jesienne pogawędki 2
Młoda boi się wsiąść ze mna na motocykl a tu facet skacze z 36 kilometrów i nikt nie robi jakiegoś wielkiego halo z tego powodu, że zabić się można albo kaleka zostać...
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Invinciblee napisał(a):Ogólnie to fajnie mi się dziś jeździło, nie ma to jak świadomość że opony totalnie nie trzymają
A na jakich z ciekawości latasz gumkach?
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Chyba ciężko się szlifuje dupą po asfalcie z myślą "ciekawe co z Nią", także w pojedynkę nie ma co marudzić
A ten kaskader to już skoczył, czy nie? Bo coś tam odwoływali...
...swoją drogą, wyobrażacie sobie, jak przy tych blisko 1000km/h nie otworzyłby mu się spadochron?
Ludzki pocisk powietrze-ziemia

A ten kaskader to już skoczył, czy nie? Bo coś tam odwoływali...
...swoją drogą, wyobrażacie sobie, jak przy tych blisko 1000km/h nie otworzyłby mu się spadochron?

-
Walenty - Moderator
Walenty napisał(a):...swoją drogą, wyobrażacie sobie, jak przy tych blisko 1000km/h nie otworzyłby mu się spadochron?
Noo http://youtu.be/3Xcpt6ayC-0
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
mirekm71 napisał(a):Walenty napisał(a):...swoją drogą, wyobrażacie sobie, jak przy tych blisko 1000km/h nie otworzyłby mu się spadochron?
Noo http://youtu.be/3Xcpt6ayC-0
He, he. Tylko że ten z filmu wolno leciał. Nasz dzisiejszy, niedoszły bohater to by wyrył krater jak po uderzeniu komety. Może nawet chmura pyłu i zmiany klimatyczne?
ER-6n 2012
-
specificman - Świeżak
specificman napisał(a):He, he. Tylko że ten z filmu wolno leciał. Nasz dzisiejszy, niedoszły bohater to by wyrył krater jak po uderzeniu komety. Może nawet chmura pyłu i zmiany klimatyczne?
prawdopodobnie nawet słonie by wyginęły. Swoją drogą ciekawa teoria. Mamuty wyginęły ponieważ kaszalotowi nie otworzył się spadochron
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
-
specificman - Świeżak
K***a zwariuję, sprzedałem CB radio i antenę, więc siedzę, czytam, dzwonię i pytam bardziej doświadczonych co dalej.
Po wielu godzinach z nosem w internecie i telefonem przy uchu wybrałem radio, później miałem kwadratową głowę jak zacząłem dobierać sobie antenę a teraz pi****lca dostaję, bo nie wiem gdzie i jak ją zamontować - każde źródło mówi co innego a właściciele największych serwisów w Wawie też mają kompletnie inne zdanie na ten temat
Po wielu godzinach z nosem w internecie i telefonem przy uchu wybrałem radio, później miałem kwadratową głowę jak zacząłem dobierać sobie antenę a teraz pi****lca dostaję, bo nie wiem gdzie i jak ją zamontować - każde źródło mówi co innego a właściciele największych serwisów w Wawie też mają kompletnie inne zdanie na ten temat

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
W CB bawilem sie jakies 15 lat temu wiec troszke mam przyrdzewiala wiedze ale na czym dokladnie polega problem z zamontowaniem? Zasada mowi, ze potrzebujesz jak najwiekszej masy najlepiej plaska duza blacha ktora tworzy "sztyczny grunt" zeby ladnie rownomiernie rozprowadzac fale powinna ona miec ksztalt okregu ale kto ma okragly dach? ogolnie pionowo na srodku dachu jest najlepiej. A jaki masz z tym problem?
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Jak sedan, to chyba najlepiej na klapę, w innych na dachu. Centralnie na dachu bym nie dawał, bo będzie wyglądac jak zdalnie sterowane autko.
No chyba, że zakładasz na jakims wole roboczym, wtedy gdziekolwiek przybijesz i będzie grało.
No chyba, że zakładasz na jakims wole roboczym, wtedy gdziekolwiek przybijesz i będzie grało.
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
maciejka69 napisał(a):Invinciblee napisał(a):Ogólnie to fajnie mi się dziś jeździło, nie ma to jak świadomość że opony totalnie nie trzymają
A na jakich z ciekawości latasz gumkach?
Na takich które się bardzo nie lubią z zimnym asfaltem

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Vergon napisał(a):K***a zwariuję, sprzedałem CB radio i antenę, więc siedzę, czytam, dzwonię i pytam bardziej doświadczonych co dalej.
A mówiłem, bierz magneska

Ale no właśnie, co to za auto? Sedan - klapa albo maska, króciak (hatchback) - na kolanku na tylnej klapie ew. do relinga (jak masz MG

-
ASR1927 - Moderator
Walenty napisał(a):Jak sedan, to chyba najlepiej na klapę, w innych na dachu. Centralnie na dachu bym nie dawał, bo będzie wyglądac jak zdalnie sterowane autko.
Nie do końca najlepiej bo reszta samochodu zasłania promiennik, wygląda najlepiej, ogólnie zasada jest prosta, antenę montujesz w najwyższym punkcie samochodu, zazwyczaj środek dachu, albo w takim miejscu, żebyś przynajmniej od każdej krawędzi miał min. 20 cm blachy.
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Podstawy montażu anteny znam, wstępny plan był taki, żeby zrobić dziurę w dachu i po problemie.
Dzisiaj okazało się, że być może niebawem zmieniam furę (służbówka), więc pomysł odpada.
Hatchback 5 drzwi bez relingów. Pozostaje mi wybór pomiędzy magnesem a "jakimś" uchwytem na środek klapy.
Z magnesówką latam teraz i nie chcę już kabli przycinanych drzwiami, wykładam większy hajs niż planowałem, więc chciałbym, żeby wszystko było cacy.
Pozostaje uchwyt na klapę, ale im więcej czytam tym mniej wiem.
Ten zły bo się nie zmieści w za małą szczelinę pomiędzy klapą a dachem, tamten zły, bo śruba, która ma łączyć antenę z masą auta jest mała i uchwyt może nie siedzieć stabilnie, ten znowu wygląda jak spawany z kątowników w jakiejś szopie a to a tamto
Dzisiaj okazało się, że być może niebawem zmieniam furę (służbówka), więc pomysł odpada.
Hatchback 5 drzwi bez relingów. Pozostaje mi wybór pomiędzy magnesem a "jakimś" uchwytem na środek klapy.
Z magnesówką latam teraz i nie chcę już kabli przycinanych drzwiami, wykładam większy hajs niż planowałem, więc chciałbym, żeby wszystko było cacy.
Pozostaje uchwyt na klapę, ale im więcej czytam tym mniej wiem.
Ten zły bo się nie zmieści w za małą szczelinę pomiędzy klapą a dachem, tamten zły, bo śruba, która ma łączyć antenę z masą auta jest mała i uchwyt może nie siedzieć stabilnie, ten znowu wygląda jak spawany z kątowników w jakiejś szopie a to a tamto

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
http://moto.allegro.pl/antena-cb-delta- ... 78878.html
To ja to tak widzę. Taki przegub jest fajny. Albo taki na śrubę z "motylkiem". Oczywiście są do wielu anten, nie tylko do tej. Najlepiej podjedź do jakiegoś CarAudio serwis, poradę montażu powinni dać gratis, kupisz potrzebną część i zrobisz sam, olewając ich
To ja to tak widzę. Taki przegub jest fajny. Albo taki na śrubę z "motylkiem". Oczywiście są do wielu anten, nie tylko do tej. Najlepiej podjedź do jakiegoś CarAudio serwis, poradę montażu powinni dać gratis, kupisz potrzebną część i zrobisz sam, olewając ich

-
ASR1927 - Moderator
Antenę biorę tą, bo też mnie zachęcił ten przegub tylko nie wiem z jakim systemem montażu
http://allegro.pl/sirio-turbo-2000-145c ... 31429.html
Ostatnio nie mam czasu żeby gdziekolwiek wyskoczyć, bo jak wychodzę z pracy to już wszystko pozamykane, najbliższe weekendy też mam zaplanowane, więc szukam info w necie na razie.

http://allegro.pl/sirio-turbo-2000-145c ... 31429.html
Ostatnio nie mam czasu żeby gdziekolwiek wyskoczyć, bo jak wychodzę z pracy to już wszystko pozamykane, najbliższe weekendy też mam zaplanowane, więc szukam info w necie na razie.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
No ale dziurę i tak musisz zrobić więc jak? Chyba już sie pogubiłem
Vergon, to dwie identyczne anteny a różnicy jest 100zł... Różnią się większym czarnym plastikiem i niczym więcej

Vergon, to dwie identyczne anteny a różnicy jest 100zł... Różnią się większym czarnym plastikiem i niczym więcej
-
ASR1927 - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości