[skutery] Zipp Vapor
Jaki to wariator kupić żebym zyskał na prędkości i przyśpieszeniu i ile on kosztuje i gdzie można go kupć;)))<br><hr>krystiianKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):miałem ten sam problem do puki nie zmieniłem w nim paru rzeczy takich jak :filter paliwa na wiekszy może być od malucha ,zmiana cylindra i tłoka na 90 jak po tym zabiegu nie będzie szedł 80-90 to zmień jeszcze wariator na sportowy muj teraz idzie 100-110 w zależnosci od wiatru.pozdrawiam<br><hr>marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Żaden wariator. Rolki w wariatorze najlepiej 7.1gram i bedzie zapierdalał albo 8.0grama POZDRO<br><hr>KarolexKomentatorzy napisał(a):Witam mam zipp vapora 4T z 2008 roku i mam kabel od silnika obcięty i ten różowy kabel pod siedzeniem odłączony i jedzie mi tylko 65km/h...Co zrobić zeby jechał więcej tak z 75-85 km/h ;;Z gory dziięki<br><hr>krystiian<br>Komentatorzy napisał(a):miałem ten sam problem do puki nie zmieniłem w nim paru rzeczy takich jak :filter paliwa na wiekszy może być od malucha ,zmiana cylindra i tłoka na 90 jak po tym zabiegu nie będzie szedł 80-90 to zmień jeszcze wariator na sportowy muj teraz idzie 100-110 w zależnosci od wiatru.pozdrawiam<br><hr>marcin<br>Komentatorzy napisał(a):Jaki to wariator kupić żebym zyskał na prędkości i przyśpieszeniu i ile on kosztuje i gdzie można go kupć;)))<br><hr>krystiian<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W ZESZŁE WAKACJE JAK KUPOWAŁEM SWÓJ SKUTER TO VAPOR STAŁ NAWET ZA 1999 ZŁ NOWY Z SALONU<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):sprzedam zippa vapora 2007 rok pierwszy wlasciciel. serwisowany okolo 5 tyś kilometrów przebiegu moje gg 2096533. zainteresowanych prosze o kontakt. cena jaka mnie interesuje to 1900 złoty. dodaję kufer + kask<br><hr>szymon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam skuter zipp vapor od 2 lat i nic się nie działo dopiero gdy pasek pękł zaczęło się psuć zmieniłem pasek i chu.. nie chce palić co się dzieje?<br><hr>pal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdz rolki wariatora byc moze ci wyleciały<br><hr>PawloKomentatorzy napisał(a):witam mam skuter zipp vapor od 2 lat i nic się nie działo dopiero gdy pasek pękł zaczęło się psuć zmieniłem pasek i chu.. nie chce palić co się dzieje?<br><hr>pal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sprawdz rolki wariatora byc moze ci wyleciały<br><hr>PawloKomentatorzy napisał(a):witam mam skuter zipp vapor od 2 lat i nic się nie działo dopiero gdy pasek pękł zaczęło się psuć zmieniłem pasek i chu.. nie chce palić co się dzieje?<br><hr>pal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam mam maly problem spr paska napedowego mam kingway cobus. mam juz 5tys. km przejechane co 2.5tys peka mi zawsze i teraz tak mi peknol ze niewiem jaki mam rozmiar moze mi ktos pomoc moj nr gg to 7654782.
pozdrawiam i z gory dziekuje<br><hr>eman
pozdrawiam i z gory dziekuje<br><hr>eman
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka ziomale ja mam zippa vapora i idzie mi 70 co mam zrobic hce zeby szedl mini 75 prosze o odpowiec.. a co do blokad to tak wykreciłem zlota srobke z pod gaznika rozowy kabelek i odcielem zawirowacz spalin co jeszcze prosze o szyba odpowiec . nie radze wymieniac cylindra na 65 70 jak nie ktozy lepiej 80 90 i wiekszy filtr pa;iwa jak dobrze ustawic gaznik plx odpKomentatorzy napisał(a):Pomóżcie mam czarną świecę dymi mi na niebiesko i często go zalewa przez co nie moge go zapalić
<br><hr>Kamil<br>Komentatorzy napisał(a):weź zmień świece na lepszej firmy bo ta pewnie jest zła
<br><hr>krzychu<br>
<br><hr>aquo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moze byc ale modułu ci nie polecam poniewaz wywalisz kase i on bedzie ci ciagnoł 5 kmh wiecej i wiecej we 2 osoby wyciagnij rozowy kabel z modulu cdi i gitara<br><hr>kunekundekKomentatorzy napisał(a):MAM GO JUŻ ROK I JEST OK<br><hr>paca<br>Komentatorzy napisał(a):witam...zamierzam wrzocic mu cylek 80 i lepszy wal..to na dobry poczatek..ale nie wiem jak sie ustawia zawory jaka powinna byc odleglosc na ssacym a jaka na wydechowym..prosze o odpowiedzi.. jak ktos chce zalozyc forum albo bloga na temat vaporka to pisac na gg 8701354 <br><hr>ostaszek 8701354 gg<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć mam problem... nie umiem wymienić paska napędowego w Zipp Smart... Co trzeba zrobić żeby go wymienić bo mam juz go kupionego ale nie wiem co dalej....
<br><hr>Kamiloso<br>Komentatorzy napisał(a):Pasek napędowy, jest pod tą czarną osłoną od silnia, odkręcasz ją, potem niestety musisz ściągnąć wariator, tylko uwarzaj żeby ci sie nie rozsypało(wariator to taka tarza z przodu silnika pod tą właśnie czarną pokrywą) żeby założyć pasek z tyłu musisz rozszeżyć te tarcze(najlepiej śrubokrętem, potem zakładasz pasek wszystko skręcasz. PS. wariator najlepiej odkręcić jest kluczem pneumatycznym. <br><hr>KORNIK<br>Komentatorzy napisał(a):terz mialem problem z odkreceniem ale dorobilem takie cos z metalu i poszlo .. . mam zipp vapor i lece im 70 a chce zaby szybciej co robic prosze o odp<br><hr>aquo<br>Komentatorzy napisał(a):a co daje ten tłumnik sportowy chcem go kupic tylko ze niewiem czy mi sie oplaca i prosilbym o jakas tania ale dobra firme ktora robi tlumniki do modeli zippa vapora<br><hr>aquo<br>Komentatorzy napisał(a): Witam jak masz 2 t to jak najbardziej kupuj tlumik sportowy ale jak masz 4 t to tylko wywalisz 400 zl a osiagi wzrosna nieco,moja rada nieoplaci sie wymieniac tlumika ,zajmuje sie tuninkiem i wyscigami i powiem ci ze w 4 t niedaje roznicy mierzac moc na tylnym kole wzrazta od 3 do 10 proc <br><hr>kobrettti<br>Komentatorzy napisał(a):a moze moduł sportowy wsadzic i filtr ktory juz zakupiłem co ty na to ??<br><hr>aquo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a i mozesz uciac i zaspawac zawirowacz spaliny beznadzieja skuter ma wieszego kopa ja tak zrobilem ale w moim przypadku musze ustawic gaznik bo to jest podstawa jesli masz to zle ustawione to pomaz za mini 75 leci najlepiej tak zeby srednio chodził aby sie nie dusił to znaczy nie gasł i nie wył tłumacze zeby nie bylo tak ze kolo ci samo sie obraca musi byc pomiedzy reszte wyczowa sie na głos silnika niewiem z moim cos jest nie tak leci mi 70 a lecial 75 ... a z dyszami to tak na male spalanie ze by dysza poszła ci do góry bo jak na dół to ci go spowolni na starcie a potem sie rozpedza szybciej i leci 65 nie polecam tego wariantu... dysza jeden rowek do gury i zawalasz po 70 tak jak ja......... . mysle ze musze wymienic gaznik ale jak ymienie to na sportowy z wiekszymi dyszami .... roliki moga byc 8 gr albo 10 nirzsze nic nie dajKomentatorzy napisał(a):MAM GO JUŻ ROK I JEST OK<br><hr>paca<br>Komentatorzy napisał(a):witam...zamierzam wrzocic mu cylek 80 i lepszy wal..to na dobry poczatek..ale nie wiem jak sie ustawia zawory jaka powinna byc odleglosc na ssacym a jaka na wydechowym..prosze o odpowiedzi.. jak ktos chce zalozyc forum albo bloga na temat vaporka to pisac na gg 8701354 <br><hr>ostaszek 8701354 gg<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć mam problem... nie umiem wymienić paska napędowego w Zipp Smart... Co trzeba zrobić żeby go wymienić bo mam juz go kupionego ale nie wiem co dalej....
<br><hr>Kamiloso<br>Komentatorzy napisał(a):Pasek napędowy, jest pod tą czarną osłoną od silnia, odkręcasz ją, potem niestety musisz ściągnąć wariator, tylko uwarzaj żeby ci sie nie rozsypało(wariator to taka tarza z przodu silnika pod tą właśnie czarną pokrywą) żeby założyć pasek z tyłu musisz rozszeżyć te tarcze(najlepiej śrubokrętem, potem zakładasz pasek wszystko skręcasz. PS. wariator najlepiej odkręcić jest kluczem pneumatycznym. <br><hr>KORNIK<br>Komentatorzy napisał(a):terz mialem problem z odkreceniem ale dorobilem takie cos z metalu i poszlo .. . mam zipp vapor i lece im 70 a chce zaby szybciej co robic prosze o odp<br><hr>aquo<br>Komentatorzy napisał(a):a co daje ten tłumnik sportowy chcem go kupic tylko ze niewiem czy mi sie oplaca i prosilbym o jakas tania ale dobra firme ktora robi tlumniki do modeli zippa vapora<br><hr>aquo<br>Komentatorzy napisał(a): Witam jak masz 2 t to jak najbardziej kupuj tlumik sportowy ale jak masz 4 t to tylko wywalisz 400 zl a osiagi wzrosna nieco,moja rada nieoplaci sie wymieniac tlumika ,zajmuje sie tuninkiem i wyscigami i powiem ci ze w 4 t niedaje roznicy mierzac moc na tylnym kole wzrazta od 3 do 10 proc <br><hr>kobrettti<br>Komentatorzy napisał(a):a moze moduł sportowy wsadzic i filtr ktory juz zakupiłem co ty na to ??<br><hr>aquo<br>Komentatorzy napisał(a):moze byc ale modułu ci nie polecam poniewaz wywalisz kase i on bedzie ci ciagnoł 5 kmh wiecej i wiecej we 2 osoby wyciagnij rozowy kabel z modulu cdi i gitara<br><hr>kunekundek<br>

czase bywa tak ze samo przeczyszczenie gaznika bywa skuteczne ... aa jeszcze polecam wymiane filtera paliwa od malucha np. i wyciagniecie takiej rurki z fiłtru powietrza to tak co ja polecam moze kteos jeszcze mi cos powie np jak ustawic zawory na cylindrze<br><hr>kunekundek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam-to denerwujące ale niema się czym przejmować ponieważ należy zdjąć przednią zębatkę i reszte podzespołów z wieloklina zdjąć tylny talerz zabespieczjący wałki ije powkładać pommiędzy przegrody<br><hr>g.t.Komentatorzy napisał(a):witam mam skuter zipp vapor od 2 lat i nic się nie działo dopiero gdy pasek pękł zaczęło się psuć zmieniłem pasek i chu.. nie chce palić co się dzieje?<br><hr>pal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka. moim zdaniem trzeba mu wymienić olej i powinno byc. a jak nie to poszło ci sprzęgło 150zł;( i silnik częsći w nim moze tłoka zapiekło i trzeba go wymienic sprawdź jeszcze pasek napędowy i ok. te częsći ok 250złKomentatorzy napisał(a):siema mam problemz moim vaporem przejechalem nim 5000km i stal calom zime pozimie go odpalilem i zaczelo go mulic od 40km/h i jego v max to 55km/h kupilem nowy filtr paliwa ,nowy gazinik i dalej tak samo co moge jeszcze zrobic PISZCIE!! <br><hr>matix321<br>
<br><hr>Karolex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zakręć do końca i na 1,5 obrota śrubokręta <br><hr>KarolexKomentatorzy napisał(a):Mam jeszcze jedno pytanie jak ustawic dobrze tom śrubke do regulacji gaznika<br><hr>matix321<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam zippka vapora i założyłem mu cylinder 65ccm i nie wiem jak mają być ustawioiine zawory do tego cylidra
jakby ktos wiedział to niech pisze na numer gg 4063126:) i co moge jeszcze wymienic w nim żeby jechał szybciej bo teraz to 70 to max ale ma zajeb*** przyśpieszenie
z góry dzięki<br><hr>krystiian

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl