[skutery] Zipp Vapor
koleś nie wal tu ściemy że idzie Ci 80 może 180napiszesz co??no ale okey może iść 80z mocno stromej górki chyba gdybyś napisał 70-75spoko uwieżyłbym ale za dłgo siedze w motorach i wiem swoje no chyba że masz go po tuningu mechanicznym to co innego to nawet mógłby jechać ci 100-110-120....wiec nie pisz takich głupot bo niektórzy ludzie co sie na tym nie znaja i czytają takie bzdety co piszą ludzie z twoim poziomem inteligencji ale bez urazy mam nadzieje że cie nie obraziłemKomentatorzy napisał(a):ja mam kingway'a coliber,więc nie duzo rozni sie od vapora.na osiągi nie narzekam bo idzie mi 80.mam sciągnietą blokade z gaznika i jest ok.a z tuningu optycznego to mam:neony,naklejki,białe paski na lusterkach,podświetlany na niebiesko licznik,niebieskie postojowy i planuje jeszcze kupic zarowke "xenonową".<br><hr>patryk<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja za przedni korpus ten co są kierunki płaciłem 100 ale był matowy, natomiast w kolorze to około 160-200 zł zapłacisz.<br><hr>mark1532
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
łałja mam Kymco i ma 30 koni nie jest to pełen tuning ale już nie długo to sie zrobi jest chłodzony ciceczą prawie wszystko mam z firmy 2fast kosztowało mnie to okło 10000 a skuter drugie tyle ja sie policji nie boje poginam nim 150km/h za każdym razem z dąże im spieprzyć mam dwa złote puchary na zlocie tunningowanych skuterów. Chcesz sie ścignąć? hahahaha i tak nie masz szans<br><hr>MarcinKomentatorzy napisał(a):HEY HEY HEY ja mam zippa vapora z 2007 r mam zdięte blokady spotrowy wydech TEHNIGASA chromowany ,diody led niebieskie do koloru skuta idzie mi bardzo dużo jest cylinder 80cc naraku i wał sportowy naraku filtr stożkowy i sprenżynki sprzęgła i jest zrywniejszy jest też variator sprzengło sportowe za 260zł daje mi to wszystko 21 koni a pojemność 80cc zarejestrowany na 49cc idzie mi 115 km/h wiem że nie wierzycie ale to prawda mam kilku świadków mz 250 to z miejsca zostaje na jednej z wsi to zaliczyłem mandacik było do 40km a ja miałem 110 km i **** pies mnie zatżymał i było tak ile jechałeś ja 50 a on ty miałeś ze 100wke a ja nie góra 60 a on ile ci to idzie a ja 65 więcej nie a on domnie przećeż to widac jaki tu jest duży silnik ja ma 5km a on on ma 20km on przygazyj go jo nodobrze odpaliłem i mu w p*** ostro a gliniaż to jest potwur anie zipp vapor oddał mi dokumenty i pojechałem ale mandat był na ojca hehe jak ruszałem to było po deszczu i mu w p*** a mi dupa po asfalcie chodziła slalonem przez jakieś 6-8 metrów wstawiłem też obrotowież do 12 tyś obrotów krenici mi sie do 9750ob/min do czerwonego pola na obrotomieżu prędkocsc była mieżona mercedesem sprinterem z 2006 r<br><hr>motocykl jet bogiem fristayl nałogiem w latowiczu <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masz pekniety pasek.Komentatorzy napisał(a):Siema !!!
Mam problem. Odpalam mojego zipp vapora i dodaje gazu a kolo sie nie kreci. Co moze byc przyczyna i ile moze kosztowac naprawienie tego??<br><hr>Siema !!!<br>
i nie prubuj nalozyc paska bez odkrecania wariatora bo wszystko popsujesz<br><hr>Ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wes powiedz gdzie sa blokady w skuterze takim jak coliber (kingway)jak vapor (zipp) bo mam takiego samego tylko innej markiKomentatorzy napisał(a):siemka jak sciągnonc blokade w skuterze zipp maver odpisz ??na gadu gadu ?? 3834468 i mam pytanko jaki ole sie wlewa do skrzuni do silnika i ile sie miesci odpisz na numer gg 3834468 i jaki olej i ile pójdzie taki skuter bez blokady odpiszecie !!<br><hr>Marcin 12345<br>Komentatorzy napisał(a):witam olej powinnes wlewać taki jaki był podczas zakupu skutera jeżeli nie wiesz jaki olej wlac to najlepiej spuść stary olej i wlej inny ja mam Zipp Vapor i używam do niego oleju mobil1. Blokade masz na dekielku który przykrywa gaźnik jak odkręcisz ten dekielek powinna byc sróbka przykręcona do dekielka i tom śrubke wykręcić
i wtedy powinien iść lepiej żeby szedł już super musiałbyś wyregulować go na rolkach ale to już jest robota dla człowieka który sie zna na takiech rzeczach...Oleju prawidłowo powinno sie wlewac około 3-4 setki <br><hr>perez100571<br>
<br><hr>Ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam taki sam jak vapor ale nie vapor i mam przerobiony na 65cm3Komentatorzy napisał(a):ja mam kingway'a coliber,więc nie duzo rozni sie od vapora.na osiągi nie narzekam bo idzie mi 80.mam sciągnietą blokade z gaznika i jest ok.a z tuningu optycznego to mam:neony,naklejki,białe paski na lusterkach,podświetlany na niebiesko licznik,niebieskie postojowy i planuje jeszcze kupic zarowke "xenonową".<br><hr>patryk<br>Komentatorzy napisał(a):koleś nie wal tu ściemy że idzie Ci 80 może 180napiszesz co??no ale okey może iść 80z mocno stromej górki chyba gdybyś napisał 70-75spoko uwieżyłbym ale za dłgo siedze w motorach i wiem swoje no chyba że masz go po tuningu mechanicznym to co innego to nawet mógłby jechać ci 100-110-120....wiec nie pisz takich głupot bo niektórzy ludzie co sie na tym nie znaja i czytają takie bzdety co piszą ludzie z twoim poziomem inteligencji ale bez urazy mam nadzieje że cie nie obraziłem<br><hr>perez<br>
ale ma jeszcze blokady wiesz moze gdzie?<br><hr>Ziom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siema mam zippa vapora zdjąłem jedną blokade (ten różowy kabelek) i lecial 70 km/h a teraz cos pierdolło i nie wchodzi na obroty i leci tylko 40km/h co w nim jest???<br><hr>ddd777
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem pewien ze pekl ci pasek napedowy. mialem to samo. jak dobrze poszukasz to znajdziesz dobry pasek za 30 dychy.<br><hr>adrianlol12Komentatorzy napisał(a):Siema !!!
Mam problem. Odpalam mojego zipp vapora i dodaje gazu a kolo sie nie kreci. Co moze byc przyczyna i ile moze kosztowac naprawienie tego??<br><hr>Siema !!!<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie jest pasek pekniety bo normalnie nim jezdze a mialem 2 razy wymieniany na przegladzie<br><hr>ddd777
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
200zł albo 250 zł sportowy modul do vapora z 200r<br><hr>kamilKomentatorzy napisał(a):mam pytanko ile moze kosztowac nowy modul do vapora??<br><hr>seba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam taki proble skuter jeździ bez problem ale gdy postoi przynajmiej pólł godziny to nie chce odpalić i palęgo na kopkę.
Skuter kupiłem wczoraj i tak jest od nowości.<br><hr>Dymek1000
Skuter kupiłem wczoraj i tak jest od nowości.<br><hr>Dymek1000
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Jak to zrobiłeś napisz na GG : 302700<br><hr>KornikKomentatorzy napisał(a):mam Baotiona to samo co Zipp Vapor sciongnolem wszystkie blekady iglica na full podniesiona a max predkosc ok 95 km/h poprostu skuterek full wypas<br><hr>Damcio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciebie chyba porąbało za 200 stówy to kupisz sobie Variator ;] za 100zł masz moduł <br><hr>Krecik2408 RzeszówKomentatorzy napisał(a):mam pytanko ile moze kosztowac nowy modul do vapora??<br><hr>seba<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pasek napędowy, jest pod tą czarną osłoną od silnia, odkręcasz ją, potem niestety musisz ściągnąć wariator, tylko uwarzaj żeby ci sie nie rozsypało(wariator to taka tarza z przodu silnika pod tą właśnie czarną pokrywą) żeby założyć pasek z tyłu musisz rozszeżyć te tarcze(najlepiej śrubokrętem, potem zakładasz pasek wszystko skręcasz. PS. wariator najlepiej odkręcić jest kluczem pneumatycznym. <br><hr>KORNIKKomentatorzy napisał(a):MAM GO JUŻ ROK I JEST OK<br><hr>paca<br>Komentatorzy napisał(a):witam...zamierzam wrzocic mu cylek 80 i lepszy wal..to na dobry poczatek..ale nie wiem jak sie ustawia zawory jaka powinna byc odleglosc na ssacym a jaka na wydechowym..prosze o odpowiedzi.. jak ktos chce zalozyc forum albo bloga na temat vaporka to pisac na gg 8701354 <br><hr>ostaszek 8701354 gg<br>Komentatorzy napisał(a):Cześć mam problem... nie umiem wymienić paska napędowego w Zipp Smart... Co trzeba zrobić żeby go wymienić bo mam juz go kupionego ale nie wiem co dalej....
<br><hr>Kamiloso<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam zip wapora rocznik 2007 i mam mały problem z nim mianowicie niechce mi odpalać jak jest zimny zazwyczaj rano.Jak go postawie na słońce to po jakimś czasie odpali mysle ze to moze być ssanie chociaż nie jestem do końca pewien co to jest znajduje sie to koło gażnika ma taką plastkową małą osłone i wychodza od niego 2 kabelki jest podobne do iglicy gdy odpalam rozrusznikiem to wogóle nie ma reakcji zeby to działało moim zdaniem to powinno sie wsuwać i wysuwać bo jak robie rękom to działa lekko???Jeśli wiecie co to jest i czy może być własnie zepsute to to piscie i ile mnijwiecej kosztuje nowe
- maly11
- Świeżak
Komentatorzy napisał(a):Przy zapłonie cdi chybaKomentatorzy napisał(a):gdzie znajduje sie rózowy kabelek przy vaporze 50<br><hr>danka<br>
<br><hr>kamil
Jak staniesz od strony tłumika i nad tłumikiem tam pod obudowo u gury bedzie schowany ten kabelek on jest polączony z czarnym bodajże dzisiaj go odczepiłem i jest różnica jak jehałem 50km/h to tera cisnie nawet do 70km/h
Zipp Vapor polecam
- Diablonik
- Świeżak
Ja dzisiaj odczepiłem ten kabel i tesz miałem stracha żę mi zwolni do 30 ale jak jehal 50 to tera nawet jest na liczniku 65-70km/h<br><hr>Urzytkownik zipp VAPORAKomentatorzy napisał(a):Krecik 2408 daj gg pogadamy jak jestes z rzeszowawiesz nie chce go odcinac bo mi zwolni do 30 km /h i co ? a jak bym se go odpiol i by zwolnil to bym go przyczepil spowrotem nie ?;><br><hr>michass<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie koniecznie to jest wina zerwanego paska, ja np. jak odpalilem dalem gazu i strasznie stukało w silniku, i nie wchodzil na obroty, trzeba bylo wtedy wyregulować gaźnik i ustawić zawory.<br><hr>Ziom689Komentatorzy napisał(a):Siema !!!
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości