Krótkie pytania, szybkie odpowiedzi
Mam praktycznie ten sam skuterek -yamaha axis .
Przeczytaj temat o blokadach w skuterach.
Na pewno jest blokada w filtrze powietrza ,tzn. gumowa zwężka- rurka w air box-ie przez którą zasysa powietrze .
Jest blokada w tłumiku -katalizator .
Ja mam pytanie po czym poznać że pasek w skuterze jest zużyty ?
Jak wygląda pasek dobrej jakości a tandeta która się zerwie ?
Przeczytaj temat o blokadach w skuterach.
Na pewno jest blokada w filtrze powietrza ,tzn. gumowa zwężka- rurka w air box-ie przez którą zasysa powietrze .
Jest blokada w tłumiku -katalizator .
Ja mam pytanie po czym poznać że pasek w skuterze jest zużyty ?
Jak wygląda pasek dobrej jakości a tandeta która się zerwie ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Raz jeszcze powiem ze _nie_ potraficie czytac ze zrozumieniem, po przerejestrowaniu nalezy uzyskac HOMOLOGACJE na ten pojazd, nie wystarczy przerejestrowanie by jechac wiecej niz 45 i odblokowac motorower.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
mariusz_777 napisał(a):ale on pisze ze ma zarejestrowany na A1 wiec to nie jest motorower, a co za tym idzie może jechać ponad 45km/h
Dokladnie tak ja @up. Motorower, ktory wyjezdza z linii produkcyjnej do konca swojego zywota pozostaje motorowerem... Nie jest tak hop siup zrobic z niego motocykl.
Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
co ty gadasz. naprzykald yamaha tzr jest jako motorower. na poczatku zablokowana do 45km/h. widzialem na allegro tzr 50 ktora byla odblokowana i koles mial problem cos znia zeby zarejestrowac to na motorower bo brakowalo mu jaiks papierow i zarej. na A1
- mariusz_777
- Świeżak
Sprawa jest o tyle wazna ze po odblokowaniu pojazd musi przejsc badania i otrzymac nowa homologacje by moc go legalnie przerejestrowac na motocykl. Jesli bedzie odblokowany i bedzie motorowerem, 3-5 lat wiezienia nas czeka za dzialanie przeciw dokumentacji (flaszerstwo).
Raz jeszcze powtorze ze - by w pelni legalnie odblokowac pojazd nalezy posiadac swidectwo homologacji otrzymane po przerobce pojazdu, badanie diagnostyczne, opinie rzeczoznawcy (jesli zmieniany byl np cylinder na wiekszy). Dopiero wtedy dokumenty sa zgodne ze stanem faktycznym i mozna wystapic do urzedu o przerejestrowanie pojazdu jako motocykla.
Raz jeszcze powtorze ze - by w pelni legalnie odblokowac pojazd nalezy posiadac swidectwo homologacji otrzymane po przerobce pojazdu, badanie diagnostyczne, opinie rzeczoznawcy (jesli zmieniany byl np cylinder na wiekszy). Dopiero wtedy dokumenty sa zgodne ze stanem faktycznym i mozna wystapic do urzedu o przerejestrowanie pojazdu jako motocykla.
(otwórz link)

-
Dobra jest to dla mnie jasne ale kto tak zrobi ? Kto majac 'motorower' jezdzi max 45km/h ? Moze jeden uzytkownik na 100tys. ? Nawet zablokowany chinczyk 4T wiecej jedzie (po odblokowaniu moc i v-max super mu nie rozsnie) Taka klotnia nie ma sensu, jesli ci co najbardziej sie kloca tego nie przestrzegaja. Tyle ode mnie.
- talta
- Mieszkaniec forum
Jesli bedzie odblokowany i bedzie motorowerem, 3-5 lat wiezienia nas czeka
Niedługo dożywocie będzie za odłączenie tego różowego kabelka

Gdy miałem kontrole policji , policjant zapytał "ile tym najszybciej jechałeś " ?
odpowiedziałem że 55km/h (zgodnie z prawdą bo ja nie kłamie

A tak na poważnie to jak dla mnie to taki skuterek jak będzie jechał max 60km/h to w zupełności wystarczy ale za to żeby miał dobre przyśpieszenie .
Z dobrego 2T można wycisnąć nawet 100km/h... nie popieram takiego tuningu ze względu na policje krótszą żywotność a jeśli to skuter to się zabijesz wjeżdżając w dziurę na jednej z naszych wspaniałych polskich dróg .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Mowie jakie sa przepisy i jakie sa kary za falszerstwo dokumentacji. To jak mozna na tym wpasc to juz zupelnie inna bajka.
(otwórz link)

-
mariusz_777 napisał(a):co ty gadasz. naprzykald yamaha tzr jest jako motorower. na poczatku zablokowana do 45km/h. widzialem na allegro tzr 50 ktora byla odblokowana i koles mial problem cos znia zeby zarejestrowac to na motorower bo brakowalo mu jaiks papierow i zarej. na A1
Ale halo, nie chodzi mi o to, ze to jest nie mozliwe tylko o to, ze to bardzo trudna sprawa. Nie wierze, ze ten "koles" co napisales wyzej poszedl do urzedu i ot tak sobie zarejestrowal na A1...
talta napisał(a):Macie sie o co klocic i problem super wazny. Mati ty napewno simigasz max 45km/h ? Nie to sie nie osmieszaj.
Z kad wiesz ? Jezdziles chociaz raz ze mna ? Widziales mnie ? Nie komentuj...
- Mateusz149
- Bywalec
viewtopic.php?p=339481&highlight=max#339481 107km/h ssij 

- talta
- Mieszkaniec forum
Nie napisalem, ze to ja osiagnalem ta predkosc...
Pozatym nie bede z toba juz dyskutowal
A te ssij zachowaj dla siebie, bo to obrazliwe./ Jak chcesz sie ponapinac to napisz na gadu
A nie off top robisz ;..
Co do tematu. Slyszeliscie, ze weszly jakies nowe przepisy dotyczace rond ?
Pozatym nie bede z toba juz dyskutowal

Co do tematu. Slyszeliscie, ze weszly jakies nowe przepisy dotyczace rond ?
- Mateusz149
- Bywalec
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Drogi kolego Dandi, nie robie OFF TOPU bo zadalem jedno krotkie pytanie. W sumie moglbym zrobic nowy temat w dziale Prawo, ale po co? Ten temat nazywa sie: "Krotkie pytania, krotkie odpowiedzi" a to pytanie wlasnie takie jest, bo w tytule tematu nie ma sprecyzowanych zagadnien.
A w te chwili to ty zrobiles off top, bo twoj post nie ma nijak sensu i znaczenia ...
Wojtamazi, ostatnio slyszalem, ze zmienily sie zasady. Np. gdy na rondzie chcemy zjechac w pierwszy zjazd na prawo, to wlaczamy kierunkowskaz juz przed rondem, tak jak na zwyklym skrzyzowaniu...
A w te chwili to ty zrobiles off top, bo twoj post nie ma nijak sensu i znaczenia ...
Wojtamazi, ostatnio slyszalem, ze zmienily sie zasady. Np. gdy na rondzie chcemy zjechac w pierwszy zjazd na prawo, to wlaczamy kierunkowskaz juz przed rondem, tak jak na zwyklym skrzyzowaniu...

- Mateusz149
- Bywalec
Nie wiem czy to jakas wielka zamina bo sporo kierowcow tak robi. Ja osobiscie jeźdzac tez tak robie
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Też zawsze tak robię, poszperałem trochę i nie znalazłem nic o takim przepisie. A i bym zapomniał, drogi kolego Mateuszu, krótkie szybkie znajdują się w dziele skuterów, 50, 80 i 125 tki, co oznacza że nie ma tu nic wspólnego z prawem. Ale koniec pustej dyskusji.
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
-
Dandi93 - Bywalec
Mateusz149 napisał(a): "Krotkie pytania, krotkie odpowiedzi"

Dobra, ja sie dalej nie napinam, bo dzis piatek

- talta
- Mieszkaniec forum
Dzieci... Nie chce mi sie juz prowadzic tej dyskusji z Wami, bo to nie ma sensu. Ale nie bede sie dawal takim jak Wy. Jesli dalej chcecie podyskutowac to zapraszam na gadu: 4686731. Dandi, a skutery nie sa powiazane z prawem ?>< Tu masz odpowiedz...
Koniec.
Koniec.
- Mateusz149
- Bywalec
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości