[skutery] Zipp Vapor
Dzięki a pozatym to co mozna jeszcze wymienićKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):Tuning, tuning i jeszcze raz tuning ;p
Podstawa to:
filtr paliwa - większy,
cewka sportowa,
moduł sportowy,
dobra świeca,
Po tym będzie ci leciał jakieś Max 75 ale to duży max...
Polecam jeszcze kupić sportowy wariator, cylinder co najmniej 65ccm+ głowica, i gaźnik (przynajmniej do 80ccm trzeba gaznik wymieniać, nie wiem jak jest z 65, można spróbować kupić tylko dysze...
Po takim tuningu podobno vapor zamyka licznik<br><hr>maro<br>
POzdrawiam<br><hr>Krystiian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
silnik mozesz wymienic ;p;p ale wiesz po takim tuningu jaki opisalem niektore vapory podobno leca 90 ;p ale ja w to nie wieze ;p mysle ze przeklamane z 15km/h ;pKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):Tuning, tuning i jeszcze raz tuning ;p
Podstawa to:
filtr paliwa - większy,
cewka sportowa,
moduł sportowy,
dobra świeca,
Polecam jeszcze kupić sportowy wariator, cylinder co najmniej 65ccm+ głowica, i gaźnik (przynajmniej do 80ccm trzeba gaznik wymieniać, nie wiem jak jest z 65, można spróbować kupić tylko dysze...
Komentatorzy napisał(a):Dzięki a pozatym to co mozna jeszcze wymienić
POzdrawiam<br><hr>Krystiian<br>
<br><hr>marq
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dlaczego mój skuter nie chce osiągać zadowalojącej prędkosci jezeli załozyłem mu gaznik sportowy i filtr paliwa o większej przepuszczalności jeśli wiecie jak to naprawić napiszczie bardzo proszę mój numer gg10929074<br><hr>robert
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak masz dekiel od kopnika to wychodzi z niego taki kabelek weź go rozłącz i po kłopocie blokada ściągnięta<br><hr>KarolexKomentatorzy napisał(a):siemka jak sciągnonc blokade w skuterze zipp maver odpisz ??na gadu gadu ?? 3834468 i mam pytanko jaki ole sie wlewa do skrzuni do silnika i ile sie miesci odpisz na numer gg 3834468 i jaki olej i ile pójdzie taki skuter bez blokady odpiszecie !!<br><hr>Marcin 12345<br>Komentatorzy napisał(a):witam olej powinnes wlewać taki jaki był podczas zakupu skutera jeżeli nie wiesz jaki olej wlac to najlepiej spuść stary olej i wlej inny ja mam Zipp Vapor i używam do niego oleju mobil1. Blokade masz na dekielku który przykrywa gaźnik jak odkręcisz ten dekielek powinna byc sróbka przykręcona do dekielka i tom śrubke wykręcić
i wtedy powinien iść lepiej żeby szedł już super musiałbyś wyregulować go na rolkach ale to już jest robota dla człowieka który sie zna na takiech rzeczach...Oleju prawidłowo powinno sie wlewac około 3-4 setki <br><hr>perez100571<br>Komentatorzy napisał(a):wes powiedz gdzie sa blokady w skuterze takim jak coliber (kingway)jak vapor (zipp) bo mam takiego samego tylko innej marki
<br><hr>Ziom<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ale gdzie ten kabelek się znajduję pod deklem czy na wieszku i jakiego koloru jest <br><hr>robertKomentatorzy napisał(a):siemka jak sciągnonc blokade w skuterze zipp maver odpisz ??na gadu gadu ?? 3834468 i mam pytanko jaki ole sie wlewa do skrzuni do silnika i ile sie miesci odpisz na numer gg 3834468 i jaki olej i ile pójdzie taki skuter bez blokady odpiszecie !!<br><hr>Marcin 12345<br>Komentatorzy napisał(a):witam olej powinnes wlewać taki jaki był podczas zakupu skutera jeżeli nie wiesz jaki olej wlac to najlepiej spuść stary olej i wlej inny ja mam Zipp Vapor i używam do niego oleju mobil1. Blokade masz na dekielku który przykrywa gaźnik jak odkręcisz ten dekielek powinna byc sróbka przykręcona do dekielka i tom śrubke wykręcić
i wtedy powinien iść lepiej żeby szedł już super musiałbyś wyregulować go na rolkach ale to już jest robota dla człowieka który sie zna na takiech rzeczach...Oleju prawidłowo powinno sie wlewac około 3-4 setki <br><hr>perez100571<br>Komentatorzy napisał(a):wes powiedz gdzie sa blokady w skuterze takim jak coliber (kingway)jak vapor (zipp) bo mam takiego samego tylko innej marki
<br><hr>Ziom<br>Komentatorzy napisał(a):Jak masz dekiel od kopnika to wychodzi z niego taki kabelek weź go rozłącz i po kłopocie blokada ściągnięta<br><hr>Karolex<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam zippa Qantuma zmienilem mu cylinder na 80cm i mam problemskuter mi gasinie po przejechaniu 1km niejedzie szybciej niz 50km<br><hr>michal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
... Prawie? : p<br><hr>KuczkoKomentatorzy napisał(a):jakie polecacie skutery (z gory za pomoc dziekuje)<br><hr>piotrek<br>Komentatorzy napisał(a):Polecam ci zippa vapora mam go od 2007roku i prawie mi sie nie psuje .<br><hr>Paweł<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
cześć posiadam zippa vapora i potrzebuje wiedzieć jakie wymiary ma zimering na korbowodzie ten od wariatora.z góry dzieki<br><hr>Mateusz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dzęki ;d ;P to ja się zabieram za tuning a silnik to mozna by było wymienic ale na jakiś z hondy CBR ;D:P<br><hr>krystiianKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):Tuning, tuning i jeszcze raz tuning ;p
Podstawa to:
filtr paliwa - większy,
cewka sportowa,
moduł sportowy,
dobra świeca,
POzdrawiam<br><hr>Krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):silnik mozesz wymienic ;p;p ale wiesz po takim tuningu jaki opisalem niektore vapory podobno leca 90 ;p ale ja w to nie wieze ;p mysle ze przeklamane z 15km/h ;p
<br><hr>marq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to juz lepiej kupic cbr'ke ;p<br><hr>marqKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):Tuning, tuning i jeszcze raz tuning ;p
Podstawa to:
filtr paliwa - większy,
cewka sportowa,
moduł sportowy,
dobra świeca,
POzdrawiam<br><hr>Krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):silnik mozesz wymienic ;p;p ale wiesz po takim tuningu jaki opisalem niektore vapory podobno leca 90 ;p ale ja w to nie wieze ;p mysle ze przeklamane z 15km/h ;p
<br><hr>marq<br>Komentatorzy napisał(a):dzęki ;d ;P to ja się zabieram za tuning a silnik to mozna by było wymienic ale na jakiś z hondy CBR ;D:P<br><hr>krystiian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nom spasiła by taka ;d<br><hr>krystiianKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):Tuning, tuning i jeszcze raz tuning ;p
Podstawa to:
filtr paliwa - większy,
cewka sportowa,
moduł sportowy,
dobra świeca,
<br><hr>marq<br>Komentatorzy napisał(a):dzęki ;d ;P to ja się zabieram za tuning a silnik to mozna by było wymienic ale na jakiś z hondy CBR ;D:P<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):to juz lepiej kupic cbr'ke ;p<br><hr>marq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam wszystkich mam pytanie czy ktos nie ma do sprzedania tego plastiku od wleku paliwa do vapora kolor niebieski poniewaz mi zlamal a bylem w sklepie i maja niebieski ale ciemniejszy kolo niz mam skuter 

Zipp Vapor
- damianomogilno
- Świeżak
witam mam pytaine czy nie ma ktos z was na sprzedaz plastiku od wlewu paliwa od vapoea kolor niebieski poniewaz mi sie zlamal a w sklepie nie maja takiego koloru bo jest troche ciemniejszy 

- Załączniki
-
- 616097485.jpg (41.33 KiB) PrzeglÄ…dane 2993 razy
Zipp Vapor
- damianomogilno
- Świeżak
kabelek wychodzi z dekla taki czarny i łączy się z drugim i tam go trzeba rozłączyć podaj gg to ci wszystko wyjasnieKomentatorzy napisał(a):siemka jak sciągnonc blokade w skuterze zipp maver odpisz ??na gadu gadu ?? 3834468 i mam pytanko jaki ole sie wlewa do skrzuni do silnika i ile sie miesci odpisz na numer gg 3834468 i jaki olej i ile pójdzie taki skuter bez blokady odpiszecie !!<br><hr>Marcin 12345<br>Komentatorzy napisał(a):witam olej powinnes wlewać taki jaki był podczas zakupu skutera jeżeli nie wiesz jaki olej wlac to najlepiej spuść stary olej i wlej inny ja mam Zipp Vapor i używam do niego oleju mobil1. Blokade masz na dekielku który przykrywa gaźnik jak odkręcisz ten dekielek powinna byc sróbka przykręcona do dekielka i tom śrubke wykręcić
<br><hr>Ziom<br>Komentatorzy napisał(a):Jak masz dekiel od kopnika to wychodzi z niego taki kabelek weź go rozłącz i po kłopocie blokada ściągnięta<br><hr>Karolex<br>Komentatorzy napisał(a):ale gdzie ten kabelek się znajduję pod deklem czy na wieszku i jakiego koloru jest <br><hr>robert<br>
<br><hr>Karolex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- damianomogilno
- Świeżak
tez tak mialem <br><hr>Karolex8520Komentatorzy napisał(a):ja w vaporze mialem zielony i rozowy ;P<br><hr>damianomogilno<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tez tak mialem <br><hr>Karolex8520Komentatorzy napisał(a):ja w vaporze mialem zielony i rozowy ;P<br><hr>damianomogilno<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam zamówiłem własnie sporwy tłumik . mam załozony tłok i cylinder 65ccm i zastanawiam sie nad gaz box . poradzcie co mam jeszcze zrobic niechodzi mi o pretkośc tylko o moc poniewaz mam zamiar nim jezdzić na jednym kole moje gg to 5368447<br><hr>GRZONEX
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
też tak mam!! I nie wiem co z tym zrobić!!! Jak coś będziesz wiedział to daj mi znać na matek58@vp.pl z góry thx:)<br><hr>M@tiKomentatorzy napisał(a):zipp vapor to jest fajny motorek nie psuje sie tylko jak sie już zepsuje to jest nie ciekaw. w moim paliwo dochodzi iskra jest a niechce odpalic <br><hr>mały<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
miałem ten sam problem do puki nie zmieniłem w nim paru rzeczy takich jak :filter paliwa na wiekszy może być od malucha ,zmiana cylindra i tłoka na 90 jak po tym zabiegu nie będzie szedł 80-90 to zmień jeszcze wariator na sportowy muj teraz idzie 100-110 w zależnosci od wiatru.pozdrawiam<br><hr>marcinKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości