111
Opel Agila - na co jest ten samochód?
Ostatnio zastanawia mnie jedna rzecz. Ja w KEXie wożę około 30-40 paczek dziennie a mój kumpel w Siódemce wozi dziennie po 100 sztuk. I dziwi mnie tylko to, że on upycha to w krótkie Vito a ja ledwo się mieszcze w maxi Sprintera
Ostatnio zastanawia mnie jedna rzecz. Ja w KEXie wożę około 30-40 paczek dziennie a mój kumpel w Siódemce wozi dziennie po 100 sztuk. I dziwi mnie tylko to, że on upycha to w krótkie Vito a ja ledwo się mieszcze w maxi Sprintera

They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
Kaai napisał(a):były 750 k6 z białym ryjem? czy tylko 600? wiem, że 750 ma czarne felgi a 600 niebieskie, ktoś ma jakieś oficjalne info z malowaniami?
http://bit.ly/1miartu pierwszy link
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Byłem właśnie a autokomisie niedaleko mnie oglądać auto, bo stoją dwie takie sztuki, jak ojciec szuka. Jeszcze w tym roku nikt mi nie podniósł tak ciśnienia jak ten handlarz. Jeden wszystko ok, pokazał jedną, zaczął pokazywać drugą sztukę... A drugi przyszedł się zapytać czy my chcemy kupić to auto, czy co? I ile dajemy, to zabieramy i tyle, co tutaj oglądać.
Zapytałem się, czy jak idzie do sklepu po telewizor to też wchodzi, kupuje i wychodzi? czy ogląda w kilku różnych miejscach?
Ja od razu mówiłem że mam 3 miejsca do odwiedzenia, a oni są jednym z nich, pierwszy nie miał z tym problemów, przyszedł drugi handlarz i zrobił awanturę - ten pierwszy go pogonił...
Nie wiem, czy oni grali w dobrego i złego handlarza, czy o co chodziło?
PS, handlarz cenę do sprzedaży podał o 20% niższą niż wartość poczatkowa, czyli jakieś 5-6k w dół
Zapytałem się, czy jak idzie do sklepu po telewizor to też wchodzi, kupuje i wychodzi? czy ogląda w kilku różnych miejscach?
Ja od razu mówiłem że mam 3 miejsca do odwiedzenia, a oni są jednym z nich, pierwszy nie miał z tym problemów, przyszedł drugi handlarz i zrobił awanturę - ten pierwszy go pogonił...
Nie wiem, czy oni grali w dobrego i złego handlarza, czy o co chodziło?
PS, handlarz cenę do sprzedaży podał o 20% niższą niż wartość poczatkowa, czyli jakieś 5-6k w dół

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Wspaniała niska cena, którą was skusi a potem okaże się że wpadliście w jedno wielkie g...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
zabrać auto na stację diagnostyczną i sprawdzić, mój brat tak kupował audi A6 2,5tdi , drugi właściciel w Polsce, sprowadzone z Niemiec, mówiliśmy mu, że te śliniki to padaki i przedni zawias szybko się zużywa, no ale żona się uparła, że chce takie to pojechał. Poprosił typa o możliwość sprawdzenia w warsztacie, koleś się zgodził i wielkie zdziwko. krzywa rama, auto zostawia 4 ślady, 2 warstwy lakieru, wymieniona skrzynia biegów i jeszcze więcej rzeczy. właściciel był w szoku bo kupił auto "w stanie oryginalnym od swojego dyrektora, bezwypadkowy, ba nawet nie draśnięty" facet był o tyle uprzejmy, że zapłacił za sprawdzenie auta i przeprosił, że tak wyszło. ale to był prywatny sprzedawca a nie handlarz.
-
lagiboy - Moderator
dokladnie, jesli ktos tak zrobi to dokladnie jest wszystko fair,
ja rowniez zrobilem to samo, powiedzialem jedziemy z moim autem na stacje jak wszystko gra placicie jak nie ja place, nie ma problemu
okazalo sie ze wszystko gra i buczy
co do 2.5tdi, straszna jednostka.. choc uzytkuje czasem 2.0 tdi obecnie, z 2009 roku w ktorym juz niby wszystkie usterki sa poprawione, nieprawda.
najlepiej benzynke, no ale nie zadne 1.4 tsi bo to badziew straszny,
poki co najlepiej sprawdzil mi sie 2.0t w megane sport, i 2.0 hdi w peugeocie 307, az dziwne
a wszystkie ople vw itp przereklamowane dla mnie na maksa, audi a6 ktora uzytkuje obecnie rowniez.. dno i kupa mulu
ja rowniez zrobilem to samo, powiedzialem jedziemy z moim autem na stacje jak wszystko gra placicie jak nie ja place, nie ma problemu
okazalo sie ze wszystko gra i buczy

co do 2.5tdi, straszna jednostka.. choc uzytkuje czasem 2.0 tdi obecnie, z 2009 roku w ktorym juz niby wszystkie usterki sa poprawione, nieprawda.
najlepiej benzynke, no ale nie zadne 1.4 tsi bo to badziew straszny,
poki co najlepiej sprawdzil mi sie 2.0t w megane sport, i 2.0 hdi w peugeocie 307, az dziwne

a wszystkie ople vw itp przereklamowane dla mnie na maksa, audi a6 ktora uzytkuje obecnie rowniez.. dno i kupa mulu
FZ1 2007, 170km
-
lukasz.milczarski - Świeżak
peugeot 307 nie wiem jak żabojady to zrobiły ale to naprawdę udana konstrukcja. Mój znajomy diagnosta samochodowy mówi, że dla tych silników 2.0 hdi przebiegi rzędu 500k to bajka. ładowany do małych dostawczaków citroena i peugeota w wersji 90KM. do 307 ze względu na mniejszą wagę był przemapowany do 110KM. I chyba nawet ford czy volvo ładowały te silniki do swoich aut.
BTW Łukasz, możesz zrobić zdjęcie swojego szerszenia? chciałbym obadać jak wygląda z wysoką szybką i z tymi sakwami bocznymi.
BTW Łukasz, możesz zrobić zdjęcie swojego szerszenia? chciałbym obadać jak wygląda z wysoką szybką i z tymi sakwami bocznymi.
-
lagiboy - Moderator
lukasz.milczarski napisał(a): audi a6 ktora uzytkuje obecnie rowniez.. dno i kupa mulu
A jakie uzytkujesz i czy mozesz rozwinac temat? Porownywanie do peugota czy renaulta to troszke malo powazne porownanie
-
rosiboj - Moderator
malo powazne porownanie bo co? bo audi to niby klasa wyzsza?
smieszne..
407 duzo lepiej sie jezdzi niz a6 z 2005 roku tymi nowszymi a6 fajnie to prawda ale z kolei jezdzilem do siebie do szwecji wujka 508, i auto jest na pelnym kozaku
megane 2.0t, wszelakie "usportowione" ttki itp zostawaly w tyle
wiec dla mnie wrzucanie francuzow do koszyka aut srednich czy slabych to zenada,
zrobilem swoim 307 120k kilometrow po czym dalem go dziewczynie
w miedzyczasie w vectrze c mojego ojca zainwestowano jakies 1500 zl, w passku b6 brata tyle samo, a ja u siebie nic procz rozrzadu : )wiec nie wydaje mi sie zeby porownanie bylo slabe, malo tego 136 koni w tym malenstwie robilo robote
Lagiboy jasne tylko sie naumiem jak to zrobic heh : )
fotki wyslane na pv
bez kufrow poki co , kolo 6go czerwca wrzuce bo wteyd bede sie szykowac na trip do szwecji

407 duzo lepiej sie jezdzi niz a6 z 2005 roku tymi nowszymi a6 fajnie to prawda ale z kolei jezdzilem do siebie do szwecji wujka 508, i auto jest na pelnym kozaku
megane 2.0t, wszelakie "usportowione" ttki itp zostawaly w tyle

wiec dla mnie wrzucanie francuzow do koszyka aut srednich czy slabych to zenada,
w miedzyczasie w vectrze c mojego ojca zainwestowano jakies 1500 zl, w passku b6 brata tyle samo, a ja u siebie nic procz rozrzadu : )wiec nie wydaje mi sie zeby porownanie bylo slabe, malo tego 136 koni w tym malenstwie robilo robote
fotki wyslane na pv
bez kufrow poki co , kolo 6go czerwca wrzuce bo wteyd bede sie szykowac na trip do szwecji

-
oki dzięki Łukasz, czegoś takiego właśnie szukam, Honda niestety nie robi akcesoryjnych długich szyb do horneta, zaproponowano mi z Givi no i Puig też robi. czekam na opis jak Ci się jechało z tą szybą, Ja się wybieram gdzieś w sierpniu do Polski i przed wyjazdem będę się musiał na coś zdecydować. Przypomnę się jeszcze 

black matt=grey (color by honda)
-
lagiboy - Moderator
lagiboy napisał(a):oki dzięki Łukasz, czegoś takiego właśnie szukam, Honda niestety nie robi akcesoryjnych długich szyb do horneta, zaproponowano mi z Givi no i Puig też robi. czekam na opis jak Ci się jechało z tą szybą, Ja się wybieram gdzieś w sierpniu do Polski i przed wyjazdem będę się musiał na coś zdecydować. Przypomnę się jeszcze
Ja ostatnio szukałem szyby do FZS-a, miałem do wyboru MRA za prawie 350zł, Givi za niewiele mniej i Polski produkt, firmy MGG za 150zł, zgadnij, którą wybrałem

Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Yay, cały dzień w siodle
Ledwie wróciłem swoim Fazerem i już przesiadłem się na pół godziny na Fazera 1000. Nie kupiliśmy. Ciągnie go w prawo okrutnie. Prawa przednia tarcza zużyta mocniej niż lewa - może mieć to związek? Sprzęgło na granicy wymiany, dwie opony na już do wymiany (w sumie przód do zimy by oblatał). Cena ostateczna 6500zł ale kolega nie chciał dać więćej niż 6000zł. Za dużo inwestycji.
Dzień udany
Tylko, że most nam rozebrali suczyjsyny...
(otwórz link)
Apropo ostatniej dyskusji o spalaniu - 320km na pełnym baku (18l), z czego ok. 150km prędkościami 190-210km/h. Wychodzi niecała szóstka jak złoto

Ledwie wróciłem swoim Fazerem i już przesiadłem się na pół godziny na Fazera 1000. Nie kupiliśmy. Ciągnie go w prawo okrutnie. Prawa przednia tarcza zużyta mocniej niż lewa - może mieć to związek? Sprzęgło na granicy wymiany, dwie opony na już do wymiany (w sumie przód do zimy by oblatał). Cena ostateczna 6500zł ale kolega nie chciał dać więćej niż 6000zł. Za dużo inwestycji.
Dzień udany

Apropo ostatniej dyskusji o spalaniu - 320km na pełnym baku (18l), z czego ok. 150km prędkościami 190-210km/h. Wychodzi niecała szóstka jak złoto
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
lukasz.milczarski napisał(a):malo powazne porownanie bo co? bo audi to niby klasa wyzsza?smieszne..
megane 2.0t, wszelakie "usportowione" ttki itp zostawaly w tyle![]()
fotki wyslane na pv
Bo A6 to klasa wyzsza/executive a 407 to family(i to maly). Zdajesz sobie sprawe ze twoje porownania sa z dupy wziete? Porownujesz marke do konkretnego modelu ... wtf? Nie wiem czy wiesz ale A6 to model ktory wystepuje w kilkudziesieciu wersjach nadwozia jak rowniez silnika i wyposazenia.
Wydaje mi sie, ze pomylily ci sie numerki i porownujesz 407 do A4, a bedac juz przy temacie to 607 ... niecale 6 miesiecy i nigdy wiecej w zyciu, prawie codziennie cos innego bylo zepsute, caly czas jakis czujnik nie stykal, cos sie psulo ... masakra, elektronika to chyba temat wymagajacy zglebienia w kraju wina
-
rosiboj - Moderator
ETZ miało pewną wadę, którą bym porównał do koła dwumasowego w nowoczesnym dieslu - sprzęgło. Jak raz się ślizgło po wale, bo ktoś albo słabo dokręcił, albo powariował, to potem już i sprzęgło i wał były do wyrzucenia.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
Rosiboj napisał(a):lukasz.milczarski napisał(a):malo powazne porownanie bo co? bo audi to niby klasa wyzsza?smieszne..
megane 2.0t, wszelakie "usportowione" ttki itp zostawaly w tyle![]()
fotki wyslane na pv
Bo A6 to klasa wyzsza/executive a 407 to family(i to maly). Zdajesz sobie sprawe ze twoje porownania sa z **** wziete? Porownujesz marke do konkretnego modelu ... wtf? Nie wiem czy wiesz ale A6 to model ktory wystepuje w kilkudziesieciu wersjach nadwozia jak rowniez silnika i wyposazenia.
Wydaje mi sie, ze pomylily ci sie numerki i porownujesz 407 do A4, a bedac juz przy temacie to 607 ... niecale 6 miesiecy i nigdy wiecej w zyciu, prawie codziennie cos innego bylo zepsute, caly czas jakis czujnik nie stykal, cos sie psulo ... masakra, elektronika to chyba temat wymagajacy zglebienia w kraju wina
moze i porownania z tylka ale nie o to chodzi

nie skumales po prostu kolego,
uswiadamiam tylko ze nie ma zadnej roznicy wrecz przeciwnie mozna sie zdziwic, ze super pasek z niemiec padnie jak mucha.. a francuz bedzie jezdzil i jezdzil..
607 akurat to srednio udana konstrukcja.. skoro sie tak znasz to wiedzialbys ze to samochod niedokonczony

-