111
Tutaj coś fajnego - jak wyglądają silniki po różnych olejach. Już nigdy nie zaleję Castrola do niczego.
http://www.2112.ru/showthread.php/23726
http://www.2112.ru/showthread.php/23726
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Akurat ten syf który widać na zdjęciach to nie wina oleju tylko wynik nie wymieniania go na czas. Bardzo często spotykane w samochodach z UK gdzie warsztaty lecą w kulki bardziej niż u nas często wymieniając same filtry albo i to nie a ludzie tylko uzupełniają stan.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 w pewnym brytyjskim programie motoryzacyjnym, sprawdzali stan oleju w autach na parkingu pod supermarketem. Znaczna część brytoli (gdzieś koło 1/2) nie umiała nawet poziomu oleju sprawdzić, a także, znaczna część aut (chyba ponad 1/3) miała tenże poziom zbyt niski.
-
Angler - Bywalec
Wiem, wiem ale już tego nie chciałem pisać
Kumpel pracował kilka lat w warsztacie (głównie lakiernictwo), jak opowiadał co tam się dzieje i jaką fuszerę to od razu odeszła mi ochota na sprzęty zza morza.

Kumpel pracował kilka lat w warsztacie (głównie lakiernictwo), jak opowiadał co tam się dzieje i jaką fuszerę to od razu odeszła mi ochota na sprzęty zza morza.
-
Landryss25 u niemców też fuszerę gdzieniegdzie odwalają. Wtedy szwab najczęściej jakiegoś ślązaka zatrudnia i naprawia to co u nich już dawno by na złom pojechało. A potem przyjeżdża handlarz z Polski i kupuje. Prawda jest niestety okrutna - nikt, nawet niemiec czy amerykanin, nie odda za bezcen dobrego auta.
-
Angler - Bywalec
Nic nowego. U sąsiadów ceny samochodów z niskimi przebiegami, dobrze utrzymane kosztują podobnie a nawet więcej niż u nas. Czyli skądś ta atrakcyjna cena sprowadzonych musi się brać że jest to opłacalne dla handlarzy. Ale ludzie i tak wolą kupić sprowadzony wierząc że niemiec na prawdę przez te 4-6 lat zrobił tylko 150tyś km. Owszem zdarzają się takie. Ale zazwyczaj rzeczywistość jest taka że ten przebieg można mnożyć przez 1,5-2 

-
Tam przebieg, jak przebieg. Niejeden automobil z przebiegiem rzędu 300 000km wygląda i pracuje lepiej niż taki który ma ledwo 100 000km nastukane. Baby wyjątkowo szybko potrafią auto wykończyć - długie szkiety, "agresywne" kosmetyki i brak podstawowej wiedzy z zakresu mechaniki.
-
Angler - Bywalec
Landryss25 napisał(a):Nic nowego. U sąsiadów ceny samochodów z niskimi przebiegami, dobrze utrzymane kosztują podobnie a nawet więcej niż u nas. Czyli skądś ta atrakcyjna cena sprowadzonych musi się brać że jest to opłacalne dla handlarzy. Ale ludzie i tak wolą kupić sprowadzony wierząc że niemiec na prawdę przez te 4-6 lat zrobił tylko 150tyś km. Owszem zdarzają się takie. Ale zazwyczaj rzeczywistość jest taka że ten przebieg można mnożyć przez 1,5-2
smutna prawda...
sąsiad się dziwił jak w 2007 r wróciłem mazdą na kółkach (a nie na lawecie) z Luxemburga, bo miała 4 lata i 89 tyś przebiegu, czemu ona ma tak dużo kilometrów.
ale widziałem co kupuję, wymiana olejów i rozrządu weszła oczywiście w moją kieszeń.
jakoś kilka miesięcy później zanabył paska b5fl - równolatka - i oczywiście miał sześćdziesiąt parę tysięcy przebiegu na liczniku. pamiętam bo nie omieszkał mi się pochwalić.
z tym, że ja poza bólem mazd, czyli tylnymi nadkolami nic więcej nie robiłem (pomijając wymiany oleju, klocki, tarcze i serwisową wymianą pompy wodnej, więc i tak doszedł jeszcze raz ekstra rozrząd) a on już zdążył wymienić silnik oraz sprzęgło.
swoją drogą głupie rozwiązanie, nie ukrywam.
rozrzÄ…d po 90 a pompa po 120.
angler generalizujesz.
znam wiele kobiet, które są zdolne zapędzić facetów w kompleksy. w tym równiez z mojego byłego światka (bo od ponad roku nie jeżdżę), które jeżdżą zestawami jak poezja i do kompletu kumają mechanikę.
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Mad coÅ› w tym jest.
Podczas sobotniego latania zrobiliśmy sobie z kuzynem mały brejk w restauracji z dużym M w nazwie. Obok zaparkowała się para +/- 50 lat, babka chyba Drag Starem 1700 a facet dużym Intruderem po czym usiedli przy stoliku obok. Jak typowi motonici LWG i gadka szmatka. Zaczęliśmy sobie żartować że takie moto to w sumie spoko, delikatny sprzęt dla filigranowej kobiety. Na koniec dowiedzieliśmy się że babka na co dzień jest kierowcą ciężarówki
Podczas sobotniego latania zrobiliśmy sobie z kuzynem mały brejk w restauracji z dużym M w nazwie. Obok zaparkowała się para +/- 50 lat, babka chyba Drag Starem 1700 a facet dużym Intruderem po czym usiedli przy stoliku obok. Jak typowi motonici LWG i gadka szmatka. Zaczęliśmy sobie żartować że takie moto to w sumie spoko, delikatny sprzęt dla filigranowej kobiety. Na koniec dowiedzieliśmy się że babka na co dzień jest kierowcą ciężarówki

-
taka sama akcje mialem
laska przyjechala na firme hornetem jak moj tyle ze nowym, pogadalismy troche to tamto siamto..
po czym wyjechala 25 metrowym linkiem, scania ktora jak buczala to chcialem sobie nagrac
panna postury bardzo delikatnej ( co w szwecji sie rzadko zdarza). malo tego tutaj to npormalne ze dziewczyna moze ciezarowka jezdzic czy motocklem.. w polsce byla by zaraz pseudo modeleczka, fotografem albo innym gimbazyjnym wymyslem..

laska przyjechala na firme hornetem jak moj tyle ze nowym, pogadalismy troche to tamto siamto..
po czym wyjechala 25 metrowym linkiem, scania ktora jak buczala to chcialem sobie nagrac

panna postury bardzo delikatnej ( co w szwecji sie rzadko zdarza). malo tego tutaj to npormalne ze dziewczyna moze ciezarowka jezdzic czy motocklem.. w polsce byla by zaraz pseudo modeleczka, fotografem albo innym gimbazyjnym wymyslem..
FZ1 2007, 170km
-
lukasz.milczarski - Świeżak
Wracając w poniedziałek ze stacji diagnostycznej zauważyłem przede mną pędzące jeździdło, bliżej określone jako skuter, a na nim koleś skulony jak na ścigu, w samym t-shircie i "kartonowym" kasku. Podjechałem doń, żeby zwrócić uwagę, że zimno i niebezpiecznie, ale facet nie mógł mnie usłyszeć, więc w trakcie jazdy ściągnął kask, twierdząc, że zimno nie jest. Taka sytuacja.
Swoją drogą - ma ktoś pomysł jak zmienić kolor ledowych migaczy z czerwonego na pomarańczowy? Klosze są przezroczyste.
Swoją drogą - ma ktoś pomysł jak zmienić kolor ledowych migaczy z czerwonego na pomarańczowy? Klosze są przezroczyste.
MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
Marsjanin napisał(a):Podjechałem doń, żeby zwrócić uwagę, że zimno i niebezpiecznie
Sorry, ale głupszej akcji nie widziałem, co Ty bawisz się w matkę terese z kalkuty ?

Laska za kierownicą auta ciężarowego to nic nowego, u nas w firmie też jeździ młodziutka dziewczyna i radzi sobie bardzo dobrze. Jedyny wysiłek fizyczny jaki wykonuje to zamykanie/otwieranie plandeki, że to typowe wahadło nie dochodzi tutaj do sytuacji, że trzeba zmienić koło, obalić kabinę itd.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
power_bit napisał(a):Marsjanin napisał(a):Podjechałem doń, żeby zwrócić uwagę, że zimno i niebezpiecznie
Sorry, ale głupszej akcji nie widziałem, co Ty bawisz się w matkę terese z kalkuty ?![]()
Panie, toż to ironia była

MT-07
-
Marsjanin - Bywalec
Marsjanin napisał(a):power_bit napisał(a):Marsjanin napisał(a):Podjechałem doń, żeby zwrócić uwagę, że zimno i niebezpiecznie
Sorry, ale głupszej akcji nie widziałem, co Ty bawisz się w matkę terese z kalkuty ?![]()
Panie, toż to ironia była
W takim razie bardzo przepraszam

http://www.youtube.com/watch?v=VmH7d4DGN0Y
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości