Offtop dla Vip'ów
Skoro ci sie nie pali, to moze poluj na jakiegos uzywanego shoeia. Ja po zakupie s900 doszedlem do wniosku ze lepiej jest albo doskladac na jakiegos r-pha 10 albo szukac fajnej uzywki tego rpha, badz shoeia xr1000/1100. Za 800 zl nie kupisz nowego kasku ktory Cie w pelni zadowoli, pozostanie jedynie niedosyt i zlosc, ze mozna bylo poczekac badz poszukac wyzszej polki.
-
Krmtzzz - VIP Ścigacz.pl
no rpha fajny, ale przy moich ostatnich wyczynach w postaci 5 wyjazdów na moto w sezonie, trochę mi szkoda kasy na taki garnek, miałem już kupować s900 w listopadzie, ale własnie różne opinie o nim słyszałem... kumpel kupił ostatnio fg15 i jest zadowolony, chyba też postawię na ten model póki co, bo muszę zmienić powoli kombi i buty...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Na pewno bardzooo wygodny, szybka nie paruje nawet gdy na dworze jest zimno (co innego blenda) Wentylacja jest kiepska w zasadzie nie czuje większej różnicy czy wloty mam otwarte czy zamknięte. Mechanizm opuszczania szyby jak i blendy działa dobrze, sztywno, w kasku nie ma przeciągów typu wiatr z pod uszczelki czy coś w tym rodzaju. Czy jest cicho tego nie wiem, na pewno jest lepiej niż w LS2, ale ja zazwyczaj jeżdżę w stoperach. Wkurza mnie jeszcze nosek który jest dość delikatnie umocowany, czasem zahaczę go łapą i my wypadnie, ale nie jest to jako taka wada. Ogólnie po dwóch latach użytkowania jestem zadowolonył, dla porównania użytkowałem Caberg model konda i zdecydowanie lepiej mi leży S900, o LS2 nie wspomnę.
Niektóre chwile, zapomina się przez całe życie
-
power_bit - VIP Ścigacz.pl
Dziś Inter Motors z Katowic bardzo pozytywnie mnie zaskoczył bo po 2 odrzuconych reklamacjach w sprawie kasku, chłopaki ze sklepu we własnym zakresie załatwili mi te mocowanie pinlocka, które gdzieś odpadło
wiara w ludzie powraca...

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
Pierwsza stówka wczoraj pękła, Pany. U mnie sezon właśnie się rozpoczął. No. To dobranoc 

Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
a ja muszę w końcu kupić napęd do bramy na podwórko, będę mógł ominąć jedną procedurę "idź otwórz bramę, wróć do moto, wsiądź, złóż stopkę wyjedź 10m, rozłóż stopkę, przypomnij sobie że podjazd jest z górki i moto zjeżdża, złap moto, zgaś silnik, wrzuć bieg rozłóż stopkę, idź do bramy, zamknij bramę,wróć do moto, wsiądź na moto, złóż stopkę, przypomnij sobie że czujnik sprzęgła nie działa, znów łap odjeżdżające moto, wyrzuć na luz, odpal wrzuć bieg i jedź"

-
melvin - PierwszyOkrutny
Ja chce jakiś garaż kupić, jednak stać mnie co najwyżej na mały blaszak, a to takie badziewne...
Właśnie, orientujecie czy postawienie blaszaka trzeba gdzieś zgłaszać ?
Właśnie, orientujecie czy postawienie blaszaka trzeba gdzieś zgłaszać ?
-
-
melvin - PierwszyOkrutny
nie wiem jakie są dokładnie kary za samowolę budowlaną, ale jeśli miąłbyś to tylko rozebrać to bym się nie zastanawiał... btw jeśli miąłby to być garaz tylko na moto to szukaj kontenera/pakamery takiego jak mam ja (patrz temat o garażach) nie jest to na stałe przytwierdzone do ziemi więc nie musisz tego nigdzie zgłaszać... i zawsze możesz przestawić jak się zmieni plan na zagospodarowanie działki. mój po prawie 5 latach chyba będzie przeniesiony o jakieś 40km
ale póki co się nie chwalę 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Głównie do moto, ale mam jeszcze inne szpargały które przydało by się pochować (kosiarka, rowery)
Ceny kontenerów są masakryczne, za tą kasę miałbym dobry garaż np. z płyt betonowych
Ceny kontenerów są masakryczne, za tą kasę miałbym dobry garaż np. z płyt betonowych
-
mnie mój wyszedł chyba około 2tysięcy z transportem, jest ocieplony i co najważniejsze nie ma w nim wilgoci.
ogólne sobie chwalę, te garaże z płyt jakoś do mnie nie przemawiają, chociaż w jednym z moich mam właśnie ścianę z płyt betonowych... ogólnie to łatwiej jest sforsować ścianę z płyt niż dobry zamek w drzwiach... chociaż na złodzieja nie ma rady,kilka lat temu w składzie budowlanym niedaleko mnie było włamanie goście ukradli sporo arkuszy blachy nie pamiętam czy kwasowej czy ryflowanej, pamiętam że byłą dość dużo warta, włamania dokonali wykuwając w ścianie poziomą dziurę i wyciągając blachę wprost z regału
a nie myślałeś np o postawieniu "domku letniskowego" czy drewutni? trochę lepiej by to wyglądało niż blaszak/garaż z płyt
ogólne sobie chwalę, te garaże z płyt jakoś do mnie nie przemawiają, chociaż w jednym z moich mam właśnie ścianę z płyt betonowych... ogólnie to łatwiej jest sforsować ścianę z płyt niż dobry zamek w drzwiach... chociaż na złodzieja nie ma rady,kilka lat temu w składzie budowlanym niedaleko mnie było włamanie goście ukradli sporo arkuszy blachy nie pamiętam czy kwasowej czy ryflowanej, pamiętam że byłą dość dużo warta, włamania dokonali wykuwając w ścianie poziomą dziurę i wyciągając blachę wprost z regału

a nie myślałeś np o postawieniu "domku letniskowego" czy drewutni? trochę lepiej by to wyglądało niż blaszak/garaż z płyt

-
melvin - PierwszyOkrutny
Powiem Ci tak, nie mam kasy na wygibasy
Mam podwórko, kawałek ziemi gdzie jest trawa i chce coś tam postawić, by nie chować rowerów, motocykla i innych klamotów pod plandekami, foliami i innym gównem.
Mogę na to przeznaczyć 2 do 3 tys w tej kasie nie ma zbyt dużego wyboru.
Pewnie, że chciałbym coś innego niż blaszak, ale nie stać mnie tak zwyczajnie.

Mam podwórko, kawałek ziemi gdzie jest trawa i chce coś tam postawić, by nie chować rowerów, motocykla i innych klamotów pod plandekami, foliami i innym gównem.
Mogę na to przeznaczyć 2 do 3 tys w tej kasie nie ma zbyt dużego wyboru.
Pewnie, że chciałbym coś innego niż blaszak, ale nie stać mnie tak zwyczajnie.
-
A myślałeś nad namiotem garażowym?
Dobra sprawa jeśli zależy komuś żeby jego zabawki nie stały pod chmurką. Gorzej jeśli chodzi o zabezpieczenie przed kradzieżą sprzętu
Dobra sprawa jeśli zależy komuś żeby jego zabawki nie stały pod chmurką. Gorzej jeśli chodzi o zabezpieczenie przed kradzieżą sprzętu

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl