zejscie na kolano
Faktycznie nie załważyłem
skupiłem sie na tym jak on to zrobił.

Nienawidze anty motocyklistów co życzą nam źle ;/;/ fan streetbike moto gp fmx/sm/mx/MP i ME/
(otwórz link)Im

-
konan - Świeżak
Witam,jestem tu pierwszy raz i tak sobie czytam wasze wywody.Moge dodać tylko tyle że,jezeli chodzi o odblaski to nie raz mnie uratowały na autostradzie,kiedys myslałem,zielone to wiocha, jednak nie.Więc pomimo dobrego stroju który chroni moje przeguby to zielone mam na plecach.A co do kolana to zasada jest prosta, udo na siedzenie, kostka lekko ugięta i stoimy prawie na palcach , nie na śrudstopiu.Bynajmniej ja tak się uczyłem i wyszło.Pewnie mnie zrezacie , wisi mi to.Bo prześmigałem mase mil i wiem swoje.pozdrawiam
- BULCZU-R1
- Świeżak
mic napisał(a):Moze nie jest to zejscie na kolano, ale warto zobaczyc jak mozna zlozyc motocykl.
ja bym tak nogi za hu** nie wystawil:P
ludziska jak wszyscy tacy obeznani w zejsciu na kolanko to kto mi powie jak skuterkiem zejsc na kolanko??(oczywiscie bez gleby)
-
spoyler92 - Świeżak
Labiss napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=QCg3BMGe52M&feature=related
Bardzo fajna szkółka typu wszystkim znanej "How to Wheelie ?"Tutaj mamy zejście na kolano.
Wracajac do tematu... super filmik, bo traktuje min. o czyms, o czym jeszcze nikt nie wspominal, a bardzo ulatwia obnizenie srodka ciezkosci i przesuniecie go do wewnatrz zakretu. Autor przedstawia technike wchodzenie w zakret Z BARKU!
Probowalem: np. zakret w prawo-po prostu zaczynasz manewr od wychylenia prawego barku w prawa strone, jednoczesnie pochylasz sie lekko do przodu i twoj tłow znajduje sie z boku osi moto-kolano samo sie odchyla. Zrobisz to samo z wczesniejszym zsunieciem poldupka i okazuje sie, ze od slizgacza do podloza jest juz bardzo blisko. Unikasz rowniez "skrecania" tlowia(dupsko wystaje, a klatka i tak jest w osi moto i w zasadzie obnizenia srodka ciezkosci i zmniejszenia kota pochylenia po prostu nie ma!)Pozatym biorac winkiel z barku znajdujesz sie blizej "odpychanej" czesci kierownicy(przeciwskret) co ulatwia doginanie lub prostowanie moto przy uzyci znikomej sily.
Idac za rada prowadzacego ten pokaz, uzywam tej techniki za rowno w codziennej jezdzie, na kazdym winklu jak i na torze. Polecam!
- PrzemoR6
- Świeżak
ja mam tak jak pisze Przemo : i można by się chwalić - ale ...
w lewy winkiel - spoko - trzymam się na kolanie za bak- maszynę czuję miodnie ... i ogólnie nic tylko odkręcać... ... jest dobrze...
ale zeby to wykonać w prawo - mam cykora
... i tego nie czuję nic a nic - a oponkę zamknąłem w prawo właśnie - tam gdzie nei złażę z moto żeby kolanem szurnąć.....
dziwna faza...
a lewo - to na tor mogę jechać
- jestem tak blisko podłoża że znika lęk prędkości ... w prawo - załamka ... wieczny stress .. musze popracować...
w lewy winkiel - spoko - trzymam się na kolanie za bak- maszynę czuję miodnie ... i ogólnie nic tylko odkręcać... ... jest dobrze...
ale zeby to wykonać w prawo - mam cykora

dziwna faza...
Labiss napisał(a):Zastanów się co piszesz.Zawsze trzeba skręcić biodra w kierunku zakrętu.
A wy w którą stronę skręcacie biodra ? Wiem,że dużo ludzi popełnia błąd.
a lewo - to na tor mogę jechać

-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Profesjonalny instruktor tak tłumaczył i co dziwne faktycznie tak jest.Bardzo dużo ludzi jest tego nieświadomych i po prostu zamiast skręcić biodra w kierunku zakrętu to zrzucają dupę z siodełka,bo tak łatwiej.
Skręt bioder w stronę tą w którą jest zakręt powoduje całkowite obniżenie bioder w tym kierunku i prawidłowe ułożenie w zakręcie.
TEż mnie zdziwiło,że tak jest,ale spróbowałem i faktycznie jest o 180 stopni inaczej.
Skręt bioder w stronę tą w którą jest zakręt powoduje całkowite obniżenie bioder w tym kierunku i prawidłowe ułożenie w zakręcie.
TEż mnie zdziwiło,że tak jest,ale spróbowałem i faktycznie jest o 180 stopni inaczej.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Jasne! Biodra sa bardzo istotne i powinny isc w linii z barkami, a wyjscie z barku "ciagnie" za soba biodra(wtedy to uczucie o ktorym wspominalem, ze kolano samo sie odchyla) i ulatwia przejechanie zakretu rowniez bez zsuwania tylka z siodelka.
- PrzemoR6
- Świeżak
Jak będzie ciepło to postaram się zrobić fotkę jak powinno to wyglądać.
Z filmiku to gówno można zobaczyć.Jak ktoś nie wytłumaczy po kolei,krok po kroku jak przyjmować prawidłową pozycję to nie jest tak prosto to załapać.
Wcześniej Przemo nie zrozumiałem o co ci chodziło do końca,ale teraz wiem,że piszemy o tym samym.
Z filmiku to gówno można zobaczyć.Jak ktoś nie wytłumaczy po kolei,krok po kroku jak przyjmować prawidłową pozycję to nie jest tak prosto to załapać.
Wcześniej Przemo nie zrozumiałem o co ci chodziło do końca,ale teraz wiem,że piszemy o tym samym.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Labiss napisał(a):Jak będzie ciepło to postaram się zrobić fotkę jak powinno to wyglądać.
Z filmiku to g.... można zobaczyć.Jak ktoś nie wytłumaczy po kolei,krok po kroku jak przyjmować prawidłową pozycję to nie jest tak prosto to załapać.
wpadnÄ™ na lekcjÄ™ !!! mam blisko - okay ?
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Nie ma sprawy.Ja trenuję na takim sporym placu u mnie w Miechowie.Można się tam fajnie nauczyć schodzić na kolano jeżdżąc po małych łukach.Zapraszam jak tylko będzie ładna pogoda.
Sam trenuję jeszcze,bo do końca nie umiem tak dobrze,ale chętnie wytłumaczę o co chodzi.

Sam trenuję jeszcze,bo do końca nie umiem tak dobrze,ale chętnie wytłumaczę o co chodzi.
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Labiss napisał(a): ... do końca nie umiem tak dobrze,ale chętnie wytłumaczę o co chodzi.
Taaaa, wiecej takich nauczycieli = wiecej krzyzy przy drogach

Na tor panowie i jezdzic w kolko tak dlugo, az kolano samo dotknie asfaltu. To przyjdzie samo z czasem. Mi sie udalo przy drugiej wizycie na torze. Ale nikomu nie bede tlumaczyl jak to zrobilem, bo nie potrafie tego wytlumaczyc. Ot tak, samo jakos wyszlo.

Mowicie, ze na zakretach nie trzeba d*** z siedzenia zdejmowac? A Rossi, Stoner i cala reszta zgrai z Moto GP, to zdejmuje, bo im d*** na prostej na siedzeniu scierpla?

-
marky - Świeżak
marky napisał(a):Labiss napisał(a): ... do końca nie umiem tak dobrze,ale chętnie wytłumaczę o co chodzi.
Taaaa, wiecej takich nauczycieli = wiecej krzyzy przy drogach![]()
FU !
pojadę do Labiss'ka - wypijemy po piwku - spalimy blunta - pokręcimy winkle na placu -... chłopaku ... chillout ... luzik ... nie steresuj się... sterss zabija ...
PEACE.
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Marky kołku dupa schodzi w wyniku skrętu barków i bioder.Chodziło o to,że nie dupą trzeba zadziałać,żeby zeszła,a skrętem bioder i barkami.
Widać z techniką to u ciebie kiepsko skoro nie wiesz takich podstawowych rzeczy.
Po drugie wytłumaczyć się da,bo mnie ktoś wytłumaczył w ten sam sposób i załapałem o co chodzi.
Co do jeżdżenia w kółko to na asfaltowym placu też da się jeździć w kółko,a co więcej da się jeździć w prawo i w lewo nawet.
P.S. Skuterkiem na tor śmigasz ?
Widać z techniką to u ciebie kiepsko skoro nie wiesz takich podstawowych rzeczy.
Po drugie wytłumaczyć się da,bo mnie ktoś wytłumaczył w ten sam sposób i załapałem o co chodzi.
Co do jeżdżenia w kółko to na asfaltowym placu też da się jeździć w kółko,a co więcej da się jeździć w prawo i w lewo nawet.
P.S. Skuterkiem na tor śmigasz ?
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość