[skutery] Zipp Quantum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chce sie dowiedziec czy uzywa przedniego chamulca przy chamowaniu na R1 przy duzej predkosci?<br><hr>mlody
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój zipp quantum ma już 13100 km i nic się w nim nie dzieje . Ma tak idelanie wszystko dotarte że 75 km/h stawia bez problemu i to jak szybko ale postał 5 dni i niechce odpalic wydaje mi się że paliwa nie podaje bo iskra jest akumulator dobry wszystko ok tylko paliwa nie podaje gdzieś indziej czytałem że trzeba pływak w gaźniku podnieść i będzie działał czy to prawda proszę o odpowiedź z góry dziękuje. Acha mam jeszcze jedno pytanko kto ma w swoim zippie quantum tłumik tecnigas next-r i jak to chodzi czy kupić jakiś lepszy poradźcie dzięki ?<br><hr>adrian
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Zippa Quantuma i jestem zadowolony z niego pod górke we dwóch na blokadzie mało co zchodzi z blatu żadnych usterek to największy skuter jaki może być przy pojemności 50ccm jest ok. Jakbym ściągnął blokade to simson daleko w tyle. Wkońcu 5km mocy a nie jak te graty simsony .POLECAM KAŻDEMU TA MASZYNĘ!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Zipp Quantum R.R.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dobra robota gosciu-:)<br><hr>flyraKomentatorzy napisał(a):siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a no i nie ma sie co dziwic ze takie palanty koncza pozniej na drzewie. nie przy tych hamulcach..... 105... dobre...<br><hr>EMERYTKomentatorzy napisał(a):siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mój Zipp stał 5 dni i nie mogę go odpalić . Nie ma iskry w ogóle, co może być tego przyczyną... ? Wymieniłem świece... i nic... wiec co ???? jeśli ktoś może wiedzieć co się dzieje proszę o odpowiedź... Z góry dziękuje.<br><hr>MMIISSIIUU_
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Cześć! Kupiłem Zippa Quantuma z 2007r. no i on nie ma żadnych blokad mechanicznych tylko ma na module. Standardowy pozwala osiągnąć prędkość 45km/h. Jak sie pytałem u dilera to mówił ze ma tylko moduły do 55km/h. Nie wiecie gdzie można kupić moduł pozwalający osiągnąć 100% możliwości silnika???<br><hr>??????
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może ci akumulator siadł. Bo mój stał ok10dni i nie było też iskry. ale go odpaliłem z kopki. Pochodził z 10min i potem z rozrusznika palił bez problemu.<br><hr>??????Komentatorzy napisał(a):Mój Zipp stał 5 dni i nie mogę go odpalić . Nie ma iskry w ogóle, co może być tego przyczyną... ? Wymieniłem świece... i nic... wiec co ???? jeśli ktoś może wiedzieć co się dzieje proszę o odpowiedź... Z góry dziękuje.<br><hr>MMIISSIIUU_<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam quantuma 2007 i chcę pozdejmować blokady. Napiszcie mi które mogę sam zdjąć a które musi zdjąć serwisant. Wiem że quantum ma licznik zawyżający prędkość. Czy z tym też da się coś zrobić. Proszę o odpowiedz.
Pozdro<br><hr>Przemas
Pozdro<br><hr>Przemas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
na śliskiej i mokrej nawierzchni nie używaj przedniego hamulca, na suchej nawierzchni do hamowania możesz użyć obu hamulców, z przodu masz abs więc nie wpadniesz w poślizg, uważaj jeszcze na kostkę brukową , na piasek na drodze i żwir, staraj się hamować impulsowo, daje to lepszy efekt, staraj się mocniej hamować tylnym hamulcem. Zwróć uwagę na ilość powietrza w oponach, mniejsza ilość daje lepszą przyczepność.<br><hr>arekmtKomentatorzy napisał(a):chce sie dowiedziec czy uzywa przedniego chamulca przy chamowaniu na R1 przy duzej predkosci?<br><hr>mlody<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja mialem quantuma z 2007 roku powiem krotko szmelc dziadostwo i nic wiecej... przed 2 lata zrobilem z 4tys kilometrow bo reszte stal w serwisie, a moi kumple nawet po 12tys non stop problemy z silnikiem z napieciem na cewce z cylindrem ciagle cos... jedyne co moge pochwalic to wyglad wygode i gabaryty. polecam ten motor ale tylko i wylacznie z innym silnikiem...pozdrawiam. <br><hr>Arielito_oe
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam zippa quantum z roku 2006 i teraz musze go zrobić bo nawaliła elektrycznośc czy po zrobieniu skutera opłaca mi sie go zostawiać bo na forumie przeczytałem że po kilku tysiącach km. silnik siaa i niewiem co zrobić doradzie<br><hr>pupcio12133
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kolego musisz odkrecic schowek pod siedzeniem i tam gaznik masz musisz odkręcic 2 sróbki i bbedziesz widzial plastik musiesz go wijąc i podregulowac linke gazu ok 12mm<br><hr>seru
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy ty czytasz to co piszesz masz z roku 2007 a jeżdzisz dwa lata<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):ja mialem quantuma z 2007 roku powiem krotko szmelc dziadostwo i nic wiecej... przed 2 lata zrobilem z 4tys kilometrow bo reszte stal w serwisie, a moi kumple nawet po 12tys non stop problemy z silnikiem z napieciem na cewce z cylindrem ciagle cos... jedyne co moge pochwalic to wyglad wygode i gabaryty. polecam ten motor ale tylko i wylacznie z innym silnikiem...pozdrawiam. <br><hr>Arielito_oe<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości