[skutery] Zipp Vapor
Przy zapłonie cdi chybaKomentatorzy napisał(a):gdzie znajduje sie rózowy kabelek przy vaporze 50<br><hr>danka<br>
<br><hr>kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
MAM vaporka powiem krutko i na temat skut ok jebną pasek opona od palenia gumy i drftingu ROZWALAM LICZNIK W 8 sec do 80km/h mam zamiar tuningowac bo będzie szedł 95 km/h a teraz ma nitro ,kupiłem na allegro .pl diody led niebieski pasek napendu keflarowy z 200zł i variator polini multi war sprzengło sagepro 6
tuning kosztował mnie 890zł<br><hr>kamil
tuning kosztował mnie 890zł<br><hr>kamil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja jechalem 97 km <br><hr>edekKomentatorzy napisał(a):czy ktos jechał bez blokad tym skuterem powyżej 80 <br><hr>Qvarty<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
elo naprawde masz nitro ?? <br><hr>sarnaKomentatorzy napisał(a):MAM vaporka powiem krutko i na temat skut ok jebną pasek opona od palenia gumy i drftingu ROZWALAM LICZNIK W 8 sec do 80km/h mam zamiar tuningowac bo będzie szedł 95 km/h a teraz ma nitro ,kupiłem na allegro .pl diody led niebieski pasek napendu keflarowy z 200zł i variator polini multi war sprzengło sagepro 6
tuning kosztował mnie 890zł<br><hr>kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest żal po prostu.... palą wam też tyle te wasze Vaporki?
mi pali ponad 4litry na 100 (bak 6,5) jak przejade 150 km na baku to jestem happy...
Fakt że go "żyłuje" bo jeżdże aż 50 km/h...
i to jest kolejny żal... mam 2700 przejechane stary powiedzial ze nie ma zadnego sciagania blokad przed koncem gwarancji czyli 5000 km... nawet sie pluł o to ze jak zmienie manetki to strace gwarancje... no ale nie o tym mowa, to ile wam palą????????
P.S. do dupy takie chińskie gówno moglem to sprzedać od razu zanim siadłem na to ale stary by sie wkurzyl i bym zadnego nie miał.... Ludzie cieszcie sie jeśli idą wam te 65 a nie pytajcie co zrobić zeby wiecej szło tylko dziekujcie bogu ze jadą 65 czy 70
P.S.2 ale jak już pytacie to oczywiście poza ściągnięciem blokad to tak:
cylek 90 kupcie na skuter.doktor.pl (700zł) oczywiście głowica sportowa do tego bo jak nie to można już sie rozglądać za nowym sqtem. Nie wiem czy w tym zestawie juz chyba nie ma głowicy....
dalej, wariator np. malossi ~ 280 zł oczywiście do tego pasek kelvarowy (athena - ~ 50zł) no i to tyle ale jak wiemy jedna przeróbka pociąga 2gą wiec potrzeba bedzie jeszcze nowy gaźnik (~250zł). I to tyle... Jak ktoś chce to można też sprzęgiełko (~ 230zł),na koniec wydech zeby nie muliło (~400zł), aha no i można też wał rozrządu ale niewiem ile to kosztuje.... Po takich przeróbkach sqter powinien lecieć ze 120km/h a cena tego wszystkiego to... szkoda gadać.
Oczywiście trzeba pobawić sie rolkami wariatora, sprężynkami w sprzęgle, wyregulować gaźnik....
Aha no i ile na tym sprzęcie polecicie to też nie musze mowic...
A z takiego bardziej "racjonalnego" tuningu to polecam (po ściągnięciu blokad) wymiane wario, naprawde w 4T to sie bardzo opłaca, do tego wybrać odpowiednie dla siebie rolki, przydałby sie pasek bo standardowy sie zerwie na pewno.
Taka operacja to max. 375 zł a sqt w granicach 80 - 90 bedzie jechał.
mi pali ponad 4litry na 100 (bak 6,5) jak przejade 150 km na baku to jestem happy...
Fakt że go "żyłuje" bo jeżdże aż 50 km/h...

P.S. do dupy takie chińskie gówno moglem to sprzedać od razu zanim siadłem na to ale stary by sie wkurzyl i bym zadnego nie miał.... Ludzie cieszcie sie jeśli idą wam te 65 a nie pytajcie co zrobić zeby wiecej szło tylko dziekujcie bogu ze jadą 65 czy 70
P.S.2 ale jak już pytacie to oczywiście poza ściągnięciem blokad to tak:
cylek 90 kupcie na skuter.doktor.pl (700zł) oczywiście głowica sportowa do tego bo jak nie to można już sie rozglądać za nowym sqtem. Nie wiem czy w tym zestawie juz chyba nie ma głowicy....
dalej, wariator np. malossi ~ 280 zł oczywiście do tego pasek kelvarowy (athena - ~ 50zł) no i to tyle ale jak wiemy jedna przeróbka pociąga 2gą wiec potrzeba bedzie jeszcze nowy gaźnik (~250zł). I to tyle... Jak ktoś chce to można też sprzęgiełko (~ 230zł),na koniec wydech zeby nie muliło (~400zł), aha no i można też wał rozrządu ale niewiem ile to kosztuje.... Po takich przeróbkach sqter powinien lecieć ze 120km/h a cena tego wszystkiego to... szkoda gadać.
Oczywiście trzeba pobawić sie rolkami wariatora, sprężynkami w sprzęgle, wyregulować gaźnik....
Aha no i ile na tym sprzęcie polecicie to też nie musze mowic...
A z takiego bardziej "racjonalnego" tuningu to polecam (po ściągnięciu blokad) wymiane wario, naprawde w 4T to sie bardzo opłaca, do tego wybrać odpowiednie dla siebie rolki, przydałby sie pasek bo standardowy sie zerwie na pewno.
Taka operacja to max. 375 zł a sqt w granicach 80 - 90 bedzie jechał.

Zipp Vapor 2007
z blokadami tylko 55 km/h
((
Neony, manetki....

Neony, manetki....
- Grucha_Vapor
- Świeżak
kolo po huja zrobisz wiekszy cylinder i bedzie miał wiecej koni jak to jest skrzynia automat!<br><hr>Krycha Yamaha YZF R1Komentatorzy napisał(a):jak moge go ztuningowac np.więcej koni
<br><hr>kaskader<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zipp jak to zipp...polskie gowno,ale spoko podoba mi sie na prostej zapierdala 80 km/,mam go 5 miesiecy i dwa razy nim wyjebalem:(polecam ten motorek:)<br><hr>KOLCZYK_NS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mam vapora zepsul mi sie 2 razy raz pekl mi trojkat kolo baku chcialem oddac n a gwarancje to ja uznali a le czekam juz 4 miesiÄ…ce pużniej urwane bylo lusterko ale nie prze ze mnie tylko bylo od nowosci wiec zadzwonilem do serwisu KUGUAR i trak samo zostala uznana ale musze czekać juz 1 mieiÄ…c kazuja mi dzwonic co chwile bo m€wia ze nie doszla jeszcze i tak jest Å‚ocznie od 5 miesiecy.Taki z tego wniosek ze niema poco w serwisie KUGUAR robic przegladow bo i tak z gwarancji nici bo nie wymieniajÄ… czeÅ›ci a jezeli wymieniaja to trzeba czekać nieskonczenie dlugo.Doradzam wam zebyscie tam nie kupowali w KUGUARZE bo jezeli sie wam cos zepsuje to niebedziecie mieli czeÅ›ci.<br><hr>marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chodzi o ten kabelek co jak sie go odetnie to szybciej zapierdala??? tam gdzie trzymasz nogi to pod wycieraczką jest klapka, trzeba odkręcić srubki i tam w środku jest kilka kabelków, a wśród nich magiczny różowy (nie czerwony) kabelek. ps.to prawda ze jak sie go obetnie to skuter zapierdala jak bez blokady???<br><hr>kamilquakeKomentatorzy napisał(a):gdzie znajduje sie rózowy kabelek przy vaporze 50<br><hr>danka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):Komentatorzy napisał(a):ps.to prawda ze jak sie go obetnie to skuter zapierdala jak bez blokady???<br><hr>kamilquake
No prawda, ale zdarzały się przypadki że skuter jechał potem 30km/h. Lepiej go nie obcinaj tylko odepnij na końcu modułu. W razie problemów przypnij spowrotem. =)
Zipp Vapor 2007
((
Neony, manetki....

Neony, manetki....
- Grucha_Vapor
- Świeżak
HEY HEY HEY ja mam zippa vapora z 2007 r mam zdięte blokady spotrowy wydech TEHNIGASA chromowany ,diody led niebieskie do koloru skuta idzie mi bardzo dużo jest cylinder 80cc naraku i wał sportowy naraku filtr stożkowy i sprenżynki sprzęgła i jest zrywniejszy jest też variator sprzengło sportowe za 260zł daje mi to wszystko 21 koni a pojemność 80cc zarejestrowany na 49cc idzie mi 115 km/h wiem że nie wierzycie ale to prawda mam kilku świadków mz 250 to z miejsca zostaje na jednej z wsi to zaliczyłem mandacik było do 40km a ja miałem 110 km i **** pies mnie zatżymał i było tak ile jechałeś ja 50 a on ty miałeś ze 100wke a ja nie góra 60 a on ile ci to idzie a ja 65 więcej nie a on domnie przećeż to widac jaki tu jest duży silnik ja ma 5km a on on ma 20km on przygazyj go jo nodobrze odpaliłem i mu w p*** ostro a gliniaż to jest potwur anie zipp vapor oddał mi dokumenty i pojechałem ale mandat był na ojca hehe jak ruszałem to było po deszczu i mu w p*** a mi dupa po asfalcie chodziła slalonem przez jakieś 6-8 metrów wstawiłem też obrotowież do 12 tyś obrotów krenici mi sie do 9750ob/min do czerwonego pola na obrotomieżu prędkocsc była mieżona mercedesem sprinterem z 2006 r<br><hr>motocykl jet bogiem fristayl nałogiem w latowiczu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
probpwalem jechac na tylnym kole i urwala mi sie cala podklaka od tablicy czym to najlepiej zrobic na klej przykleic czy jak?? moj e-mail:arek_pan1@interia.pl<br><hr>A....
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):probpwalem jechac na tylnym kole i urwala mi sie cala podklaka od tablicy czym to najlepiej zrobic na klej przykleic czy jak?? moj e-mail:arek_pan1@interia.pl<br><hr>A....
wywal, zamiast tablicy napisz korektorem na siedzeniu numery i zrob z zipa stunt-dziwke
-
elwinoMTX - Świeżak
naprawdę nic przy nim nie robiłeś i jedzie ci 70km/h ?? moje gg 4517253<br><hr>pierog007Komentatorzy napisał(a):ja tma ma vapora i idzie mi 70 km/h a z pasazerem 60km/h i mam wszystkie blokady jest z 2005 roku i strzelił mi aby raz pasek skuter jest bez awaryjny polecam<br><hr>Kamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema ale gdzie ten rózowy kabelek jest ??? odzpisz szybko dzieki z góry nara<br><hr>MatiKomentatorzy napisał(a):mam vapora z tego roku mam sciagniete 2 blokady 1 blokada to cdi wystarczy rozlaczyc rozowy kabelek 2 blokada to jest katalizator trzeba go wykrecic i caslepic dziure po nim w wydechu i mam pytanie czy sa jakies jeszcze blokady??<br><hr>chudy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ty a docierales go jak tak to jak napsiz bo ja wlasnie chce kupic cylinder i wszystko i niee wiem jak docierac do ili km/h i wg napisz na gg jak mozesz 3734777<br><hr>SzuluKomentatorzy napisał(a):HEY HEY HEY ja mam zippa vapora z 2007 r mam zdięte blokady spotrowy wydech TEHNIGASA chromowany ,diody led niebieskie do koloru skuta idzie mi bardzo dużo jest cylinder 80cc naraku i wał sportowy naraku filtr stożkowy i sprenżynki sprzęgła i jest zrywniejszy jest też variator sprzengło sportowe za 260zł daje mi to wszystko 21 koni a pojemność 80cc zarejestrowany na 49cc idzie mi 115 km/h wiem że nie wierzycie ale to prawda mam kilku świadków mz 250 to z miejsca zostaje na jednej z wsi to zaliczyłem mandacik było do 40km a ja miałem 110 km i **** pies mnie zatżymał i było tak ile jechałeś ja 50 a on ty miałeś ze 100wke a ja nie góra 60 a on ile ci to idzie a ja 65 więcej nie a on domnie przećeż to widac jaki tu jest duży silnik ja ma 5km a on on ma 20km on przygazyj go jo nodobrze odpaliłem i mu w p*** ostro a gliniaż to jest potwur anie zipp vapor oddał mi dokumenty i pojechałem ale mandat był na ojca hehe jak ruszałem to było po deszczu i mu w p*** a mi dupa po asfalcie chodziła slalonem przez jakieś 6-8 metrów wstawiłem też obrotowież do 12 tyś obrotów krenici mi sie do 9750ob/min do czerwonego pola na obrotomieżu prędkocsc była mieżona mercedesem sprinterem z 2006 r<br><hr>motocykl jet bogiem fristayl nałogiem w latowiczu <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam i ja mam Vapora- ostatnio gasnie mi silnik i potem w koncu odpali - niewiem co mu jest<br><hr>adamrumia@tlen.pl
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
powieccie mi drodzy koledzy gdzie moge kupuic w necie pół ksieżyc do vzpora z góry dzieki mój adres meail ukasz10@op.pl<br><hr>ukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mi terz sie tak dzieje to chyba przez niską temperature<br><hr>patryk szczepankiewiczKomentatorzy napisał(a):Witam i ja mam Vapora- ostatnio gasnie mi silnik i potem w koncu odpali - niewiem co mu jest<br><hr>adamrumia@tlen.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości