zimowe pogawędki
to jest do zrobienia, ale nie z własnej inicjatywy, musiałby wejść jakiś przepis i mus. bo ianczej nikt nie wyda tyle kasy, żeby wprowadzić taki projekt, i utrzymywać serwery z tym.
white/blue zipp pro 50
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
Bo Zabija Nas To Co Kochamy Najbardziej ;(
- Kaai
- Mieszkaniec forum
Nie miejcie nadziei ze cos takiego bedzie.
Przebiegi moga spisywac i na badaniu okresowym i co z tego ? Pojade przed przegladem cofne licznik i moga se spisywac.
I tak jak mowi Glenroy za duza baza danych do ogarniecia i przebiegi z serwisow tez da sie oszukac. Byl nawet program o tym w tv jak podrabiaja ksiazki serwisowe i jada autem z kreconym licznikiem do serwisow na podstawowe wymiany byle tylko przebieg zapisal sie w bazie serwisu. Wtedy mozna sobie sprawdzac historie serwisowa
Wymysla nowy sposob, to i wtedy sobie z nim poradza 
Przebiegi moga spisywac i na badaniu okresowym i co z tego ? Pojade przed przegladem cofne licznik i moga se spisywac.
I tak jak mowi Glenroy za duza baza danych do ogarniecia i przebiegi z serwisow tez da sie oszukac. Byl nawet program o tym w tv jak podrabiaja ksiazki serwisowe i jada autem z kreconym licznikiem do serwisow na podstawowe wymiany byle tylko przebieg zapisal sie w bazie serwisu. Wtedy mozna sobie sprawdzac historie serwisowa

929
-
cycu_rsko - Moderator
Ale w ogóle komu przeszkadza to cofanie licznika? Mi na przykład nie, nigdy nie cofałem i cofał nie będe a jak coś kupuje to i tak zwracam uwagę tylko na stan pojazdu i tyle.
A jak coś sprzedaje to nie obniżam ceny ze względu na duży przebieg, wiem że mam pojazd godny danej ceny i finito.
W komisach i u handlarzy ten proceder jest robiony w standardzie tak jak mycie i plakowanie silnika, i chyba każdy już zdążył do tego przywyknąć.
A jak coś sprzedaje to nie obniżam ceny ze względu na duży przebieg, wiem że mam pojazd godny danej ceny i finito.
W komisach i u handlarzy ten proceder jest robiony w standardzie tak jak mycie i plakowanie silnika, i chyba każdy już zdążył do tego przywyknąć.
Speed Triple 955i
KTM 450 EXC
KTM 450 EXC
-
dominik528 - Świeżak
Bo tego wymaga klient
Przeciez jak moto ma powyzej 30kkm to juz sie go nie kupuje bo zajezdzone, auto 200kkm to tez juz szrot
Nawet w nowych moto ktore maja po 15kkm i 2-3 lata, cofaja liczniki na 5-6kkm bo wtedy lepiej to wyglada.

Przeciez jak moto ma powyzej 30kkm to juz sie go nie kupuje bo zajezdzone, auto 200kkm to tez juz szrot

Nawet w nowych moto ktore maja po 15kkm i 2-3 lata, cofaja liczniki na 5-6kkm bo wtedy lepiej to wyglada.
929
-
cycu_rsko - Moderator
Dlatego aż się dziwię że ten świat nie skończył się w grudniu tak jak gawędzili majowie.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Rok temu byla k9 1000 od pierwszego wlasciciela z tego co pamietam to 70.000km. Wydaje mi sie ze czesto nowe moto maja nawet takie przebiegi zdejmowane do 5-15tys.km.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
dominik528 napisał(a):Ale w ogóle komu przeszkadza to cofanie licznika? Mi na przykład nie, nigdy nie cofałem i cofał nie będe a jak coś kupuje to i tak zwracam uwagę tylko na stan pojazdu i tyle.
I chwała Ci za to!

W Polsce panuje dziwna mentalność, jak pisał cycu, moto pow 30kkm i samochód pow 200kkm to wśród społeczeństwa szrot, sprzedawałem niedawno samochód, wtedy był to 7-mio letni focus 2.0TDCi z przebiegiem 255.000km, każdy kto przyjeżdżał patrzył na przebieg i twierdził, że to już szrot, było na prawdę wielu "specjalistów" niektórym nie szło przetłumaczyć, że przedni zderzak został zamieniony na wersję CC i stąd zacieki na rantach, nawet pokazywałem oryginalny zderzak, ale nie, samochód był na 100% walony, w ogóle gdzieś odprysk na lakierze jakieś zadrapanie, wyrzucali takie pierdoły, że nawet sobie nie wyobrażasz, w ogóle podejście przeciętnego kowalskiego kupującego pojazd jest takie: ma mieć min.10 lat, najlepiej żeby nikt do tej pory nim nie jeździł i żeby silnik nie spalał paliwa.
W końcu po na prawdę wielu nerwowych wizytach udało mi się go sprzedać gościowi, który miał w dupie przebieg, zarysowania, odpryski bo "to nie jest nowy samochód", sprzedałem, dostałem kasę, pojechałem kupić sobie coś nowego, koniecznie w benzynie bo diesel mi po prostu nie pasuje, kupiłem A4 2.8 Quattro z 99r z przebiegiem 380.000km, z dobrym wyposażeniem i w na prawdę w bardzo dobrym stanie i wali mnie to, że dojechał już na księżyc, że ma odpryski na lakierze i widać, że ktoś nim jeździł a nie oglądał w garażu. Dla mnie liczy się to w jakim jest stanie a nie to ile ma na blacie. Fakt, gość chciał mnie zrobić w bambuko bo na liczniku było 170.000km, zapomniał tylko, że pod kolumną kierownicy jest dokumentacja pojazdu i oryginalna książka serwisowa

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Sami sie ludzie robia w bambo nas robia i w ogole wszyscy sie robia w bambo ;p przeciez co to za pomysl z tym przebiegiem jezeli sie cofa to kupujacy w tym kiedys moze i kazdy z nas a nawet ten co kiedys cofal licznik kupujac nast auto czy moto nie wie co tak naprawde w nim siedzi nie wie w jakim jest stanie co trzeba bedzie naprawic albo wymienic bo nie wiadomo jaki ma nabity przebieg wiec moim zdaniem jest to bledne kolo tylko jak to przetlumaczyc kowalskiemu i innnym?
Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
Osobiście lubię oglądać "Zakup kontrolowany". No i taki Kornacki jak opowiada to czasem rzuca takim faktem, że jak auto dochodzi do 200kkm przebiegu to juz dużo. Ostatnio jakaś Corolla była, chyba 08r. i rzucił tekstem "tylko ten to ma duży przebieg". Miała nakulana 166kkm xd Aż go sam chłop co kupował wyśmiał
I teraz nie wiadomo czy Kornacki jest głupi czy chciał sie tylko wpasować w panującą modę. Lubie gościa, wiec obstawiam drugie 

-
Arturo925 - Stały bywalec
Dyz!o91 napisał(a):Sami sie ludzie robia w bambo nas robia i w ogole wszyscy sie robia w bambo ;p przeciez co to za pomysl z tym przebiegiem jezeli sie cofa to kupujacy w tym kiedys moze i kazdy z nas a nawet ten co kiedys cofal licznik kupujac nast auto czy moto nie wie co tak naprawde w nim siedzi nie wie w jakim jest stanie co trzeba bedzie naprawic albo wymienic bo nie wiadomo jaki ma nabity przebieg wiec moim zdaniem jest to bledne kolo tylko jak to przetlumaczyc kowalskiemu i innnym?
W tym jest cały problem, że nasze społeczeństwo samo na sobie wymusza, żeby każdy, każdego robił w ch***. Gdyby ludzie patrzyli na stan faktyczny a nie cyferki to żaden używany samochód z zagranicy nie miał by przebiegu poniżej 300.000km, z resztą wystarczy przelecieć tylko oferty zagranicznych portali

Walenty napisał(a):Nie rozumiem, o co chodzi?
Chodzi o to, że gość, który kręcił licznik, zapomniał najwyraźniej, że w tej właśnie dokumentacji leży oryginalna książka serwisowa, z oryginalnym przebiegiem, podpisem, adresem i numerem telefonu do poprzedniego właściciela. Na liczniku miałem magiczne 170kkm i sprzedający dawał sobie rękę za przebieg uciąć...w sumie mogłem upierdzielić...miałem po prostu niezbity dowód, że próbował mnie zrobić w bambuko bo ostatnia kartka posiadała wpis z czerwca 2012 roku z przebiegiem dokładnie 354.000km [380 ma teraz

Chodzi mi o to, że pomimo faktu, że samochód dojechał już na księżyc -życzę tego samego któremukolwiek nowoczesnemu silnikowi- miałem gdzieś jego przebieg skoro stan techniczny i tak był zdecydowanie lepszy niż 90% nawet dużo nowszych samochodów na naszych drogach

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
-
Glenroy - Moderator
I wlasnie takie rzeczy powinny byc w tv zeby do ludzi dotarlo to co sie w zyciu przydaje, dac tez do zrozumienia ze 90% wypadkow to przez puszkarzy co z tego ze to na tvn turbo mowia skoro malo kto to oglada w porownaniu do kanalow przecietnych KowalskichGlenroy napisał(a):Dyz!o91 napisał(a):Sami sie ludzie robia w bambo nas robia i w ogole wszyscy sie robia w bambo ;p przeciez co to za pomysl z tym przebiegiem jezeli sie cofa to kupujacy w tym kiedys moze i kazdy z nas a nawet ten co kiedys cofal licznik kupujac nast auto czy moto nie wie co tak naprawde w nim siedzi nie wie w jakim jest stanie co trzeba bedzie naprawic albo wymienic bo nie wiadomo jaki ma nabity przebieg wiec moim zdaniem jest to bledne kolo tylko jak to przetlumaczyc kowalskiemu i innnym?
W tym jest cały problem, że nasze społeczeństwo samo na sobie wymusza, żeby każdy, każdego robił w ch***. Gdyby ludzie patrzyli na stan faktyczny a nie cyferki to żaden używany samochód z zagranicy nie miał by przebiegu poniżej 300.000km, z resztą wystarczy przelecieć tylko oferty zagranicznych portali.

SkoQ chyba Cie calkiem przypadkiem znalazlem na Fejsie ;D
Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
Przesadziles z ta iloscia wypadkow spowodowanych przez katamarany.
Ja jako przecietny lub nie obywatel tego kraju nie mam telewizora i nie moge ogladac tvn turbo
Ps. fejs to zlooo
Ja jako przecietny lub nie obywatel tego kraju nie mam telewizora i nie moge ogladac tvn turbo

Ps. fejs to zlooo
Moto na A2: GS 500, NX 650, XT 660, YBR 250, Ninja 250R
-
Starski - Świeżak
http://allegro.pl/suzuki-sv-650-2009-ab ... 20551.html
no to zaczęło się
blokada rolgazu = żadna blokada, więc wszyscy wiedzą o co chodzi
http://otomoto.pl/honda-cbr-f4i-f4-pc35 ... 15026.html
tu nawet już odblokowany
no to zaczęło się

http://otomoto.pl/honda-cbr-f4i-f4-pc35 ... 15026.html
tu nawet już odblokowany

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Starski napisał(a):Przesadziles z ta iloscia wypadkow spowodowanych przez katamarany.
Ps. fejs to zlooo
No moze troche przesadzilem ale mysle ze wiesz o co mi chodzi ;D Fakt fejs to zlo no ale coz jakies nalogi miec trzeba, chociaz mysle ze wiekszym nalogiem jest moto ;D
Honda CG 125 1998r.
-
Dyz!o91 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość