Offtop dla Vip'ów
Kravec wszystko dobrze, powinno sie wspierać naszą gospodarkę a nie kłaść kasę tym co są lepiej rozwinięci w tej dziedzinie. Ale niestety taki mamy klimat i u nas w tym sezonie ciezko było poszaleć bo po prostu nie było śniegu.
Umiejętności jeźdźca nie mają tu nic do rzeczy.
Mi najbardziej u nas nie odpowiada to że przykładowo trasą zjeżdża się 1-2min a następnie czeka kilkanaście w kolejce po czym wlecze się orczykiem (Pilsko). Wiem że są tez lepsze wyciągi jak np gondola w Krynicy. Fakt jest taki że np w Austri za większe pieniądze dostajesz to że w ciągu dnia pojeździsz ze 3 razy więcej (o ile kondycja pozwoli). Mnie narty uzależniły tak samo jak moto. A że mogę sobie pozwolić tylko z tydzień w roku to chcę ten czas w pełni wykorzystać. Dlatego wolę sobie odmówić innych przyjemności i jechać gdzieś dalej.
Umiejętności jeźdźca nie mają tu nic do rzeczy.
Mi najbardziej u nas nie odpowiada to że przykładowo trasą zjeżdża się 1-2min a następnie czeka kilkanaście w kolejce po czym wlecze się orczykiem (Pilsko). Wiem że są tez lepsze wyciągi jak np gondola w Krynicy. Fakt jest taki że np w Austri za większe pieniądze dostajesz to że w ciągu dnia pojeździsz ze 3 razy więcej (o ile kondycja pozwoli). Mnie narty uzależniły tak samo jak moto. A że mogę sobie pozwolić tylko z tydzień w roku to chcę ten czas w pełni wykorzystać. Dlatego wolę sobie odmówić innych przyjemności i jechać gdzieś dalej.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Nie no w tym roku to nie ma o czym mówić. Myślałem ewentualnie właśnie o Krynicy bo mają jakiś nowoczesny system naśnieżania, ale byłem raz na Kamieńsku gdzie też nasypali 70cm i oceniłem jak będzie- kicha- w dzień na plusie- topi się, w nocy mróz- robi się lód- to nie są dobre warunki do przyjemniej i bezpiecznej jazdy. Więc odpuściłem. Z tą gondolą fajna sprawa- kiedyś sprawdzę, ale podobno właśnie kolejki są straszne. W Białce podobnie. W Karpaczu jak jeździliśmy to na jednym stoku dokładnie tak jak piszesz- 20 minut stania i 3 minuty zjazdu (i to takim tempem średnim)- patrzyłem na zegarek. Za to na drugim (na Śnieżce) kolejka na dolnym wyciągu gdzie jest przedpotopowe jednoosobowe czy tam dwuosobowe krzesełko, za to dalej już ok- im wyżej tym lepiej, ale same orczyki (to jest niestety problem u nas że większość jest orczyków bo mi jeżdżącemu na desce trochę przeszkadza- nogi nie odpoczywają przy wjeździe).
Co do umiejętności- chodziło mi o masę takich pseudo wymiataczy co to tylko Austria i Słowacja a tak naprawdę poprawnie jeździć nie potrafią, a nieraz spotkałem właśnie na ok 700 metrowym stoku na Kamieńsku ludzi bardzo dobrze jeżdżących i z podejściem- przecież też można pojeździć, a jest blisko na jednodniowy wypad. Tak samo w górach naszych.
Ja nie przeczę- jak kaska dopisze to wybiorę się na coś większego, nauczę się jeździć lepiej i będzie pewnie dużo lepiej niż u nas. Ale póki co na naszych stokach też mi się podobało i da się tam jeździć. A w tym roku- jeden wypad na 4 godziny, banan na twarzy, zmęczyłem się w .... bo ze względu na deszcz w nocy nie ratrakowali- była mulda na muldzie, do tego oblodzone... ale też mi to coś dało- w trudnych warunkach też się trzeba nauczyć jeździć. Jeździłem z 2 gościami śmigającymi na deskach od 13 lat, jeden jeździł też w half pipie, teraz przymierza się do nauki backflipa i wszyscy wróciliśmy zadowoleni. A chłopaki jakoś za 2 tygodnie jadą gdzieś do Francji pojeździć chyba.
Co do umiejętności- chodziło mi o masę takich pseudo wymiataczy co to tylko Austria i Słowacja a tak naprawdę poprawnie jeździć nie potrafią, a nieraz spotkałem właśnie na ok 700 metrowym stoku na Kamieńsku ludzi bardzo dobrze jeżdżących i z podejściem- przecież też można pojeździć, a jest blisko na jednodniowy wypad. Tak samo w górach naszych.
Ja nie przeczę- jak kaska dopisze to wybiorę się na coś większego, nauczę się jeździć lepiej i będzie pewnie dużo lepiej niż u nas. Ale póki co na naszych stokach też mi się podobało i da się tam jeździć. A w tym roku- jeden wypad na 4 godziny, banan na twarzy, zmęczyłem się w .... bo ze względu na deszcz w nocy nie ratrakowali- była mulda na muldzie, do tego oblodzone... ale też mi to coś dało- w trudnych warunkach też się trzeba nauczyć jeździć. Jeździłem z 2 gościami śmigającymi na deskach od 13 lat, jeden jeździł też w half pipie, teraz przymierza się do nauki backflipa i wszyscy wróciliśmy zadowoleni. A chłopaki jakoś za 2 tygodnie jadą gdzieś do Francji pojeździć chyba.
-
kravec - Administrator
Dobra alternatywa do tempa lansowego latem wkoło komina? A' propos nart
lekkie, oddychajace, na wierzch mozna rzucic zwykłego żółwia... hm?
http://www.demonsnow.com/store/DS%20132 ... %20Women's
http://m.allegro.pl/fs-demon-ochraniacz ... 29152.html

http://www.demonsnow.com/store/DS%20132 ... %20Women's
http://m.allegro.pl/fs-demon-ochraniacz ... 29152.html
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
widzę, że wreszcie miałas komunię i pokomunijny kibelek 

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
-
Mogę Ci załatwić. Gadaj lepiej co myślisz o wdzianku snowboardowym.
-
chcesz szaleć na torze?
w rynnie?
inaczej nie ma to kompletnie sensu
w rynnie?
inaczej nie ma to kompletnie sensu
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Muszę powoli myśleć o lekkim stroju na lato. Takim, który można swobodnie założyć na szybki dojazd do siłki
w kurtce siÄ™ ugotujÄ™.
EDIT: a w samym żółwiu pewnie w pierwszy dzień poździeram gumolit z łokci znając swoje nieogarnięcie

EDIT: a w samym żółwiu pewnie w pierwszy dzień poździeram gumolit z łokci znając swoje nieogarnięcie
-
oj tam
ale fakt, tropic na żółwia fajna rzecz.
ewentualnie buzer
ale fakt, tropic na żółwia fajna rzecz.
ewentualnie buzer
-
madcap - Administrator
http://allegro.pl/zbroja-acerbis-koerta ... 26387.html
Do tego dodać ochraniacze łokci.
Albo:
http://allegro.pl/661-comp-zbroja-ochra ... 84352.html
Może na zdjęciu nie wygląda super extra, ale sixsixone robi niezłe jakościowo rzeczy- na żywo robią lepsze wrażenie (przynajmniej męskie pressue suit).
Zależy od rozmiaru miseczki. Przy małych możesz ewentualnie pomyśleć o męskich- powinno dać się to dopasować. Jeśli tak to bardzo polecam Thora impact rig se.
Do tego dodać ochraniacze łokci.
Albo:
http://allegro.pl/661-comp-zbroja-ochra ... 84352.html
Może na zdjęciu nie wygląda super extra, ale sixsixone robi niezłe jakościowo rzeczy- na żywo robią lepsze wrażenie (przynajmniej męskie pressue suit).
Zależy od rozmiaru miseczki. Przy małych możesz ewentualnie pomyśleć o męskich- powinno dać się to dopasować. Jeśli tak to bardzo polecam Thora impact rig se.
-
kravec - Administrator
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości