Kredyty?
chyba też trochę wypadłem z obiegu. Co do twardej waluty to chyba chodzi o to że dolar jest na wszystkich rynkach bezpieczny i banki chętnie się nim posługują, chociaż w ostatnich miesiącach bywało różnie.
- suzuka gsxf
- Świeżak
oj juz nie badzmy tacy przewrazliwieni, wiekszosc kredytow mozna przewalutowac albo jesli nie ma takiej opcji to wziasc kredyt refinansowy w zlotowkach i wyjdzie na to samo
chociaz przy obecnym kursie franka i jego zmianach przez kilka ostatnich lat nie ma sie czego obawiac
chociaz przy obecnym kursie franka i jego zmianach przez kilka ostatnich lat nie ma sie czego obawiac

-
giuseppe - Świeżak
no 10-20 k to trochę bez przesady, na 8 lat? po co zresztą przepłacać, przy takiej kwocie, nawet na 2 lata rata jest stosunkowo niska i mniej odsetek, a 8 lat to wątpię żebyś motocykl tyle miał nawet:)
- suzuka gsxf
- Świeżak
Ja wzialem kredyt odnawialny = debet na koncie na 18 tys. Wygodne to - splaca sie samo, nie ma stalych rat, okresow splaty, scislych zobowiazan, odsetki po przeliczeniu sa niewielkie a ja mam caly czas dostepne WSZYSTKIE pieniadze ktore wplacam do banku (kosztem ponownego powiekszenia kredytu oczywiscie).
Co wiecej - nie zmniejsza on mojej zdolnosci kredytowej.
Przykladowo - sredni koszt kredytu samochodowego - ok 9%, kredytu gotowkowego - >16%, kredytu odnawialnego 10-11%.
Fajnie wygladalo jak stan mojego konta wynosil -15000 zl, teraz wyglada blizej -3000 zl a niedlugo bedzie wynosil +100 zl
Moim zdaniem najwygodniejsza forma kredytu na moto do 10-15 tys zl.
PS. No i zero formalnosci. Podpisujesz umowe kredytowa i koniec, zadnych cesji, obowiazkowych polis AC...
Co wiecej - nie zmniejsza on mojej zdolnosci kredytowej.
Przykladowo - sredni koszt kredytu samochodowego - ok 9%, kredytu gotowkowego - >16%, kredytu odnawialnego 10-11%.
Fajnie wygladalo jak stan mojego konta wynosil -15000 zl, teraz wyglada blizej -3000 zl a niedlugo bedzie wynosil +100 zl

Moim zdaniem najwygodniejsza forma kredytu na moto do 10-15 tys zl.
PS. No i zero formalnosci. Podpisujesz umowe kredytowa i koniec, zadnych cesji, obowiazkowych polis AC...
<< FZ6'04 >>
-
siekier - Świeżak
Pulsar napisał(a):Dlatego kredyty to dobra opcja... nawet jeżeli ktoś ma gotówkę, to zawsze może nią poobracać! Więc uważam, że sprytnie zrobił
w przypadku tego matiza to nie wiem czy to taki dobry pomysł, bo finalnie kosztował tyle co octavia. Kredyt jest dobrym pomysłem, ale jak się dysponuje pewną kwotą to i owszem.
- suzuka gsxf
- Świeżak
Masz racje Matiz to nie był super pomysł, a z Tą Octavią to nie wiem do końca, czy by wyszło tyle samo... ale z innej strony, to wiesz, np. jak ktoś jest studentem to nie ma kasy na samochód na samym starcie, więc może być ciężko
- Pulsar
- Świeżak
ludzie o czym wy mowicie - wiadomo ze kredyt jest ulatwieniem ale ma pewien koszt i za kwote kredytu+odsetki mozna kupic lepsze moto czy auto
tyle tylko ze trzeba miec ta kase
a jak sie nie ma to sie pozycza (albo nie kupuje)
i tu sie kolo zamyka
tyle tylko ze trzeba miec ta kase
a jak sie nie ma to sie pozycza (albo nie kupuje)
i tu sie kolo zamyka

-
giuseppe - Świeżak
Hm ja mam inne zdanie, nie koniecznie trzeba mieć kasy, żeby kupić samochód czy motor ba zdecydowana większość młodych osób nie ma kasy na samochód nawet jakiś małych, więc wiesz... ale ja bym się nie kłócił, są dwie szkoły 

- Mati82
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości