Czy fotoradary dla nas są zagrożeniem?
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Czy fotoradary dla nas są zagrożeniem?
Jestem ciekawy czy jest już dużo fotoradarów robiących zdjęcia od tyłu, a nawet jeśli zrobi nam takie zdjęcie od tyłu tak jak mogą nam udowodnić, żę to ja właśnie jechałem na tym moto, jak jestem w kasku i kombimezonie.
-
Marcin1sport - Świeżak
Re: Czy fotoradary dla nas są zagrożeniem?
Marcin1sport napisał(a):...a nawet jeśli zrobi nam takie zdjęcie od tyłu tak jak mogą nam udowodnić, żę to ja właśnie jechałem na tym moto...
A taki bajer istnieje że to Ty masz udowodnić, że Ty nim nie jechałeś, a nie oni Tobie, że jechałeś:] poza tym jako właściciel pojazdu musisz wskazać osobę, która w danym czasie użytkowała pojazd. W samochodach od tyłu robią i nie mówią, że twarzy nie widać, jadą z listem do właściciela pojazdu i finito.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Ścigacz.pl
Eeee, można powiedzieć że się nie pamięta.
Nie mamy obowiązku zapisywania sobie komu się moto pożyczało.
Najniebezpieczniejsze radary to te, które leżą na drogach
Nie mamy obowiązku zapisywania sobie komu się moto pożyczało.
Najniebezpieczniejsze radary to te, które leżą na drogach
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Jest lipa jak sie mieszka w nieduzym miescie gdzie jest na 30 motonogow...wtedy cie dojda kumpla przejeli wyczaili po malowaniu lol (plomienie mial)
nie polemizuj bo nie jestes predysponowany do emanowania tak apodaktycznych percepcji... | (nie dyskutuj jak nie potrafisz...) xD | | http://www.scigacz.pl/rider/16915/foto/album/712/
-
Szopekk - Świeżak
cezare napisał(a):a ja sobie strzeliłem fotkę z fakiem - zawsze chciałem ...
Ale jesteś COOL gość. To żeś się popisał. Ja bym się tam bał.
Q-wa a potem się dziwisz, że nas traktują niepoważnie.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
Dokładnie. Ap ropo fotki to ich to nie obchodzi kto jechał i komu zrobili zdjęcie. oni wysyłają go do właściciela a ty możesz sobie odebrać te pieniądze od osoby która jechała. A jak nie zapłacisz to Ty zostaniesz wezwany do sądu na rozprawę a nie kierowca bo motor jest na Ciebie.
- damian780
- Świeżak
Grubas napisał(a):cezare napisał(a):a ja sobie strzeliłem fotkę z fakiem - zawsze chciałem ...
Ale jesteś COOL gość. To żeś się popisał. Ja bym się tam bał.
Q-wa a potem się dziwisz, że nas traktują niepoważnie.
no nie gadaj ze nie miałeś nigdy w życiu ochoty ... nie lecieć 200 !!! i się spstrykać... ale wiesz.. luzik - pusta droga ... nic się nie dzieje .. wiesz że 60 - lecisz 80 ... prostujesz plecki - puszczasz kierę..
- uśmiech na pysku .... ... PSTRYK = dziękuję ... i lecisz dalej ... hmm.... zawsze chciałem puszką bym się bał - a tu ? wielkie JOŁ dla ziomali ... tak jak zawsze chciałem paczkę zmontowac do latania po mieście i strzelania z markerów paintablowych do radarów - wiem wiem ... dziecinada ...
ale mam 34 lata - więc ... ;P. .... . .... hmm...
-
cezare - VIP Ścigacz.pl
cezare dobrze gada dać mu vódki, ja ostatnio też nie wytrzymałem i wiedząc gdzie jest ustawiony fotoradar celowo odkręciłem i pokazałem władzom miejskim co myślę na ich temat
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Ścigacz.pl
A pani, która na co dzień przegląda te zdjęcia, jak zobaczy 2oo przeciskające się w korku to otworzy drzwi swojego autka. Potem się dziwicie, że motocyklistów traktują jak zło. Żeby było jasne: nie chodzi mi o prędkość tylko o zachowanie przed radarem. Jak dzieciak i cymbał. A że stary… tylko gorzej bo mniejsze szanse, że zmądrzeje.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
-
Grubas - VIP Ścigacz.pl
cezare napisał(a):a ja sobie strzeliłem fotkę z fakiem - zawsze chciałem ...
oczywiście nic - bo z przodu - ale były flesze etc - czaad...
Hehe, super. Też zawsze chciałem Ale trochę się boję, że dojdą kto to. Ale jak kiedyś zrobię prawko A to też sobie strzelę
ps. Pytanie do grubego - czy ty zgadzasz się z prawem polskim dotyczącym stawiania fotoradarów na prostych, fajnych odcinkach, tylko po to żeby się "nachapać"?
Chętnie bym się przyłączył do takiej paintbolowej zabawy
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Grubas napisał(a):A pani, która na co dzień przegląda te zdjęcia, jak zobaczy 2oo przeciskające się w korku to otworzy drzwi swojego autka. Potem się dziwicie, że motocyklistów traktują jak zło. Żeby było jasne: nie chodzi mi o prędkość tylko o zachowanie przed radarem. Jak dzieciak i cymbał. A że stary… tylko gorzej bo mniejsze szanse, że zmądrzeje.
daj spokój - nie napinaj się tak proszę .. jeden wybryk = wiem że głupi ... ale potrafię się do niego przyznać... nie jestem stateczny jak statecznik ... wybacz... i nie nazywaj mnei cymbałem okay ? gdybym ja za każdym razem kiedy mnie coś wkurzy "spuszaczał bydlaka" - źle by było ... radzę to samo ... PEACE
zephyr47 napisał(a):
Chętnie bym się przyłączył do takiej paintbolowej zabawy
ale tu to ja się już boję - bo niby szkodliwość żadna ( deszcz pozmywa ) - ale ONI byliby bardzo źli ... i jakby coś takiego zobaczyli mam wrażenie że ruszyli by z całą artylerią ... wiesz ....
-
cezare - VIP Ścigacz.pl
Grubas wyluzuj! A może ty glina jesteś?:-)
ogar49---->komar49----->wsk 125----->honda cbx 550---->honda cr 125------>suzuki gr 650----->honda xr600----->suzuki gsxr 750W---->suzuki gsxr750Srad------>HONDA CBR900 FIREBLADE SC 33
- Ścigany900
- Świeżak
a wiecie o tym że najwięcej wypadków jest na takich właśnie długich prostych?
w ogóle najwięcej wypadków jest jak kierowcy są zbyt pewni siebie i drogi. jak pada śnieg to raptem wszyscy zwalniają i jadą nawet 60km/h na trasie i raptem wbrew pozorom robi się bezpieczniej. Tak samo na zakrętach zazwyczaj zwalniają i też jest bezpieczniej.
w ogóle najwięcej wypadków jest jak kierowcy są zbyt pewni siebie i drogi. jak pada śnieg to raptem wszyscy zwalniają i jadą nawet 60km/h na trasie i raptem wbrew pozorom robi się bezpieczniej. Tak samo na zakrętach zazwyczaj zwalniają i też jest bezpieczniej.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
było gsx600f, było ZX12R , jest V-Strom 650 AK8
-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
-
turboponczek - MEGA TROLL
nie nie panowie jest tak są radary robiące zdjęcia od tyłu i wtedy właściciel dostaje wezwanie tak jak ja dostalem ale na samochód.
poszedłem zdjęcia nie było (tzn było ale sama rejestracja bez twarzy) pani pyta mnie kto kierował ja mowie do niej że proszę mnie poinformowac jakie mam mozliwości
1)jeśli pan dostanie pan 6pkt karnych i 300zł i dziekuję
2) jesli nie pan i rozumiem że nie może pan wskazac osoby która kierowała pojazdem bo np był to ktoś kto chciał kupic od pana samochód i robił jazdę testową to mandat 200zł bez pkt karnych za niewskazanie osoby dziękuje
wiec morał taki jak dostaniecie liścic jesteście biedniejsi o 200zł:D dziękuje
poszedłem zdjęcia nie było (tzn było ale sama rejestracja bez twarzy) pani pyta mnie kto kierował ja mowie do niej że proszę mnie poinformowac jakie mam mozliwości
1)jeśli pan dostanie pan 6pkt karnych i 300zł i dziekuję
2) jesli nie pan i rozumiem że nie może pan wskazac osoby która kierowała pojazdem bo np był to ktoś kto chciał kupic od pana samochód i robił jazdę testową to mandat 200zł bez pkt karnych za niewskazanie osoby dziękuje
wiec morał taki jak dostaniecie liścic jesteście biedniejsi o 200zł:D dziękuje
- tra
- Świeżak
nie jestem jakims masterem w tym temacie ale mam jedna wątpliwość.Dlaczego mam przyjmować mandat jesli nie widać mojej twarzy a tylko tablice?!Zawsze mozna przedstawić argument ze albo ktos ukradł mi tablice lub ktos je podrobił i sobie zalorzyl.Moze to trochę niedorzeczne ale warto tez takie cos wkręcać
Suzuki GSF 650N | | http://pl.youtube.com/watch?v=5TA1liegF ... ed&search= | http://pl.youtube.com/watch?v=A8_BYLDXMUE | <loooooooooooooooooooooooooooool>
- ZZZenonnn
- Świeżak
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5