[skutery] Zipp Vapor
Mam pytanie do tego kolesia co dostał mandacik co pały go zatzymały czy robiłeś może tego vaporka na oruni bo słyszałem ze jedna taka wersja wyszła vapora z 2007 <br><hr> Łysy z GdańskaKomentatorzy napisał(a):HEY HEY HEY ja mam zippa vapora z 2007 r mam zdięte blokady spotrowy wydech TEHNIGASA chromowany ,diody led niebieskie do koloru skuta idzie mi bardzo dużo jest cylinder 80cc naraku i wał sportowy naraku filtr stożkowy i sprenżynki sprzęgła i jest zrywniejszy jest też variator sprzengło sportowe za 260zł daje mi to wszystko 21 koni a pojemność 80cc zarejestrowany na 49cc idzie mi 115 km/h wiem że nie wierzycie ale to prawda mam kilku świadków mz 250 to z miejsca zostaje na jednej z wsi to zaliczyłem mandacik było do 40km a ja miałem 110 km i **** pies mnie zatżymał i było tak ile jechałeś ja 50 a on ty miałeś ze 100wke a ja nie góra 60 a on ile ci to idzie a ja 65 więcej nie a on domnie przećeż to widac jaki tu jest duży silnik ja ma 5km a on on ma 20km on przygazyj go jo nodobrze odpaliłem i mu w p*** ostro a gliniaż to jest potwur anie zipp vapor oddał mi dokumenty i pojechałem ale mandat był na ojca hehe jak ruszałem to było po deszczu i mu w p*** a mi dupa po asfalcie chodziła slalonem przez jakieś 6-8 metrów wstawiłem też obrotowież do 12 tyś obrotów krenici mi sie do 9750ob/min do czerwonego pola na obrotomieżu prędkocsc była mieżona mercedesem sprinterem z 2006 r<br><hr>motocykl jet bogiem fristayl nałogiem w latowiczu <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemanko ja mam MAGNUSA IBIZZO i on ma bardzo podobny silnik do vapora czy ktos ma takiego ,a jak juz to chociaz powiedzcie GDZIE TEN KABEL Z ISKRY JEST W ZAPLONIE I KTORY TO i serdeczne dzieki za pomoc
!!!!!!<br><hr>milonio
!!!!!!<br><hr>milonio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co odblokowales??? a to z tym kabelkiem rozowym to prawda??? odpisz na gg 9796603<br><hr>JasiuKomentatorzy napisał(a):ja mam baotiana i po odblokowaniu leci mi ponad 80km/h i niektozy mowia ze to gowno a to nieprawda mam swojego rok ma przejechane 3300km i nic z nim sie niedziało <br><hr>mlotek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam...zamierzam wrzocic mu cylek 80 i lepszy wal..to na dobry poczatek..ale nie wiem jak sie ustawia zawory jaka powinna byc odleglosc na ssacym a jaka na wydechowym..prosze o odpowiedzi.. jak ktos chce zalozyc forum albo bloga na temat vaporka to pisac na gg 8701354 <br><hr>ostaszek 8701354 ggKomentatorzy napisał(a):MAM GO JUŻ ROK I JEST OK<br><hr>paca<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co trzeba zrobic aby zdjac W Zippie Vaporze blokade z gaznika??? odpisujcie na gg 9796609<br><hr>JasiuKomentatorzy napisał(a):mam vapora jak zdiąci blokade z zapłonu piszće<br><hr>Jacek6804<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sa blokady. tam gdzie jest pasek, nalezy sciagnac te pokrywe i tam bedzie kabel szedl, nalezy go odciac, i sami zobaczycie jak pojedzie.. jak ja sciaglem ten kabel to jedzie mi 80 km/h na prostej drodze.. <br><hr>gugolKomentatorzy napisał(a):mam już go rok i jedzie mi max 60 kmh w serwisie zapewniali mnie że niema żadnych blokad. Co mam zrobić żeby z niego więcej wycisnąć. Pomóżcie !!!!!<br><hr>VAPOR12<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wiecie co ja mam zipa vapora idzie mi we 2 osoby 75/78km/h
w nim są takie blokady
1różowy kabelek jest on pod pokrywą gazinika od strony tej gdzie sie otwiera kluczykiem schowek pod siedzeniem
2.bokada to katalizator w wydechu na tej cienkej rurce jest taki przewód z przykrecony do wydechu trzeba to wygrecic i te dziurke
zalepic sylikonem zwykłym
3.blokada to najlepiej kupic filtr stożkowy tylko ustawic trzeba gazinik z lewej jego strony u w gaziniku z boku jest taka sirubka trzeba przekrecic ja w lewą strone o jeden obrut czyli wiecej paliwa bedzie szlo do silnika ale wtedy pewnie wzrosna obroty trzeba je zmniejszyc deko ale wydechu sie nie oplaca kupowac chyba ze masz duzo kasy ale najlepiej to cylinder 65cc za 129 zł na allegro.pl mi na 50cc idzie po zdjęciu tych blokad co pisalem 80 w jedna osbe POZDRO DALA ZIPP VAPOR OPLACA SIE TE VAPORY TUNINGOWAC SERYJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Kamil zipp vapor 2007 v/max 80 km cylek 50cc
w nim są takie blokady
1różowy kabelek jest on pod pokrywą gazinika od strony tej gdzie sie otwiera kluczykiem schowek pod siedzeniem
2.bokada to katalizator w wydechu na tej cienkej rurce jest taki przewód z przykrecony do wydechu trzeba to wygrecic i te dziurke
3.blokada to najlepiej kupic filtr stożkowy tylko ustawic trzeba gazinik z lewej jego strony u w gaziniku z boku jest taka sirubka trzeba przekrecic ja w lewą strone o jeden obrut czyli wiecej paliwa bedzie szlo do silnika ale wtedy pewnie wzrosna obroty trzeba je zmniejszyc deko ale wydechu sie nie oplaca kupowac chyba ze masz duzo kasy ale najlepiej to cylinder 65cc za 129 zł na allegro.pl mi na 50cc idzie po zdjęciu tych blokad co pisalem 80 w jedna osbe POZDRO DALA ZIPP VAPOR OPLACA SIE TE VAPORY TUNINGOWAC SERYJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Kamil zipp vapor 2007 v/max 80 km cylek 50cc
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zawory musisz ustawic<br><hr>LUKASKomentatorzy napisał(a):Witam i ja mam Vapora- ostatnio gasnie mi silnik i potem w koncu odpali - niewiem co mu jest<br><hr>adamrumia@tlen.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ziomek ja odkręciłem tą zaślepke i jest tam przepustnica a co ty mówisz o jakieś śrubce napisz domnie na gg 166204<br><hr>DymekKomentatorzy napisał(a):ja moim wyciaglem 85km/h jak zciaglem blokade z gaznika.pod siedzieniem w kufrze odkrec ten plastik i dostaniesz sie do gaznika i tam jest takie czarne plastikowe okragle co jest na gazniku to dkrec i tam pod tym bendzie srubka i ja odkrec<br><hr>hola<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jak ty to zorbiłeś ??? napisz na gg 6175532...bo mi jedzie 55 max;/ nic więcej:(<br><hr>PrzemoKomentatorzy napisał(a):mam Baotiona to samo co Zipp Vapor sciongnolem wszystkie blekady iglica na full podniesiona a max predkosc ok 95 km/h poprostu skuterek full wypas<br><hr>Damcio<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sciema!!! ja mam juz dlugo zippa vapora i zeby nim poleciec 80 to nie wiem jak z wiatrem i gurka duza musi byc..Komentatorzy napisał(a):wiecie co ja mam zipa vapora idzie mi we 2 osoby 75/78km/h
w nim są takie blokady
3.blokada to najlepiej kupic filtr stożkowy tylko ustawic trzeba gazinik z lewej jego strony u w gaziniku z boku jest taka sirubka trzeba przekrecic ja w lewą strone o jeden obrut czyli wiecej paliwa bedzie szlo do silnika ale wtedy pewnie wzrosna obroty trzeba je zmniejszyc deko ale wydechu sie nie oplaca kupowac chyba ze masz duzo kasy ale najlepiej to cylinder 65cc za 129 zł na allegro.pl mi na 50cc idzie po zdjęciu tych blokad co pisalem 80 w jedna osbe POZDRO DALA ZIPP VAPOR OPLACA SIE TE VAPORY TUNINGOWAC SERYJO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Kamil zipp vapor 2007 v/max 80 km cylek 50cc<br>
blokady juz dawno sciagnelem i cylinder na 70 cm zmieniony sportowy wariator rolki po kapitalnym remoncie silnika (1450z) leci mi jakies 80km/h
a ty tylko po zdiecu blokad no dobre bajki opowiadasz!!!! pozdrol <br><hr>nowimat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Słuchajcie ja też mam Vapora 2007 rok
mam problem bo nie potrafie znaleźć blokad w nim
na wario - nie było
na gazniku - nie było
w filtrze mam ale ona raczej nic nie da
na CDI sciagnalem nie ma wzrostu predkosci tylko nie czuc ze go az tak blokuje
został mi jeszcze zawirowywacz spalin i zwezka w tłumiku...
i czy to aż tak blokuje zebym jechał tylko 50km/h??
<br><hr>Grucha
mam problem bo nie potrafie znaleźć blokad w nim
na wario - nie było
na gazniku - nie było
w filtrze mam ale ona raczej nic nie da
na CDI sciagnalem nie ma wzrostu predkosci tylko nie czuc ze go az tak blokuje
został mi jeszcze zawirowywacz spalin i zwezka w tłumiku...
i czy to aż tak blokuje zebym jechał tylko 50km/h??
<br><hr>Grucha
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Blokada Jest w Zippie Viper Jets taki Różowy Kabelek Odczepisz go I nie Ma Blokady i Na Tlumik Tez jest na Kolanku Pozdrawiam<br><hr>McCretaive Zipp viper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siemka wszystkim:)
mam małe pytanie czy warto jest kupić vapora za 1800zł z 2006r?bo gostek co go chce sprzedac mówi mi że skuterek jest w stanie idealnym.a ja sie troche cykam że go kupie i pojeżdże troche i mi sie popsuje.bo ja mam takie szczęście:P
POMÓŻCIE!!!
z góry dzięki;)<br><hr>Rafessi
mam małe pytanie czy warto jest kupić vapora za 1800zł z 2006r?bo gostek co go chce sprzedac mówi mi że skuterek jest w stanie idealnym.a ja sie troche cykam że go kupie i pojeżdże troche i mi sie popsuje.bo ja mam takie szczęście:P
POMÓŻCIE!!!
z góry dzięki;)<br><hr>Rafessi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ludziska mam vaporka z 2 tyg i dzis wjezdzajac na krawężnik zachaczylem o tumik i strasznie mi ryczy mam goo na gwarancji jak myslicie da rade cos z tym zrobic i nie wiecie ile to moze kosztowac??? moze mial ktos podobny problem ? z gory thx za odp
michass Rzeszow gg 3150706
- michass
- Świeżak
jeśli z twojej winy uszkodziłeś tłumik i to widać to zapłacisz niestety , no chyba ze masz spoko serwis:):] mam pytanie chce ustawić śrubkę paliwowo powietrzna żeby ,miej palił to muszę wykręcić ją z pół obrotu żeby miej palił czy wkręcić prosze o odp
gg7086025 aa skuter to zipp vapor 2007

Zapraszam do mnie 

-
stalewiak - Świeżak
Hej! znajomy ma vapora od 6 mies, przejechane ponad 3000 km i w tym czasie 2 razy byly problemy z zaworami, bo nie wymienial oleju, jak ostatnio zagladalismy pod korek, to olej zamienil sie w czarna, smolowata substancje
)) pamietajcie o oleju
))<br><hr>Harry

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl