Zobacz wÄ…tek - Kilka spraw do przedyskutowania
NAS Analytics TAG

Kilka spraw do przedyskutowania

Forum Dyskusji moderatorów i adminów

Postprzez kravec » 25/10/2016, 08:58

No i po co znowu wycieczki?

Dobrze napisał, ale gość się nie zastosował widać, do tego walnął jeszcze jednego babola, którego widać Seweryn przeoczył, lub nie miał czasu żeby zerknąć, lub cokolwiek. Nic się nie stało, za to nie walnął mu od razu po łbie odstraszając gościa i innych użytkowników, którzy na to patrzą. Piotrek też napisał swoje i bardzo dobrze.
kravec
Administrator

Postprzez Czester » 25/10/2016, 10:45

kravec napisał(a):No i po co znowu wycieczki?

Chciałem tylko uzmysłowić, że nikt nie jest idealny i nie ma sensu wytykać sobie nawzajem błędów.
A że mój post mógł zabrzmieć nieco szyderczo, to już taka moja natura - znacie mnie z resztą.
W każdym bądź razie nie miałem na celu nikogo obrazić, tylko patrz pierwsze zdanie.
Fajnie, że na takie tematy możemy porozmawiać sobie tutaj i nikt niepowołany tego nie widzi.
Podsumowując - nie ja zacząłem, ale z mojej strony koniec "wojenki".
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
Czester
Administrator

Postprzez rosiboj » 25/10/2016, 11:02

Dobra .... zamiast spedzic 1 sekunde poswiecilem 2 minuty

viewtopic.php?t=117136

Pisac maile, prywatne wiadomosci itd. Niestety musze przyznac, ze smutkiem, ze ja nie mam na to czasu
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez kravec » 25/10/2016, 11:12

Czester napisał(a):Fajnie, że na takie tematy możemy porozmawiać sobie tutaj i nikt niepowołany tego nie widzi.
Podsumowując - nie ja zacząłem, ale z mojej strony koniec "wojenki".

1- również się cieszę i uważam że to bardzo dobre rozwiązanie
2- o to mi chodziło i mam nadzieję że to na serio :) Nie służy nikomu prowadzenie wojenki podjazdowej jak to miało miejsce do tej pory- chciałbym żeby to się w końcu skończyło.

Damian- i też poleciałeś szyderą po całości. Dobrze wiesz że nie w tym rzecz. Zdaję sobie sprawę, że nie zawsze ma się czas i ochotę na pisanie wypracowań, ale jesteśmy tutaj od tego żeby doradzać, prowadzić, podpowiadać, pilnować, a na końcu- karać. Nie na odwrót. Nie możemy wychodzić tak jak na innych polskich forach gdzie po prostu blokuje/usuwa się tematy bez słowa lub wali 2 słowami (niejeden użytkownik odbiera to jako chamski atak- to odstrasza, a tego nie chcemy).

Tak jak pisałem wyżej- poprosiłem o automatyczne powiadamianie na pw o przeniesieniu tematu (pewnie już na nowym forum). Dodatkowo stworzę tutaj, w tym dziale temat z którego będziecie mogli sobie kopiować formułki do takich- najczęściej trafiających się przypadków- tak żeby za każdym razem nie klepać tego samego.

Będzie ok?
kravec
Administrator

Postprzez rosiboj » 25/10/2016, 11:41

Wiktor, to nie szyderczosc, tylko zgadzam sie z tym, ze nowy user nie koniecznie musi miec jakiekolwiek doswiadczenie i wiedze na temat forow i jesli mu sie tego nie wytlumaczy w jakis sposob to albo nigdy tego nie zalapie albo zajmie mu to sporo czasu.

Co do karania, to blokowanie tematu z prosba o odnowienie w nowym dziale, to z pewnoscia w moim mniemaniu nie kara, sa takie rzeczy jak warny, zakazania pisania, bany itp. ktore lapia sie w ta kategorie. Wszystko zalezy od tego co kto chce widziec,
jesli od dzisiaj uwazamy, ze nie blokujemy a przenosimy to ok, ale samo przenoszenie bez wyjasnienia o co w tym chodzi to wysylanie niejasnej wiadomosci do uzytkownika, skad on ma wiedziec, ze ludzie w motocyklach juz od 10 lat nie widzieli baotiana i nie bardzo beda wiedziec dlaczego dusi sie w dni po deszczu gdy jedziesz 50, ale w skuterach jest kilku uzytkownikow ktorzy maja te sprzety i wiedza, ze tam jest blad konstrukcyjny i wystarczy wygiac se blaszke ktora cos tam ochroni i bedzie spoko.

Kto deklaruje , ze ma czas? Ja coraz czesciej, mam sluzbowe wyjazdy ktore trwaja po 2 tygodnie, w inne strefy czasowe, w weekendy rodzine a w normalne tygodnie spotkania, o ile mam chec pomagac, nie moge sobie pozwolic na to aby spedzac na forum wiecej niz 5-10 w ktorych poza pisaniem referatow chcialbym tez poczytac cos. Admina poprosilem tylko po to aby napisac bota, teraz gdy juz to dziala i ma swoje wlasne konto moge byc spowrotem modem lub userem. Mam chec pomagac ale nie dysponuje pokladami wolnego czasu z ktorym nie mam co robic. Chetnie poznam opinie innych. Moze mamy tu ludzi ktorzy maja tego czasu duzo wiecej i to im powinno sie przekazac uprawnienia, chyba, ze wszyscy sa w podobnej sytuacji wtedy trzeba pomyslec nad czyms innym
rosiboj
Moderator

Postprzez Czester » 25/10/2016, 11:43

Wiktor, dawaj formułki na każdą okazję i będziemy wklejać.

Z wolnym czasem też u mnie kiepsko, zaglądam z komórki w międzyczasie. Dwie prace i budowa domu pochłaniają większość mojego życia. Ale staram się jakoś bywać tu regularnie i robić swoje na bieżąco.
Czester
Administrator

Postprzez kravec » 25/10/2016, 11:59

Damian- sam mam mało czasu (widać przecież). Nikt tu do nikogo pretensji nie ma, że za mało czasu- to jest normalne. Też chyba odebrałeś moją wypowiedź jako atak- błąd.

Musimy informować ludzi, jednocześnie pouczać. Krótko, zwięźle, trafiająco do rozumu, ale nie nadmiernie krótko- tak żeby nie wychodziło to nieprzyjemnie i odpychająco. Użytkownik nie może czuć, że mamy "wyje****" na niego i że tylko blokujemy i nara.

Dajcie mi kilka dni- postaram się to jak najszybciej ogarnąć (ubrać w słowa). Przedyskutujemy jeszcze później, każdy poda swoje ewentualne poprawki.

A jeszcze- co do tego co pisałeś Damian o upomnieniach (na zasadzie wpisu w poście, nie ostrzeżenie w profil), a nie warnach- tak to jest w obecnej chwili nawet w regulaminie- sam zmieniałem ten podpunkt.

Chciałbym żebyśmy znowu gadali jako całość- zespół, a nie każdy osobno i każdy przeciwko komuś. Jeżeli mamy przeskoczyć na nową platformę i ponownie rozruszać forum, musimy mieć jedność przynajmniej na górze, wspólnie podejmować niektóre działania itd. Rozumiem, że nie zawsze będziemy się wszyscy zgadzać- to jest całkowicie normalne, ale nie róbmy sobie celowo na złość. Nie wszyscy tutaj się lubią, ale proszę Was- tolerujcie się i nie przeszkadzajcie sobie. Rozmawiałem z Sewerynem, teraz rozmawiam z Wami (Arturze i Damianie :) )- na chwilę obecną tak naprawdę tylko to grono działa (Leff zagląda chyba rzadziej niż ja; nie wiem jak Melvin)- proszę Was o przemyślenie sprawy i wyciągnięcie wniosków. Tak na spokojnie. Schowajcie dawniejsze urazy z poprzednich konfliktów i zacznijmy solidarnie to ogarniać. Ruchu teraz nie ma dużego więc powinno być łatwo. Poza tym- balcerek załatwia 95% roboty na forum w tej chwili- za co moje wielkie podziękowania dla Damiana (nie zapominam o kontach zgłoszonych i wywalonych przez Ciebie Czester- spokojnie :D ).
kravec
Administrator

Postprzez Czester » 25/10/2016, 12:10

Ależ zgadzam się z Tobą w 100%. Od początku byłem zdania żeby każdy robił swoje i nie wchodził nikomu w drogę. Żyjmy w zgodzie a na pewno będzie się nam tu pracowało przyjemniej.
Czester
Administrator

Postprzez rosiboj » 25/10/2016, 12:15

Wiktor, wcale tego nie odebralem jako atak, wczoraj rozmawialem z Sewerynem na gg, chociaz akurat nie do konca to wyszlo, bo siedze na treningu i czasami musze sie skupic na tym co sie dzieje. Pisalem, ze dla mnie bylo zaskakujace pytanie o cos co w mojej opini istnieje od ponad roku w kontekscie "nowej mody" i to tylko tyle. Mysle, ze kazdy stara sie robic najlepiej jak moze, czasem moze wyjsc lepiej a czasem troche gorzej. Nie ma sie ani co oburzac, ani obrazac. Wszyscy jestesmy tu w jednym celu.
rosiboj
Moderator

Postprzez kravec » 25/10/2016, 12:16

Czyli rozumiem że następuje ogólne podanie sobie rąk?

A wszelkie nieporozumienia rozstrzygamy dalej tutaj, z tym że spokojniejszym tonem.
kravec
Administrator

Postprzez Czester » 25/10/2016, 12:30

Ja tam ogólnie do nikogo nic nie mam, dopóki ktoś nie ma czegoś do mnie.
Czester
Administrator

Postprzez andy7 » 25/10/2016, 20:07

rosiboj napisał(a):... nowy user nie koniecznie musi miec jakiekolwiek doswiadczenie i wiedze na temat forow .

Sorry, ale mam na ten temat inne zdanie.

Jezeli ktos wykazal na tyle inteligencji, ze potrafil zarejestrowac sie na Forum, to mam prawo wymagac, aby przeczytal na pierwszej sronie jakie Forum ma dzialy, zastanowil sie w ktorym umiescic temat.

Pomijam juz fakt, ze znajduja sie patafiany, ktorzy zamieszczaja ten sam temat w 3 - 4 dzialach

I wymowka, ze jestem tu nowy wcale nie zwalnia od myslenia i czytania !

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez kravec » 25/10/2016, 22:38

Andy- nie zwalnia, ale nie zawsze sprawa jest jasna. Zobacz, że nawet my tutaj mamy czasami różne zdania gdzie temat powinien być przeniesiony. A nowi mają z tym na bank większy problem. Trochę zrozumienia.
kravec
Administrator

Postprzez rosiboj » 25/10/2016, 22:47

... czasami przyznam, ze ciezko mi zrozumiec dlaczego w dziale opisanym
Motocykle »
Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad. Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.

Ktos usilnie szuka skutera. Moze opis za dlugi ? Albo brak pisma obrazkowego

Motocykle > 125

tylko ze pewnie to tez nie kazdy zrozumie
rosiboj
Moderator

Postprzez kravec » 25/10/2016, 23:09

Wiesz dlaczego? Bo w dziale skuterów widzi samych siusiumajtków piszących o 50'kach, ewentualnie od wielkiego święta o 125'ce. A jak chce zapytać o burgmana 650 to to już jest właściwie motocykl i wali w "poważniejszym" dziale. Jeśli mam być szczery- dla mnie to jest bardziej właściwe miejsce i zawsze sie zastanawiałem co ewentualnie robić z takim tematem.
kravec
Administrator

Postprzez Czester » 26/10/2016, 04:48

Pal go licho jeśli chodzi o Burgmana, wszak w świetle prawa to motocykl. Chodzi właśnie o dzieciaków zadających pytania w stylu "Jakie plastiki pasują do Rieju RR 50?" Nawet nie chce mu się zobaczyć na pierwszej stronie jakie forum ma działy i pomyśleć chwilę gdzie zadać pytanie, tylko wali od razu temat w pierwszym od góry.
Czester
Administrator

Postprzez madcap » 26/10/2016, 07:36

rzadziej teraz zdecydowanie zaglÄ…dam.
ale w tym dziale lub też na tel. jeśli była potrzeba, można było sporo rzeczy przedyskutować

poprzestańmy na dobrym zwyczaju, że przesuwamy we właściwy dział, z notką do autora.
wszak jak się lo0guje to i tak wyskakuje mu okienko o wiadomości.
było tak za 1. razem z lekkim upomnieniem by czytać nagłówki działów, przy drugim szedł warn.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez madcap » 26/10/2016, 07:54

wszakże tak było, gdy wydzielaliśmy dział A2, że zasadniczymi demarkatorami były pojemność i moc (aby mieć przełożenia do kategorii prawa jazdy) oraz przeznaczenie (stąd offroad).

były też przypadki na początku co zrobić ze skuterami typu 250 i więcej ale - odsyłam do innych stron - uznaliśmy, że jednak 250 kwalifikujemy już jako normalne A.
125-ki były często odsyłane do 50 jeśli było wiadomo, że to konstrukcja 2T.
i to z uwagi na wiedzę i pracę Seweryna, by dzieciaki sobie qq nie zrobiły.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez andy7 » 26/10/2016, 16:12

Panowie, mi przynajmniej nie chodzi o skrajne przypadki typu burgman czy podobne ale konkretnie o niechlujstwo, olewactwo i tumiwisizm.
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez rosiboj » 26/10/2016, 16:18

+1

Nie mowimy o skrajnych przypadkach gdzie zdania moga byc podzielone ale o czarno na bialym
rosiboj
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum Moderatorów

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê