Zobacz wątek - jesienne pogawędki 2
NAS Analytics TAG

jesienne pogawędki 2

Wywalac wszystko jak leci

Postprzez rosiboj » 8/10/2012, 21:48

bmw sa dla wiesniakow :) Juz wole sie do vespy przyznac
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez ASR1927 » 8/10/2012, 21:52

Nie wiem czego chcecie. Mając 17 lat (jeden z was BTW chyba około tylu ma teraz właśnie, więc słuchać) człowiek zarabiał groszowe sprawy, które pozwalały jedynie napełnić troszku zbiornik, kupić OldSpice'a, paczkę fajek (4,45 L&M niebieskie - pamiętam jak dziś!) i prezerwatyw. Jakie półtora kafla na opony :lol: Stary, Audi kosztowało nas 2000zł :lol: "Na spółę" jak to się mawiało.A to że yokohama (fakt, że dawno już powinny zostać spalone w kotłowni przez woźnego Janka), to dawało większą dumę jak fakt posiadania Audi, dodam, jako jedyni w szkole i chyba w ogóle na dzielni (w tym wieku hehe) :lol: Za 150zł nakupiliśmy czarnego szpraja i tak oto białe Audi zmieniło się w Czarnego Alfonsa Licealistek.
A co z Audi się stało? Finał jego jest równie oczywisty co i finał Vento - został zastąpiony przez Sierrę pierwszej generacji:)

Niech mnie, przez te wspomnienia, poczułem się jakiś taki stary :?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
ASR1927
Moderator

Postprzez Invi » 8/10/2012, 21:53

E30, E36 i podobne mają u nas dziwną tendencje do wpadania do stawu przez ogrodzenie, już nie mogę zliczyć ile ich tam wleciało w dokładnie tym samym miejscu :D
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 8/10/2012, 22:12

Invinciblee napisał(a):E30, E36 i podobne mają u nas dziwną tendencje do wpadania do stawu przez ogrodzenie, już nie mogę zliczyć ile ich tam wleciało w dokładnie tym samym miejscu :D

Bo ludzie myślą, że drift robi się tak łatwo jak w Need For Speed... U nas jest jeden taki zakręt, w sumie to taka S-ka jest. I wystarczy, że trochę popada, mokro się robi i już w rowie leżą Mercedesy, BMW, busy i auta które były prowadzone przez kobiety. Dużo drogich nowych aut tam zakończyło żywot. Systemy trakcji nie pomogły. Są tam dwa pasy w każdą stronę, bariera przez środek, ograniczenie do 70km/h, przepotężny znak "Wypadki, zwolnij" i taki znak "chmurka z deszczem i auto na dachu" na rażącym żółtym tle. To i tak za mało. Ten zakręt za mało aut jeszcze pochłonął, bo w sumie nie słyszałem, żeby ktoś tam zginął
ASR1927
Moderator

Postprzez Walenty » 8/10/2012, 22:38

ASR, ja coś czuję, że Ty miałeś ciekawą biografię pod względem wozów :D
Weź no opowiedz o reszcie, wiedziałem o ibizie, a teraz to vento, to audi, to sierra...

Sierra to niezła kosa była z 2.0 pod maską...
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez mirekm71 » 8/10/2012, 22:48

Znajomy wlasnie przyjechal pokazac silver winga 600. Fajny kibel. Ladne to, ciche i przyemne jezdzidlo.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 8/10/2012, 22:57

Troszke wody jeszcze musi uplynac zanim ludzie w naszym kraju zaczna naprawde doceniac skutery.
rosiboj
Moderator

Postprzez Walenty » 8/10/2012, 23:01

Przecież doceniają. Co prawda głównie nastolatki i seniorzy, no ale liczy się ;)

http://otomoto.pl/lotus-inny-lotus-omega-C25457868.html
To jest odlotowe. Oryginalnie nazywa siÄ™ chyba lotus carlton.
Na zdjęciu z otwartymi drzwiami fajnie widać o ile poszerzony :D
Watch out, we got a badass over here!
Walenty
Moderator

Postprzez mirekm71 » 8/10/2012, 23:05

Skuter kojarzy sie z takim pierdzikolkiem. Ale 50konna 600 calkiem sprawnie daje sobie rade, bez problemu rozpedza sie do 160 i zapewnia przy tym nie maly komfort dorownujac nie jednemu turystykowi. Mysle tylko, ze na tych malych koleczkach potrzebuje rowniejszej nawierzchni.

Edit
O kurcze. Prawie sie nakrylem motocyklem. Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl. Masakra jakas...

mirek jeszcze raz zabluzgasz to wlepiÄ™ warna
m.

Sorry bylem mocno wstrzasniety. Dzisiaj juz jest lepiej.
Ostatnio edytowano 9/10/2012, 12:36 przez mirekm71, łącznie edytowano 1 raz
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Invi » 9/10/2012, 08:13

mirekm71 napisał(a):Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl.

Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :lol:
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 9/10/2012, 10:17

Piwo dla wszystkich motocyklistow i nie tylko ;)
Obrazek

Wkurzyl mnie diler
rosiboj
Moderator

Postprzez Angler » 9/10/2012, 10:58

Z mąką miesza, czy też koperku dosypał?
Angler
Bywalec

Postprzez fallen16 » 9/10/2012, 11:58

asfalt w końcu suchy słoneczko wyszło i z garażu coś kusi mnie na przejażdżkę:D Chyba ulegnę:D
burn rubber not your soul
fallen16
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 9/10/2012, 12:47

Invinciblee napisał(a):
mirekm71 napisał(a):Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl.

Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :lol:

Mialem takie grube rekawice wojskowe jednopalczaste bo bylem pojezdzic. Mysle pojdzie na gume czy nie pojdzie, asfalt taki zimny? No i pyknalem ze sprzegla. Wstal o wiela szybciej niz sie spodziewalem ale to tylko pikus. Zwykle jak wbijam dwojke to palcami musne sprzeglo. W tej rekawicy nie bylo jak to wbilem bez sprzegla. Szarpnelo poszedl w pion, prawa noga co miala hamowac spadla z podnozka, zreszta i tak nie wiedzialbym jak jej uzyc. Trwalo to tak dlugo ze trzy razy pomyslalem- puscic sie czy nie? Puscic tez sie balem, gdzies za mna- pode mna byl kufer. Slyszalem tylko tarcie blotnikiem a motocyklem zaczelo kolebac na boki, po chwili przod opadl i to troche za szybko ale i tak sie ucieszylem :oops:
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Vergon » 9/10/2012, 13:31

ASR jak zacząłeś temat o pierwszych samochodach to przypomniała mi się moja pierwsza fura, kupiona na katy na spółkę z dwoma kumplami - Tavria :lol:
Felgi na 3 śruby, materiałowa półka bagażnika, popielniczka, do której mógłbyś wcisnąć małego notebooka, światła włączane guzikiem, koło zapasowe pod maską i wiele innych dziwnych rozwiązań z bliskiego wschodu :D
Nie miałem prawka a do szkoły jeździłem samochodem, wagary od tamtej pory też nie wyglądały już tak jak wcześniej, zrzuta, tankowanie i rajdy po okolicach :lol:
Finalnie odjechała lawetą na parking policyjny zostawiając po sobie ponad 4k do spłaty na rzecz skarbu państwa i towarzystwa ubezpieczeniowego, ale i tak było warto skoro łezka się kręci w oku po prawie 10 latach ;)

Mirek, złapałeś balans, było nie pękać tylko jechać dalej wolną gumą :lol:
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez fallen16 » 9/10/2012, 13:41

byłem wróciłem za sobą panikę zostawiłem:D
burn rubber not your soul
fallen16
Świeżak

Postprzez mirekm71 » 9/10/2012, 13:59

[quote="Vergon"]Mirek, złapałeś balans, było nie pękać tylko jechać dalej wolną gumą :lol:[/quote]

Ladny mi balans. Pewnie gdyby nie v-ka to bym na przyczepce do domu wrocil ze skrecona druga kostka. Nie wiem jak skonczylby sie upadek. Na gume wchodzi 30-40 km/h, dwojke wrzucilem dosyc szybko bo i pion zlapalem szybko to moglo byc ze 50. No i jak zaczalem trzec blotnikiem to gaz (chyba) zamknalem chociaz w tych rekawicach nie jestem pewien. Staram sie nie dramatyzowac ale bylo niebezpiecznie.
mirekm71
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez ASR1927 » 9/10/2012, 18:14

Vergon napisał(a): zrzuta, tankowanie i rajdy po okolicach :lol:

No właśnie! To było coś :) W szkole zawsze śmiali się, że jak "Kornel i Albert nieobecny to tylko czekać na news w wiadomościach drogowych" :lol:

Walenty napisał(a):ASR, ja coś czuję, że Ty miałeś ciekawą biografię pod względem wozów :D
Weź no opowiedz o reszcie, wiedziałem o ibizie, a teraz to vento, to audi, to sierra...

Sierra to niezła kosa była z 2.0 pod maską...

Właśnie taką Ścierę mieliśmy. Dwa litry elpegie. No jakoś to tak wyszło, że rówieśnicy za kieszonkowe chodzili do dyskoteki, chlali po krzakach i kupowali dziewczynom kwiatki ( i tak nie po*upczyli :twisted: ) a my trochę kasy na paliwo i heja po polach i mniej patrolowanych drogach :lol: Vento to było moje pierwsze "prywatne" auto - nie na spółę z Albim, Audi i Ściera to były wspólne jeździdła. Oprócz tego były dwa polonezy i malczor - też wspólne :lol: Ale i tak najlepiej wspominam po części trochę Audi, a po części Sierrę. Audi bo to Audi - lep na nastolatki :lol: A Sierra była po tiuninku w stylu Cosworth, miała zderzaki, czarne alufele i podwójny spojler na szybie. Lans był, a jak bokiem latała na mokrym :)
ASR1927
Moderator

Postprzez Invi » 9/10/2012, 18:29

Ale widziałem fajny filmik ze mną w roli głównej :D Omijanie pojazdów przy wykorzystaniu tego czegoś przy jezdni do odprowadzania wody, dalej wjazd na rondo -> uślizg przodu -> uślizg tyłu, drift w ten sposób z 0.5 metra, no zajebiście to wyglądało :D

I tylko 50zł + 2 punkty.

Ogólnie to fajnie mi się dziś jeździło, nie ma to jak świadomość że opony totalnie nie trzymają :D
Ostatnio edytowano 9/10/2012, 18:44 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Walenty » 9/10/2012, 18:32

Invinciblee napisał(a):Ale widziałem fajny filmik ze mną w roli głównej :D Omijanie pojazdów przy wykorzystaniu tego czegoś przy jezdni do odprowadzania wody, dalej wjazd na rondo -> uślizg przodu -> uślizg tyłu, drift w ten sposób z 0.5 metra, no za****** to wyglądało :D

I tylko 50zł + 2 punkty.

Mogłeś poprosić o kopię...
Walenty
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Smietnik

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê