111
power_bit napisał(a):ASR1927 napisał(a):http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe-prawa-jazdy-po-19-stycznia,wid,15240939,wiadomosc.html
Ja tylko parę pytań mam. Dlaczego mam wymieniać moje prawo jazdy? Dlaczego dokument ma "stracić ważność"? Jaki jest sens wymieniania prawa jazdy? Kto na tym zarobi?
jeśli nie wiadomo co co chodzi, to chodzi o kasę![]()
Jednak do 2028 trochę jeszcze czasu jest, mam nadzieje, że przyjdzie mi wymienić to prawo jazdy, Wam rowież tego życzę.
Wtedy to będę tuż przed 40ka. To będzie mi już wszystko jedno.

everything was free and everything was fast
-
wrider - Świeżak
ASR1927 napisał(a):http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Nowe-prawa-jazdy-po-19-stycznia,wid,15240939,wiadomosc.html
Ja tylko parę pytań mam. Dlaczego mam wymieniać moje prawo jazdy? Dlaczego dokument ma "stracić ważność"? Jaki jest sens wymieniania prawa jazdy? Kto na tym zarobi?
Nie wiem czy to do końca jest prawdą . Dostajesz prawo jazdy bezterminowe to masz bezterminowe . Prawo nie działa wstecz z tego co mi wiadomo . Mogę zmienić plastik ale wszystko co mam wklepane tu powinno być tam . Wydaję mi się że to sprostują ...
-
amahay - Stały bywalec
Invi napisał(a):...do tego jeśli dokument będzie ważny 15 lat (totalnie bez powodu swoja drogą)
No właśnie do tego piję. Po jaką cholerę mam wymieniać coś, co ani nie traci na wartości, ani nie staje się nieczytelne?! Jak można tak bezczelnie i bezsensownie wyciągać pieniądze od ludzi?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Do mnie przemawia argument o zmianie co 15 lat ze względu na zdjęcie. Uwierzcie mi, mam prawo jazdy od 27 lat i trochę inaczej wtedy wyglądałem. Oczywiście sam kartonik mam nowszy, bo jak weszły nowe prawka to wymieniałem (zresztą zmieniałem adres) ale i na tym kilkuletnim też jestem już trochę inny niż w naturze.ASR1927 napisał(a):[...]Invi napisał(a):...do tego jeśli dokument będzie ważny 15 lat (totalnie bez powodu swoja drogą)
Po jaką cholerę mam wymieniać coś, co ani nie traci na wartości, ani nie staje się nieczytelne?! [...]
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
Black-Ghost napisał(a):Ostatni raz czyszczę ten temat z wypowiedzi z nim nie związanych! Proszę się trzymać tematu i wątku "Kawasaki" a nie dywagacji na temat tego co lepsze czy gorsze i jakie kto ma zdanie na ten temat! Od tego są inne tematy na forum. Kolejne takie występki w tym temacie będę srogo karać! Jeśli ktoś nie zrozumiał odsyłam do pierwszej strony aby przeczytał czego ten temat się tyczy i proszę mnie nie denerwować![]()
Black-Ghost
Normalnie cenzura jak w PRL. Mam pytanie czy tylko wypowiedzi typu kawasaki jest super, jest najszybsze zostaną zaakceptowane?żebym wiedział na przyszłość.

-
wrider - Świeżak
Ale ściema, wygłupił się (nie załapał i z jego wypowiedzi wynikało że S1000RR ma 636 pojemności) i skasował posty, już drugi raz widzę że taką samą akcję odwala (wcześniej mylił superstocki z supersportami i też wyedytował wątek tak żeby było na jego).
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Nie możliwe taki znawca tematu myli klasy WSBK.
Ale najgorsze jest to, że ktoś się nie umie przyznać do błędu.
Żeby troche wyluzować. Honda w barwach Kawasaki specjalnie dla BG

Żeby troche wyluzować. Honda w barwach Kawasaki specjalnie dla BG

-
wrider - Świeżak
Ojj wy 600-tkowi napinacze. W temacie WSBK siedze od kilku lat. Wierz mi że nie pomyliłem niczego. Dobrze że senek wcześniej poczyścił temat zanim wpadłem na forum
Bo było by czerwono. Ilekroć zobaczę tam taki syf będzie przykro. Temat jest dla posiadaczy nie napinaczy z motocyklami na pulpicie.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):(...)Temat jest dla posiadaczy nie napinaczy z motocyklami na pulpicie.
a jak sie ma fraktale na pulpicie?

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
specificman napisał(a):Do mnie przemawia argument o zmianie co 15 lat ze względu na zdjęcie. Uwierzcie mi, mam prawo jazdy od 27 lat i trochę inaczej wtedy wyglądałem. Oczywiście sam kartonik mam nowszy, bo jak weszły nowe prawka to wymieniałem (zresztą zmieniałem adres) ale i na tym kilkuletnim też jestem już trochę inny niż w naturze.ASR1927 napisał(a):[...]Invi napisał(a):...do tego jeśli dokument będzie ważny 15 lat (totalnie bez powodu swoja drogą)
Po jaką cholerę mam wymieniać coś, co ani nie traci na wartości, ani nie staje się nieczytelne?! [...]
Tjah, ok, niech prawko już ma sobie ten termin ważności tak samo jak jest to z dowodem osobistym, ale na zasadzie takiej, że w kategoriach i terminach ich ważności nikt mi grzebał nie będzie, dokument mogę wymienić ale po co te cyrki żeby przy każdej kategorii pisać od-do, jeżeli ktoś ma jakieś problemy ze wzrokiem itp. to proszę bardzo, ale mi osobiście wystarczy w którymś rogu zapisana data ważności dokumentu.
Wymiana sama w sobie zła nie jest, jeżeli będzie przeprowadzana sprawnie, żebym nie musiał zapierdzielać po urzędach znowu i się z biurwami użerać, ale niech to będzie sama wymiana bez żadnych popizdówek, raz na 15 lat wydać te 100zł jakoś szczególnie nikomu na finanse nie wpłynie, ale osobiście nie lubię jak mi ktoś coś w dokumentach grzebie.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Krzychu nie mam pojęcia co to jest.
Ale jeśli coś nie etycznego to stanowczo zabraniam

-
Panowie, będę zamawiał sobie okleinę do crossa z własnym wymyślnym wzorem, problem w tym, że nie mam weny
Jakieś pomysły ? Co by tu wykombinować, żeby fajnie wyszło? Plastiki niebieskie
cross yz125.

Grizzly700 & yz125 & aerox
-
Bueno - Świeżak
Na prawdÄ™?
To straszne co piszesz. Musisz się poskarżyć Krzyśkowi albo Senkowi.
Nie becz jak baba.

-
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości