzeba

Ladny, dobry wybor

-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości