jesienne pogawędki 2
Nie wiem czego chcecie. Mając 17 lat (jeden z was BTW chyba około tylu ma teraz właśnie, więc słuchać) człowiek zarabiał groszowe sprawy, które pozwalały jedynie napełnić troszku zbiornik, kupić OldSpice'a, paczkę fajek (4,45 L&M niebieskie - pamiętam jak dziś!) i prezerwatyw. Jakie półtora kafla na opony
Stary, Audi kosztowało nas 2000zł
"Na spółę" jak to się mawiało.A to że yokohama (fakt, że dawno już powinny zostać spalone w kotłowni przez woźnego Janka), to dawało większą dumę jak fakt posiadania Audi, dodam, jako jedyni w szkole i chyba w ogóle na dzielni (w tym wieku hehe)
Za 150zł nakupiliśmy czarnego szpraja i tak oto białe Audi zmieniło się w Czarnego Alfonsa Licealistek.
A co z Audi się stało? Finał jego jest równie oczywisty co i finał Vento - został zastąpiony przez Sierrę pierwszej generacji:)
Niech mnie, przez te wspomnienia, poczułem się jakiś taki stary

A co z Audi się stało? Finał jego jest równie oczywisty co i finał Vento - został zastąpiony przez Sierrę pierwszej generacji:)
Niech mnie, przez te wspomnienia, poczułem się jakiś taki stary

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Invinciblee napisał(a):E30, E36 i podobne mają u nas dziwną tendencje do wpadania do stawu przez ogrodzenie, już nie mogę zliczyć ile ich tam wleciało w dokładnie tym samym miejscu
Bo ludzie myślą, że drift robi się tak łatwo jak w Need For Speed... U nas jest jeden taki zakręt, w sumie to taka S-ka jest. I wystarczy, że trochę popada, mokro się robi i już w rowie leżą Mercedesy, BMW, busy i auta które były prowadzone przez kobiety. Dużo drogich nowych aut tam zakończyło żywot. Systemy trakcji nie pomogły. Są tam dwa pasy w każdą stronę, bariera przez środek, ograniczenie do 70km/h, przepotężny znak "Wypadki, zwolnij" i taki znak "chmurka z deszczem i auto na dachu" na rażącym żółtym tle. To i tak za mało. Ten zakręt za mało aut jeszcze pochłonął, bo w sumie nie słyszałem, żeby ktoś tam zginął
-
ASR1927 - Moderator
ASR, ja coś czuję, że Ty miałeś ciekawą biografię pod względem wozów
Weź no opowiedz o reszcie, wiedziałem o ibizie, a teraz to vento, to audi, to sierra...
Sierra to niezła kosa była z 2.0 pod maską...

Weź no opowiedz o reszcie, wiedziałem o ibizie, a teraz to vento, to audi, to sierra...
Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Znajomy wlasnie przyjechal pokazac silver winga 600. Fajny kibel. Ladne to, ciche i przyemne jezdzidlo.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
Przecież doceniają. Co prawda głównie nastolatki i seniorzy, no ale liczy się
http://otomoto.pl/lotus-inny-lotus-omega-C25457868.html
To jest odlotowe. Oryginalnie nazywa siÄ™ chyba lotus carlton.
Na zdjęciu z otwartymi drzwiami fajnie widać o ile poszerzony

http://otomoto.pl/lotus-inny-lotus-omega-C25457868.html
To jest odlotowe. Oryginalnie nazywa siÄ™ chyba lotus carlton.
Na zdjęciu z otwartymi drzwiami fajnie widać o ile poszerzony

Watch out, we got a badass over here!
-
Walenty - Moderator
Skuter kojarzy sie z takim pierdzikolkiem. Ale 50konna 600 calkiem sprawnie daje sobie rade, bez problemu rozpedza sie do 160 i zapewnia przy tym nie maly komfort dorownujac nie jednemu turystykowi. Mysle tylko, ze na tych malych koleczkach potrzebuje rowniejszej nawierzchni.
Edit
O kurcze. Prawie sie nakrylem motocyklem. Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl. Masakra jakas...
mirek jeszcze raz zabluzgasz to wlepiÄ™ warna
m.
Sorry bylem mocno wstrzasniety. Dzisiaj juz jest lepiej.
Edit
O kurcze. Prawie sie nakrylem motocyklem. Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl. Masakra jakas...
mirek jeszcze raz zabluzgasz to wlepiÄ™ warna
m.
Sorry bylem mocno wstrzasniety. Dzisiaj juz jest lepiej.
Ostatnio edytowano 9/10/2012, 12:36 przez mirekm71, łącznie edytowano 1 raz
-
Invinciblee napisał(a):mirekm71 napisał(a):Kilkanascie metrow z niego spadalem trac blotnikiem o ziemie i jakims cudem opadl.
Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić
Mialem takie grube rekawice wojskowe jednopalczaste bo bylem pojezdzic. Mysle pojdzie na gume czy nie pojdzie, asfalt taki zimny? No i pyknalem ze sprzegla. Wstal o wiela szybciej niz sie spodziewalem ale to tylko pikus. Zwykle jak wbijam dwojke to palcami musne sprzeglo. W tej rekawicy nie bylo jak to wbilem bez sprzegla. Szarpnelo poszedl w pion, prawa noga co miala hamowac spadla z podnozka, zreszta i tak nie wiedzialbym jak jej uzyc. Trwalo to tak dlugo ze trzy razy pomyslalem- puscic sie czy nie? Puscic tez sie balem, gdzies za mna- pode mna byl kufer. Slyszalem tylko tarcie blotnikiem a motocyklem zaczelo kolebac na boki, po chwili przod opadl i to troche za szybko ale i tak sie ucieszylem

-
ASR jak zacząłeś temat o pierwszych samochodach to przypomniała mi się moja pierwsza fura, kupiona na katy na spółkę z dwoma kumplami - Tavria
Felgi na 3 śruby, materiałowa półka bagażnika, popielniczka, do której mógłbyś wcisnąć małego notebooka, światła włączane guzikiem, koło zapasowe pod maską i wiele innych dziwnych rozwiązań z bliskiego wschodu
Nie miałem prawka a do szkoły jeździłem samochodem, wagary od tamtej pory też nie wyglądały już tak jak wcześniej, zrzuta, tankowanie i rajdy po okolicach
Finalnie odjechała lawetą na parking policyjny zostawiając po sobie ponad 4k do spłaty na rzecz skarbu państwa i towarzystwa ubezpieczeniowego, ale i tak było warto skoro łezka się kręci w oku po prawie 10 latach
Mirek, złapałeś balans, było nie pękać tylko jechać dalej wolną gumą

Felgi na 3 śruby, materiałowa półka bagażnika, popielniczka, do której mógłbyś wcisnąć małego notebooka, światła włączane guzikiem, koło zapasowe pod maską i wiele innych dziwnych rozwiązań z bliskiego wschodu

Nie miałem prawka a do szkoły jeździłem samochodem, wagary od tamtej pory też nie wyglądały już tak jak wcześniej, zrzuta, tankowanie i rajdy po okolicach

Finalnie odjechała lawetą na parking policyjny zostawiając po sobie ponad 4k do spłaty na rzecz skarbu państwa i towarzystwa ubezpieczeniowego, ale i tak było warto skoro łezka się kręci w oku po prawie 10 latach

Mirek, złapałeś balans, było nie pękać tylko jechać dalej wolną gumą

-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
[quote="Vergon"]Mirek, złapałeś balans, było nie pękać tylko jechać dalej wolną gumą
[/quote]
Ladny mi balans. Pewnie gdyby nie v-ka to bym na przyczepce do domu wrocil ze skrecona druga kostka. Nie wiem jak skonczylby sie upadek. Na gume wchodzi 30-40 km/h, dwojke wrzucilem dosyc szybko bo i pion zlapalem szybko to moglo byc ze 50. No i jak zaczalem trzec blotnikiem to gaz (chyba) zamknalem chociaz w tych rekawicach nie jestem pewien. Staram sie nie dramatyzowac ale bylo niebezpiecznie.

Ladny mi balans. Pewnie gdyby nie v-ka to bym na przyczepce do domu wrocil ze skrecona druga kostka. Nie wiem jak skonczylby sie upadek. Na gume wchodzi 30-40 km/h, dwojke wrzucilem dosyc szybko bo i pion zlapalem szybko to moglo byc ze 50. No i jak zaczalem trzec blotnikiem to gaz (chyba) zamknalem chociaz w tych rekawicach nie jestem pewien. Staram sie nie dramatyzowac ale bylo niebezpiecznie.
-
Vergon napisał(a): zrzuta, tankowanie i rajdy po okolicach
No właśnie! To było coś

Walenty napisał(a):ASR, ja coś czuję, że Ty miałeś ciekawą biografię pod względem wozów
Właśnie taką Ścierę mieliśmy. Dwa litry elpegie. No jakoś to tak wyszło, że rówieśnicy za kieszonkowe chodzili do dyskoteki, chlali po krzakach i kupowali dziewczynom kwiatki ( i tak nie po*upczyli

-
ASR1927 - Moderator
Ale widziałem fajny filmik ze mną w roli głównej
Omijanie pojazdów przy wykorzystaniu tego czegoś przy jezdni do odprowadzania wody, dalej wjazd na rondo -> uślizg przodu -> uślizg tyłu, drift w ten sposób z 0.5 metra, no zajebiście to wyglądało
I tylko 50zł + 2 punkty.
Ogólnie to fajnie mi się dziś jeździło, nie ma to jak świadomość że opony totalnie nie trzymają

I tylko 50zł + 2 punkty.
Ogólnie to fajnie mi się dziś jeździło, nie ma to jak świadomość że opony totalnie nie trzymają

Ostatnio edytowano 9/10/2012, 18:44 przez Invi, łącznie edytowano 1 raz
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):Ale widziałem fajny filmik ze mną w roli głównejOmijanie pojazdów przy wykorzystaniu tego czegoś przy jezdni do odprowadzania wody, dalej wjazd na rondo -> uślizg przodu -> uślizg tyłu, drift w ten sposób z 0.5 metra, no za****** to wyglądało
I tylko 50zł + 2 punkty.
Mogłeś poprosić o kopię...
-
Walenty - Moderator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości