zimowe pogawędki
-
melvin - PierwszyOkrutny
Ogarnia ktos tutaj statystyke? Mam jeden problem.
Powiedzmy, ze wyliczylem estymacje wartosci sredniej mi, dla n-1 > 120 i nieznanego odchylenia stand. dla populacji,
wyszedl mi przedzial:
P{6,94 < mi < 7,48}=0,95
I tu mam problem, jakiego wzoru uzyc by sprawdzic czy wynik mozna uogolnic dla calej populacji?
Powiedzmy, ze wyliczylem estymacje wartosci sredniej mi, dla n-1 > 120 i nieznanego odchylenia stand. dla populacji,
wyszedl mi przedzial:
P{6,94 < mi < 7,48}=0,95
I tu mam problem, jakiego wzoru uzyc by sprawdzic czy wynik mozna uogolnic dla calej populacji?
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
mirekm71 napisał(a):Asr1927 napisał(a): Mirek, przepalanie motocykla zimą to ważna czynność serwisowa!
Spoko. Polecono mu zalac paliwem gazniki. W CBR f4iiiiiiiiiiiii...
Jak kupowałem FZ6 to handler twierdził, że był z moto na regulacji gaźników. To my się nie znamy, oni mają rację.
Co do dzwona, to policzyli szkodę całkowitą, dodatkowo poważnie oberwał motor - blok pęknięty w dwóch miejscach. Na razie hulam Boxerem i czekam na rozwój wydarzeń, może szefu zrobi a może nie. W szpitalu byłem, mam notkę z komisariatu, także działam z ubezpieczalnią

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Sie właśnie dowiedziałem że w związku z nowymi kategoriami, ja też zostane boleśnie skrojony... Z tego co usłyszałem, muszę wymienić karte motorowerową na kat. AM. Oczywiście 100zł pęka. No fchuu nie powiem, szczególnie ze mi sie nie bardzo opłaca bo od czerwca zaczynam normalne prawko. Jako że ja to ja, zastanawiam sie co mi zrobią jak w sezonie wylegitymuje sie kartą a nie plastikiem
/Eee juz wiem. Nic. Do 18 roku życia karta jest ponoc ważna, później będę miał normalne pj wiec luuz
/Eee juz wiem. Nic. Do 18 roku życia karta jest ponoc ważna, później będę miał normalne pj wiec luuz
Ostatnio edytowano 22/2/2013, 19:03 przez Arturo925, łącznie edytowano 2 razy
-
Arturo925 - Stały bywalec
nic
masz w p***** czasu na wymianę.
poza tym osobą pełnoletnia nie musi się legitymować kartą.
a nie ma przymusu uzyskiwania którejkolwiek kategorii prawa jazdy.
nie jesteśmy w juesej, gdzie prawko jest ważniejsze od dowodu.
masz w p***** czasu na wymianę.
poza tym osobą pełnoletnia nie musi się legitymować kartą.
a nie ma przymusu uzyskiwania którejkolwiek kategorii prawa jazdy.
nie jesteśmy w juesej, gdzie prawko jest ważniejsze od dowodu.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Ja z tych, co robią prawko, a potem ten temat mają w nosie, ale cóż ja widzę? Czyżby nie wprowadzili tego, że nie można już jeździć na dowód osobisty? Nie wykluczyli seniorów nie mających pojęcia o jeździe?
Przecież miało to jakoś być, że od 2013 wchodzą te znaczne zmiany i teraz na motorynki też ma być prawko...
Przecież miało to jakoś być, że od 2013 wchodzą te znaczne zmiany i teraz na motorynki też ma być prawko...
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
mirekm71 napisał(a):Jako, ze temat rurek co jakis czas powraca widzieliscie to?
Nahhh... prawdziwy facet nie musi też się sztucznie wspomagać paszą

Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
dominik528 napisał(a):mirekm71 napisał(a):Jako, ze temat rurek co jakis czas powraca widzieliscie to?
Nahhh... prawdziwy facet nie musi też się sztucznie wspomagać paszą
Święta prawda

Pilsnerek z Czech a nie jakiś tam sklepowy to jest to na co czekałem po tym szalonym tygodniu

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
ja niestety, ale w genach chyba mam podobne uda. na siłce bywałem rzadko, ostatnio prawie wcale, ale uda mam takie, nie wiem od czego, w sumie, zaaaaaaaawsze dużo jeździlem na rwoerze (codzinenie) + bieganie, ale to na uda działa? nie weim:D
pany! smartfona do 500zł, może być używka (ale w baaaardzo fajnym stanie, najlepiej z gwarancją), coś możęcie polecić?
pany! smartfona do 500zł, może być używka (ale w baaaardzo fajnym stanie, najlepiej z gwarancją), coś możęcie polecić?
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Taak ale chudzielce zawsze zwala na pasze. A jak sa fajne cycki na fejsie to zaklompleksione plaskacze pisza- eee sylikony! Photoshop!!! 

-
Panowie mam baaardzo głupie pytanie
Muszę spławić faceta, a pomysły już mi się skończyły. Co musiałaby zrobić dziewczyna, żebyście nigdy nie chcieli z nią gadać?

-
froeverfree - Świeżak
-
-
froeverfree - Świeżak