[skutery] Zipp Quantum
co za barani łeb jak niewiesz to niepisz a jakie te szczykawki dużę takie jak koniowi robiom lewatywe ty bambusie jeden do zipa leje się 100-110ml a przy okazji to jeszcze napisze jak można miec skuter i niewiedzec podstawowych informacji jakim napięciem ładowac akumulator ile oleju albo inne PODSTAWOWE RZECZY ZWIĄZANE Z EKSPLOATACJĄ SKUTERA poprostu tatusiowie kupili synulkom motorki i teraz na forum same szpece panowie jak niewiem to nie pisze takich pierdół zanim coś napiszecie to dwa razy pomyście<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):mam zippa quantum i chcialem wymienic olej w przekladni alenie wiem ile sie go tam miesci. prosze o odp.<br><hr>skuterzysta<br>Komentatorzy napisał(a):wlej z 3 strzykawki duże<br><hr>yahoo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
niema mocy i gaśnie przy dodawaniu gazu
może macie podobne doświadczen <br><hr>basik
może macie podobne doświadczen <br><hr>basik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zobacz czy ci fajka nie spadla ze swiecy Ja tez tak mialem ze gasl i fajka sie zesunela ale kiedy ja zalozylem na swiece jezdzi jak pierd***<br><hr>matikKomentatorzy napisał(a):mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
może macie podobne doświadczen <br><hr>basik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
12V<br><hr>matikKomentatorzy napisał(a):jakim napięciem ładuje sie akumulator od QUANTUMA 2,6.8,czy 12 volt<br><hr>yahoo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z gory ci szybko nie pojedzie bo sie chamuje silnikiem Mam Quantuma wiem wszystko o niemKomentatorzy napisał(a):pada mi tlumik bziuk ma roczek i 3500 na liczniku ogulnie spoko przy 3000 podkrecil sie o 5km/h elektryka do dupy mialem problem na stykach pytam was jaki wydech zalozyc zeby smigal szybciej z gory dzieki<br><hr>leon<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Widac po twojej nazwie... synku ze masz jakies 12 lat... fajne pseudo... ??LoL??<br><hr>matikKomentatorzy napisał(a):za dużo na tym forum dzieci - małolatów.<br><hr>julian020256<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zdejmiesz blokade... zlapie cie policja (twuj Quantum idzie na parking policyjny...) i mandacik...<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):Mam quantuma 2007 i chcę pozdejmować blokady. Napiszcie mi które mogę sam zdjąć a które musi zdjąć serwisant. Wiem że quantum ma licznik zawyżający prędkość. Czy z tym też da się coś zrobić. Proszę o odpowiedz.
Pozdro<br><hr>Przemas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak go katowales to sie dziwisz.. Wiesz co to jest dotarcie ?? jezdzisz tylko max do 35 km/h co za many...<br><hr>matikKomentatorzy napisał(a):siema ludzie-:)ZIPP to szmelc nadaje sie tylko dla dzadkow ktorzy jezdza 40km/h chodzi mi tylko o silnik wyglad ma jeszcze dobry ja kupilem swojego 2 lata temu w pierwszych 2 miesiacach po zakupie moze pojezdzilem 2 lub 3 tygodnie reszte czasu spedzil w naprawie wkoncu sie wkurzylem i sam sie za niego wzielem tz. wszystko z silnika wyjolem zostaly tylko kartery i oslony zastapilem podzespolami firmy MALOSSI i teraz to moge powiedziec ze ten skuter ma w sobie duch troche to kosztowalo ale ma teraz kopa osiagi to 105km/h narka...<br><hr>Daniello<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Glupi jestescie wszyscy KRETYNI Jesli nie chcecie miec po skuterach to sie jezdzi w pojedynek dopiero po 1500 km mozna jezdzic z 2 osobo SAMI IDIOCI TUTAJ <br><hr>matikKomentatorzy napisał(a):Siema mam do was pytanie
Na tym forum wyczytałem żeby podczas dotarcia quantuma nie jeździć z pasarzerem
jednak moja laska niechce tego zrozumieć
i chce jeździć ze mną co mam zrobić
może nie jest gruba waży 50 kilo ale boje sie że przez taką jazde źle dotrze quantumka i bede mial problemy :/<br><hr>Kamil Jaworzno<br>Komentatorzy napisał(a):wiesz nigdzie nie jest napisane ze nie wolno jezdzic w dwie osoby bo sa np ludzie ludzie co waza po 120 110 klio a ty moze wazysz tyle z nia tylko po prostu zebys go nie wysilal
za bardzo <br><hr>kuka1234<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja ma Quantuma z 2007 roku wersje GT5. Jestem z niego bardzo zadowolony nic mi jeszcze nie nawaliło, w tym sezonie mam zamiar zdjąć blokady.Polecam ten skuterek. Pozdrooo. <br><hr>Tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jaki akumulator polecacie bo mam zippka z 06 r i mi ako już sieda ... <br><hr>Fenix GG:8357124Komentatorzy napisał(a):Bardzo dobry skuter, silny i szybki osiagam im predkosc prawie 90 km/h. Jest duży i wygodny pod siedzenie wchodzi 15 piw.Polecam<br><hr>Maniak<br>Komentatorzy napisał(a):tez polecam ten skuter ale dlaczego mi sie swieci czerwona dioda przy pelnym baku oleju?jaki olej w niego wlewac?
oraz jak wylaczyc swiatla podczas jazdy ?
tego wlasnie nie wiem
pozatym dobry skuter polecam
prosze o odpowiedz na moje pytania
<br><hr>pihat<br>Komentatorzy napisał(a):najlepiej jedz do serwisu tam gdzie kupiles ten motor i powiedz ze chciałbys zeby przyl wlaczaniu skutera światła były zgaszone. powinni ci zamontowac przelącznik rozdzielajacy kostki. pozdrawiam<br><hr>Maro<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zastanow sie koles co w ogole mowisz....masz rocznik 2007 a mowisz ze jezdzisz nim 2lata,........cos jest nie tak.....<br><hr>ADamKomentatorzy napisał(a):ja mialem quantuma z 2007 roku powiem krotko szmelc dziadostwo i nic wiecej... przed 2 lata zrobilem z 4tys kilometrow bo reszte stal w serwisie, a moi kumple nawet po 12tys non stop problemy z silnikiem z napieciem na cewce z cylindrem ciagle cos... jedyne co moge pochwalic to wyglad wygode i gabaryty. polecam ten motor ale tylko i wylacznie z innym silnikiem...pozdrawiam. <br><hr>Arielito_oe<br>Komentatorzy napisał(a):czy ty czytasz to co piszesz masz z roku 2007 a jeżdzisz dwa lata<br><hr>egon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam....tez mialem ten problem...nie chcial mi odpalic...mi stal tydzien w garazu blaszaku i nie chcial w ogole odpalic.naladowalem akumulator i odpalil za trzeicm razem..potem stal kilka tygodni bo juz zima i akumulator byl naladowany a po probach przy odpaleniu mi akumulator zdechl...zadzwonilem do serwisanta i powiedzial ze to jes przyczyna swiecy i teraz musze ja wymienic....jesli wymieniales swiece to teraz ladauj akumulator...pozdrawiam....Komentatorzy napisał(a):Mój Zipp stał 5 dni i nie mogę go odpalić . Nie ma iskry w ogóle, co może być tego przyczyną... ? Wymieniłem świece... i nic... wiec co ???? jeśli ktoś może wiedzieć co się dzieje proszę o odpowiedź... Z góry dziękuje.<br><hr>MMIISSIIUU_<br>
jesli chcesz cos wieceij wiedziec to napisz pod 8683577<br><hr>Adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
chyba cie kolego powalilo....masz ja wiem, moze 14-15 lat....ja mam quantuma i z blokadami najwiecej na prostej jechalem 65km/h.....85 to ci poleci po pelnym odblokowaniu!!!!!<br><hr>ADamKomentatorzy napisał(a):quantum zarabisty motorek dobrze go dotarlem i z blokadami jedzie mi 85 km/h. trzeba go polubic<br><hr>gomez<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam klopot gdy jade to mi kolo 30 kilometrow/h to mi tak szrpie i przerywa co to mozr byc prosze o odpowiedz<br><hr>mixKomentatorzy napisał(a):mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam to co takiego w nim wymieniłes ze ci 90kmh leci ??<br><hr>energyKomentatorzy napisał(a):mam Quantuma i jestem z niego bardzo zadowolony jest wygodny po lekkim tuningu osiąga ok 90kmh i zrobiłem nim w tym roku ok 3000 km bez żadnych przygód. Możliwe ze ja trafiłem na egzemplarz prawe bez wad. Jedną wadą był felerny alarm który odcinał zapłon i nie szło ruszyć <br><hr>kons<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Twój skuter wymaga regulacji gaźnika. Przydało by się sprawdzić też luz na zaworach. Ale zaczął bym od gaźnika. W okresie zimowym większość skuterów ma ten problem.<br><hr>TOMOTOKomentatorzy napisał(a):mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to odradzam długich wycieczek, miałem te same objawy, w końca padł i pchałem żelazo przez 3 km. Do dzisiaj nie daje znaków życia.<br><hr>teepKomentatorzy napisał(a):mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
może macie podobne doświadczen <br><hr>basik<br>Komentatorzy napisał(a):mam klopot gdy jade to mi kolo 30 kilometrow/h to mi tak szrpie i przerywa co to mozr byc prosze o odpowiedz<br><hr>mix<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Te skutery tak mają odpal go i poczekaj z 10 s.<br><hr>BenioKomentatorzy napisał(a):mam kłopot z moim skurerem bo kiedy jest zimny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hej. A możesz mi przesłać jakieś opcje jak zdjąć te blokady i gdzie one są? Będę bardzo wdzięczny za pomoc!! Pozdrawiam BartekKomentatorzy napisał(a):Ja ma Quantuma z 2007 roku wersje GT5. Jestem z niego bardzo zadowolony nic mi jeszcze nie nawaliło, w tym sezonie mam zamiar zdjąć blokady.Polecam ten skuterek. Pozdrooo. <br><hr>Tomek<br>
mail: giby2giby@yahoo.pl<br><hr>Bartek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości