[skutery] Zipp Quantum
Czesc. JA raczej staralem sie dobrze docierac ale mam takie pytanko.
Czy wasze quantumy sa zrywne ?? Maja duze przyspieszenie czy raczej takie slabsze. Bo moim moge spokojnie jezdzic tylko np nie moge na skrzyzowaniu przekrecic zrywnie manetki i juz jechac poprostu nie mam kopa ze sie tak wyraze.
pozdrawiam
Czy wasze quantumy sa zrywne ?? Maja duze przyspieszenie czy raczej takie slabsze. Bo moim moge spokojnie jezdzic tylko np nie moge na skrzyzowaniu przekrecic zrywnie manetki i juz jechac poprostu nie mam kopa ze sie tak wyraze.
pozdrawiam
- Bambaryla
- Świeżak
witam mam pytanie jak wytuningować tego quantuma.
chciałem kupić cylinder 70ccm i sportowy tłumik ale nie wiem czy to coś da.
Proszę o szybką odpowiedź
Zgóry dzięki<br><hr>Rudolf_339
chciałem kupić cylinder 70ccm i sportowy tłumik ale nie wiem czy to coś da.
Proszę o szybką odpowiedź
Zgóry dzięki<br><hr>Rudolf_339
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sanie masz na gażniku takie małe urządzonko nakryte czarnym plastykiem a co do oleju to wlewa się go 110 mli<br><hr>EGONKomentatorzy napisał(a):Witam
Czy ktoś może mi powiedziec gdzie znajduje sie ssanie w Zipp Quantum???
Jeśli to możliwe to prosze o zdjęcie lub wytłumaczenie miedzy czym ono sie znajduje
Jaka ilość oleju i jakiego znajduje sie w skrzyni - lub też jaki jest najlepszy???
Jaką świece używać - chodzi mi o symbol
Moj e mail ted231@tlen.pl
Z góry dziękuje
Ted<br><hr>Ted<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dodali więcej klamorów to się będzie więcej psuł kolego jak przejedziesz ok 5000km to potem możesz coś o nim napisać<br><hr>egonKomentatorzy napisał(a):WITAM MAM OD ROKU QUANTUMA I JESTEM Z NIEGO ZADOWOLONY.ALE PRZERAZ MNIE MYSL ZE JAK KTOS NIEMA POJECIA O REGULACJI GAZNIKA ITP.TO MUSI ZATO PLACIC BO GWARANCJA TEGO NIE OBEJMUJE.A ZARAZEM JEST MI SZKODA ZE WTYM ROKU WYCHODZA NOWE MODELE QUANTUMA TYLNIE H-HAMULCE TARCZOWE,LEPRZA AMORTYZACJA ITP.CO W TYM ROKU MA QUANTUM.TAK OGUŁEM TO OK ALE JESETM TYM FAKTEM ZAŁAMANY I GDYBYM WIEDZIAŁ TO POCZEKAŁ BYM ROK.I PRZERAŻA MNIE FAKT ŻE CZĘŚCI DO TIUNINGU SĄ TAKIE DROGIE.<br><hr>NFSINFERNO<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skuter zpp quantum powiedzcie mi jaka jest prędkosć docierania tego skuterka ile mniej więcej trzeba nim śmigać zeby bardzo dobrze sie dotarł.I czy przy docieraniu mozna nim jezdzić we dwójke poruszając sie nim do 40 km/h. PROSZE O ODPOWIEDZ<br><hr>skuter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy ktos ma moze sewrisowka do quantuma?? pilnie potrzebna najlepiej do modelu 2006. pozdrawiam<br><hr>jacek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
we nie przekraczam 35 a sam 40. jaki bedzie tego efekt moge ci powiedziec jak dobije do magicznego 1000. w tej chwili am 200, czy musisz poczekac jeszcze jaki miesiac<br><hr>jacekKomentatorzy napisał(a):mam skuter zpp quantum powiedzcie mi jaka jest prędkosć docierania tego skuterka ile mniej więcej trzeba nim śmigać zeby bardzo dobrze sie dotarł.I czy przy docieraniu mozna nim jezdzić we dwójke poruszając sie nim do 40 km/h. PROSZE O ODPOWIEDZ<br><hr>skuter<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hehe a ja pojechałem na przegląd po 300km jak miałem prawie 550km a teraz mam 600km:D:D ale lipa bo mi blokad nie zdjeli bo miałem już po zdejmowane jak go zakupiłem:D<br><hr>rudolf_339
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kiedys ktos powiedzial mi takie slowa "SIĘ DBA>>>> SIĘ MA >>> "<br><hr>fishiKomentatorzy napisał(a):zippy to najwieksze zlomy sam mam ouantuma prawie zawsze jest na serwisie nie pakujcie sie w klopoty pozdrawiam<br><hr>marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jestem z Chorzowa. Kupiłem 5 marca zipa Quantum i 6 już rano nie chciał odpalić problemy z zapalaniem. 13.03 po tygodniu użytkowania pojechałem na serwis w celu regulacji. okazało sie że mam uszkodzony gaźnik. skuter ma przejechane 227km. w serwisie powiedzieli ze jest na gwarancji i nie ma problemu z wymianą gaźnika. po 3 dniach miałem zadzwonić. po terminie okazało się że gaźnik poszedł do ekspertyzy i nie wiadomo kiedy wyślą nowy o ile wyślą!!!! Pytam co mam zrobić bo to nie moja wina że skuter nie odpala i teraz stoi w garażu. Czy jest na to jakiś paragraf prawny i czy moge się domagać zwrotu kasy. skuter nie poto kupiłem żeby stał w garażu mam go 2 tygodnie i już tyle problemów. powiedziano że mam dzwonić znowu za tydzień. jak tak dalej pójdzie to lato sie skończy a on przestoi w garażu. NIECH ŻYJE FIRMA KROSS PRODUCENT TEGO BADZIEWIA.........<br><hr>TGK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masz rację koleszko. ja kupiłem ten shiet 2 sezony temu i też miałem odrazu problemy z odpaleniem a o serwisie nie wspomnę. w ogóle psół mi się cały czas i nie chciałem już nim jeździć ale firma kros i skuter fan od której te códo kupiłem o zwrocie kasy nawet nie pomyślała. odradzano mi w domu i w ogóle kupno sprzęta z tamtych stron ale mnie pociągneła kasa. teraz napewno wolał bym kupić używaną aprilkę albo coś z marek bardziej znanych. jeżeli możesz jeszcze prawnie domagać się zwrotu pieniędzy to zrób to jak najszybciej bo potem będziesz żasłował że tego nie zrobiłeś tak jak teraz ja.Komentatorzy napisał(a):Jestem z Chorzowa. Kupiłem 5 marca zipa Quantum i 6 już rano nie chciał odpalić problemy z zapalaniem. 13.03 po tygodniu użytkowania pojechałem na serwis w celu regulacji. okazało sie że mam uszkodzony gaźnik. skuter ma przejechane 227km. w serwisie powiedzieli ze jest na gwarancji i nie ma problemu z wymianą gaźnika. po 3 dniach miałem zadzwonić. po terminie okazało się że gaźnik poszedł do ekspertyzy i nie wiadomo kiedy wyślą nowy o ile wyślą!!!! Pytam co mam zrobić bo to nie moja wina że skuter nie odpala i teraz stoi w garażu. Czy jest na to jakiś paragraf prawny i czy moge się domagać zwrotu kasy. skuter nie poto kupiłem żeby stał w garażu mam go 2 tygodnie i już tyle problemów. powiedziano że mam dzwonić znowu za tydzień. jak tak dalej pójdzie to lato sie skończy a on przestoi w garażu. NIECH ŻYJE FIRMA KROSS PRODUCENT TEGO BADZIEWIA.........<br><hr>TGK<br>
pozdrowienia.
ostertrach z lublina.<br><hr>quantuuuuuuuuuuuuuuum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
masz rację chciałbym bardzo zwrotu kasy ale nie mam pojęcia jak sie za to zabrać. dzięki że myślisz podobnie jak ja. dziś rano znowu dzwoniłem z zapytaniem o gażnik. nie mają zadnej informacji i znowu kazali czekać. myślę że może ten serwis nie daje sobie rady z załatwieniem sprawy wymiany tego gaźnika.Komentatorzy napisał(a):Jestem z Chorzowa. Kupiłem 5 marca zipa Quantum i 6 już rano nie chciał odpalić problemy z zapalaniem. 13.03 po tygodniu użytkowania pojechałem na serwis w celu regulacji. okazało sie że mam uszkodzony gaźnik. skuter ma przejechane 227km. w serwisie powiedzieli ze jest na gwarancji i nie ma problemu z wymianą gaźnika. po 3 dniach miałem zadzwonić. po terminie okazało się że gaźnik poszedł do ekspertyzy i nie wiadomo kiedy wyślą nowy o ile wyślą!!!! Pytam co mam zrobić bo to nie moja wina że skuter nie odpala i teraz stoi w garażu. Czy jest na to jakiś paragraf prawny i czy moge się domagać zwrotu kasy. skuter nie poto kupiłem żeby stał w garażu mam go 2 tygodnie i już tyle problemów. powiedziano że mam dzwonić znowu za tydzień. jak tak dalej pójdzie to lato sie skończy a on przestoi w garażu. NIECH ŻYJE FIRMA KROSS PRODUCENT TEGO BADZIEWIA.........<br><hr>TGK<br>Komentatorzy napisał(a):masz rację koleszko. ja kupiłem ten shiet 2 sezony temu i też miałem odrazu problemy z odpaleniem a o serwisie nie wspomnę. w ogóle psół mi się cały czas i nie chciałem już nim jeździć ale firma kros i skuter fan od której te códo kupiłem o zwrocie kasy nawet nie pomyślała. odradzano mi w domu i w ogóle kupno sprzęta z tamtych stron ale mnie pociągneła kasa. teraz napewno wolał bym kupić używaną aprilkę albo coś z marek bardziej znanych. jeżeli możesz jeszcze prawnie domagać się zwrotu pieniędzy to zrób to jak najszybciej bo potem będziesz żasłował że tego nie zrobiłeś tak jak teraz ja.
pozdrowienia.
ostertrach z lublina.<br><hr>quantuuuuuuuuuuuuuuum<br>
cieszyłem się nim tylko przez 227 km.ok 3 dni. od 5.marca a dziś mamy 22 i tylko oglądam go w garażu. Pozdrawiam Tomek<br><hr>TGK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Naj leprza prędkość do docierania to 30-35 kilomertów na godzinę,Można jezdzić we dwoje ale silnik ma wtedy ciężej dlatego polecam ci jazdę samemu.I nie do 300kilometrów le do 500 wtedy go naj lepiej dotrzesz.<br><hr>infernoKomentatorzy napisał(a):mam skuter zpp quantum powiedzcie mi jaka jest prędkosć docierania tego skuterka ile mniej więcej trzeba nim śmigać zeby bardzo dobrze sie dotarł.I czy przy docieraniu mozna nim jezdzić we dwójke poruszając sie nim do 40 km/h. PROSZE O ODPOWIEDZ<br><hr>skuter<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hej kupiłem takiego zipa mojemu tacie jeździ nim już ponad rok codziennie do pracy bez żadnych awari ma 3500km POLECAM TEN MOTOR LUDZIĄ KTÓRZY SZANUJĄ TO CO MAJĄ! JAK SIE DBA TO SIE MA. CHCECIE JEŹDZIĆ 100KM/H KUPCIE SOBIE COŚ O WIĘKSZEJ POJEMNOŚCI A NIE ŻYŁUJCIE TYCH MOTORKÓW!!! <br><hr>JACEK
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ZGADZAM SIE Z TOBĄ MAM ZIPKA I JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONY CIĄGNIE SPOKOJNIE 70KM/H MI TO WYSTARCZY!!<br><hr>MALEC
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ZGADZAM SIE Z TOBĄ MAM ZIPKA I JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONY CIĄGNIE SPOKOJNIE 70KM/H MI TO WYSTARCZY!!<br><hr>MALEC
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gdy odpalam z kopa mojego zippka,to dopiero po piątym kopie odpala nie wiem czemu az dopiero po 5 kopach pali WIECIE co to moze być?<br><hr>niewiedzący
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl