Trudne sprawy [18+]
Kuhwa się spinacie o to kto ma gorzej i jak jest źle. Pomyślcie że ja od przystanku do szkoły mam 2min drogi więc nie wiem czy samochód to luksus czy must have
Nie będę tu się rozpisywał ale do "większego miasta" mam ok 7km. Potem w autobus i do miasta 17km dalej. Autobusów zero. Jedynie szkolny jakiś o 7.30 a w szkole muszę byc 7.15. A mówienie o samochodzie jako luksusie można mówic tylko w większych miastach i Ci co mają ich z 5szt i mają je tylko po to żeby pojeździc i powariowac
Tak z innej beczki. Wczoraj miałem rezonans magnetyczny i tak jakoś szybko zleciała mi ta godzina w tej tubie bo najzwyczajniej w świecie usnąłem
Lekarz powiedział że byłem najspokojniejszympacjentem 

Tak z innej beczki. Wczoraj miałem rezonans magnetyczny i tak jakoś szybko zleciała mi ta godzina w tej tubie bo najzwyczajniej w świecie usnąłem

Simson s51 jest, Jawa 350 typ.632 jest
-
cioracz - Mieszkaniec forum
Glenroy napisał(a):Tak, to zamień się ze mną i bądź cwany dojechać codziennie 25km do pracy z miejscowości, z której odjeżdżają 2 busy dziennie. Zobaczymy czy to taki luksus, czy jednak must have.
Codziennie dojezdzam 60 km w dwie strony ... skuterem, i jak jest -10 tez i samochod to nie jest zaden must have bo skuterem sie da, tylko jak ktos zacznie smecic aa bo zimno, a bo goraco , a bo wieje, a bo kapie ..... no to przechodzimy na poziomu rozmowy o komforcie lub luksusie a nie minimum. Jak bylem maly to mnie mama na rekach nosila 7km do stacji PKP, pozniej jechalismy pociagiem 20 km nastepnie 5km z buta do zlobka i pozniej szla do pracy, i po pracy to samo .... i jakos sie dalo bez samochodu a teraz smecicie , ze aaa bo bym musial wstac godzine wczesniej ..... bo dwa autobusy ....bo mieszkam w dupie i nikt poza mna nie dojezdza do miasta do pracy. a pewnie rano cala wioska czyli 100 aut wyjezdzaja jeden za drugim do tego samego miasta i spowrotem wieczorem .... ale kazdy w swoim bo po co z sasiadem ....przeciez tak sie nie da.
W afryce ludzie zapierdzielaja po wode 15km a nie leci im z kranow i nie maja aut, daja z buta ... da sie? jak widac da sie, a to ze my tak nie robimy to tylko dlatego, ze zyjemy wzgledem ich zycia luksusowo a nie , ze jestesmy kalekami bez nog.
Dobra koniec dyskusji, kto ile zarabia i ile co komu pali ... Meczy mnie jak ktos medzi i narzeka, ze jak mu zle jak mu ciezko .... bo to on jeden?? Kazdy ma problemy, tylko kazdy ma inne
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
rosiboj napisał(a):Codziennie dojezdzam 60 km w dwie strony ... skuterem, i jak jest -10 tez i samochod to nie jest zaden must have bo skuterem sie da, tylko jak ktos zacznie smecic aa bo zimno, a bo goraco , a bo wieje, a bo kapie .....
Wcześniej miałem podobnie, przeżyłem lód na kurtce i deszcz ze śniegiem, gotowanie się w stroju w upale i korku ale mówię: nigdy więcej. Jazda ma być przyjemnością, zgodzę się z temperaturą bo jak masz dobry ekwipunek to jedziesz na minusie i masz frajdę, ale w deszcz to dla mnie beznadzieja (no chyba że crossówką, raz wróciłem z rajdów mokry po same gacie...), nic na siłę. W ostatnie ulewy jechałem w sobotę do pracy, lało, grzmiało, ustawiłem sobie temperaturę, muzyczka, śpiewam sobie z rana. Jednośladem? Horror...
A auto to żaden luksus, jeśli zdarzyło mi się jechać busem to musiałem latać niemalże biegiem żeby zdążyć, potem problem z powrotem. U mnie to konieczność, a także podniesienie standardu życia (jeszcze kilka lat temu tłukłem się busami, rowerem ale i zdarzało się po nocach np o 3 wracać autostopem), wiem że kosztuje ale stracone nerwy też mają swoją cenę.
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
rosiboj napisał(a):Glenroy napisał(a):Tak, to zamień się ze mną i bądź cwany dojechać codziennie 25km do pracy z miejscowości, z której odjeżdżają 2 busy dziennie. Zobaczymy czy to taki luksus, czy jednak must have.
Codziennie dojezdzam 60 km w dwie strony ... skuterem, i jak jest -10 tez i samochod to nie jest zaden must have
To po chooy Ci ten XF w takim razie? Przeczysz sam sobie. Pisałeś, że nie obchodzi Cię spalanie, to dlaczego do pracy dojeżdżasz skuterem? O ile w ogóle piszesz poważnie...
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
kravec napisał(a):CzesterTX napisał(a):To po chooy Ci ten XF w takim razie?
Bo ładny Panie.. Jakby tylko miał kierownicę po drugiej stronie... Jeszcze w takiej wersji
CzesterTX A wiesz, spalanie mi wisi, ale jak mam jechac 1,5h a 4h to juz mi tak nie wisi i wybieram skuter. A zanim zapytasz to dlaczego nie srr odpowiem bo dojezdzam w tym samym czasie a skuter zapewnia wiekszy komfort i ochrone przed czynnikami zewnetrznymi.
kravec napisał(a):Suhy uwierz mi że na żywo to auto wygląda. Jezdzulbym Very Happy
Dzieki, akurat byl brudny jak 10 nieszczesc.
Suchy , ale mi sie mercedesy nie podobaja .... moze jak juz bede stary i chodzil w kapeluszu ... swoja droga , ciekawy masz gust

Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Suhy- przecież to tylko na wprost jeździło. Z resztą- jak wszystkie merce do 2000 któregoś roku.
Miśki to nowe są piękne. Niestety dopiero teraz C-klasa w środku również wygląda. I to jak!
A zwykły XF a XF'coś tam Rosiboja to też różnica.
Miśki to nowe są piękne. Niestety dopiero teraz C-klasa w środku również wygląda. I to jak!
A zwykły XF a XF'coś tam Rosiboja to też różnica.
-
kravec - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości