[biblioteka] Do odcięcia na pogrzebie - szacunek...
Ja dodam, że zgadzam się w pełni z autorem tekstu. Nic więcej bym nie dodał, niczego bym nie usunął w tej wypowiedzi - 100% zgody.<br><hr>qwertop
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chłopie, garami grasz tylko dla siebie samego, nie pierd...., zmarły ma głęboko w d*** twoją odcine, a szacunek możesz wyrazić poprzez uszanowanie cierpienia jego bliskich, którzy zdecydowanie byli bardzij z nim związani niż jakikolwiek "kumpel". Dorośnij chłopcze<br><hr>123Komentatorzy napisał(a):Oczywiście że do odcięcia ! Bez jakiejkolwiek dyskusji. I prosze nie porównywać pogrzebu motocyklisty do innych sytuacji. To jest bardzo indywidualna sprawa. Kto był na takim pogrzebie ten w pełni rozumie o co chodzi. Dziękuję za uwagę. <br><hr>50 priorytetów<br>Komentatorzy napisał(a):O! Co za autorytet bezdyskusyjny! Byłem już na cztereh pogrzebach motocyklistów, sam nim jestem, ale pałowanie piecy do odcinki to wiocha, brak taktu i nieliczenie się z odzuciami rodziny i i innyh uczestników pogrzebu. Kto nie był, nie zrozumie, a z motocyklizmu zostanie mu tylko "zakuty łeb".<br><hr>Yoggi<br>Komentatorzy napisał(a):byłem na pogrzebie motocyklisty, niestety zabronione było przyjechanie motocyklem przez rodzinę zmarłego, mi sie tak wydaje że na pogrzeb przychodze pożegnać sie ze zmarłym a odczucia rodziny to ja mam gdzieś, na tym pogrzebie nawet moi rodzice przyznali że powini koledzy zmarłego powinni przyjechać motocyklami i "zagrać na pożegnanie" -cytat moich rodziców.<br><hr>Erthen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie pitol, zmarły nie słyszy, zresztą i tak miałby to w d*** widząc opłakujące go najbliższe osoby, robisz to tylko dla siebie i dla swojego egoKomentatorzy napisał(a):Poza granicami naszego kraju... Gdy ginie żołnierz/policjant na służbie np. od kul,i oddają salwę z broni w powietrze i jest to całkowicie normalne. Więc dlaczego "pałowanie silnika do odcięcia" na pogrzebie motocyklisty miało by być czymś " nie taktownym "
Takie podejście tylko w Polsce...
Inaczej by się sprawa miała gdy zmarły za życia uprzedził by " znajomych " o tym by tego nie robili.
BTW - Ścigacz schodzi na psy...odgrzewając kolejny raz kotleta.<br><hr>954RR<br>Komentatorzy napisał(a):A komu i przed kim chcesz człecze błysnąć piłując do odcięcia na tak za...bistej imprezie jaką jest pogrzeb. Nie ma co z Tobą dyskutować i na siłę zwijać Ci zwoje<br><hr>GSX-1300R<br>Komentatorzy napisał(a):otóż to jest dla zmarłego<br><hr>Erthen<br>
a porównanie żołnierzy którzy oddają życie za ojczyzne do chłopców na moto jeżdżących dla własnej przyjemności to szczyt bezczelności<br><hr>123
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skoro zmarły nie słyszy i nie widzi to po cholerę pogrzeb ? Zostawmy go w rowie i niech gnije.Komentatorzy napisał(a):Poza granicami naszego kraju... Gdy ginie żołnierz/policjant na służbie np. od kul,i oddają salwę z broni w powietrze i jest to całkowicie normalne. Więc dlaczego "pałowanie silnika do odcięcia" na pogrzebie motocyklisty miało by być czymś " nie taktownym "
Takie podejście tylko w Polsce...
Inaczej by się sprawa miała gdy zmarły za życia uprzedził by " znajomych " o tym by tego nie robili.
BTW - Ścigacz schodzi na psy...odgrzewając kolejny raz kotleta.<br><hr>954RR<br>Komentatorzy napisał(a):A komu i przed kim chcesz człecze błysnąć piłując do odcięcia na tak za...bistej imprezie jaką jest pogrzeb. Nie ma co z Tobą dyskutować i na siłę zwijać Ci zwoje<br><hr>GSX-1300R<br>Komentatorzy napisał(a):otóż to jest dla zmarłego<br><hr>Erthen<br>Komentatorzy napisał(a):nie pitol, zmarły nie słyszy, zresztą i tak miałby to w d*** widząc opłakujące go najbliższe osoby, robisz to tylko dla siebie i dla swojego ego
a porównanie żołnierzy którzy oddają życie za ojczyzne do chłopców na moto jeżdżących dla własnej przyjemności to szczyt bezczelności<br><hr>123<br>
No właśnie pogrzeb jest po to żeby okazać szacunek, i z tego samego powodu koledzy pytają rodzinę czy ta nie ma nic przeciwko na to żeby motocykle były na pogrzebie, i to rodzina wyraża zgodę lub nie, przynajmniej u Nas tak jest, i nie słyszałem o sytuacji żeby rodzina nie wyraziła zgody. Nie znam też chłopaka który zarzekał by się za życia, że nie chce widzieć motocykli na pogrzebie. Zawsze wygląda to tak, że w momencie jak trumna zaczyna się opuszczać maszyny się grzeją, i najbliższy przyjaciel zmarłego podnosi na chwilę kask, w pewnym momencie, odcina się dosłownie 10-15 sekund. W moich okolicach jest to tradycja, a rodzina dziękuje za przybycie i uczczenie pamięci.
A porównanie żołnierzy do motocyklistów jest cholernie trafne w tym wypadku, bo kolega wyżej porównuje zżycie ze sobą, nie porównuje ich dokonań i tak dalej. Ale zarzuca się w artykule, że to przypomina tylko rodzinie w jaki sposób często młody człowiek stracił życie, no fajnie na pewno oddanie salwy w powietrze nie przypomni rodzinie o tym, że tego chłopaka rozerwały go kule na bliskim wschodzie.<br><hr>SkoQ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kilka lat temu zmarł w moim mieście wielki fan i działacz lokalnego klubu żużlowego. Na pogrzebie salwą był ryk silników motorów żużlowych dochodzący zza bramy jakieś 300m dalej. Jak dla mnie - w porządku.<br><hr>and
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kiedy zginął w wypadku motocyklowym nasz przyjaciel, wspólnie ze znajomymi za karawanem przejechaliśmy od zakłądu pogrzebowego pod kościół, a rodzina sama poprosiła nas, aby po wyjściu wszyscy motocykliści oddali mu hołd w postaci odciny. <br><hr>Mrm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moim zdaniem głupie porównanie dziewczynki ginącej od kuli i salwa z AK47 - to widać autorze, jak płytko patrzysz na ten problem. Jedną z ważniejszych rzeczy przy tym, jak pochówek powinien wyglądać to uszanowanie woli rodziny, czyli przed pogrzebem spróbować dotrzeć do najbliższych zmarłej osoby i powiedzieć o swoim pomyśle i ewentualnie uzyskac zgodę!!!
To, że motocykliści oddają w ten sposób cześć swojemu koledze to jeszcze wcale nie znaczy, że tak robią tylko wtedy jak zginie na tym motocyklu, bo są rózne przypadki. Wracając do błędnego prównania dziewczynki i kul - wojskowy ginący w walce lub policjant, im się własnie oddaje salwę honorową na pogrzebie i co? Zginął od kuli i mu jeszcze szczelają na pogrzebie? Dlatego powtarzam, ważniejsza jest wola rodziny podczas pogrzebu niż jakieś stereotypy kulturowe.<br><hr>liseczek
To, że motocykliści oddają w ten sposób cześć swojemu koledze to jeszcze wcale nie znaczy, że tak robią tylko wtedy jak zginie na tym motocyklu, bo są rózne przypadki. Wracając do błędnego prównania dziewczynki i kul - wojskowy ginący w walce lub policjant, im się własnie oddaje salwę honorową na pogrzebie i co? Zginął od kuli i mu jeszcze szczelają na pogrzebie? Dlatego powtarzam, ważniejsza jest wola rodziny podczas pogrzebu niż jakieś stereotypy kulturowe.<br><hr>liseczek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widać, że autor tero artykułu to nie żaden fanatyk szybkości i nie jeździ szlifierkami. Sorry ale tego nie rozumiesz.
Jeżeli masz ekipę gdzie robisz dziwne głupie rzeczy to ja nie widzę problemu, a wręcz bym żądał tego na swoim pogrzebie.
Fuck all dla całej reszty czy tak powinno być czy nie. Jeżeli ktoś chce i jest to oddanie hołdu to może być to w różnej formie przekazane. Zapewne 90 % rodzinki tego nie zrozumi, bo nigdy nie jeździło na motorach (tego typu) itp. <br><hr>Niewierny
Jeżeli masz ekipę gdzie robisz dziwne głupie rzeczy to ja nie widzę problemu, a wręcz bym żądał tego na swoim pogrzebie.
Fuck all dla całej reszty czy tak powinno być czy nie. Jeżeli ktoś chce i jest to oddanie hołdu to może być to w różnej formie przekazane. Zapewne 90 % rodzinki tego nie zrozumi, bo nigdy nie jeździło na motorach (tego typu) itp. <br><hr>Niewierny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bylem na pogrzebie gdzie rodzina chlopaka ktory zginal w wypadku motocyklowym chciala zeby oddac mu czesc rykiem silnikow i takie cos popieram jednak samowolka bez zgody rodziny zmarlego nie jest na miejscu a tym bardziej palenie gumy to juz zenada<br><hr>kawasaki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kocham swój motocykl, kocham jazdę na nim. Mam nadzieję jeździć długo (do śmierci ze starości), ale gdyby wyszło tak, że zginę na drodze, to ryk silników będzie najlepszym pożegnaniem. Niezależnie od tego co na ten temat sądzi moja rodzina. Jak im coś nie pasuje, to na pogrzeb nie muszą przychodzić. Są ludźmi wolnymi i nikt ich, a już najmniej ja, do niczego nie zmusza. <br><hr>Thori
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powiem Wam tak nie jestem motocyklistą ale gdybym był chciałbym odcine , dla motocyklisty odcina jest jak dla zmarłego żołnierza salwa na pożegnanie <br><hr>ADI
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja uważam to za dobry gest ze strony braci motocyklistów.. piekne uczczenie człowieka który robił to co kochał<br><hr>Shermes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Głupi artykuł i głupie porównania. Napisany tak, jakby motocykl delikwentowi posłużył WYŁĄCZNIE do zabicia się. Po hospicjum nie chodzi się z przypominaniem raka, ponieważ ten rak jest tylko tym, co tych ludzi zabija, nie jest ich pasją życiową. To samo tyczy się postrzelonej dziewczynki...<br><hr>Zapek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A salwy honorowe na pogrzebach żołnierzy czy policjantów w którą kategorię wpadają?<br><hr>stachu541
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Można to porównać, do "rodziny" taksówkarzy. Tam nie paluja silników, ale trabia. Wśród motocyklistów jest na odwrót. Uważam to za oddanie szacunku.<br><hr>Mati
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No film pierwsza klasa!
Ale z drugiej strony, kazdy radzi sobie z utrata bliskiej osoby jak moze. Wytykanie tego palcami, raczej nie jest w pirzadku. Wrzucenie tego filmu jak przykladu do obsmiania tym bardziej.<br><hr>Lezacy
Ale z drugiej strony, kazdy radzi sobie z utrata bliskiej osoby jak moze. Wytykanie tego palcami, raczej nie jest w pirzadku. Wrzucenie tego filmu jak przykladu do obsmiania tym bardziej.<br><hr>Lezacy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przykro to pisać ale ten ktoś, to dziecko hiphopu mogłoby się pierw nauczyć języka polskiego, ortografii i gramatyki zanim coś takiego upowszechni. Owszem, szkoda chłopaka bez najmniejszej wątpliwości ale jaki przykład i jaki wizerunek prezentuje autor? No cóż...... <br><hr>Krzysztof
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przykro to pisać ale ten ktoś, to dziecko hiphopu mogłoby się pierw nauczyć języka polskiego, ortografii i gramatyki zanim coś takiego upowszechni. Owszem, szkoda chłopaka bez najmniejszej wątpliwości ale jaki przykład i jaki wizerunek prezentuje autor? No cóż...... <br><hr>Krzysztof
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Marsz Żałobny * pogrzeb i funeralia - Łódź Pabianice Zgierz * kwartalnikKomentatorzy napisał(a):No film pierwsza klasa!
Ale z drugiej strony, kazdy radzi sobie z utrata bliskiej osoby jak moze. Wytykanie tego palcami, raczej nie jest w pirzadku. Wrzucenie tego filmu jak przykladu do obsmiania tym bardziej.<br><hr>Lezacy<br>
Informacje, opinie, oceny, komentarze, reklamy.
<a href="http://bialeiczarne.info/marsz-zalobny" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://bialeiczarne.info/marsz-zalobny</a><br><hr>BiC
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl