Zobacz wątek - <i>[skutery]</i> Zipp Quantum
NAS Analytics TAG

[skutery] Zipp Quantum

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2007, 09:19

Komentatorzy napisał(a):w czerwcu kupilem qantum a dopiero teraz zauwazylem ze nie swieca postojowki jakie bylo moje zdziwienie gdy po otwarciu owiewki ze swiatlami okazalo sie ze nie sa postojowki podlaczone do zadnego pradu.W sklepie w ktorym kupilem qantum powiedziano mi ze one tak maja a gdy sam podlacze swiatla to zlamie zasady umowy gwarancyjnej co robic<br><hr>jan<br>
Hmm... Jak tak cwaniakują w serwisie, to powiedz im, żeby sami Ci założyli przełącznik i obwód postojówek ;). A tak na poważnie, to te postojówki są jakby pozostałością po "ewolucji skutera". Kiedyś była propozycja żeby do Quantuma dodać światła postojowe. Później z tego pomysłu zrezygnowano, a żarówki świateł postojowych w leflektorach zostały. Po prawej stronie deski rozdzielczej w Quantumie jest taka przeźroczysta zaślepka. Jest ona po to, żeby można tam było samemu zrobić załącznik postojówek.

P.S. Moim zdaniem światła postojowe w skuterach to lekka przesada ;P. Zostawisz sobie Quantuma gdzieś zaparkowanego z włączonymi postojówkami, a potem z rozrusznika już nie odpalisz :)<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/2/2007, 09:24

Komentatorzy napisał(a):Witam wszystkich mam taki problem , kupiłem sobie GazBoxsa Malossi ale nie zabardzo wiem jak go zamontować , obecnie mam go zamontowane do węża paliwowego ktory wchodzi do gaznika a wychodzi z baku, ale nie odczuwam zadnej różnicy w jeździe. Prosze o pomoc moze ktoś ma jakieś zdjęcie ,jak ma zamontowane w swoim quantumie.Mój adres to steklin15@wp.pl <br><hr>Gregor<br>
Komentatorzy napisał(a):Cześć :)

Po poerwsze... Gas Box'u nie podłącza się do przewodu gdzie płynie paliwo!!! Przy zakładaniu Gas Box musisz przeciąć przewód podciśnienia z gaźnika i założyć na tym wężyku trójnik, do którego podłączamy przewodem Gas Box.

P.S. Żeby wszystko chodziło super, to zadbaj o to, żeby cała instalacja była bardzo szczelna. Możesz nawet zastosować na wężyki opaski zaciskowe.

Pozdrawiam, Tomek ;)<br><hr>EU43<br>
Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie ale w zippie quantumie nie ma gaźnika podciśniniowego i co za tym idzie weża podcisnieiowego też nie ma. Do gażnika wchodzi tylko węzyk od baku i od wtrysku oleju i nic wiecej . Z tego co ja wyczytałem w instrukcji montażu to trzeba wywiercić dziure w kolektoże dolotowym paliwa i tam zamontować gazboxa, tak wiec zrobiłem wczoraj , niby gazbox działa ale nie wiem jak bedzie sie zachowywał skuter w jeździe bo narazie jest mrozik i nie zabardzo moge nim jeżdzić .

Dzienki za odpowiedz pozdro , jakby ktoś wiedział czy to dobrze zainstalowałem niech odpisze ;)<br><hr>Gregor<br>
Z tego co wiem, to "kolektor dolotowy paliwa" to nie wężyk z benzyną, tylko ten gruby przewód łączący cylinder z gaźnikiem.

Pozdrawiam ;)<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2007, 10:07

Witam ;)

Mam do was pytanie... Czy eksperymentował już ktoś z magnetyzerem paliwa i powietrza w Quantumie? Chciałbym je kupić, bo te lepsze magnesy dodają 10% mocy i zmniejszają spalanie o 5%~15%. Ładnie się to prezentuję, ale zdarzają się przypadki, że magneyzer nie przynosi żadnych zmian...
Zainteresowanych proszę o rady :)
Pozdrawiam.<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2007, 12:20

Zapraszam na nowo otwarte forum http://quantum.p2a.pl<br><hr>Administrator
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2007, 21:12

Komentatorzy napisał(a):Witam ;)

Mam do was pytanie... Czy eksperymentował już ktoś z magnetyzerem paliwa i powietrza w Quantumie? Chciałbym je kupić, bo te lepsze magnesy dodają 10% mocy i zmniejszają spalanie o 5%~15%. Ładnie się to prezentuję, ale zdarzają się przypadki, że magneyzer nie przynosi żadnych zmian...
Zainteresowanych proszę o rady :)
Pozdrawiam.<br><hr>EU43<br>
to tylko strata kasy kumpel miał w samochodzie takie żeczy i po pierwsze osiągi się nie poprawiły, po drugie paliwa palił tyle co zawsze, także to wielki pic i tyle!<br><hr>ADI
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2007, 21:18

Komentatorzy napisał(a):w czerwcu kupilem qantum a dopiero teraz zauwazylem ze nie swieca postojowki jakie bylo moje zdziwienie gdy po otwarciu owiewki ze swiatlami okazalo sie ze nie sa postojowki podlaczone do zadnego pradu.W sklepie w ktorym kupilem qantum powiedziano mi ze one tak maja a gdy sam podlacze swiatla to zlamie zasady umowy gwarancyjnej co robic<br><hr>jan<br>
Komentatorzy napisał(a):Hmm... Jak tak cwaniakują w serwisie, to powiedz im, żeby sami Ci założyli przełącznik i obwód postojówek ;). A tak na poważnie, to te postojówki są jakby pozostałością po "ewolucji skutera". Kiedyś była propozycja żeby do Quantuma dodać światła postojowe. Później z tego pomysłu zrezygnowano, a żarówki świateł postojowych w leflektorach zostały. Po prawej stronie deski rozdzielczej w Quantumie jest taka przeźroczysta zaślepka. Jest ona po to, żeby można tam było samemu zrobić załącznik postojówek.

P.S. Moim zdaniem światła postojowe w skuterach to lekka przesada ;P. Zostawisz sobie Quantuma gdzieś zaparkowanego z włączonymi postojówkami, a potem z rozrusznika już nie odpalisz :)<br><hr>EU43<br>
to fakt że jak zostawisz na postojach to nie odpalisz, ja mam sqta benzhou yiying tam postojówki można włączyć dopiero po odpaleniu sqta też niebardzo rozumie te rozwiązanie<br><hr>ADI
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/2/2007, 21:25

Komentatorzy napisał(a):Hmm... Jak tak cwaniakują w serwisie, to powiedz im, żeby sami Ci założyli przełącznik i obwód postojówek ;). A tak na poważnie, to te postojówki są jakby pozostałością po "ewolucji skutera". Kiedyś była propozycja żeby do Quantuma dodać światła postojowe. Później z tego pomysłu zrezygnowano, a żarówki świateł postojowych w leflektorach zostały. Po prawej stronie deski rozdzielczej w Quantumie jest taka przeźroczysta zaślepka. Jest ona po to, żeby można tam było samemu zrobić załącznik postojówek.

P.S. Moim zdaniem światła postojowe w skuterach to lekka przesada ;P. Zostawisz sobie Quantuma gdzieś zaparkowanego z włączonymi postojówkami, a potem z rozrusznika już nie odpalisz :)<br><hr>EU43<br>
Komentatorzy napisał(a):to fakt że jak zostawisz na postojach to nie odpalisz, ja mam sqta benzhou yiying tam postojówki można włączyć dopiero po odpaleniu sqta też niebardzo rozumie te rozwiązanie<br><hr>ADI <br>
Hehehe no rzeczywiście bez sensu :P. Przecież nikt nie zostawi skutera z włączonym silnikiem LoL<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/2/2007, 14:59

Podczas odpalania qantum caly czas swieca sie postojowki uwazam,iz jest to bez sensu czy jest jakis zippowski wylacznik swiatel<br><hr>Ja'n
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/2/2007, 17:33

Komentatorzy napisał(a):Podczas odpalania qantum caly czas swieca sie postojowki uwazam,iz jest to bez sensu czy jest jakis zippowski wylacznik swiatel<br><hr>Ja'n<br>
Z tego co ja wiem, to w Quantumie nie świecą wogóle światła postojowe! Świecą się tylko światła mijania (krótkie). Moim zdaniem to jest dobrze zrobione, że nie ma możliwości ich wyłączenia, bo w przepisach drogowych jest napisane, że motorowery muszą mieć CAŁY CZAS włączone śwatła.<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/2/2007, 21:35

Komentatorzy napisał(a):Witam wszystkich mam problem wstawiłem swój skuter do garażu na okres zimy i bardzo ciężko jest mi go odpalić prawdopodobnie to wina akumulatora który nie jest dostatecznie naładowany . Co musze zrobić ?? wyjąść go i doładować w domu ?? gdzie on dokładnie się znajduje ??? Prosze o pomoc i pozdrawiam wszystkich użytkowników Quantuma .<br><hr>Pirat<br>
Komentatorzy napisał(a):Witam :)
Teraz w czasie zimy mi też siadł akumulator. Przyczyną tego jest oczywiście niska temperatura. Nie ma jednak potrzeby doładowywania akumulatora np. w domu. Wystarczy że odpalisz Quantuma z "kopki" (może to chwile potrwać...). Gdy silnik będzie sobie chodził 10 - 15 minut na wolnych obrotach to akumulator sam się trochę doładuje.

P.S. Jakby co, to akumulator znajduje się pod gumą na nogi. Żeby wyciągnąć akumulator trzeba ostrożnie zdjąć gumę (jest ona zamocowana na tzw. "grzybkach", czyli czegoś w stylu zatrzasków).<br><hr>EU43<br>
jezeli odpalisz skuter i bedzie chodzi nawet godzine to i tak sie nie naladuje akumulator pozostaje tylko ladowarka <br><hr>pechowiecd55
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/2/2007, 21:37

Komentatorzy napisał(a):ja mam quantuma ale wiecie cio calkiem zapomnialem o docieraniu jezdzilem 60 i nie zdawalem sobie sprawy na pelnym gazie myslalem ze blokada zalatwia sprawe teraz mi go muli troche jak dodaje gazu nie wiecie co moze byc jakie moga byc przyczuny uboczne zlego docierania norbert<br><hr>norbert<br>
to ze ci zamula skuter to nie oznacza ze zle go ocierales poniewaz ja przejechalem swoim 40 km/h przez 800 km i mam teraz takie same objawy zamulania<br><hr>pechowiecd55
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/2/2007, 21:41

Komentatorzy napisał(a):siemanko ja tez mam zippa quantuma jest to motor do dupy mam go 6 miesięcy i już 3 razy był w naprawie<br><hr>rynio<br>
z tym calkiem sie zgodzeze ze jest do dupy ja tez mam go 6 miesiecy a byl juz naprawiany 4 razy bo to robili chinole.......<br><hr>pechowiecd55
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/2/2007, 20:34

Witam. Mam Quantuma 2 tug przejechalem jakie 200 km i zauwazylem ze kiedy sie rozgrzeje to mam problem z ruszeniem z miejsca jest potwornie zamulony. staram sie nie przekraczac predkosci docierania i nie dawac mu w komin. moze ktos mi pomoze. a i jeszcze cos. jak sie rozgrzeje to ma bardzo wysokie wolne obroty...<br><hr>Ciernik Kołobrzeg
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/2/2007, 14:09

Czy skuter Zipp Quantum jest dobey i wytrzymały<br><hr>Tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 27/2/2007, 14:35

Komentatorzy napisał(a):Witam. Mam Quantuma 2 tug przejechalem jakie 200 km i zauwazylem ze kiedy sie rozgrzeje to mam problem z ruszeniem z miejsca jest potwornie zamulony. staram sie nie przekraczac predkosci docierania i nie dawac mu w komin. moze ktos mi pomoze. a i jeszcze cos. jak sie rozgrzeje to ma bardzo wysokie wolne obroty...<br><hr>Ciernik Kołobrzeg<br>
Witam :)

Te problemy z muleniem przy ruszaniu, gdy skuter jest rozgrzany mogą być przyczyną nie tylko złego docierania, ale też złego wyregulowania składu mieszanki w gaźniku. Dlatego Quantum ma takie wysokie obroty :]

Pozdrawiam, Tomek :)<br><hr>EU43
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/3/2007, 20:04

Witam. Ja mam quantuma juz ponad rok i nie mam do niego zadnego ale;);) oprocz tego ze kiedyś jak go zostawilem wieczorem to na rano zero paliwa mialem w zbiorniku, wszystko wylecialo mi wezykiem od gaznika co idzie koło silnika. Ale jest juz wporzadku i paliwo sie nie leje. moze wiecie czym to bylo spowodowane??<br><hr>michał
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/3/2007, 20:25

Komentatorzy napisał(a):Mam zippa quantum i mam pytanie jak odpalić skuter jeżeli akumulator jest na wyczerpaniu i cały czas zalewa świece, próbowałem czyścić swiece ale i tak ją zaleje a akumulator już nie daje rady go odpalić. Na kopniaka tak samo zalewa świece i nie chce się odpalić co zrobić?<br><hr>Dawid<br>
witam. ja mialem tak samo ze nie moglem go odpalic i swiece mi zalewalo. ale jak na jesien braklo mi paliwa to sie zapowietrzyl i dlatego swiece zalewało. w serwisie doradzili mi aby zdjac te gume od filtra powietrzra co idzie do gaznika i sprobowac odpalic go. bez tej gumy nie odpali wiec musisz ja zalozyc wtedy robi sie podcisnienie i jak masz dobry akumlator to proboj go odpalac z rozrusznika albo z kopa i po chwili zalapie. ja tak mialem i teraz chodzi normalnie. mi jak akumlatur padl to podlaczylem go pod prostownik i ladowalem na maksa prze poł godziny i bez problemu zapalił. zrob tak jak mowilem<br><hr>michal
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2007, 22:10

Witam wszystkich :] JA mam Quantum' a rok 2005 już od wakacji. Na samym początku coś sie zepsuło w silniku. Ale jestem z neigo bardzo zadowolony. To świetny motor.Mam zdjęte wszystkie możliwe blokady (na gaźniku, tłumiku i filtrze). Mój Quantum idze bezproblemowo 90 km/h. Ma super przyspieszenie poradzam go :))))))))))))<br><hr>kuba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/3/2007, 15:04

WITAM MAM OD ROKU QUANTUMA I JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONY.ALE PRZERAZ MNIE MYSL ZE JAK KTOS NIEMA POJECIA O REGULACJI GAZNIKA ITP.TO MUSI ZATO PLACIC BO GWARANCJA TEGO NIE OBEJMUJE.A ZARAZEM JEST MI SZKODA ZE WTYM ROKU WYCHODZA NOWE MODELE QUANTUMA TYLNIE H-HAMULCE TARCZOWE,LEPRZA AMORTYZACJA ITP.CO W TYM ROKU MA QUANTUM.TAK OGUŁEM TO OK ALE JESETM TYM FAKTEM ZAŁAMANY I GDYBYM WIEDZIAŁ TO POCZEKAŁ BYM ROK.I PRZERAŻA MNIE FAKT ŻE CZĘŚCI DO TIUNINGU SĄ TAKIE DROGIE.<br><hr>NFSINFERNO
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2007, 20:58

Komentatorzy napisał(a):co do akumulatora to wystarczy ze odpalisz go z kopniaka a podczas jazdy akumulator sam sie naladuje a znajduje sie on pod podloga tam gdzie trzymasz nogi :) ja mam inny problem poniewaz moj zipp strasznie przerywa czym moze to bys spowodowane ? a i jeszcze jedno quantumy nie maja blokad :)<br><hr>ramzes<br>
musisz jechać na serwis i wymienią ci taki wężyk i zmienią świecę<br><hr>marcin1014
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl