[skutery] Zipp Quantum
a nie wiesz co z blokadą ograniczającom predkosc do 50km/h. Kiedy jade z jakies przepasci i na liczniku jest 50 to pu zaplon odcina.<br><hr>przemasKomentatorzy napisał(a):kolego musisz odkrecic schowek pod siedzeniem i tam gaznik masz musisz odkręcic 2 sróbki i bbedziesz widzial plastik musiesz go wijąc i podregulowac linke gazu ok 12mm<br><hr>seru<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
seru ty w łepetynie to napewno masz sam ser piszesz tak że nic niewiadomo gdzieś coś poczytałeś i wypisujesz brednie napisz mu jaki plastyk i gdzie jest a nie takie gówno że niewiadomo oco chodzi<br><hr>krytykKomentatorzy napisał(a):kolego musisz odkrecic schowek pod siedzeniem i tam gaznik masz musisz odkręcic 2 sróbki i bbedziesz widzial plastik musiesz go wijąc i podregulowac linke gazu ok 12mm<br><hr>seru<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,czy ktoś wie,w jakim zakresie serwis powinien wymienic uszkodzone części.Dzisiaj byłem na przeglądzie gwarancyjnym (4000 km)moim Zippem i okazało sie ,że musiał wyczyścić i wyregulowć gażnik.Zapłaciłem 120 za przegląd i 40 zł za regulkację gażnika.Serwisant powiedział,że dodatkowo musi wymienić sprężynki w sprzęgle,które kosztują 25 zł i założenie ich 20 zł.Przecież nie moja to wina ,ze sprzęgło się ślizga,tylko materiału.Dlaczego muszę ekstra płacić?????Gdzie mogę się tego wszystkiego dowiedzieć .Serwis chce wszystkie naprawy robić odpłatnie.Myślę,że to bzdura i naciąganie klienta.Czy można na gwarancji jechać do innego serwisu??? Mieszkam w Gdańsku Oliwie.
pozdrawiam.<br><hr>caratoskar
pozdrawiam.<br><hr>caratoskar
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
trzeba umiec jezdzic ciot.....!<br><hr>danielloKomentatorzy napisał(a):siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello<br>Komentatorzy napisał(a):a no i nie ma sie co dziwic ze takie palanty koncza pozniej na drzewie. nie przy tych hamulcach..... 105... dobre...<br><hr>EMERYT<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
PROBLEM jest taki że to niejest serwisant tylko jakiś naciągacz tutaj to a tutaj tamto tam 20 tu 30zł stare numery na serwisach jak kogoś wyczują że go idzie skrojic to tak jest a co by się nie sp........liło to zawsze twoja wina ja z serwisów dawno zrezygnowałem dojom kase za byle gówno niby przegląd za 100ml oleju i popsikanie filtra kasują 120zł <br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):Witam,czy ktoś wie,w jakim zakresie serwis powinien wymienic uszkodzone części.Dzisiaj byłem na przeglądzie gwarancyjnym (4000 km)moim Zippem i okazało sie ,że musiał wyczyścić i wyregulowć gażnik.Zapłaciłem 120 za przegląd i 40 zł za regulkację gażnika.Serwisant powiedział,że dodatkowo musi wymienić sprężynki w sprzęgle,które kosztują 25 zł i założenie ich 20 zł.Przecież nie moja to wina ,ze sprzęgło się ślizga,tylko materiału.Dlaczego muszę ekstra płacić?????Gdzie mogę się tego wszystkiego dowiedzieć .Serwis chce wszystkie naprawy robić odpłatnie.Myślę,że to bzdura i naciąganie klienta.Czy można na gwarancji jechać do innego serwisu??? Mieszkam w Gdańsku Oliwie.
pozdrawiam.<br><hr>caratoskar<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hmmm a ja zrobilem ok 450km i zepsulo mi sie
(przelacznik zmiany kieronkow oraz jak wczoraj jak chcialem odpalic od kopa to kop mi sie zerwal tzn w tym calym bloku co zakrywa pas i mechanizm kopa czyli kop wpadl do srodka i mam dziure ... ciekawe czy to obejmuje serwis
(przelacznik zmiany kieronkow oraz jak wczoraj jak chcialem odpalic od kopa to kop mi sie zerwal tzn w tym calym bloku co zakrywa pas i mechanizm kopa czyli kop wpadl do srodka i mam dziure ... ciekawe czy to obejmuje serwis
- esarie
- Świeżak
jesli oddajesz go do serwisu w zlotowie to zawsaze bedziesz mial z nimi problem. ja tez mam z nimi problemy i musze sie poradzic w urzedzie konsumeckim bo moim zdaniem jezeli skuter jest na gwarancji naprawy powinny byc dokonywane bezplatnie<br><hr>pechowca zippaKomentatorzy napisał(a):Witam,czy ktoś wie,w jakim zakresie serwis powinien wymienic uszkodzone części.Dzisiaj byłem na przeglądzie gwarancyjnym (4000 km)moim Zippem i okazało sie ,że musiał wyczyścić i wyregulowć gażnik.Zapłaciłem 120 za przegląd i 40 zł za regulkację gażnika.Serwisant powiedział,że dodatkowo musi wymienić sprężynki w sprzęgle,które kosztują 25 zł i założenie ich 20 zł.Przecież nie moja to wina ,ze sprzęgło się ślizga,tylko materiału.Dlaczego muszę ekstra płacić?????Gdzie mogę się tego wszystkiego dowiedzieć .Serwis chce wszystkie naprawy robić odpłatnie.Myślę,że to bzdura i naciąganie klienta.Czy można na gwarancji jechać do innego serwisu??? Mieszkam w Gdańsku Oliwie.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jesli oddajesz go do serwisu w zlotowie to zawsaze bedziesz mial z nimi problem. ja tez mam z nimi problemy i musze sie poradzic w urzedzie konsumeckim bo moim zdaniem jezeli skuter jest na gwarancji naprawy powinny byc dokonywane bezplatnie<br><hr>pechowca zippaKomentatorzy napisał(a):Witam,czy ktoś wie,w jakim zakresie serwis powinien wymienic uszkodzone części.Dzisiaj byłem na przeglądzie gwarancyjnym (4000 km)moim Zippem i okazało sie ,że musiał wyczyścić i wyregulowć gażnik.Zapłaciłem 120 za przegląd i 40 zł za regulkację gażnika.Serwisant powiedział,że dodatkowo musi wymienić sprężynki w sprzęgle,które kosztują 25 zł i założenie ich 20 zł.Przecież nie moja to wina ,ze sprzęgło się ślizga,tylko materiału.Dlaczego muszę ekstra płacić?????Gdzie mogę się tego wszystkiego dowiedzieć .Serwis chce wszystkie naprawy robić odpłatnie.Myślę,że to bzdura i naciąganie klienta.Czy można na gwarancji jechać do innego serwisu??? Mieszkam w Gdańsku Oliwie.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oddaj do serwisu i kaz im wymienic cewke ja mialem to samo i wymienili mi ja teraz pali bez problemu<br><hr>cccKomentatorzy napisał(a):Mój Zipp stał 5 dni i nie mogę go odpalić . Nie ma iskry w ogóle, co może być tego przyczyną... ? Wymieniłem świece... i nic... wiec co ???? jeśli ktoś może wiedzieć co się dzieje proszę o odpowiedź... Z góry dziękuje.<br><hr>MMIISSIIUU_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam Quantuma i jestem z niego bardzo zadowolony jest wygodny po lekkim tuningu osiąga ok 90kmh i zrobiłem nim w tym roku ok 3000 km bez żadnych przygód. Możliwe ze ja trafiłem na egzemplarz prawe bez wad. Jedną wadą był felerny alarm który odcinał zapłon i nie szło ruszyć <br><hr>kons
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
90km ale dojebałeś jak dzik w sosne ty sie pierdolni w czoło wypisujesz głupoty chodzbyś niewiadomo jaki zrobił tuning to nie pujdzie więcej jak do 80 i to jest górna granica takie cwoki jak ty troche pojeżdzili a teraz zimą nie mają co robic to wypisują brednie żal was DZIECI<br><hr>muuuuuKomentatorzy napisał(a):mam Quantuma i jestem z niego bardzo zadowolony jest wygodny po lekkim tuningu osiąga ok 90kmh i zrobiłem nim w tym roku ok 3000 km bez żadnych przygód. Możliwe ze ja trafiłem na egzemplarz prawe bez wad. Jedną wadą był felerny alarm który odcinał zapłon i nie szło ruszyć <br><hr>kons<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w którym miejscu znajduje sie ten moduł?<br><hr>julian020256Komentatorzy napisał(a):Cześć! Kupiłem Zippa Quantuma z 2007r. no i on nie ma żadnych blokad mechanicznych tylko ma na module. Standardowy pozwala osiągnąć prędkość 45km/h. Jak sie pytałem u dilera to mówił ze ma tylko moduły do 55km/h. Nie wiecie gdzie można kupić moduł pozwalający osiągnąć 100% możliwości silnika???<br><hr>??????<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pada mi tlumik bziuk ma roczek i 3500 na liczniku ogulnie spoko przy 3000 podkrecil sie o 5km/h elektryka do dupy mialem problem na stykach pytam was jaki wydech zalozyc zeby smigal szybciej z gory dzieki<br><hr>leon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja też mam zippa quantum GT5 2007 i też muszę wymienić tłumnik na tym długo nie pojeżdzę. Rozpada się.<br><hr>Emi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zipp quantum to szybki skuter,dobrze siÄ™ prowadzi ma super silnik mam przejechane 8.000tys km i jestem zadowolony,
jest zrobiny na sportowo ma duże gabaryty,i super skuteczne hamulce <br><hr>ZQ
jest zrobiny na sportowo ma duże gabaryty,i super skuteczne hamulce <br><hr>ZQ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam zippa quantum i chcialem wymienic olej w przekladni alenie wiem ile sie go tam miesci. prosze o odp.<br><hr>skuterzysta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wlej z 3 strzykawki duże<br><hr>yahooKomentatorzy napisał(a):mam zippa quantum i chcialem wymienic olej w przekladni alenie wiem ile sie go tam miesci. prosze o odp.<br><hr>skuterzysta<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości